همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

قارچ کش ها

سموم قارچکش برای پیشگیری و درمان بیماریهای قارچی در گیاهان مورد استفاده قرار می‎‌گیرد، بیماری های قارچی جز بزرگترین آفت های گیاهان هستند که باعث پوسیدگی در ریشه، پوسیدگی در ساقه، لکه برگی، زرد قهوه ای و سیاه شدن برگها، ریزش برگها و کلی مشکل دیگر در گلهای آپارتمانی ، گلهای بیرونی، درختان و صیفی جات می شوند، در شرایط بد نگهداری گیاهان مانند رطوبت زیاد، نور کم، آبیاری زیاد و استفاده از خاک نامناسب بیماری های قارچی بیشتر مشاهده میشوند.

برای جلوگیری از ابتلای گیاهان به بیماریهای قارچی بهترین راه پیشگیری است، بیماریهای قارچی تنها در مراحل اولیه قابل درمان هستند و در صورتی که بخش زیادی از گیاه آلوده شود درمان آن دشوار خواهد بود.

در این مقاله به نحوه عملکرد قارچ کش ها و انواع قارچ‌کش‌ها می‌پردازیم شما همواره می‌توانید سؤالات خود را در پایین مقاله برای ما بفرستید.

سموم قارچ‌کش‌ها به عنوان پیشگیری و درمان بیماری‌ های قارچی در گیاهان و درختان استفاده می‌شود، همچنین برای ضدعفونی بذرها و ضدعفونی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند، قارچ‌کش‌ها به دو دسته قارچ کش های سیستمیک و تماسی تقسیم می‌شوند.

برای گیاهان آپارتمانی و کاکتوس بیشتر از قارچ کش هایی مانند مانکوزب، کاربندازیم، کاپیتان، پرویکور، توپسین و بنومیل استفاده می‌شود، البته از انواع دیگر قارچ کش ها میتوان برای کاربردهای مختلف استفاده کرد.

زمان مناسب سم پاشی

زمان سم‌پاشی ساعت‌های خنک صبح یا عصرها که روزنه‌های برگ‌ها باز هستند و دمای هوا خنک‌تر است و نیز عدم سم‌پاشی در هوای بادی و بارانی که امکان هدر رفت و عدم پوشش مناسب و نیز شستشوی سم وجود دارد را باید لحاظ کرد.
بهترین دز مصرف نیز روی بروشور و لیبل سم درج گردیده است و حاصل سال‌ها آزمایش مورد اطمینان سازندگان و تایید کنندگان است و هر چند کمی و زیادی مصرف چه اثرات مخربی روی گیاه یا آفت می‌گذارد روی بروشور درج نمی‌گردد ولی تجربه استفاده قبلی خود و دیگران می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

نحوه اثر قارچ‌کش‌ها

اکثر سم های قارچکش را میتوان به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاهان و برای جلوگیری و درمان پوسیدگی ریشه به خاک گلدان یا ریشه به صورت آبیاری استفاده کرد.

از بین بردن قارچ از طرق گوناگون صورت می‌پذیرد؛ از راه آسیب زدن به بافت‌های سلولی، غیرفعال کردن آنزیم‌ها و پروتئین‌های حیاتی و مداخله در روندهای کلیدی مانند تولید انرژی و تنفس. این نحوهٔ اثر مهار کننده یا بازدارنده‌های چند نقطه اثر است و سموم مسی همانند قارچ کش ترکیب بردو و قارچ کش بردوفیکس از جمله مهار کننده‌های چند نقطه اثر هستند. این نوع قارچ کش‌ها سبب ایجاد مقاومت در عامل بیماری نمی‌شوند زیرا فرایند اثر آنها پیچیده است. قارچ کش‌های مهارکننده یک نقطه اثر در یک روند متابولیک و تنها در یک نقطه بر عامل بیماری اثر می‌کنند. این نوع از قارچ کش‌ها به سادگی در معرض مقاوم شدن عامل بیماری نسبت به آنها قرار دارند.

اختلاط سموم نیز بحث مهمی است که در بروشور اغلب سموم نحوه آن قید شده است اختلاط برخی سموم باهم دیگر مثل حشره کش با قارچ کش (علی‌الخصوص ترکیبات مسی) و و یا کنه‌کش‌ها و حتی کودهای مایع (مثل ترکیبات کلسیم دار) دقت فراوانی را می‌طلبد.

