آموزش و نحوه نگهداری گیاه دیفن باخیا: گل دیفن باخیا یکی از گیاهان آپارتمانی است که نگهداری از آن آسان میباشد. نام علمی گیاه دیفن باخیا نام علمی dieffenbachia amoena میباشد. دارای برگهای بیضی شکل زیبا و طرح داری میباشد. شیره این گیاه سمی میباشد و نباید با بدن در تماس باشد. بخصوص برای کودکان، خوردن برگ این گیاه میتواند خطرناک باشد. در این مقاله با آموزش و نحوه نگهداری گیاه دیفن باخیا آشنا میشوید.
شرایط نگهداری گل دیفن باخیا:
آبیاری:
دیفن باخیا آبیاری منظم میخواهد فصول رشد و مخصوصاً تابستان سطح خاک تا عمق چهار سانتی خشک شد اقدام به آبیاری کنید، برای فصول سرد پاییز و زمستان اجازه دهید خاک گلدان بین دو آبیاری خشک شود. آبیاری بیش از اندازه گیاه موجب زرد شدن برگهای موجود در قسمت پایین گیاه و ایجاد نواحی قهوهای رنگ بر روی پهنه برگ میشود. دیفن باخیا رطوبت محیط را بخصوص زمانی که دمای هوا بالا است میپسندد بنابراین در روزهای گرم گیاه را غبار پاشی کنید اما این عمل را در زیر نور آفتاب مستقیم انجام ندهید زیرا بر روی برگها لکههای سوخته ایجاد میشود.
برگهای این گیاه بعد از آبیاری ترد و شکننده میشوند بنابراین اگر قصد جابجایی گیاه را دارید چند روزی آبیاری آن را به تأخیر اندازید تا بر اثر برخورد دیگر اشیا به گیاه برگها صدمه نبیند.یکی از دلایل ریزش و زرد شدن برگ دیفن باخیا از آبیاری زیاد و عدم وجود سوراخ در کف گلدان می باشد.
دما:
دیفن باخیا در دمای بین ۱۵-۲۵ درجه رشد خوبی دارد در صورت گرمتر شدن هوا عمل غبار پاشی را انجام دهید و خاک گلدان را نگاه کنید تا به دلیل افزایش دمای محیط اگر خاک خشک شده است عمل آبیاری را انجام دهید.
افزایش دمای محیط باعث لوله شدن برگهای گیاه میشود و هوای خیلی گرم و خشک موجب خشکی برگها و ریزش آنان میشود، البته گاهی لوله شدن برگهای مسن و ریزش آنان طبیعی است زیرا گیاه در حال رشد است و این کار برای برگهای جدید فضای کافی ایجاد میکند اگر دمای هوا به زیر ۱۰ درجه بیاید برگهای موجود در قسمت پایین گیاه کم رنگ شده و خواهد ریخت بعد از مدتی نیز گیاه از بین خواهد رفت دیفن باخیا را در جلوی پنکه یا کولر قرار ندهید.
نور:
مکان سایه با نوری غیر مستقیم برای این گیاه مناسب است نور مستقیم آفتاب نباید به آن بتابد نور بیش از اندازه موجب کم رنگ شدن برگها و سفید شدن آنها میشود. نور کم موجب علفی شدن گیاه و طویل شدن بیش از اندازه دمبرگ میشود.علت کوچک شدن برگ دیفن باخیا کمبود نور می باشد.
خاک:
خاکی با زهکش خوب برای این گیاه مناسب است مخلوطی از ۲ قسمت پیت ماس +یک قسمت شن یا دو قسمت پیت ماس و یک قسمت شن و بیست درصد ورمی کمپوست برای این گیاه محیط خوبی را فراهم میکند برای تغذیه مصنوعی میتوان هر ماه یک مرتبه از کود ۱۰٫۱۰٫۱۰ استفاده کرد. کوددهی بیش از اندازه منجر به ظهور لکههای قهوهای بر روی برگها میشود. هنگامی که حجم ریشههای گیاه زیاد شد گیاه به سمت بالا رانده میشود و ریشهها از منافذ زیرین گلدان بیرون میآید در این زمان باید گلدان گیاه را تعویض کرد.
پیشنهاد می شود مقاله آموزش تکثیر گیاهان توسط قلمه زدن را نیز مطالعه نمایید. کلیک
آفات و بیماریهای گل دیفن باخیا:
کنه تار عنکبوتی موجب زرد شدن برگها و بستن تار عنکبوت در زیر برگها میشود و به تدریج رشد گیاه کم میشود.
تغذیه شتهها موجب بد شکلی برگهای جوان، زرد شدن برگها و کاهش رشد گیاه میشود. شتهها و شپشکها ماده چسبناکی به نام عسلک ترشح میکنند که موجب چسبناکی سطح برگ میشود.
شپشک افت دیگر دیفن باخیا است که مشکلاتی همانند شته ایجاد میکند اگر تعداد آفات کم است سعی کنید با تکهای پارچه مرطوب آنان را از روی گیاه بردارید در غیر این صورت از سموم حشره کش سیستمیک استفاده کنید.
از بیماریهای این گیاه میتوان به لکه برگی قارچی یا باکتریال اشاره کرد که در اثر آن بر روی برگها لکههای کوچک و قهوهای رنگی ایجاد میشود.
بیماری بوتریتیس (کپک خاکستری) نیز از دیگر بیماریهای قارچی این گیاه است خیس شدن برگها در طی آبیاری این بیماری را تشدید میکند. جلوگیری از این امر و همچنین افزایش تهویه هوا از این بیماری جلوگیری میکند.
پوسیدگی ریشه و ساقه بیماری دیگری است که موجب کاهش رشد ایجاد لکههای قهوهای بر روی برگها، پژمردگی برگها و قهوهای شدن ریشهها و بوی بدآن میشود زهکش نامناسب خاک و خیس ماندن آن برای مدت طولانی و یا آبیاری بیش از اندازه از جمله عوامل اصلی شیوع این بیماری است.

منبع: میهن کاکتوس