تعویض گلدان و خاک بونسای به روایت تصویر

تعویض گلدان بونسای به روایت تصویر

آموزش تعویض گلدان بونسای به روایت تصویر : بهترین زمان برای تعویض گلدان و خاک بونسای ها قبل از شروع فصل رشد می باشد. برای اکثر گونه های بونسای اواخر زمستان و اوایل بهار زمان مناسبی برای تعویض گلدان است. از انواع ترکیب خاک میتوان برای بونسای ها استفاده کرد. معمولا از خاک معمولی همراه کوکوپیت و پیت ماس استفاده می شود.

تعویض گلدان بونسای
۱-تعویض گلدان بونسای به روایت تصویر بهترین زمان برای تعویض گلدان گیاهان اواخر زمستان و اوایل بهار است که درختان وگیاهان در آغاز رویشی دوباره هستند.

 

تعویض گلدان بونسای
۲- با آماده کردن ابزار لازم و گلدان و خاک مناسب درخت گلدان بن سای را از زیر سیم های استحکام درخت که به ریشه بسته شده با سیم چین قطع می کنیم.

 

۳-توسط داس یا چاقو به آرامی کناره گلدان که ارتباط با خاک وریشه دارد جدا می کنیم
۳-توسط داس مخصوص یا چاقو به آرامی کناره گلدان که ارتباط با خاک وریشه دارد جدا می کنیم.

 

۴-چنانچه گیاه ریشه موی خوبی تولید کرده باشد با یک حرکت آرام از تنه گرفته ودرخت را بالا می کشیم ودرخت از گلدان بیرون می آید در غیر این صورت با برعکس کردن گلدان وضربه درخت را در می آوریم
۴-چنانچه گیاه ریشه موی خوبی تولید کرده باشد با یک حرکت آرام از تنه گرفته ودرخت را بالا می کشیم ودرخت از گلدان بیرون می آید در غیر این صورت با برعکس کردن گلدان وضربه درخت را در می آوریم.
۵-توسط یک چوب ویا چنگال خارک های دور وبر ریشه واطراف طوقه درخت را خارج وتقریبا ریشه را عریان می کنیم
۵-توسط یک چوب ویا چنگال خاک های دور وبر ریشه واطراف طوقه درخت را خارج وتقریبا ریشه را عریان می کنیم.

 

۶-قسمت های بلند ریشه را هرس وکوتاه می کنیم در هر بار از هرس ریشه ۳۰٪ یا ۲۰٪ ازریشه را بیشتر هرس نمی کنند که به گیاه شوک وارد نشود هرس ریشه قدرت رویشی گیاه را کم می کند وباز دارنده است
۶-قسمت های بلند ریشه را هرس وکوتاه می کنیم در هر بار از هرس ریشه ۳۰٪ یا ۲۰٪ ازریشه را بیشتر هرس نمی کنند که به گیاه شوک وارد نشود هرس ریشه قدرت رویشی گیاه را کم می کند وباز دارنده است.

 

۷-تورےزهکش هاےگلدان راآماده مےکنیم واقدام به نصب(مش)درگلدان جدید مےکنیم وتوجه داشته باشیم که درپرورش بونساےزیاد سایز گلدان جدید رابزرگتر انتخاب نمےکنند همان سایز یااندکےبزرگتراز قبلےاست
۷-توری زهکش های گلدان راآماده میکنیم واقدام به نصب(مش)درگلدان جدید می کنیم وتوجه داشته باشیم که درپرورش بونسای زیاد سایز گلدان جدید رابزرگتر انتخاب نمی کنند همان سایز یااندکی بزرگتراز قبلی است.

 

۸-معمولا گلدان های مخصوص پرورش بن سای دارای دو یا چندین سوراخ زهکش هستند که آب اضافه در هنگام آبیاری را دفع بکنند
۸-معمولا گلدان های مخصوص پرورش بن سای دارای دو یا چندین سوراخ زهکش هستند که آب اضافه در هنگام آبیاری را دفع بکنند.

 

۹-سیمی نسبتاً بلندی را برای استحکام وبستن ریشه درخت به گلدان از سوراخ های زهکش گلدان رد می کنند وتوسط این سیم از تکان خوردن گیاه جلو گیری می شود
۹-سیمی نسبتاً بلندی را برای استحکام وبستن ریشه درخت به گلدان از سوراخ های زهکش گلدان رد می کنند وتوسط این سیم از تکان خوردن گیاه جلو گیری می شود.

