نکات نگهداری گل برگ انجیری: گیاه برگ انجیری(فیلودندرون برگ انجیری) یکی از گیاهان بسیار زیبا و مقاوم آپارتمانی است که امروزه به یکی از گیاهان کلکسیونی تبدیل شده و تقریباً در بیشتر خانههای ما ایرانیها یافت میشود. این گیاه زیبا برگهای بزرگ و سبز رنگی دارد و نوع رونده آن محبوبتر است. رشد آن متوسط بوده و اگر شرایط محیطی آن مناسب باشد رشد خوبی دارد. نام علمی گل برگ انجیری Monstera deliciosa است.
گیاه برگ انجیری در برگهای خود شیارها یا برشهایی دارد که زیبایی آن را چند برابر کرده است. بسیاری از دوستان سؤال میکنند که گیاه برگ انجیری ما شیار ندارد یا شیارهای آن بسیار کم و کوچک است. این گیاه زمانی که شرایط محیطی خوبی داشته باشد شیارهای زیاد و بسیاری بر روی برگهای خود ایجاد میکند.
شرایط خوب این گیاه نور مناسب که نیازمند نور متوسط یعنی نور مستقیم خورشید نباشد ولی محیط آن روشن باشد. خاک خوب که خاکی سبک با زهکشی بالا است. میتوانید برای ترکیب خاک آن از ۹۰ درصد خاک برگ و ۱۰ درصد ماسه شسته رودخانه برای زهکشی آن استفاده کنید. دمای مناسب محیط که بهترین دما برای آن بین دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتیگراد میباشد.
این گیاه خواستار رطوبت بالای محیط است و اگر از آن در آپارتمان نگهداری میکنید حتماً باید رطوبت آن را فراهم کنید. دقت کنید که هرچه رطوبت محیط برای این گیاه خوب باشد برگهای آن درشتتر و زیباتر میشود.اگر از نوع رونده آن استفاده میکنید حتماً از قیمهای خزه دار استفاده کنید. این گیاه ریشههای هوایی فراوانی تولید میکند که این ریشهها به داخل خزهها نفوذ کرده و هم رطوبت آن ها را جذب میکنند و هم خود را محکم میکند و از آن بالا میرود.
اگر نور این گیاه مناسب باشد گیاه بسیار پر برگ و زیبا میشود اما اگر نور دریافتی آن کم باشد هم برگهای ساده و بدون شیار و کوچک تولید میکند و هم فاصله بین برگها زیاد شده و گیاه زشت و بد فرم میشود. برای رشد بهتر و مطلوب آن سعی کنید در فصل رشد به طور مرتب کود دهی کنید.
برگهای آن را هر چند وقت یکبار تمیز کنید. تمیز کردن برگها باعث درخشندگی شده و هم زیبایی آن را دوچندان میکند و هم باعث جذب بهتر نور و تنفس راحتتر گیاه میشود. برای تمیز کردن آن حتماً از یک اسفنج نرم به همراه آب استفاده کنید و به هیچ عنوان از مواد براق کننده استفاده نکنید چون با ترکیب شیمیایی که این مواد دارند روزنههای روی برگ را میبندند و راه تنفسی گیاه را مختل میکنند.
اگر شما نیز تجربهای از پرورش این گیاه دارید حتماً در قسمت نظرات در میان بگذارید تا ما و دوستان از تجربههای شما استفاده کنیم.
نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس