همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

قارچ کش ها

سموم قارچکش برای پیشگیری و درمان بیماریهای قارچی در گیاهان مورد استفاده قرار می‎‌گیرد، بیماری های قارچی جز بزرگترین آفت های گیاهان هستند که باعث پوسیدگی در ریشه، پوسیدگی در ساقه، لکه برگی، زرد قهوه ای و سیاه شدن برگها، ریزش برگها و کلی مشکل دیگر در گلهای آپارتمانی ، گلهای بیرونی، درختان و صیفی جات می شوند، در شرایط بد نگهداری گیاهان مانند رطوبت زیاد، نور کم، آبیاری زیاد و استفاده از خاک نامناسب بیماری های قارچی بیشتر مشاهده میشوند.

برای جلوگیری از ابتلای گیاهان به بیماریهای قارچی بهترین راه پیشگیری است، بیماریهای قارچی تنها در مراحل اولیه قابل درمان هستند و در صورتی که بخش زیادی از گیاه آلوده شود درمان آن دشوار خواهد بود.

در این مقاله به نحوه عملکرد قارچ کش ها و انواع قارچ‌کش‌ها می‌پردازیم شما همواره می‌توانید سؤالات خود را در پایین مقاله برای ما بفرستید.

سموم قارچ‌کش‌ها به عنوان پیشگیری و درمان بیماری‌ های قارچی در گیاهان و درختان استفاده می‌شود، همچنین برای ضدعفونی بذرها و ضدعفونی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند، قارچ‌کش‌ها به دو دسته قارچ کش های سیستمیک و تماسی تقسیم می‌شوند.

برای گیاهان آپارتمانی و کاکتوس بیشتر از قارچ کش هایی مانند مانکوزب، کاربندازیم، کاپیتان، پرویکور، توپسین و بنومیل استفاده می‌شود، البته از انواع دیگر قارچ کش ها میتوان برای کاربردهای مختلف استفاده کرد.

زمان مناسب سم پاشی

زمان سم‌پاشی ساعت‌های خنک صبح یا عصرها که روزنه‌های برگ‌ها باز هستند و دمای هوا خنک‌تر است و نیز عدم سم‌پاشی در هوای بادی و بارانی که امکان هدر رفت و عدم پوشش مناسب و نیز شستشوی سم وجود دارد را باید لحاظ کرد.
بهترین دز مصرف نیز روی بروشور و لیبل سم درج گردیده است و حاصل سال‌ها آزمایش مورد اطمینان سازندگان و تایید کنندگان است و هر چند کمی و زیادی مصرف چه اثرات مخربی روی گیاه یا آفت می‌گذارد روی بروشور درج نمی‌گردد ولی تجربه استفاده قبلی خود و دیگران می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

نحوه اثر قارچ‌کش‌ها

اکثر سم های قارچکش را میتوان به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاهان و برای جلوگیری و درمان پوسیدگی ریشه به خاک گلدان یا ریشه به صورت آبیاری استفاده کرد.

از بین بردن قارچ از طرق گوناگون صورت می‌پذیرد؛ از راه آسیب زدن به بافت‌های سلولی، غیرفعال کردن آنزیم‌ها و پروتئین‌های حیاتی و مداخله در روندهای کلیدی مانند تولید انرژی و تنفس. این نحوهٔ اثر مهار کننده یا بازدارنده‌های چند نقطه اثر است و سموم مسی همانند قارچ کش ترکیب بردو و قارچ کش بردوفیکس از جمله مهار کننده‌های چند نقطه اثر هستند. این نوع قارچ کش‌ها سبب ایجاد مقاومت در عامل بیماری نمی‌شوند زیرا فرایند اثر آنها پیچیده است. قارچ کش‌های مهارکننده یک نقطه اثر در یک روند متابولیک و تنها در یک نقطه بر عامل بیماری اثر می‌کنند. این نوع از قارچ کش‌ها به سادگی در معرض مقاوم شدن عامل بیماری نسبت به آنها قرار دارند.