بررسی چند سم قارچ کش رایج در بازار

  • سم قارچ‌ کش مانکوزب
    مانکوزب قارچ کشی تماسی با اثر محافظت کننده از گروه دی تیو کاربامات ها می‌باشد. مانکوزب کمپلکسی از روی و مانب است که حاوی ۲۰% منگنز و ۲/۵۵% روی است. این قارچ کش سبب اختلال عمومی در متابولیسم سلولی می گردد. مانکوزب قارچکشی با طیف اثر وسیع و نسبتاً پایدار بوده که جهت ضدعفونی بذر، کنترل سیاهک و طیف بسیار وسیعی از بیماری‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد مصرف

پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی گیاهان آپارتمانی و ضدعفونی بستر کشت

سیاهک پنهان گندم: ضدعفونی بذر به نسبت ۲ در هزار

سفیدک داخلی یونجه: محلول پاشی ۲ در هزار

سفیدک دروغی توتون: محلول پاشی ۲-۱ در هزار

برق زدگی نخود: ضدعفونی بذر و محلول پاشی به نسبت ۲ در هزار

زنگ میخک: ۱/۵ تا ۲ در هزار، به‌صورت پیشگیری، هفته‌ای یکبار همراه با مویان (۵/. در هزار)

کنه نقره‌ای مرکبات: محلول پاشی ۲ در هزار

لکه آجری بادام: محلول پاشی ۲ در هزار، نوبت اول پس از ریزش گلبرگ‌ها و نوبت‌های بعدی به فاصله ۱۲ روز

قارچ کش مانکوزب
قارچ کش مانکوزب
  • – قارچ‌کش لاماردور (تبوکونازول ۱۵۰ گرم برلیتر+پروتیوکونازول ۲۵۰ گرم برلیتر) FS40% ساخت شرکت بایر آلمان لاماردورقارچکشی با طیف اثر وسیع _ مؤثر روی بیماریهای بذری و برخی بیماری‌های خاکزی دو مولکول (ماده مؤثر) موجود در ساختمان شیمیایی لاماردور موجب ایجاد تعادل خوب مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه و در نتیجه تنظیم رشد در گیاه می‌شود. این قارچ‌کش به‌عنوان یک ضدعفونی کننده بذر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بعلاوه روی بیماری‌های کپک برفکی.
    (Microdochium nivale) وسپتوریا (Septoria nodorumm) از طریق ضدعفونی بذر تأثیر خوبی دارد.
  •  قارچ کش کولیس (بوسکالید + کروزکسیم متیل) SC 30% ساخت BASF آلمان اختصاصاً” جهت کنترل سفیدک سطحی – میزان مصرف نیم در هزار
    کولیس توسط برگ‌ها جذب و در داخل برگ به خوبی منتشر شده و تمام بافت‌ها را می‌پوشاند و ضمناً در پشت برگ نیز بیماری را کنترل خواهد کرد. و در خاک کاربردی ندارد.
  • قارچ کش رانمن (سیازوفامید) سوسپانسیون ۴۰٪ ساخت ایشهارا سانگیو کایشا ژاپن جدیدترین قارچ کش موجود در بازار برای مبارزه با سفیدک داخلی.
    این قارچ کش به‌صورت محافظتی با اثر تماسی می‌باشد. دارای خاصیت سیستمیک محدود و حرکت به سمت جوانه‌ها قدرت کنترل بیماری در برگ‌هایی که پس از سم‌پاشی ظاهر می‌شوند را نیز دارد. رانمن اغلب بیماری‌های ناشی از قارچ‌های فیکومیست، بخصوص جنس فیتوفترا را کنترل می‌کند.
  • قارچ کش دومارک (تتراکونازول) EC 10% ساخت ایساگرو ایتالیا برای کنترل سفیدک حقیقی سبزیجات و جالیز بهترین قارچ کش از جهت دز و تأثیر در بازار است. این قارچ کش بر لکه سیاه نیز مؤثر است.
  • قارچ کش اپوس (اپوکسی کونازول) SC 12/5% ساخت BASF آلمان جهت کنترل سفیدک سطحی
  • قارچ کش بایکور (بیترتانول) WP 25% ساخت بایر آلمان جهت کنترل لکه سیاه و حتی سفیدک حقیقی جالیز و گیاهان زینتی
  • قارچ‌کش مونسرن (پنسیکورون) WP 25% ساخت بایر آلمان. مونسرن قارچ‌کش غیر سیستمیک با خاصیت حفاظتی و دوام اثر طولانی می‌باشد که علیه بیماری شوره سیاه به کار می‌رود. مونسرن را می‌توان با حشره کش گاچو به صورت همزمان مخلوط و مصرف کرد.
  •  قارچ کش ردومیل (متالاکسیل) گرانول ۵% ساخت سینجنتا جهت کنترل بیماری‌های خاکزی مثل پوسیدگی‌های ریشه.
  • قارچ کش متالاکسیل – مانکوزب از ترکیب دو نوع قارچ کش است که جهت کنترل سفیدک دروغی جالیز توصیه می‌شود میزان مصرف ۲ در هزار
  • قارچ کش داکونیل (کلروتالونیل) SC 72% ساخت سینجنتا جهت کنترل سفیدک دروغی استفاده می‌شود.
  • پریویکور انرژی نام تجاری:  پریویکور انرژی PREVICUR ENERGY

