علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان

علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان

علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان چیست؟ گیاه مرجان با نام علمی افوربیا میلی گیاه بسیار زیبایی است که نگهداری از آن بسیار آسان است، یکی از سؤالاتی که خیلی از دوستان می‌پرسند در مورد  علت زرد شدن برگ‌های گل مرجان، دلیل ریزش برگ‌ها و علت گل ندادن این گیاه است. در این مقاله به این مشکلات پاسخ داده و نحوه نگهداری از این گیاه را توضیح می‌دهم. توجه داشته باشید زرد شدن برگ‌ها و ریزش در فصل پاییز یا زمستان برای گیاه مرجان عادی می‌باشد. ولی دلایلی مانند بیماری‌ها، آبیاری زیاد و همچنین بیماری‌ها نیز می‌توانند علت این مشکلات باشند.

خاک مناسب گل مرجان:
در مورد خاک سخت‌گیر نیست اما بهتر است که خاک زهکش مناسب داشته باشد تا مانع از ماندگاری طولانی‌مدت آب در اطراف ریشه‌های گیاه شود، مثلاً مخلوطی از ماسه پیت ماس یا کوکوپیت برای این گیاه مناسب است. در ترکیب خاک مرجان می‌توان از کود گاوی کاملاً کهنه نیز استفاده کرد که خیلی به رشد گیاه کمک می‌کند. در مورد کوددهی نیز باید گفت وجود نیتروژن و فسفر به رشد رویشی (تولید ساقه و برگ) و رشد زایشی (تولید گل) کمک می‌کند اما  اگر در مصرف  این عناصر زیاده روی شود نتیجه آن گلدهی کم  و بلندی و نازکی ساقه‌های جوان است.

کود دهی:

برای کود دهی از بهار تا پاییز می‌توان هر دو هفته یک‌بار از کود ملایم و با نصف غلظت معمول کود استفاده کرد. فرمول ۳۶-۱۲-۱۲ یکی از فرمول‌های مناسب برای این گیاه است.  تعویض گلدان این گیاه را می‌توان هر ساله و یا هر دو سال یک‌بار  انجام داد. بهترین زمان تعویض گلدان این گیاه در تابستان است زمانی که رشد رویشی گیاه در وضیعت خوبی است.  بعد از تعویض گلدان این گیاه را تا حدود ۲ روز آب ندهید.

علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان

نور:
گیاه مرجان نور مستقیم آفتاب و محیط روشن و پر از نور را دوست دارد به‌شرطی که در این مسئله بخصوص در روزهای گرم سال زیاده‌روی نشود. به‌بیان‌دیگر هر مقدار که هوا خنک‌تر باشد، بیشتر می‌توان از نور مستقیم آفتاب بهره گرفت و در سراسر روز گیاه در زیر نور مستقیم آفتاب باشد  اما در روزهای گرم تابستان بهتر است که گیاه را از آفتاب بعد از ظهر محافظت کرد، اما توجه داشته باشید که در چنین روزهایی نیز گیاه باید حداقل به ۶ ساعت نور مستقیم آفتاب دسترسی داشته باشد، کمبود نور در محیط منجر به کم رنگ شدن گل‌ها، عدم شکل گیری گل‌ها و ریزش برگ‌ها می‌شود. توجه داشته باشید که وجود نور در طی شب (وجود لامپ‌های با شدت نور زیاد در مکان نگهداری گیاه در طی شب) می‌توان منجر به شکل‌گیری خارهای فراوان در قسمت بالای گیاه و عدم گلدهی مناسب این گیاه شود.

