گل کاغذی و راههای درمان بیماریهای آن: گل کاغذی آفت و بیماریهای زیادی ندارد ولی باید شرایط لازم را برای این گیاه فراهم کنید. تهیه هوای مناسب، نور کافی، آبیاری به مقدار لازم و خاک مناسب میتواند در سلامت گیاهان نقش داشته باشد. اولین نشانههای بیماری در گل کاغذی زرد شدن برگها، و ریزش برگها میباشد که در صورت مشاهده باید گیاه را بررسی کنید. در ادامه به مشکل اصلی گل کاغذی میپردازیم.
آفت شته و کنه:
شته و یا کنههای تار عنکبوتی این گیاه را مورد حمله قرار می دهند که در نتیجه آنان برگهای گیاه بخصوص برگهای جوان زرد میشوند و میریزند. پس یکی از دلایل زرد شدن برگهای گل کاغذی این آفتها میباشد. شتهها عسلک تولید میکنند موجب چسبناک شدن برگهای گیاه میشوند و کنههای تار عنکبوتی نیز موجب بستن تار عنکبوت در زیر برگهای گیاه میشوند. اگر تعداد آفات اندک است با کمک تکه پارچهای مرطوب آنها را از روی برگهای گیاه بردارید و اگر حمله آنان شدید است میتوان از سموم سیستمیک مناسب استفاده کرد.
بیماری لکه برگی گل کاغذی:
لکه برگی با عامل قارچی و یا باکتریایی از بیماریهای این گیاه محسوب میشود. بر روی برگها بخصوص برگهای جوان نقاطی به رنگ نارنجی یا قرمز شکل میگیرد. به مرور زمان این نقاط به لکههایی بزرگتر تبدیل میشود که بافتی مرده و قهوهای کرم رنگ دارند. در اطراف لکهها نیز ممکن است رنگ زرد مشاهده شود. آبیاری کافی گیاه و جلوگیری از عدم خیس شدن برگها در طی آبیاری به جلوگیری از شیوع این بیماری کمک میکند. گاهی استفاده از قارچکشها برای کنترل بیماری لازم است. برای خرید سم قارچکش اینجا کلیک کنید.
سفیدک پودری:
این بیماری در گل کاغذی منجر به ظهور پوششی از پودری سفید تا خاکستری رنگ بر روی سطح برگها، ساقه و گلها میشود. شرایط نامناسب رشد بخصوص رطوبت بیش از اندازه و خیس ماندن طولانی مدت برگها به همراه نامناسب بودن تهویه محل نگهداری از جمله مواردی است که موجب شیوع این بیماری میشود.
پوسیدگی ریشه گل کاغذی:
پوسیدگی ریشه و یا ساقه گیاه از بیماریهایی است که معمولاً در اثر نامناسب و سنگین بودن زهکش خاک و غرقاب شدن خاک پیش میآید. در نتیجه برگهای گیاه شروع به کم رنگ شدن و پژمردن و ریزش میکند. گیاه رشد کمی دارد و در نهایت امکان مرگ گیاه نیز وجود دارد. عوامل قارچی همانند Rhizoctonia, Pythium, Phytophthora نیز وجود دارند که میتوانند موجب پوسیدگی ریشه شوند. قارچها به ریشه حمله میکنند و منجر به مرگ آنها میشوند. هوای گرم و مرطوبت از شرایطی است که به فعالیت این قارچها کمک میکند. برای جلوگیری از بیماری پوسیدگیهای ریشه سعی کنید که بین فواصل آبیاری حتماً سطح خاک گیاه تا حدودی خشک شود و سپس گیاه را آب دهید.
دلیل ریز برگهای گل کاغذی:
یکی از مشکلات متداول گیاه گل کاغذی ریزش برگهای آن است که عدم وجود شرایط مساعد محیطی از جمله دلایل اصلی آن محسوب میشود. اگر گیاه به اندازه کافی آبیاری نشود و یا اگر آبیاری بیش از اندازه باشد برگهایش خواهد ریخت. همچنین عدم وجود نور کافی و یا دمای پایین از دیگر دلایل ریزش برگها هستند.
منبع: میهن کاکتوس