اختلاط سموم نیز بحث مهمی است که در بروشور اغلب سموم نحوه آن قید شده است اختلاط برخی سموم باهم دیگر مثل حشره کش با قارچ کش (علی‌الخصوص ترکیبات مسی) و و یا کنه‌کش‌ها و حتی کودهای مایع (مثل ترکیبات کلسیم دار) دقت فراوانی را می‌طلبد.

بررسی چند سم قارچ کش رایج در بازار

  • سم قارچ‌ کش مانکوزب
    مانکوزب قارچ کشی تماسی با اثر محافظت کننده از گروه دی تیو کاربامات ها می‌باشد. مانکوزب کمپلکسی از روی و مانب است که حاوی ۲۰% منگنز و ۲/۵۵% روی است. این قارچ کش سبب اختلال عمومی در متابولیسم سلولی می گردد. مانکوزب قارچکشی با طیف اثر وسیع و نسبتاً پایدار بوده که جهت ضدعفونی بذر، کنترل سیاهک و طیف بسیار وسیعی از بیماری‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد مصرف

پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی گیاهان آپارتمانی و ضدعفونی بستر کشت

سیاهک پنهان گندم: ضدعفونی بذر به نسبت ۲ در هزار

سفیدک داخلی یونجه: محلول پاشی ۲ در هزار

سفیدک دروغی توتون: محلول پاشی ۲-۱ در هزار

برق زدگی نخود: ضدعفونی بذر و محلول پاشی به نسبت ۲ در هزار

زنگ میخک: ۱/۵ تا ۲ در هزار، به‌صورت پیشگیری، هفته‌ای یکبار همراه با مویان (۵/. در هزار)

کنه نقره‌ای مرکبات: محلول پاشی ۲ در هزار

لکه آجری بادام: محلول پاشی ۲ در هزار، نوبت اول پس از ریزش گلبرگ‌ها و نوبت‌های بعدی به فاصله ۱۲ روز

قارچ کش مانکوزب
قارچ کش مانکوزب
  • – قارچ‌کش لاماردور (تبوکونازول ۱۵۰ گرم برلیتر+پروتیوکونازول ۲۵۰ گرم برلیتر) FS40% ساخت شرکت بایر آلمان لاماردورقارچکشی با طیف اثر وسیع _ مؤثر روی بیماریهای بذری و برخی بیماری‌های خاکزی دو مولکول (ماده مؤثر) موجود در ساختمان شیمیایی لاماردور موجب ایجاد تعادل خوب مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه و در نتیجه تنظیم رشد در گیاه می‌شود. این قارچ‌کش به‌عنوان یک ضدعفونی کننده بذر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بعلاوه روی بیماری‌های کپک برفکی.
    (Microdochium nivale) وسپتوریا (Septoria nodorumm) از طریق ضدعفونی بذر تأثیر خوبی دارد.
  •  قارچ کش کولیس (بوسکالید + کروزکسیم متیل) SC 30% ساخت BASF آلمان اختصاصاً” جهت کنترل سفیدک سطحی – میزان مصرف نیم در هزار
    کولیس توسط برگ‌ها جذب و در داخل برگ به خوبی منتشر شده و تمام بافت‌ها را می‌پوشاند و ضمناً در پشت برگ نیز بیماری را کنترل خواهد کرد. و در خاک کاربردی ندارد.
  • قارچ کش رانمن (سیازوفامید) سوسپانسیون ۴۰٪ ساخت ایشهارا سانگیو کایشا ژاپن جدیدترین قارچ کش موجود در بازار برای مبارزه با سفیدک داخلی.
    این قارچ کش به‌صورت محافظتی با اثر تماسی می‌باشد. دارای خاصیت سیستمیک محدود و حرکت به سمت جوانه‌ها قدرت کنترل بیماری در برگ‌هایی که پس از سم‌پاشی ظاهر می‌شوند را نیز دارد. رانمن اغلب بیماری‌های ناشی از قارچ‌های فیکومیست، بخصوص جنس فیتوفترا را کنترل می‌کند.
  • قارچ کش دومارک (تتراکونازول) EC 10% ساخت ایساگرو ایتالیا برای کنترل سفیدک حقیقی سبزیجات و جالیز بهترین قارچ کش از جهت دز و تأثیر در بازار است. این قارچ کش بر لکه سیاه نیز مؤثر است.
  • قارچ کش اپوس (اپوکسی کونازول) SC 12/5% ساخت BASF آلمان جهت کنترل سفیدک سطحی
  • قارچ کش بایکور (بیترتانول) WP 25% ساخت بایر آلمان جهت کنترل لکه سیاه و حتی سفیدک حقیقی جالیز و گیاهان زینتی
  • قارچ‌کش مونسرن (پنسیکورون) WP 25% ساخت بایر آلمان. مونسرن قارچ‌کش غیر سیستمیک با خاصیت حفاظتی و دوام اثر طولانی می‌باشد که علیه بیماری شوره سیاه به کار می‌رود. مونسرن را می‌توان با حشره کش گاچو به صورت همزمان مخلوط و مصرف کرد.
  •  قارچ کش ردومیل (متالاکسیل) گرانول ۵% ساخت سینجنتا جهت کنترل بیماری‌های خاکزی مثل پوسیدگی‌های ریشه.
  • قارچ کش متالاکسیل – مانکوزب از ترکیب دو نوع قارچ کش است که جهت کنترل سفیدک دروغی جالیز توصیه می‌شود میزان مصرف ۲ در هزار
  • قارچ کش داکونیل (کلروتالونیل) SC 72% ساخت سینجنتا جهت کنترل سفیدک دروغی استفاده می‌شود.
  • پریویکور انرژی نام تجاری:  پریویکور انرژی PREVICUR ENERGY

