آموزش قلمه زدن آدنیوم: گیاه آدنیوم معمولاً از طریق بذر تکثیر میشود و ریشه دار کردن قلمههای آن اندکی دشوار است. ولی در برخی مواقع شاید لازم باشد شاخههای آدنیوم را قلمه زد مانند زمانی که شاخههای آدنیوم را هرس میکنیم.
قلمه یکی از راههای تکثیر این گیاه است. از ساقههایی که به ضخامت یک مداد هستند میتوان قلمه به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر تهیه کرد. بهتر است از ساقههایی که به شکل مستقیم از تنه اصلی منشأ گرفتهاند قلمه تهیه کنید زیرا قلمههای بهدست آمده از ساقههای فرعی ریشه دهی خوبی ندارند.
جداسازی گلها و برگها به ریشه زایی قلمه کمک خواهد کرد. قلمهها را برای ۲ تا ۴ روز در محلی خنک و خشک و به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. برای محیط کاشت میتوان از مخلوط یک قسمت پیت ماس یا کوکوپیت و یک قسمت پرلیت و مابقی ماسه استفاده کرد. قبل از کاشت قلمهها بستر کاشت را به خوبی آب دهید تا مرطوب شود به نحوی که آب به خوبی از منافذ کف گلدان محل کاشت بیرون بیاید.
سپس با کمک وسیلهای مثل مداد منفذی را در خاک ایجاد کنید و بعد قلمه را در منفذ قرار دهید به نحوی که حداقل یک سوم طول آن در خاک کاشته شود و سپس با انگشتان دست خاک اطراف قلمه را فشرده و محکم کنید. بعد از کاشت قلمهها و برای آبیاری حتماً صبر کنید که سطح خاک به خوبی خشک شود و بعد آن را آب دهید. حتی برخی از پرورش دهندگان غبار پاشی را به جای آبیاری خاک ترجیح میدهند. قلمهها را به دور از نور مستقیم خورشید اما در مکانی پر نور و روشن قرار دهید و کشیدن پلاستیک بر روی آنان به منظور افزایش رطوبت هوای آنان به ریشه زایی کمک میکند. شروع رشد جدید در قلمهها نشانهای از ریشه زایی آنان است و معمولاً ۵ تا ۱۰ هفته طول میکشد.
بهتر است برای جلوگیری از پوسیدگی خاک را با سم قارچکش ضدعفونی کنید.
تنه آدنیومی که از طریق قلمه به دست میآید به زیبایی آدنیوم هایی که از طریق بذر کاشت میشوند نخواهد بود.
منبع: میهن کاکتوس