نام: ۳۱% فوستیل آلومینیوم + ۵۳% پروپاموکارب
موارد مصرف: بوته میری (پیتیوم – فیتوفتورا) جالیز
سبزیجات و بذر کاری

قارچ کش پریویکور
قارچ کش پریویکور
  • قارچ کش توپسین
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول علیه بیماریهای سیاهک گندم، پوسیدگی سفید ریشه‌های گیاهان و پوسیدگی آرمیلاریائی ریشه در درختان میوه سردسیری استفاده می‌شود.
  • کاربندازیم ۶٠٪‌ wp
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول می‌باشد و روی تعداد زیادی از پاتوژنهای قارچی خطرناک اثر بخشی زیادی دارد. این قارچ کش سیستمیک برای پیشگیری و درمان از طریق ریشه و نسوج سبز، جذب شده و منتقل می‌شود. این قارچ کش دارای نمک‌های فسفات هیدروکلراید هیپو فسفیت است. قارچ کش کاربندازیم روی قارچهای سیاه تأثیر به سزایی دارد.
قارچ کش کاربندازیم
قارچ کش کاربندازیم

منبع: میهن کاکتوس

خرید کود و سم قارچ کش اصلی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    658 thoughts on “همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

    1. امینی میگوید:

      یه سوال دیگه علت شوره زدن سطح خاک کاکتوس غوره ای چیه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        اب دارای املاح بیشتر باعث شوره زدن سطح خاک میشه برای ابیاری گیاهان از اب بدون املاح ویا اب مانده استفاده کنید.

    2. امینی میگوید:

      سلام خسته نباشید ببخشید اسم این گیاه و نحوه آبیاریش؟ممنون از راهنماییتون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، گیاهتون روئلیا یا رولیا سیمپلکس Ruellia simplex هست که درایران به اطلسی مکزیکی هم معروف هست ولی از خانواده اطلسیها نیست فقط گلهاش شبیه گلهای اطلسی هست وبه همین دلیل به این اسم معروف شده، ابیاری رو زمانی که سطح خاک یک الی دوسانت خشک شد انجام بدید.

    3. رضا میگوید:

      با سلام و عرض ادب
      محلول آب و قارچکش ( ایپرودون + کاربندازیم ) رو در صورتیکه کارایی و اثرگذاری مطلوب خودش رو حفظ کنه ، حداکثر تا چه مدتی میشه نگهداری کرد ؟ با تشکر

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام بهتره بیشتر از 5 روز نگهداری نشود

    4. الهه میگوید:

      سلام من تو خونه سگ دارم اگر با مانکوزب روی گیاهان اسپری کنم مثلاً توی سینک ظرفشویی براشون مشکلی بوجود نمیاد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر تراس یا پاسیو دارید در اون قسمت سمپاشی کنید ویا داخل حمام چون احتمال داره ظرفهای غذایی که داخل سینگ ظرفشویی میگذارید سمی بشند. حیوان خانگی رو هم بهتر هست موقع سمپاشی گیاهان دور نگهدارید.

    5. رضا میگوید:

      با سلام و عرض ادب خدمت کارشناس محترم میهن کاکتوس
      آیا استفاده ی دوره ای از قارچ کش ترکیبی کاربندازیم+ایپرودون برای پیشگیری از بروز لکه های قارچی قهوه ای و سیاه روی کاکتوس های باارزشی مثل اوبلمانیا که بسیار مستعد ابتلا به لکه های قارچی هستند موثره؟
      اگر جواب مثبته هرچند وقت یکبار باید استفاده بشه؟ سمپاشی بشه یا آبیاری؟
      آیا استفاده ی پیشگیرانه از قارچکش در رشد و شادابی گیاه تاثیر منفی میذاره؟
      و آیا برای جلوگیری از بروز لکه ها راه دیگه ای هم هست؟ با تشکر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله موثر هست میتونید هر سه ماه یک بار سمپاشی وابیاری کنید، میتونید دز مصرف رو کمتر کنید وماهی یک بار هم استفاده کنید، دز مصرف استاندارد باشه مشکلی بوجود نمیاد، برای جلوگیری نباید روی کاکتوسها اب ریخته بشه اگر هم ریخت زودتر باید خشک بشه تا مشکلی بوجود نیاد وحتما رطوبت محیط کم بشه.

        • رضا میگوید:

          دز مصرف چقدر باشه اگه بخوام هر سه ماه یکبار و یا اینکه ماهیانه از این قارچکش استفاده کنم ؟

          • کارشناس 2 میگوید:

            سه ماه یک بار اگر بخواهید استفاده کنید دو گرم در یک لیتر اب، ماهانه اگر بخواهید استفاده کنید یک گرم دریک لیتر اب.

    6. آنجلا میگوید:

      از قارچ کش برای روی برگهای یوکا چند بار و با چه فواصلی استفاده کنیم

    7. ابوالفضل سبحانی میگوید:

      یه سوال دیگه هم داشتم ببخشید برای قارج ریشه ی بادام زمینی بهترین قارچ کش برای بار دوم چه قارچ کشی سم پاشی کنیم ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        برای پیشگری اگر میخواهید استفاده کنید کاربندازیم، برای پیشگیری ودرمان مانکوزب بهتر هست.

    8. ابوالفضل سبحانی میگوید:

      بعداز سم پاشیه قارج کش تیوفانات و تیلت چند روز بعد میتوان دوباره قارچ‌کش سمپاشی گرد برای باددم زمینی ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        معمولا فاصله مصرف سمها از همدیگه دو هفته هست. مگر اینکه دوره کارنس روی محصول نوشته شده باشه.

    9. رضوانه میگوید:

      سلام.من گل رزوساکولنت دارم کنه کش اسپری کردم وقارچکش آبیاری کردم الان روی برگاشون لکهای سیاه پیداشدن مال چیه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، قارچ کش وکنه کش رو همزمان استفاده کردید؟ دز مصرف چقدر بود؟ از قسمتهایی که میفرمایید عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    10. ayaran میگوید:

      سلام ، خسته نباشید
      برای پیشگیری از بیماری های قارچی برای گیاهان خانگی مصرف چه قارچ کشی به صورت آبیاری و هر چند وقت یک بار را توصیه میکنید ؟؟ آیا فقط توی فصل رشد باید انجام داد یا میشه توی پاییز زمستون‌ هم استفاده کرد برای پیشگیری؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، قارچکشها رو هر از گاهی باید عوض کنید چون قارچها زود مقاوم میشه، هر سه ماه یک بار میتونید برای پیشگیری ازابتلا به قارچ گیاهانتون رو با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید، از قارچکشهای اکسی کلرومس، مانکوزب،کاربندازیم وتوپسین میتونید بصورت دوره ای استفاده کنید. در زمستان وپاییز هم بهتر هست استفاده کنید.

    11. محمدرضا میگوید:

      سلام مقدار مصرف سم بردوفیکس مایع را میشه بگید چند تا در بطری باید داخل یک لیتر اب بریزم و ایا استفاده هم بردو فیکس و کاربندازیم و مانکوزب باهم ایرادی داره؟؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مقدار مصرف معمولا روی بسته بندی نوشته میشه،۵در هزار هست(۵سی سی در یک لیتر اب) ، نه سمها رو هیچ وقت باهم ترکیب نکنید ویا همزمان استفاده نکنید باعث مسمومیت گیاه ودرنهایت از بین رفتنش میشه.

        • محمدرضا میگوید:

          منظورم اینه که اگه یک ماه بردوفیکس بدم ماه بعد کار بندازیم ایرادی داره اخه تاثیرشون فرق داره

          • کارشناس 1 میگوید:

            بله به صورت دوره ای میتونید استفاده کنید.

    12. پدرام میگوید:

      سلام گیاه لیراتا دارم براش جزیره هم درست کردم تا سه هفته پیش اسپری اب رو برگاش میکردم ولی سه هفتست که اسپری اب اصلا نمیکنم
      نوک برگها نوک برگها قهوه ای شدن
      اب هم هریک هفته ای یک بارمیدم
      ی دونه ازبرگ هاش هم ی کوچولو لک سبز کم رنگ روش هست بنظرتون دلیل اینکه نوک برگها قهوه ای شدن و ی دونه ازبرگ هاش لک سبز کم رنگ روش زده چیه؟
      بوشهر زندگی میکنم
      گل هام رو کنار پنجره گذاشتم نور مستقیم افتاب روی گل هام نیست فقط روشنایی روشون هست پنجره هم شبا باز میذارم هوا رد و بدل بشه
      دمای اتاقی هم که گل هام توش هست ٢٨درجه هست

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از گیاه وبرگها وبرگی که تغییر رنگ داده عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنید.

    13. پدرام میگوید:

      اول اسم گل هام رو میگم که بهتر بتونیدپاسخ بدید من لیراتا/پاچیرا/اسپاتی/فردوس/کراسولا/پیله ا/بن سای/قاشقی/زامفولیا دارم قارچ کش مانکوزیب هم خریدم گیاه قاشقی و زامفولیا لکه قهوه ای دارن میخواستم قارچ کش مانکوزیب بهشون بزنم
      ایا اگه بجز این دوتا به تمامی گل هام جهت پیشگیری بخوام قارچ کش مانکوزیب بپاشونم روشون ضرری براشون نداوه؟ ی وقت گل های سالممو خراب نمیکنه؟ ایرادی نداره هر دوهفته ای ی بار به تمام گل هام قارچ کش بزنم ایرادی نداره؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر دز مصرف رو استاندارد بزنید هیچ مشکلی بوجود نمیاد،برای همه ی این گیاهان میتونید هم بصورت سمپاشی وهم ابیاری استفاده کنید، نیازی نیست با این فاصله کم سمپاشی کنید ماهی یک باریا سه ماه یکبار انجام بدید بهتر هست چون استفاده بیش از اندازه از قارچکشها هم جلوی رشد گیاه رو میگیره وهم قارچها نسبت به سم مقاوم میشن.البته اینم اضافه کنم که بعد از محلول پاشی یک الی دو ساعت بعد برگهای گیاهان رو با یک دستمال نرم ومرطوب پاک کنید چون بعد از استفاده محلول قارچ کش مانکوزب روی برگها لکه میمونه که بعدهاپاک نمیشه.

      • پدرام میگوید:

        باعرض سلام خدمت کارشناس محترم
        سه تا سوال ازتون دارم
        ١/قارچ کش مانکوزیب چه مقدار قارچ کش در چه مقدار اب باید بریزم؟
        ٢/کود سه بیست رو چه مقدار کود در چه اندازه اب باید بریزیم؟
        ٣/زمانی که گیاه قارچ داره تاچه موقع کود نباید بهش بدیم؟ چن وعده قارچ کش باید بزنیم بعد کودبدیم؟
        ۴/زمانی که محلول قارچ کش رو درست کردیم مقداری ازمحلول قارچ کش که اضاف اومده رو تاچند روز توی بطری ١/۵میتونیم نگه داریم که خراب نشه همون موقع باید اضافیشو بریزیم بیرون یا اینکه میتونیم نگه داریم اگه میشه لطفا بگیدتاچندروز میشه نگهش داشت؟
        لطفاسوالاتمو به ترتیب شماره گذاری ها پاسخ بدیدکه متوجه بشم ممنون

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ۱_یک گرم در یک لیتر اب ۲_یک گرم در یک لیتراب۳_تا زمان بهبود کامل گیاه از بیماری نباید کوددهی انجام بشه، بستگی به نوع بیماری داره معمولا برای بیماری قارچی بعد ازکات کردن قسمتهای الوده دو بار با فاصله یک هفته میتونید سمپاشی با محلول قارچ کش رو تکرار کنید.۴_محلولها رو تا یک هفته میتونید نگه دارید بعد از یک هفته خاصیتشون از بین میره واثری نخواهند داشت.

    14. پدرام میگوید:

      زمانی که به گیاه قارچ کش بخوایم بزنیم باید قبلش به گیاه اب داده باشیم ؟مثلا سه روز قبل به گیاه اب داده باشیم مشکلی هست بعدازسه روز که گیاه اب خورده قارچ کش بزنیم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        نه نیازی نیست ابیاری بشه ولی بهتر هست خاک مقداری رطوبت داشته باشه وکامل خشک نباشه. برای مثال ۴الی۵ روز بعد از ابیاری میتونید با محلول قارچ کش ابیاری یا سمپاشی رو انجام بدید.

    15. امیر میگوید:

      سلام
      دوز قارچ کش دو گرم در لیتر،با قاشق چایی خوری چقدر میشه؟سر پر یا سرخالی بودنشو هم بگید

    16. زهرا میگوید:

      سلام،شبتون بخیر
      من حدود دو هفته است یک گیاه فیکوس لیراتا آفریقایی خریدم که هنگام خرید گلدونش رو عوض کردن برام، بعد از چند روز لکه های قهوه ای روی یکی از برگ های پایینی گیاه ظاهر شد، که من تا الان ۲ مرتبه از قارچ کش اسپری دکتر پلنت استفاده کردم با فاصله هر ۳ روز یکبار، ولی متاسفانه سرعت انتشار زیاد بوده و خیلی از برگهای گیاهم لکه دار شدن، میشه لطف کنید راهنمایی بفرمایید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، مقدار مصرف سم زیاد بوده از برگها وگیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم حد فاصل مصرف سمپاشی یک هفته هست هر سه روز یکبار ریشه گیاه خشک میشه وگیاه ازبین میره. آموزش اپلود عکس در قسمت نظرات.

    17. رامین میگوید:

      سلام ، و خسته نباشی خدمت کاربر محترم ،بنده یه هکتار موسیر دارم والان شش روزه قارچ کش مانکوزب _متالاکسیل پاشیدم روی برگ موسیر ،خواستم بپرسم آیا بین نوبت اول سمپاشی و نوبت دوم سم پاشی باید آبیاریش کنم یا هنوز نیازی به آبیاری نیست؟ ، این مدت هم بارون نیومده

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، در مورد گیاهان زراعی اطلاعاتی ندارم بهترهست با یک کارشناس کشاورزی مشورت کنید تخصص ما در مورد گیاهان زینتی واپارتمانی هست.

    18. مریم میگوید:

      سلام خدمت شما من یه قارچکش گرفتم که یکم داخل آب حل شده پرسیدم گفتند که قارچکش هست و منم خریدم الان یکم تو شکم که نکنه نباشه میشه راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، محصولی رو که تهیه میکنید حتما به تاریخ تولید وانقضای روی بسته بندی دقت کنید ومحصولاتی رو تهیه کنید که اسم شرکت تولید کننده روی محصول باشه بصورت فله ای اگر تهیه کردید نمیشه تشخیص داد که چه نوع سمی هست ولی اگر فروشند گفته که قارچ کش هست حتما قارچ کش خواهد بود.

    19. Niloufar میگوید:

      اسپاتی منم اینجوری میشه‌.الان یکساله و شرایط و حالتهای مختلف رو با راهنمایی هایی که گرفتم تست کردم ولی برگ های قدیمی از نوک شروع میکنن به سوختن و کم کم زیاد میشه.

    20. امید نیرومند میگوید:

      باسلام عرض خسته نباشید
      من یک نخل ماداگاسکار دارم که که برگ هاش از نوک سیاه میکنه ومی ریزه یا اینکه زرد میشه و می ریزه به نظر شما قارچی شده؟ اگه قارچ کش باید بزنم به برگ باید زد یا به خاک اضافه کرد؟ و هر چند مدت یک بار؟ ???

    ارسال دیدگاه بسته شده است.