نام: ۳۱% فوستیل آلومینیوم + ۵۳% پروپاموکارب
موارد مصرف: بوته میری (پیتیوم – فیتوفتورا) جالیز
سبزیجات و بذر کاری

قارچ کش پریویکور
قارچ کش پریویکور
  • قارچ کش توپسین
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول علیه بیماریهای سیاهک گندم، پوسیدگی سفید ریشه‌های گیاهان و پوسیدگی آرمیلاریائی ریشه در درختان میوه سردسیری استفاده می‌شود.
  • کاربندازیم ۶٠٪‌ wp
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول می‌باشد و روی تعداد زیادی از پاتوژنهای قارچی خطرناک اثر بخشی زیادی دارد. این قارچ کش سیستمیک برای پیشگیری و درمان از طریق ریشه و نسوج سبز، جذب شده و منتقل می‌شود. این قارچ کش دارای نمک‌های فسفات هیدروکلراید هیپو فسفیت است. قارچ کش کاربندازیم روی قارچهای سیاه تأثیر به سزایی دارد.
قارچ کش کاربندازیم
قارچ کش کاربندازیم

منبع: میهن کاکتوس

خرید کود و سم قارچ کش اصلی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    658 thoughts on “همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

    1. هنگامه میگوید:

      سلام، ممنون از اطلاعات خوبتون. گیاه بابا ادم یه برگش اینجوری شده، طبیعی هست

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وبرگها بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    2. شعبانی میگوید:

      سلام گل کروتون من برگاش حالت زنگ زدگی و قهوه ای شده و میفته حتی برگ جدیدش آبیاری هفته ای یه بار با نور مناسب غبارپاشی دو روزی یه بار زه کش گلدون هم درسته یه بار قارچ کش کاربندازیم استفاده کردم ولی بهتر نشد لطفا راهنمایی بفرمایی
      ن

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اون لکه ها از خود برگ هست، قسمت اتصال برگ به ساقه که تغییر رنگ داره رو بررسی کنید ببینید اون قسمت سالم هست یا نرم و حالت پوسیده داره؟ یا رنگ ساقه برگ خودش همون رنگ هست؟ ریزش برگها هم از کمبود نور میتونه باشه ابیاری رو زمانی که سطح خاک یک بند انگشت خشک شد ابیاری کنید.