 

۱۰-با آماده شدن گلدان ابتدا لایه ای از سنگ های ریز برای زهکشی خوب در کف گلدان ریخته ودر جای که قرار است درخت کاشته شود مقداری بیشتر می ریزند تا ریشه ها تشویق به رشد افقی بشوند
۱۰-با آماده شدن گلدان ابتدا لایه ای از سنگ های ریز برای زهکشی خوب در کف گلدان ریخته ودر جای که قرار است درخت کاشته شود مقداری بیشتر می ریزند تا ریشه ها تشویق به رشد افقی بشوند.

 

۱۱-پس از لایه سنگ ریزه ها از لایه خاک مناسب درخت بونسای می ریزیم که بستگی به نوع گیاه این خاک بستر اندکی متفاوت از هم هستند وهر درختی خاک مناسب آنرا باید استفاده کرد
۱۱-پس از لایه سنگ ریزه ها از لایه خاک مناسب درخت بونسای می ریزیم که بستگی به نوع گیاه این خاک بستر اندکی متفاوت از هم هستند وهر درختی خاک مناسب آنرا باید استفاده کرد.

 

۱۲-پس از آماده شدن بستر گلدان درخت را در گلدان قرار داده وتوسط سیم استحکام درخت ورد آن از لابه لای ریشه درخت را محکم واستوار در بستر خاک گلدان می کنیم
۱۲-پس از آماده شدن بستر گلدان، درخت را در گلدان قرار داده وتوسط سیم استحکام درخت و ریشه آن، از لابه لای ریشه درخت را محکم واستوار در بستر خاک گلدان می کنیم.

 

۱۳- با کاشت واستحکام کردن درخت از خاک بن سای استفاده وقسمت های خالی دراطراف ریشه را پر می کنیم
۱۳- با کاشت واستحکام کردن درخت از خاک بن سای استفاده وقسمت های خالی دراطراف ریشه را پر می کنیم.

 

۱۴-با یک چوب باریک (خلال چوب کبابی چینی)به آرامی خاک ها را جابجا کرده ولا به لای ریشه ها رو از خاک پر وجا های خالی را خاک پر می کنیم
۱۴-با یک چوب باریک (خلال چوب کبابی چینی)به آرامی خاک ها را جابجا کرده ولا به لای ریشه ها رو از خاک پر وجاهای خالی را خاک پر می کنیم.

 

۱۵-پس ازپایان تعویض واستقرار درخت درگلدان جدید گیاه را بایک قارچکش که جلوگیرےشود ازپوسیدگی ریشه به خاطرهرس آبیاری کامل مےکنیم و همچنین خاک تمام هوا راخارج و بافتےیک نواخت بستر پیدا بکند
۱۵-پس ازپایان تعویض واستقرار درخت درگلدان جدید گیاه را بایک محلول  قارچکش برای جلوگیری ازپوسیدگی ریشه به خاطر هرس، آبیاری کامل میکنیم و همچنین خاک تمام هوا راخارج و بافتی یک نواخت بستر پیدا بکند.

 

۱۶- با رسیدن بهار وآغاز رویشی نو در طبیعت درخت دوباره سبز شده وخود را آماده برای رشد فصلی آینده می کند واین تصویر پس از یک ماه ازهرس وتعویض گلدان است
۱۶- با رسیدن بهار وآغاز رویشی نو در طبیعت درخت دوباره سبز شده وخود را آماده برای رشد فصلی آینده می کند واین تصویر پس از یک ماه ازهرس وتعویض گلدان است.

منبع:میهن کاکتوس

ابزار ساخت و نگهداری بونسای

تخفیف!
★ 5
قیمت اصلی 2,500,000 تومان بود.قیمت فعلی 2,290,000 تومان است.
مشاهده همه ابزارهای بونسای

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    104 thoughts on “تعویض گلدان و خاک بونسای به روایت تصویر

    1. فرشته اَسپَری میگوید:

      سلام خسته نباشید میخوام خاک این بن سای رو عوض کنم و احساس میکنم خاکش کپک زده چه خاکی مناسبه براش ممنونم ازتون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وخاکش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    2. محمود کریمی میگوید:

      سلام طبق توضیحات شما خاک گلدون رو عوض کردم.الان گذاشتمش تو گلخانه جوری که ۴تا ۵ ساعت نور غیر مستقیم بهش میخوره.خواستم ببینم جاش خوبه یا جابجاش کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        درود، بعد از تعویض گلدان بهتر هست بمدت یک الی دو هفته در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری بشه بعد از یک الی دو هفته بمرور زمان به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

        • محمود کریمی میگوید:

          بعد از سه روز که خاک گلدون رو طبق دستورات شما تعویض کردم.امروز وقتیرفتم بهش اب بدم دیدم برگاش دارن میریزن.چکار کنم

          • کارشناس 1 میگوید:

            تعویض خاک وگلدان به گیاه شوک وارد میکنه وگیاه با ریزش برگها یا زرد کردن برگها عکس العمل نشون میده که طبیعی هست، گیاه رو درمحیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید وجابجا نکنید اگر برگهاش زرد شده جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید برای کاهش شوک وارده با محلول جلبک دریای یا اسید امینو یک بار ابیاری کنید ورطوبت محیط رو افزایش بدید.

