همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

قارچ کش ها

سموم قارچکش برای پیشگیری و درمان بیماریهای قارچی در گیاهان مورد استفاده قرار می‎‌گیرد، بیماری های قارچی جز بزرگترین آفت های گیاهان هستند که باعث پوسیدگی در ریشه، پوسیدگی در ساقه، لکه برگی، زرد قهوه ای و سیاه شدن برگها، ریزش برگها و کلی مشکل دیگر در گلهای آپارتمانی ، گلهای بیرونی، درختان و صیفی جات می شوند، در شرایط بد نگهداری گیاهان مانند رطوبت زیاد، نور کم، آبیاری زیاد و استفاده از خاک نامناسب بیماری های قارچی بیشتر مشاهده میشوند.

برای جلوگیری از ابتلای گیاهان به بیماریهای قارچی بهترین راه پیشگیری است، بیماریهای قارچی تنها در مراحل اولیه قابل درمان هستند و در صورتی که بخش زیادی از گیاه آلوده شود درمان آن دشوار خواهد بود.

در این مقاله به نحوه عملکرد قارچ کش ها و انواع قارچ‌کش‌ها می‌پردازیم شما همواره می‌توانید سؤالات خود را در پایین مقاله برای ما بفرستید.

سموم قارچ‌کش‌ها به عنوان پیشگیری و درمان بیماری‌ های قارچی در گیاهان و درختان استفاده می‌شود، همچنین برای ضدعفونی بذرها و ضدعفونی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند، قارچ‌کش‌ها به دو دسته قارچ کش های سیستمیک و تماسی تقسیم می‌شوند.

برای گیاهان آپارتمانی و کاکتوس بیشتر از قارچ کش هایی مانند مانکوزب، کاربندازیم، کاپیتان، پرویکور، توپسین و بنومیل استفاده می‌شود، البته از انواع دیگر قارچ کش ها میتوان برای کاربردهای مختلف استفاده کرد.

زمان مناسب سم پاشی

زمان سم‌پاشی ساعت‌های خنک صبح یا عصرها که روزنه‌های برگ‌ها باز هستند و دمای هوا خنک‌تر است و نیز عدم سم‌پاشی در هوای بادی و بارانی که امکان هدر رفت و عدم پوشش مناسب و نیز شستشوی سم وجود دارد را باید لحاظ کرد.
بهترین دز مصرف نیز روی بروشور و لیبل سم درج گردیده است و حاصل سال‌ها آزمایش مورد اطمینان سازندگان و تایید کنندگان است و هر چند کمی و زیادی مصرف چه اثرات مخربی روی گیاه یا آفت می‌گذارد روی بروشور درج نمی‌گردد ولی تجربه استفاده قبلی خود و دیگران می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

نحوه اثر قارچ‌کش‌ها

اکثر سم های قارچکش را میتوان به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاهان و برای جلوگیری و درمان پوسیدگی ریشه به خاک گلدان یا ریشه به صورت آبیاری استفاده کرد.

از بین بردن قارچ از طرق گوناگون صورت می‌پذیرد؛ از راه آسیب زدن به بافت‌های سلولی، غیرفعال کردن آنزیم‌ها و پروتئین‌های حیاتی و مداخله در روندهای کلیدی مانند تولید انرژی و تنفس. این نحوهٔ اثر مهار کننده یا بازدارنده‌های چند نقطه اثر است و سموم مسی همانند قارچ کش ترکیب بردو و قارچ کش بردوفیکس از جمله مهار کننده‌های چند نقطه اثر هستند. این نوع قارچ کش‌ها سبب ایجاد مقاومت در عامل بیماری نمی‌شوند زیرا فرایند اثر آنها پیچیده است. قارچ کش‌های مهارکننده یک نقطه اثر در یک روند متابولیک و تنها در یک نقطه بر عامل بیماری اثر می‌کنند. این نوع از قارچ کش‌ها به سادگی در معرض مقاوم شدن عامل بیماری نسبت به آنها قرار دارند.

اختلاط سموم نیز بحث مهمی است که در بروشور اغلب سموم نحوه آن قید شده است اختلاط برخی سموم باهم دیگر مثل حشره کش با قارچ کش (علی‌الخصوص ترکیبات مسی) و و یا کنه‌کش‌ها و حتی کودهای مایع (مثل ترکیبات کلسیم دار) دقت فراوانی را می‌طلبد.

بررسی چند سم قارچ کش رایج در بازار

  • سم قارچ‌ کش مانکوزب
    مانکوزب قارچ کشی تماسی با اثر محافظت کننده از گروه دی تیو کاربامات ها می‌باشد. مانکوزب کمپلکسی از روی و مانب است که حاوی ۲۰% منگنز و ۲/۵۵% روی است. این قارچ کش سبب اختلال عمومی در متابولیسم سلولی می گردد. مانکوزب قارچکشی با طیف اثر وسیع و نسبتاً پایدار بوده که جهت ضدعفونی بذر، کنترل سیاهک و طیف بسیار وسیعی از بیماری‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد مصرف

پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی گیاهان آپارتمانی و ضدعفونی بستر کشت

سیاهک پنهان گندم: ضدعفونی بذر به نسبت ۲ در هزار

سفیدک داخلی یونجه: محلول پاشی ۲ در هزار

سفیدک دروغی توتون: محلول پاشی ۲-۱ در هزار

برق زدگی نخود: ضدعفونی بذر و محلول پاشی به نسبت ۲ در هزار

زنگ میخک: ۱/۵ تا ۲ در هزار، به‌صورت پیشگیری، هفته‌ای یکبار همراه با مویان (۵/. در هزار)

کنه نقره‌ای مرکبات: محلول پاشی ۲ در هزار

لکه آجری بادام: محلول پاشی ۲ در هزار، نوبت اول پس از ریزش گلبرگ‌ها و نوبت‌های بعدی به فاصله ۱۲ روز

قارچ کش مانکوزب
قارچ کش مانکوزب
  • – قارچ‌کش لاماردور (تبوکونازول ۱۵۰ گرم برلیتر+پروتیوکونازول ۲۵۰ گرم برلیتر) FS40% ساخت شرکت بایر آلمان لاماردورقارچکشی با طیف اثر وسیع _ مؤثر روی بیماریهای بذری و برخی بیماری‌های خاکزی دو مولکول (ماده مؤثر) موجود در ساختمان شیمیایی لاماردور موجب ایجاد تعادل خوب مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه و در نتیجه تنظیم رشد در گیاه می‌شود. این قارچ‌کش به‌عنوان یک ضدعفونی کننده بذر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بعلاوه روی بیماری‌های کپک برفکی.
    (Microdochium nivale) وسپتوریا (Septoria nodorumm) از طریق ضدعفونی بذر تأثیر خوبی دارد.
  •  قارچ کش کولیس (بوسکالید + کروزکسیم متیل) SC 30% ساخت BASF آلمان اختصاصاً” جهت کنترل سفیدک سطحی – میزان مصرف نیم در هزار
    کولیس توسط برگ‌ها جذب و در داخل برگ به خوبی منتشر شده و تمام بافت‌ها را می‌پوشاند و ضمناً در پشت برگ نیز بیماری را کنترل خواهد کرد. و در خاک کاربردی ندارد.
  • قارچ کش رانمن (سیازوفامید) سوسپانسیون ۴۰٪ ساخت ایشهارا سانگیو کایشا ژاپن جدیدترین قارچ کش موجود در بازار برای مبارزه با سفیدک داخلی.
    این قارچ کش به‌صورت محافظتی با اثر تماسی می‌باشد. دارای خاصیت سیستمیک محدود و حرکت به سمت جوانه‌ها قدرت کنترل بیماری در برگ‌هایی که پس از سم‌پاشی ظاهر می‌شوند را نیز دارد. رانمن اغلب بیماری‌های ناشی از قارچ‌های فیکومیست، بخصوص جنس فیتوفترا را کنترل می‌کند.
  • قارچ کش دومارک (تتراکونازول) EC 10% ساخت ایساگرو ایتالیا برای کنترل سفیدک حقیقی سبزیجات و جالیز بهترین قارچ کش از جهت دز و تأثیر در بازار است. این قارچ کش بر لکه سیاه نیز مؤثر است.
  • قارچ کش اپوس (اپوکسی کونازول) SC 12/5% ساخت BASF آلمان جهت کنترل سفیدک سطحی
  • قارچ کش بایکور (بیترتانول) WP 25% ساخت بایر آلمان جهت کنترل لکه سیاه و حتی سفیدک حقیقی جالیز و گیاهان زینتی
  • قارچ‌کش مونسرن (پنسیکورون) WP 25% ساخت بایر آلمان. مونسرن قارچ‌کش غیر سیستمیک با خاصیت حفاظتی و دوام اثر طولانی می‌باشد که علیه بیماری شوره سیاه به کار می‌رود. مونسرن را می‌توان با حشره کش گاچو به صورت همزمان مخلوط و مصرف کرد.
  •  قارچ کش ردومیل (متالاکسیل) گرانول ۵% ساخت سینجنتا جهت کنترل بیماری‌های خاکزی مثل پوسیدگی‌های ریشه.
  • قارچ کش متالاکسیل – مانکوزب از ترکیب دو نوع قارچ کش است که جهت کنترل سفیدک دروغی جالیز توصیه می‌شود میزان مصرف ۲ در هزار
  • قارچ کش داکونیل (کلروتالونیل) SC 72% ساخت سینجنتا جهت کنترل سفیدک دروغی استفاده می‌شود.
  • پریویکور انرژی نام تجاری:  پریویکور انرژی PREVICUR ENERGY

نام: ۳۱% فوستیل آلومینیوم + ۵۳% پروپاموکارب
موارد مصرف: بوته میری (پیتیوم – فیتوفتورا) جالیز
سبزیجات و بذر کاری

قارچ کش پریویکور
قارچ کش پریویکور
  • قارچ کش توپسین
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول علیه بیماریهای سیاهک گندم، پوسیدگی سفید ریشه‌های گیاهان و پوسیدگی آرمیلاریائی ریشه در درختان میوه سردسیری استفاده می‌شود.
  • کاربندازیم ۶٠٪‌ wp
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول می‌باشد و روی تعداد زیادی از پاتوژنهای قارچی خطرناک اثر بخشی زیادی دارد. این قارچ کش سیستمیک برای پیشگیری و درمان از طریق ریشه و نسوج سبز، جذب شده و منتقل می‌شود. این قارچ کش دارای نمک‌های فسفات هیدروکلراید هیپو فسفیت است. قارچ کش کاربندازیم روی قارچهای سیاه تأثیر به سزایی دارد.
قارچ کش کاربندازیم
قارچ کش کاربندازیم

منبع: میهن کاکتوس

خرید کود و سم قارچ کش اصلی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    658 thoughts on “همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

    1. ایوب آزادمنش میگوید:

      سلام وعرض ادب خدمت شما . ازاینکه وقت میگزارید وبه تمام سوالات دوستداران گل وگیاه پاسخ میدهید به نوبه خودازشما بسیارسپاسگزارم.
      بنده یک کاکتوس صخره به طول شصت سانت دارم که چندلکه قهوه ای ریزریز درقسمتهای ازکاکتوسم دیدم دیشب ابتدابایک چاقوی استریل شده قسمتهای قهوه ای کوچک دون دون شده را خارج کردم سپس سم منکوزب راطبق دستورالعمل رو کاکتوس اسپری کردم جوری که ازتمام قسمتها قطره قطره سرازیزشد یک مقدارهم پای کاکتوس ریختم. الان کاکتوس را پشت پنجره جنوبی که پنج ساعت آفتاب فیلترشده (نورازشیشه ردمیشه) میخوره بزارم یا چندروز درقسمت خنک خانه نگه داری کنم بعدبزارم لطفا راهنمایی کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما دوست گرامی، بهتر هست دو الی سه روز در مکان سایه نگهداری کنید بعد به محیط اصلی انتقال بدید.

        • ایوب آزادمنش میگوید:

          شماچقدرخوب هستید. خدابه شما طول عمرباعزت ،مال فراوان وسلامتی عنایت دهد .آمین
          مطابق فرمایش شما گذاشتم جلو سایه .

    2. کامران طالعی میگوید:

      سلام… ممنون از مطالبتون…
      برای کاشت بذر کاکتوس لازمه پیت ماس رو قارچ کشی کرد چون گفته میشه استریله؟
      و اگه لازمه با قارچ کش بنومیل میشه اینکارو کرد؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما، بله بهتر هست با محلول قارچ کش ضدعفونی کنید چون بذرهای کاکتوسها خیلی حساس هستند. قارچکش بنومیل خیلی وقته منسوخ شده ولی اگر تاریخ تولید وانقضا داره میتونید استفاده کنید در غیر این صورت از قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب بهترهست استفاده کنید.

    3. رضا میگوید:

      سلام گیاه یوکا داری سفیدک در رویش های جدید میشه و با اینکه چند بار مانکوزب اسپری کردن ولی مشکل حل نشده درخواستی راهنمایی دارم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بیماری قارچی سفیدک پودری هست، این نوع قارچ با مانکوزب درمان نمیشه یا از قارچ کش پنکونازول باید استفاده کنید ویا با مقداری شیر کم چرب و با اب مخلوط کنید وبا یک دستمال نرم وتمیز برگها رو با این محلول تمیز کنید، (دو قاشق شیر کم چرب ودو قاشق اب جوشیده سرد شده رو ترکیب کنید) ،رطوبت محیط رو کاهش بدید و روی برگها تابهبود کامل اب اسپری نکنید دما رو هم چک کنید که از ۱۵ درجه کمتر نباشه.

    4. زهرا ف میگوید:

      ببخشید.یه پتوس هم دارم که سه ماهه کاشتمش تو خاک.ولی اصلا رشد نمیکنه.دوتا برگ کوچولوجوانه زده ولی خیلی کوچک هستن.و برگهای قدیمی هم دارن زرد میفتن میریزن.آبیاری رو هر هفته یا ده روزی انجام میدم.کود هم سه بیست ماهی یکبار.قارچ کش هم یکبار زدم.سم حشره کش هم آبیاری کردم با سم دیازینون اوایل کاشت بود.چون یه حشرات خیلی خیلی ریز کوچکتر از شپشک تو ظرف زیر گلدانی دیدم سم زدم ولی دوباره پیداشون شده بعد از یک ماه.اگه راهنمایی بفرمایید ممنون میشم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، پتوسها برای رشد ایدال به سه فاکتور نیاز دارند نور خوب وفیلترشده رطوبت کافی وخاک مناسب این سه فاکتور ایدال باشه رشدشون بیش ازانتظار زیاد میشه. این موارد رو بررسی وایدال کنید، خاکش باید سبک ومتخلخل باشه ابیاری رو زمانی که سطح خاک خشک شد انجام بدید رطوبت محیط رو میتونید با مه پاشی روزانه تامین کنید ودر محیطی که نور گیری مناسبی داره نگهداری کنید وتهویه محیط رو بالاببرید، همه ی قسمتهای گیاه رو بررسی کنید اگر بازم شپشک داشت حذف فیزیکی کنید وکل گیاه روبا محلول حشره کش سمپاشی وابیاری کنید. برگی رو که زرد شده جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشه بعد جدا کنید.

        • زهرا ف میگوید:

          ممنون باچه حشره حشره کشی.کنفیدور با اندازه یک در هزار یا دیازینون یک در هزار خوبه؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            کنفیدور اگه دارید بهتر هست، بله به همین اندازه میتونید استفاده کنید.

    5. زهرا ف میگوید:

      برگهای پایینی که خیلی بی حال و پژمرده بودن چیدم.این نقطه های سفید روی برگ چیه.قارچ نیست؟من قارچ کش مانکوزب دارم که استفاده هم کردم هم سمپاشی و هم آبیاری.ولی حشره کش براشون نه.اگر حشره داره چه حشره کشی میتون استفاده کنم.کنفیدور دارم و دیازینون و آبامکتین.روش استفاده رو هم اگه بگید ممنون میشم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        لکه ها دراثر ضربه فیزیکی بوجود اومدن گیاه رو بررسی کنید اگر افت داره باسم کنفیدور میتونید سمپاشی کنید.

    6. زهرا ف میگوید:

      سلام و خسته نباشید.ببخشید یه کاکتوس دارم که اگه اسمش رو بگید ممنون میشم.بعد برگهای پایینیش بی حال شدن.احتمال میدم آفت قارچ یا حشره داشته باشه.تارهای عنکبوت دور ساقه گیاه دیدم.و بعضی جاهای گیاه شاید قارچ باشه.اگه روش درمان و شرایط نگهداری و آبیاری رو بفرمایید .ممنون .

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون گیاهتون یوکا هست، لکه ها در اثر ضربه فیزیکی بوجود اومدن برگهای پایینی بمرور زمان فرسوه شده واز بین میرند که طبیعی هست بعداز اینکه کامل خشک شدن میتونید جدا کنید، بادقت گیاه رو بررسی کنیداگر روی تارهایی که میفرمایید حشرات ریزی درحال حرکت هستند کنه تار عنکبوتی هست وبهتر هست گیاه رو با محلول کنه کش دو با ربافاصله یک هفته سمپاشی وابیاری کنید. اگر فقط تار هستند احتمالا تار عنکبوت هست ومیتونید گیاه رو تمیز کنید.

      • زهرا ف میگوید:

        سلام.خسته نباشید ببخشید کاکتوس یوکا من بررسی کردم دیدم تارهای عنکبوت ریز بود با حشرات متحرک که احتمالا کنه بودم و من با کنه کش آبامکتین نیم در هزار سمپاشی و آبیاری کردم.آیا گیاه آسیب نمیبینه؟چون کاربرد این سم فقط سمپاشی هست درسته؟شما گفتین سمپاشی و آبیاری کنید منم انجام دادم.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، نه مشکلی بوجود نمیاد هم میتونید بصورت ابیاری وهم بصورت سمپاشی استفاده کنید.

    7. زهرا ف میگوید:

      در مورد این درختچه یاس کبود داشتم که تو باغچه کاشتمش .بعد از آبیاری با سم کنفیدور و یک بار هم با قارچ کش مانکوزب سم پاشی برگهاش زرد میشن زیاد.گفتین آبیاری زیاد کنم .چون مسموم شده درخت.ولی تاثیری نداشت.چکار کنم که درخت از بین نره.آیا آفت داره.شاید نیاز به استفاده بیشتر از سم و قارچ کش داره.عکس برگ درخت رو براتون فرستادم.حتی جوانه هاش دارن زرد و خشک میشن.

      • کارشناس 2 میگوید:

        اگر دز مصرف سم زیاد بوده باید خاک ابشویی بشه یا خاکش عوض بشه، خاک رو از نظر وجود افت هم بررسی کنید. با یک برگ نمیشه بیماری گیاه رو تشخیص داد عکس کلی از گیاه بفرستید واضح باشه.

        • زهرا ف میگوید:

          سلام و تشکر فراوان از پاسخگویی کامل شما.نه دوز مصرف سم زیاد نبوده.فقط احساس میکنم هنگام گلدهی این گل یاس براش مشکل زرد شدن زیاد برگها پیش میاد.البته من با اسید هیومیک و کود سه بیست هم آبیاری کردم.ولی زرد شدن برگها بیشتر شد.آبیاری هم یک روز درمیان انجام میدم.خاک نمیزارم که خشک بمونه زیاد .ولی بهتر نشده.آفت نمیدونم داشته باشه.گهگاهی شپشک های کوچک و پشه سیاه و مورچه تو خاکش میبینم.اونم بعد از سمپاشی بهتر شد.

          • کارشناس 2 میگوید:

            سلام، ممنون از شما، گیاهتون سالم وسرحال هست ومشکلی نداره زرد شدن برگهای قدیمی کاملا طبیعی هست برگها بمرور زمان فرسوده شده واز بین میرند که بعد از خشک شدن کامل میتونید جدا کنید، در این فصل هم که زردشدن وریزش برگها کاملا طبیعی هست.

            • زهرا ف میگوید:

              سلام و خسته نباشید.بخشید این درختچه یاس کبود من درست نشد.فکر میکنم ریزش برگهاش غیر طبیعی هست.آخه جوانه هاش هم دارن خشک و زرد میشن میفتن.علتش چیه.

            • زهرا ف میگوید:

              اون عکس دوم از سمت راست تا حالا برگهاش این شکلی نشده بوده

    8. زهرا ف میگوید:

      اسم این گل و روش قلمه زدنش رو اگه بگید هم ممنون میشم.سه هفته هست که گذاشتمش تو آب ریشه نمیزنه که بکارم.روش نگهداریش هم بفرمایید ممنونم.سپاس فراوان

      • کارشناس 2 میگوید:

        از گیاه مادری عکس بفرستید بی زحمت، از روی قلمه هانمیشه تشخیص داد چه نوع گیاهی هست.

        • کارشناس 2 میگوید:

          شبوخیری هست اگر از ساقه های سبز قلمه گرفته باشید بله ریشه میزنن. به نور مستقیم نیاز داره برای گلدهی، سطح خاک هر زمان خشک شد ابیاری کنید.

    9. زهرا ف میگوید:

      بعد اینکه این گل برگههای جدیدش که رشد میکنن از نوک میسوزه و خشک میشه.علتش چیه.با عوض کردن خاک بهتر میشه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        تغییر محیط نگهداری وتعویض خاک وگلدان بیشتر باعث این مشکل میشه رطوبت محیط رو افزایش بدید ودر جای ثابتی نگهداری کنید برای ابیاری از اب بدون املاح وهمدمای محیط استفاده کنید بمرور زمان با محیط وخاک جدید ادابته بشه بهبود پیدا میکنه.

    10. زهرا ف میگوید:

      سلام و خسته نباشید.سوال ادلم اینکه اسم این گل رو اگه بگید ممنون میشم.و دوم اینکه چون خاکش مشکل داشت و گلدونش من خاکش رو با گلدون عوض کردم.حالا میخوام اولین آبیاری رو ۲۴ ساعت بعد با قارچ کش مانکوزب انجام بدم خوبه؟و چند روز بعد با سم کنفیدور .برای پیشگیری ازارچ و حشره؟وخواستم شرایط نگهداری و آبیاری این گل رو بگید ممنون میشم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، گیاهتون گُل اختر هست، ریشه ها بصورت غده یا پیاز هستند خاکش باید سبک ومتخلخل باشه وگلدان زهکش مناسبی داشته باشه که اب اضافی براحتی از زهکش گلدان خارج بشه،ا ز تابستان تا اواسط پاییز به گل میشینه ونور ۶الی ۸ ساعت بصورت مستقیم باید دریافت کنه، بیشتر در فضای باز کشت میشه ولی داخل گلدان هم میشه نگهداری کرد گلدان باید دو سایز از حجم غده ها بزرگتر باشه، میتونید با محلول قارچ کش ابیاری کنید گیاه بسیار مقاومی در مقابل افتها هست وتقریبا میشه گفت افت زیادی بجز مگس سفید بهش اسیب نمیرسونه، فقط ابیاری باید بصورتی باشه که خاک زیاد خیس وغرقابی نباشه چون غده هاش پوسیده میشن اگر در مناطقی هستید که زمستانهای سردی داره و دما زیر منفی ده درجه میرسه باید از یخ زدگی محافظت کنید. ابیاری با محلول سم حشره کش رو دوهفته بعد از استفاده محلول قارچ کش میتونید انجام بدید، کوددهی رو هم به همین صورت دوهفته بعد از اخرین سمپاشی، کوددهی بهتر هست از اوایل بهارشروع بشه الان کم کم دیگه برگهاش زرد میشه ومیریزه و بهار مجدد شروع به رشد میکنه.

    11. مریم توکلی میگوید:

      با سلام وقتتون بخیر من چندروزه که از بازار گل ۲۰تا گیاه اپارتمانی گرفتم چن تا دونه ش یه ذره بعضی برگاش سوراخ شدگی داره،آیا میشه برای پیشگیری از قارچی شدن گیاهام ،به همه ی ۲۰تا گیاهم قارچکش تالین بزنم؟ضرری نداره؟لطفا نحوه ی استفاده ش هم بگین ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالش هست که ضربه فیزیکی هم باشه ولی برای اطمینان کامل بله میتونید یک بار با محلول قارچ کش سمپاشی وابیاری کنید اگر همین اندازه هستند یک بار کافی هست اگر بیشتر هستند دوبار بافاصله یک هفته.

    12. پیمان میگوید:

      با سلام
      ای کاش یه مقاله هم در مورد حشره کش ها بنویسید اطلاعاتمون راجع به شون بالا تر بره با تشکر.