    3. شعبانی میگوید:

      سلام وقت بخیر گل کروتون پرتقالی من پشت برگاش حالت زنگ زدگی داره چندتا برگ جدیدش هم لکه ی قهوه ای افتاده مشکلش چیه یه بازهم قارچ کش کاربندازیم استفاده کردم ولی بدتر شده شرایط نگهداریش نور خوبی داره آبیاری هفته ای یه بار ِغبارپاشی هم دوسه روز یه بار زهکش گلدون درسته

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، برگهای کرتون همین رنگ میشه لکه ها هم از خود برگ هست مشکلی نداره گیاهتون بشدت کمبود نور داره برگهای جدید هم سبز وهم کوچک هستند ودلیلش کمبود نور هست بمرور زمان بهتر هست به محیط پرنوری انتقال بدید.

    4. امیر میگوید:

      سلام بونسای من پشت برگاش انگار تارعنکبوت زده من همشو هرس کردم چی بزنم بنظرتون تا برگای سرحال در بیاد حالش خوب شه??

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، احتمالا کنه تارعنکبوتی هست میتونید با محلول کنه کش گیاه رو سمپاشی کنید رطوبت محیط رو هم افزایش بدید.

    5. پریسا میگوید:

      سلام. قارچ کش را اگه توی آب حل کنیم و بذاریم توی آب بمونه، بعد از یه مدتی دوباره میشه استفاده کرد یا اثرش از بین میره؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تا یک هفته خاصیتش رو حفظ میکنه البته اگر داخل ظرف دربسته ای باشه، بعد ازیک هفته اثرش کم یا کلا مؤثرنخواهد بود.

    6. امیررضا میگوید:

      سلام و عرض خسته نباشید
      ببخشید مشکل خزانه های من چی هست و راه حل این مشکل چیه؟
      چند باز جوانه های آلوده رو از خزانه خارج وبستر رو قارچ کشی کردم ولی فایده نکرده

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام ممکنه مشکل ویروسی باشد یا قارچی اگر ویروسی باشد کار زیادی نمیشه براشون انجام داد ولی برای بیماری های قارچی میتوان از سموم قارچکش استفاده کرد، از اونجایی که نمیتوان تشخیص داد بهتر است هوادهی را افزایش داده و از سم قارچکش استفاده کنید.

        • امیررضا میگوید:

          البته امروز تو عکس اول لارو های سفیدی دیدم!
          ممکنه به خاطر اون باشه؟؟؟
          چیکار کنم؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            سلام، احتمالش هست، رطوبت زیاد بستر ویا خاک نامناسب هم باعث این مشکل میشه ماسه هایی که روی بستر ریختید بزرگ هستند وتمام سطح خاک رو پوشونده وهوادهی قسمتهای زیرین بخوبی انجام نمیشه میتونید مقداری از ماسه ها رو بردارید تا هوادهی قسمتهای زیرین خاک هم بخوبی انجام بشه. اگر لارو داخل بستر زیاد هست با محلول حشره کش بستر رو کامل ابیاری کنید وبعد چند ساعت هوادهی کنید.

    7. عباس یعقوب میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      در مورد این دیفن باخیای من میتونید کمکم کنید
      برگهاش تا یکی در میاد از زیر یکی میریزه و نوک سوزی داره، با چه سمی سمپاشی کنم اگه لازمه
      خاکشو تازه عوض کردم و کودهی با ۳ بیست و فسفر دارم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر بعد از رشد برگ جدید برگ قدیمی از بین میره گیاه کمبود مواد غذایی داره ومیتونید ماهی یک بار با کودهای کامل گیاه رو تقویت کنید، از همین کودهایی که فرمودید میتونید استفاده کنید نوک سوزی برگها چند عامل میتونه داشته باشه، دما ونور زیاد، خشکی هوا وکمبود رطوبت محیط، ابیاری با اب دارای املاح وسرد، گرفتگی زهکش گلدان ویا خاک نامناسب این موارد رو بررسی وایدال کنید.

    8. امیر میگوید:

      سلام
      تو خزانه آسترفیتوم جوانه های قارچی دیدم و هر روز همه اونارو جدا میکردم و بستر رو با قارچ کش اسپری میکردم ولی خوب نشدن
      جوانه ها اول حالت مخمل سفید میگیرن و بعد شل میشه از پایین دچار خوردگی میشن
      جدا ازون خزانه واریگاتا ها از پایین دچار خوردگی میشه و از ۴۰ تا همشون نابود شدن و یکی دوتا مونده
      چیکارشون کنم؟؟
      مرسی

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، یا ضدعفونی اولیه بستر کامل انجام نشده ویا خاکی که استفاده کردید به اسپور قارچ الوده هست. میتونید بسترجدید درست کنید وکامل ضدعفونی کنید وجوانه های باقی مانده رو به داخل بستر جدید انتقال بدید.

    9. زهرا میگوید:

      سلام..من روی خاک گلهام دون دون های ریزی زده سفید و مایل به زردبنظرتون چی میتونه باشه؟ ممکنه قارچ باشه؟ از چه سمی استفاده کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز قسمتهایی که میفرمایید عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

          • کارشناس 2 میگوید:

            رسوبات اب هستند ابی رو که برای ابیاری گیاهان استفاده میکنید املاحش زیاد هست میتونید حدود یک سانت از سطح خاک رو بردارید وخاک جدید روی سطح خاک قبلی بریزید. برای ابیاری میتونید اب رو داخل یک ظرف بدون درب بریزید وکنارگیاه قراربدید ۲۴ ساعت بعد با همون اب گیاه رو ابیاری کنید.

    10. محمد میگوید:

      سلام و عرض خسته نباشید
      ببخشید من باز مزاحمتون شدم
      اولین باریه که بذر کاکتوس کاشتم و آموزش حضوری ندیدم فقط ویدیو ها رو تو سایت های مختلف دیدم
      بذر های من بعد از سبز شدن خوب بودن ولی الان اکثرا از حالت عمودی خارج شدن و بعضیاشون افقی رو‌خاک هستن
      مخصوصا لیتوپس و آسترفیتوم ها
      اگه ماسه ریزی کنم خوب میشن یا باید کار دیگه ای انجام بدم؟
      مرسی

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالا کمبود نور دارند عکس واضح از بستر وجوانه ها بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

          • کارشناس 1 میگوید:

            ممنون از شما، رطوبت بستر رو باهوادهی کاهش بدید تا ریشه ها داخل خاک هدایت بشند وبمرور زمان نور رو افزایش بدید.

            • محمد میگوید:

              الان سه روز یکبار مصرف حدود ۱۰ دقیقه هوادهی دارم که هر جلسه دو یا سه دقیقه افزایش میدم
              اندازس یا افزایش بدم؟

              • کارشناس 1 میگوید:

                مصرف چی؟ برای لیتوپسها بهتر هست زمان هوادهی رو افزایش بدید روزانه ۱۵ دقیقه کافی خواهد بود وحتما به محیط پرنوری انتقال بدید کمبود نور داشته باشند از بین میرند.

        • کارشناس 1 میگوید:

          حجم عکس رو کم کنید وصبر کنید کامل لود بشه بعد ارسال کنید.

            • کارشناس 1 میگوید:

              جوانه هاتون کمبود نور دارند برای همین باریک وعلفی رشد کردن ،بهتر هست بمرور زمان نور رو افزایش بدید به محیطی انتقال بدید که نور بیشتری دریافت کنند.

    11. محمد میگوید:

      سلام و عرض خسته نباشید ممنون که به همه سوالات پاسخ میدید
      باید روی بستر خزانه ماسه ریزی کنیم؟
      بعد چند ماهگی جوانه ها؟
      و اینکه چند تا از جوانه های بذر آسترفیتومم از پایین خورده شدن! میخواستم علتش رو بدونم
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما، ماسه ریزی سلیقه ای هست هم میشه قبل از کشت بذر روی سطح بستر ریخت هم بعد از جوانه زنی ویک ماهگی بذرها، ماسه بیشتر برای تثبیت ریشه جوانه در خاک وحفظ رطوبت خاک وجلوگیری از جلبک زدن خاک استفاده میشه. عکس از قسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

        • کارشناس 2 میگوید:

          اگر یک ماهشون تموم شده بله ماسه هایی انتخاب کنید که از سایز جوانه ها ریز باشه ودقت کنید که جوانه ها زیر ماسه نمونه. از شن عربی هم میتونید استفاده کنید که برای این کارمناسب هستندچون حالت کروی دارند وجوانه ها زخمی نمیشن.

        • کارشناس 2 میگوید:

          عکستون واضح نیست ولی شبیه پوسیدگی هست حتما هوادهی کنید ورطوبت بستر رو کاهش بدید اگر پوسیدگی زیاد هست وریشه از بین رفته بهتر هست جوانه های پوسیده شده رو از بستر خارج کنید قسمت پوسیده رو کات کنید وبا محلول قارچ کش شستشو بدید و مجدد بکارید ریشه میزنن.

    12. زهرا میگوید:

      سلام وقت بخیر من به گل های اپارتمانیم سم مانکازب به نسبت سه گرم در ۱ لیتر مخلوط کردم و ابیاری کردم ایا مشکلی ایجاد میشه اخه نوشته بود ۱/۵گرم در ۱لیتر اب و من حواسم نبوده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مقدار مصرفتون زیاد بوده، میتوید خاک گیاهانتون رو ابشویی کنید تا سم اضافی از خاک خارج بشه.

    13. امیر میگوید:

      سلام
      من تعدادی بذر آلوئه واریگاتا کاشته بودم ولی روی بذر ها خاک نریختم فردای کاشت داخل سایتی دیدم نوشته که باید ۱ سانت روی بذر هارو با خاک بپوشانید
      منم این کار رو کردم
      به نظرتون کارم درست بوده یا اینکه بذر ها خراب شدن؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، نیازی نیست روی بذرها خاک ریخته بشه روی سطح خاک قرار بگیرند جوانه میزنند اگر لایه خیلی نازکی ریخته باشید مشکلی بوجود نمیاد جوانه میزنند.

    14. امیر میگوید:

      سلام ببخشید من تعدادی بذر لیتوپس کاشته بودم و الان حومه زدن میخواستم ببینم دمای مناسب برای رشد مناسبشون چیه؟
      در ضمن متاسفانه به دلیل کمبود جا همراه لیتوپس تعدادی بذر میرتلو هم کاشتم که اونا هنوز جونه نزدن

    15. امیررضا میگوید:

      سلام و عرض خسته نباشید
      ممنون که به تمام سوالات پاسخ کامل و دقیق میدید
      من جمعه تعدادی بذر کاکتوس کاشتم و بعد با قارچ کش ضد عفونی کردم و بعد تا دیروز عصر گذاشته بودم تو حیاط و دیدم خوب رطوبت جمع شده ولی یکم حس میکردم که کمه همشون رو با قارچ کش اسپری کردم و بعد آوردم داخل خونه
      امروز که دیدم اصلا رطوبت جمع نشده ؟!
      میشه علتش رو بگید و اینکه چیکار کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما دوست گرامی، زمانی که دمای بیرون بستر از دمای داخل بستر سرد تر یا پایین تر باشه داخل بستر بخار میشه یاعرق میکنه ولی زمانی که دمای بیرون بستر با دمای داخل بستر یکسان باشه این اتفاق رخ نمیده که کاملا طبیعی هست ومشکلی نیست، نیاز نیست که حتما داخل بسترتون عرق کنه.

    16. سجاد میگوید:

      عرض سلام و خسته نباشید
      قارچ کش مناسب خاک جهت کاشت قلمه چیست

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام ممنون، از قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب میتونید استفاده کنید.

    17. امیررضا میگوید:

      سلام و عرض خسته نباشید
      ببخشید قارچ کش کاربندازیم رو چه مدت به صورت محلول در آب میتونم استفاده کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بهتر هست محلول رو همون موقع که استفاده میکنید درست کنید حدود یک هفته داخل ظرف در بسته میتونید نگهداری کنید ولی بعد ازیک هفته خاصیتش از بین میره وتاثیری نخواهد داشت.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.