            • محمود کریمی میگوید:

              گلدون داخل خونه است و دمای خونه مناسبه ، چطور میتونم رطوبت گلدون رو افزایش بدم

              • کارشناس 2 میگوید:

                با جزیره زیرگلدانی ویا کاور کردن گیاه بمدت چند روز میتونید رطوبت محیط رو افزایش بدید، یا از دستگاه بخور سرد استفاده کنید.

    3. zahra میگوید:

      سلام من گلدان بنسای رو زمانی که خریدم عوض کردم و داخل این گلدان که ارتفاعش بیشتره زدم به نظرتون گلم خراب نمیشه؟ یا حتما باید داخل گلدانی با ارتفاع کم باشه؟نوری که به گل میتابه همین نوری هست که از پشت پرده به خونه میتابه کافی هست؟ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، نه مشکلی بوجود نمیاد خیلی هم زیبا شده، اگر گیاهتون رشد علفی داشت بمرور زمان به محیط پرنوری انتقال بدید.

    4. zahra میگوید:

      سلام من گلدان بنسای رو عوض کردم و این گلدان ارتفاعش زیاده به نظرتون گلم خراب نمیشه؟یااین که باید حتما گلدان با ارتفاع کم باشه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابیاری منظم باشه مشکلی بوجود نمیاد زهکش رو هم بررسی کنید که باز باشه.

    5. مهدی میگوید:

      سلام خسته نباشید
      میخواستم بپرسم که آیا درخت گردو رو هم میشه تبدیل به بوسنای کرد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، میشه ولی چون برگهای بزرگی داره زیاد مرسوم نیست برای بنسای از گیاهانی که برگهای ریزتری دارند استفاده میشه.

    6. مهدی میگوید:

      دیگه زیر جا نشد برا تشکر از شما مجبور شدم یه کامنت جدید باز کنم
      خدا قوت

    7. مهدی میگوید:

      سلام خاک مناسب برای هوای تبریز رو میشه راهنمایی بفرمایید که چی و چقدر از آن رو باهم مخلوط کنیم

        • مهدی میگوید:

          بونسای کاج و افرا و لیلکی و درخت های سرد سیری
          شاید بنسای سیب و گیلاس و آزالیا و …

          • کارشناس 2 میگوید:

            خاک بونسای بایستی بسیار زهکش خوبی داشته باشد وبا خاک زمین متفاوت باشد ذرات آن درشت باشد تا تخلخل کافی داشته وریشه درخت تهویه کامل بشود وخاک دارای قابلیت کاتیونی داشته ویون های مواد غذایی را جذب ودر اختیار گیاه بگذارد واز همه مهمتر خاصیت جذب آب هم داشته ورطوبت بستر را حفظ بکنند، برای درختان خزان پذیر درکاشت بنسای توصیه شده ۳۰%هموس یاپیت و۷۰%سنگ ریزه البته در مورد خاک بنسای فرمول خاصی وجود ندارد بسیاری ازخاک ها ومواد ارگانیک وغیر ارگانیگ ومعدنی نام برده اند که هر کدام مزایا وایراد های خود را دارد ولی بر زهکش بودن خاک اتفاق نظر است. بهترین بستر پیشنهادی بنسای کاج ۵۰% آکادما (میتوانید از پوکه صنعتی بعنوان جایگزین استفاده کنید) ۱۰% پیت (یا هرچیز مشابه مانند ورمی خاکبرگ و کود دامی کاملا پوسیده) و ۴۰% ماسه یا سنگ ریزه در اندازه های مختلف میباشد.

            • مهدی میگوید:

              خیلی ممنون بابت توضیحات مفصل شما
              برای افرا چطور؟
              آیا همین ترکیب جوابگو خواهد بود یا باید برای هر نوع بونسای ترکیب منحصر بفردی با توجه به ویژگی ها و علایق آن گیاه درست کرد؟

              • کارشناس 2 میگوید:

                ممنون از شما ، برای انواع افرا خاک های اسیدی ،بافت سبک را دوست دارند خاک هایی مثل ترکیبی از پیت ماس و شن یا پرلیت به جای شن استفاده کرد ترکیب های مختلف از خاک های شنی به همراه پیت ماس وخاک برگ می توان استفاده کرد.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.