علائم پوسیدگی ریشه کاکتوس
راه تشخیص و پوسیدگی ریشه کاکتوس: بررسی هر روز گیاه بهترین روش شناسایی پوسیدگی ریشه است. اول از همه باید شرایط و نیاز آبی گیاه را بدانیم، مثلاً اگر ما همیشه کاکتوس را پنج روز یکبار آب می دهیم و خاک در این مدت خشک میشود در فواصل آبیاری اگر متوجه شویم پنج روز از آبیاری گذشته ولی سطح خاک هنوز خیس است، یک هشدار برای عمل نکردن ریشه جهت جذب آب است، این اولین نشانه بیماری ویا گرفتگی زهکش است و معمولاً با پوسیدگی ریشه ویا قارچی شدن ریشه همراه است.
بعد از بروز اولین علامت (مرطوب بودن خاک با توجه به فرا رسیدن زمان آبیاری) کم کم گیاه نشانههای دیگری بروز میدهد در حملات قارچی روی بدنه گیاه لکههای سفید پیدا میشود که در بعضی از قسمتهای گیاه هم علامت زنگ زدگی پدیدار میشود، در این حالت بیماری از ریشه به بدنه گل سرایت میکند، در این شرایط گیاه ریشههای کوچک را از دست می دهد به گونهای که راحت از خاک بیرون می اید، ریشهها در این حالت اغلب به صورت سیاه هستند.
پوسیدگی ریشه کاکتوس

درمان پوسیدگی ریشه کاکتوس :
اول از همه کاکتوس را از خاک در بیاورید و ریشههای پوسیده را جدا کنید با دست و ریشههای سالم را نگه دارید.
برای درمان از یک قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب استفاده کنید.
حدود یک، الی یک و نیم گرم قارچکش را در یک ونیم لیتر آب مانده در محیط بدون املاح یا آب جوشیده سرد شده حل کنید، ریشه هارا داخل محلول قارچکش بگذارید و چند ثانیه نگه دارید گیاه را از محلول خارج کنیدو تمام ریشههای پوسیده را جدا کنید.
محل ریشهها را با محلول بشورید مراقب ریشههای سالم باشیم دوباره گیاه را در محلول فرو کنید و بیرون بیاورید.
گیاه را در جایی نگهداری کنید که نور مستقیم آفتاب به آن نتابد، چهار روز در همین حالت بماند (البته به اندازه گیاه بستگی دارد) بعد از چهار روز داخل خاک مخصوص کاکتوس که خاکی با زهکشی مناسب باشد بکارید و حدود یک هفته آبیاری نکنید، سپس شروع به آبیاری کنید.
بمرور زمان کنار بقیه گیاهان انتقال دهید تا از نور آفتاب بهرمند شود.
منبع:میهن کاکتوس