    13. رامین میگوید:

      سلام خسته نباشین من از قارچکش مانکوزب (حفاظتی) برای پیشگیری استفاده میکنم برای قارچکش سیستمیک از کدام استفاده کنم قویتره؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        درود ممنون، مانکوزب خودش خوب هست ولی بهتر هست بصورت دوره ای از قارچ کش دیگری هم استفاده کنید تا قارچها در مقابل قارچ کشی که استفاده میکنید مقاوم نشن،از کاربندازیم، توپسین، یا اکسی کلرومس هم میتونید استفاده کنید.

    14. مهدی میگوید:

      سلام خسته نباشید
      برای سبزیجات چه قارچ کشی مناسبه که برای انسان مضر نباشه
      بنومیل دارم فقط برا ضد عفونی خاک میخوام استفاده کنم مشکلی نداره؟ نمیخوام به سبزیجات بزنم برای بستر کشت استفاده کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        درود، از قارچ کش ارگانیک کالیبان میتونید استفاده کنید، برای ضدعفونی خاک از بنومیل میتونید استفاده کنید. اگر داخل خاک سبزیجات رشد کردند تا دوهفته بعد از سمپاشی بهتر هست از سبزیجات استفاده نکنید بعد از دوهفته دوره کارنس تموم میشه ومیتونید استفاده کنید. ولی اگر تازه میخواهید بذرشون رو بکارید مشکلی بوجود نمیاد.

      • کارشناس 2 میگوید:

        درود ،چند روزی لکه ها رو تحت نظر داشته باشید اگر گسترش داشتند بله.

    15. ابوطالب میگوید:

      بصورت غرق ابی کشت کردم و اینجا وزش باد بالاس و هوا تقریبن خنک سمومی که استفاده کردم همراه ابیاری دادم تیوفانت و کاربندازیم بار اول ابیاری بعد از چهارده روز دوباره کاربندازیم بعلاوه ایپرودین بود وقتی بوته میری قطع نشد اینفینتو تاریخ گذشته رو محلول پاشی کردم حدود پنج روز هس ولی انگار هنوز متوقف نشده الانم شیش کیلو مانکوزب گرفتم داخل اب بدم ایا سم بهتری هس

    16. ابوطالب میگوید:

      سلام من چند هکتار طالبی دارم چندین قارچ کش دادم و سم اینفینتو که تاریخ ۲۱۱۷ بود و محلول پاشی کردم اما هنوز بوته سبز میری داره و برگ ها زرد میشه و داخل ریشه سفید و پوسیدگی داره و ترک هم از قبل داشته ساقه ایا اینفینتو تاریخ جدید نیس چون گفتم تاریخ نداره گفت وارد نمیشه چند سال و نایابه

      • کارشناس 2 میگوید:

        درود،متاسفانه در مورد کشت وپرورش این نوع گیاه اطلاعی ندارم با یک کارشناس کشاورزی مشورت کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، اسم علمی گیاهتونJatropha gossypiifolia L. از خانواده افوریباهاست شرایط نگهداریش هم مثل افوربیا هست، نور زیاد وفیلتر شده، خاک متخلخل، ابیاری زمانی که خاک کامل خشک شد، محیط گرم ومرطوب رو میپسنده وبه سرما حساس هست سعی کنید در دمای زیر ۱۵ درجه قرار نگیره.کوددهی ماهی یک بار با کودهای مخصوص کاکتوسها.

    17. امینی میگوید:

      باسلام خدمت کارشناس محترم اسم این گیاه چیه و چطوری میتونم ازش نگهداری کنم؟یه قسمت از ساقه اش تو خالی است ممنون میشم راهنماییم کنید؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، عکسی که فرستادید واضح نیست نمیشه تشخیص داد عکس واضح از برگ کامل گیاه بفرستید واینکه روی برگ پُرز هست یا چرمی هست؟

    18. کاترینا میگوید:

      سلام شبتون بخیر
      من خرگوشم از گیاه سانسوریام گازز گرفته
      چندساعت قبل من به این گیاه قارچ کش مانکوزب زده بودم
      الان استرس دارم خرگوشم نمیره
      لطفا منو راهنمایی کنید?

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام وقت بخیر بهتره مایعات بهش بدید. اگه فقط گاز گرفته مشکلی پیش نمیاد

    ارسال دیدگاه بسته شده است.