نحوه آبیاری گل مرجان: 
گیاه مرجان بسیار به کم آبی مقاوم است ولی بهتر است زمانی آبیاری این گیاه را انجام دهید که سطح خاک تا عمق ۵-۲٫۵ سانتیمتر خشک شده باشد در طی فصل رشد فاصله زمانی آبیاری با توجه به گرمای هوا متفاوت است اما در طی فصول سرد و زمانی که گیاه رشد چندانی ندارد آبیاری هر ۳-۲ هفته یک‌بار انجام می‌شود. در زمان آبیاری از آب ولرم با دمای حدود ۲۰ درجه استفاده کنید. وجود رطوبت ماندگار در خاک منجر به پوسیدگی ریشه و طوقه گیاه (محل اتصال ساقه‌ها به ریشه) می‌شود و گیاه از بین خواهد رفت. زمانی که به گیاه آب می‌دهید مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که حتماً آب از منافذ زیر گلدان خارج شود زیرا این کار علاوه بر رسیدن رطوبت کافی به ریشه‌ها منجر به خروج عناصر و املاح اضافی از اطراف ریشه‌ها خواهد شد. اما مقدار این آب نباید زیاد باشد. هر قدر در مصرف آب زیاده روی شود بخصوص زمانی که دمای هوا حدود ۲۷-۲۴ درجه است  خطر از دست دادن این گیاه بیشتر خواهد شد. اما به گیاه خشکی نیز ندهید. رسیدن رطوبت مورد نیاز گیاه به ریشه‌های آن، منجر به رشد مناسب و گلدهی خوب آن خواهد شد. با افزایش دمای محیط و گرم‌تر شدن هوا می‌توان آبیاری گیاه را نیز بیشتر کرد. همچنین اگرچه وجود رطوبت در هوا به رشد و لطافت این گیاه کمک می‌کند اما غبار پاشی و ماندگاری آب بر روی برگ‌های گیاه احتمال شیوع بیماری قارچی بخصوص بوترتیس و سفیدک پودری را افزایش می‌دهد و لزومی به انجام این کار نیست اما در روزهای گرم تابستان و برای افزایش رطوبت هوا می‌توان از روش جزیره زیرگلدانی حاوی سنگریزه و آب استفاده کرد. یعنی یک زیرگلدانی را از سنگ ریزه (قلوه سنگ‌های کوچک) پر کنید و سپس تا نیمه آن آب بریزید. گلدان را بر روی سنگریزه‌ها قرار دهید اما توجه کنید که هرگز کف گلدان با آب موجود در زیرگلدانی در تماس نباشد. آب موجود در زیرگلدانی به تدریج  تبخیر شده و موجب افزایش رطوبت هوا می‌شود.

دما: 
به طور کل گل مرجان محیط گرم را دوست دارد و در چنین محیطی رویش برگ‌ها و گلدهی صورت می‌گیرد. بهترین دما برای رشد این گیاه ۳۲-۲۴ درجه سانتی‌گراد است اما این گیاه در طیف نسبتاً وسیعی از دما یعنی از ۴ درجه تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد زنده می‌ماند. هر مقدار که دما بیشتر باشد از گلدهی گیاه کاسته می‌شود و برای زنده ماندن گیاه بهتر است که بخصوص در قسمت بعدازظهر از مقداری سایه بهره‌مند شود. با پایین رفتن دما نیز ریزش برگ‌های گیاه شدت می‌یابد اما گیاه تا ۴ درجه نیز زنده می‌ماند اما اصولاً زمانی که دمای هوا به ۱۰ درجه رسید گیاه را به محل گرم‌تری منتقل کنید. نکته جالب در مورد این گیاه این است که اگر این گیاه را در محیطی با دمای یکنواخت نگه داریم از گلدهی آن کاسته می‌شود بنابراین اگر در طی زمستان آنرا در دمای حدود ۱۳ درجه سانتی‌گراد نگه داریم به گلدهی این گیاه کمک می‌شود.

آفات و بیماری‌های گل مرجان:
آفات زیادی به این گیاه حمله نمی‌کنند و گاهی شته، شپشک و یا کنه‌های تارعنکبوتی و تریپس مشاهده می‌شوند که امکان فعالیت دو مورد آخر بیش از سایرین است. در مورد این گیاه بیماری‌ها بیش از آفات مشکل ساز هستند و زمانی شیوع می‌یابند که شرایط نگهداری گیاه مناسب نباشد.  بیماری‌هایی مانند لکه برگی‌های قارچی و یا باکتریایی، پوسیدگی ریشه ساقه و با عامل فوزاریوم و ریزوکتونیا و یا سوختگی بوترتیس گل‌ها از جمله بیماری‌های شایع این گیاه هستند. یکی از مشکلات اصلی که در اثر آبیاری زیاد و یا خاک نامناسب برای این گیاه به وجود می‌آید بیماری‌های قارچی می‌باشد که می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه شود.

علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان علت زرد شدن و ریزش برگ گل مرجان

خرید کود مخصوص گل مرجان
خرید سم قارچ‌کش مناسب برای گیاه مرجان

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
381 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها