همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

قارچ کش ها

سموم قارچکش برای پیشگیری و درمان بیماریهای قارچی در گیاهان مورد استفاده قرار می‎‌گیرد، بیماری های قارچی جز بزرگترین آفت های گیاهان هستند که باعث پوسیدگی در ریشه، پوسیدگی در ساقه، لکه برگی، زرد قهوه ای و سیاه شدن برگها، ریزش برگها و کلی مشکل دیگر در گلهای آپارتمانی ، گلهای بیرونی، درختان و صیفی جات می شوند، در شرایط بد نگهداری گیاهان مانند رطوبت زیاد، نور کم، آبیاری زیاد و استفاده از خاک نامناسب بیماری های قارچی بیشتر مشاهده میشوند.

برای جلوگیری از ابتلای گیاهان به بیماریهای قارچی بهترین راه پیشگیری است، بیماریهای قارچی تنها در مراحل اولیه قابل درمان هستند و در صورتی که بخش زیادی از گیاه آلوده شود درمان آن دشوار خواهد بود.

در این مقاله به نحوه عملکرد قارچ کش ها و انواع قارچ‌کش‌ها می‌پردازیم شما همواره می‌توانید سؤالات خود را در پایین مقاله برای ما بفرستید.

سموم قارچ‌کش‌ها به عنوان پیشگیری و درمان بیماری‌ های قارچی در گیاهان و درختان استفاده می‌شود، همچنین برای ضدعفونی بذرها و ضدعفونی خاک مورد استفاده قرار می‌گیرند، قارچ‌کش‌ها به دو دسته قارچ کش های سیستمیک و تماسی تقسیم می‌شوند.

برای گیاهان آپارتمانی و کاکتوس بیشتر از قارچ کش هایی مانند مانکوزب، کاربندازیم، کاپیتان، پرویکور، توپسین و بنومیل استفاده می‌شود، البته از انواع دیگر قارچ کش ها میتوان برای کاربردهای مختلف استفاده کرد.

زمان مناسب سم پاشی

زمان سم‌پاشی ساعت‌های خنک صبح یا عصرها که روزنه‌های برگ‌ها باز هستند و دمای هوا خنک‌تر است و نیز عدم سم‌پاشی در هوای بادی و بارانی که امکان هدر رفت و عدم پوشش مناسب و نیز شستشوی سم وجود دارد را باید لحاظ کرد.
بهترین دز مصرف نیز روی بروشور و لیبل سم درج گردیده است و حاصل سال‌ها آزمایش مورد اطمینان سازندگان و تایید کنندگان است و هر چند کمی و زیادی مصرف چه اثرات مخربی روی گیاه یا آفت می‌گذارد روی بروشور درج نمی‌گردد ولی تجربه استفاده قبلی خود و دیگران می‌تواند بسیار مثمر ثمر باشد.

نحوه اثر قارچ‌کش‌ها

اکثر سم های قارچکش را میتوان به صورت اسپری روی شاخ و برگ گیاهان و برای جلوگیری و درمان پوسیدگی ریشه به خاک گلدان یا ریشه به صورت آبیاری استفاده کرد.

از بین بردن قارچ از طرق گوناگون صورت می‌پذیرد؛ از راه آسیب زدن به بافت‌های سلولی، غیرفعال کردن آنزیم‌ها و پروتئین‌های حیاتی و مداخله در روندهای کلیدی مانند تولید انرژی و تنفس. این نحوهٔ اثر مهار کننده یا بازدارنده‌های چند نقطه اثر است و سموم مسی همانند قارچ کش ترکیب بردو و قارچ کش بردوفیکس از جمله مهار کننده‌های چند نقطه اثر هستند. این نوع قارچ کش‌ها سبب ایجاد مقاومت در عامل بیماری نمی‌شوند زیرا فرایند اثر آنها پیچیده است. قارچ کش‌های مهارکننده یک نقطه اثر در یک روند متابولیک و تنها در یک نقطه بر عامل بیماری اثر می‌کنند. این نوع از قارچ کش‌ها به سادگی در معرض مقاوم شدن عامل بیماری نسبت به آنها قرار دارند.

اختلاط سموم نیز بحث مهمی است که در بروشور اغلب سموم نحوه آن قید شده است اختلاط برخی سموم باهم دیگر مثل حشره کش با قارچ کش (علی‌الخصوص ترکیبات مسی) و و یا کنه‌کش‌ها و حتی کودهای مایع (مثل ترکیبات کلسیم دار) دقت فراوانی را می‌طلبد.

بررسی چند سم قارچ کش رایج در بازار

  • سم قارچ‌ کش مانکوزب
    مانکوزب قارچ کشی تماسی با اثر محافظت کننده از گروه دی تیو کاربامات ها می‌باشد. مانکوزب کمپلکسی از روی و مانب است که حاوی ۲۰% منگنز و ۲/۵۵% روی است. این قارچ کش سبب اختلال عمومی در متابولیسم سلولی می گردد. مانکوزب قارچکشی با طیف اثر وسیع و نسبتاً پایدار بوده که جهت ضدعفونی بذر، کنترل سیاهک و طیف بسیار وسیعی از بیماری‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

موارد مصرف

پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی گیاهان آپارتمانی و ضدعفونی بستر کشت

سیاهک پنهان گندم: ضدعفونی بذر به نسبت ۲ در هزار

سفیدک داخلی یونجه: محلول پاشی ۲ در هزار

سفیدک دروغی توتون: محلول پاشی ۲-۱ در هزار

برق زدگی نخود: ضدعفونی بذر و محلول پاشی به نسبت ۲ در هزار

زنگ میخک: ۱/۵ تا ۲ در هزار، به‌صورت پیشگیری، هفته‌ای یکبار همراه با مویان (۵/. در هزار)

کنه نقره‌ای مرکبات: محلول پاشی ۲ در هزار

لکه آجری بادام: محلول پاشی ۲ در هزار، نوبت اول پس از ریزش گلبرگ‌ها و نوبت‌های بعدی به فاصله ۱۲ روز

قارچ کش مانکوزب
قارچ کش مانکوزب
  • – قارچ‌کش لاماردور (تبوکونازول ۱۵۰ گرم برلیتر+پروتیوکونازول ۲۵۰ گرم برلیتر) FS40% ساخت شرکت بایر آلمان لاماردورقارچکشی با طیف اثر وسیع _ مؤثر روی بیماریهای بذری و برخی بیماری‌های خاکزی دو مولکول (ماده مؤثر) موجود در ساختمان شیمیایی لاماردور موجب ایجاد تعادل خوب مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه و در نتیجه تنظیم رشد در گیاه می‌شود. این قارچ‌کش به‌عنوان یک ضدعفونی کننده بذر مورد استفاده قرار می‌گیرد، بعلاوه روی بیماری‌های کپک برفکی.
    (Microdochium nivale) وسپتوریا (Septoria nodorumm) از طریق ضدعفونی بذر تأثیر خوبی دارد.
  •  قارچ کش کولیس (بوسکالید + کروزکسیم متیل) SC 30% ساخت BASF آلمان اختصاصاً” جهت کنترل سفیدک سطحی – میزان مصرف نیم در هزار
    کولیس توسط برگ‌ها جذب و در داخل برگ به خوبی منتشر شده و تمام بافت‌ها را می‌پوشاند و ضمناً در پشت برگ نیز بیماری را کنترل خواهد کرد. و در خاک کاربردی ندارد.
  • قارچ کش رانمن (سیازوفامید) سوسپانسیون ۴۰٪ ساخت ایشهارا سانگیو کایشا ژاپن جدیدترین قارچ کش موجود در بازار برای مبارزه با سفیدک داخلی.
    این قارچ کش به‌صورت محافظتی با اثر تماسی می‌باشد. دارای خاصیت سیستمیک محدود و حرکت به سمت جوانه‌ها قدرت کنترل بیماری در برگ‌هایی که پس از سم‌پاشی ظاهر می‌شوند را نیز دارد. رانمن اغلب بیماری‌های ناشی از قارچ‌های فیکومیست، بخصوص جنس فیتوفترا را کنترل می‌کند.
  • قارچ کش دومارک (تتراکونازول) EC 10% ساخت ایساگرو ایتالیا برای کنترل سفیدک حقیقی سبزیجات و جالیز بهترین قارچ کش از جهت دز و تأثیر در بازار است. این قارچ کش بر لکه سیاه نیز مؤثر است.
  • قارچ کش اپوس (اپوکسی کونازول) SC 12/5% ساخت BASF آلمان جهت کنترل سفیدک سطحی
  • قارچ کش بایکور (بیترتانول) WP 25% ساخت بایر آلمان جهت کنترل لکه سیاه و حتی سفیدک حقیقی جالیز و گیاهان زینتی
  • قارچ‌کش مونسرن (پنسیکورون) WP 25% ساخت بایر آلمان. مونسرن قارچ‌کش غیر سیستمیک با خاصیت حفاظتی و دوام اثر طولانی می‌باشد که علیه بیماری شوره سیاه به کار می‌رود. مونسرن را می‌توان با حشره کش گاچو به صورت همزمان مخلوط و مصرف کرد.
  •  قارچ کش ردومیل (متالاکسیل) گرانول ۵% ساخت سینجنتا جهت کنترل بیماری‌های خاکزی مثل پوسیدگی‌های ریشه.
  • قارچ کش متالاکسیل – مانکوزب از ترکیب دو نوع قارچ کش است که جهت کنترل سفیدک دروغی جالیز توصیه می‌شود میزان مصرف ۲ در هزار
  • قارچ کش داکونیل (کلروتالونیل) SC 72% ساخت سینجنتا جهت کنترل سفیدک دروغی استفاده می‌شود.
  • پریویکور انرژی نام تجاری:  پریویکور انرژی PREVICUR ENERGY

نام: ۳۱% فوستیل آلومینیوم + ۵۳% پروپاموکارب
موارد مصرف: بوته میری (پیتیوم – فیتوفتورا) جالیز
سبزیجات و بذر کاری

قارچ کش پریویکور
قارچ کش پریویکور
  • قارچ کش توپسین
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول علیه بیماریهای سیاهک گندم، پوسیدگی سفید ریشه‌های گیاهان و پوسیدگی آرمیلاریائی ریشه در درختان میوه سردسیری استفاده می‌شود.
  • کاربندازیم ۶٠٪‌ wp
    قارچ کش سیستمیک از گروه بنزیمیدازول می‌باشد و روی تعداد زیادی از پاتوژنهای قارچی خطرناک اثر بخشی زیادی دارد. این قارچ کش سیستمیک برای پیشگیری و درمان از طریق ریشه و نسوج سبز، جذب شده و منتقل می‌شود. این قارچ کش دارای نمک‌های فسفات هیدروکلراید هیپو فسفیت است. قارچ کش کاربندازیم روی قارچهای سیاه تأثیر به سزایی دارد.
قارچ کش کاربندازیم
قارچ کش کاربندازیم

منبع: میهن کاکتوس

خرید کود و سم قارچ کش اصلی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    658 thoughts on “همه چیز دربازه سموم قارچ کش در باغبانی و کشاورزی، قارچکش ها

    1. پوریا میگوید:

      با تشکر از وبسایت خوبتون میخواستم بپرسم آیا از داروهای ضد قارچ موجود در داروخانه مثل ایتراکونازول ، فلوکونازول ، نیستاتین بصورت پود داخل آب میتونیم حل کنیم و به عنوان قارچ کش ازش استفاده کنیم واسه کاکتوس ها ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما، بهتر هست از قارچکشهایی که مخصوص گیاهان هست استفاده کنید.

    2. حسین باقری میگوید:

      خسته نباشید من چند جا دنبال قارچ کش گشتم و فقد قارچ کش مارک تالین ۲۰۰cc که مایع تونستم تهیه کنم
      آیا میتونم برای ضد عفونی کردن بستر کشت بذر کاکتوس با آب قاطیش کنم یا فقد باید قارچ کش پودری تهیه کنم؟
      چون خاک بستر ۳۰ به ۷۰ ورمی کمپوست به کوکوپیت آماده کردم و ۲۰۰ cc قارچ کش بزای همش کافی نیست

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، قارچ کش تالین گیاهی وارگانیک هست، وبیشتر برای درمان وپیشگیری بیماریهای قارچی شاخه وتنه گیاهان استفاده میشه،برای ضدعفونی خاک بهتر هست از قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب استفاده کنید.

    3. مصطفی میگوید:

      سلام برای بذر ادنیوم و گیاهان بالغ چه نوع قارچ کش هایی رو پیشنهاد میکنید، چند مدل ذکر کنید که چرخشی بتونم ازشون استفاده کنم؟ بنظر تون، بردوفیکس، کاربندازیم+ایپرودیون ترکیب، مناسبه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برای پیشگیری از ابتلا به قارچ یا برای ضدعفونی خاک بستر میخواهید استفاده کنید؟

    4. زهرا بلالی میگوید:

      سلام خسته نباشید، من یه گیاه پاندانوس دارم که دچار قارچ شده، یه سم بنومیل تهیه گردم نحوه و مقدار استفادشو میخواستم بدونم چه طوری باید از سم استفاده کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر قارچ کشی که تهیه کردید تاریخ تولید وانقضا داره میتونید یک گرم (تقریبا نصف قاشق چای خوری) در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه اسپری کنید داخل خاکش هم میتونید بریزید یک هفته بعد مجدد سمپاشی رو تکرار کنید.

    5. همیشه بهار میگوید:

      یک سری از رقمها در یک قسمت گلخانه دچار سفیدک و یک سری رقم های دیگر در قسمت دیگر گلخانه دچارکنه شده اند(دمای این قسمت چون زیر بخاری تابشی هست بالاتره)

      • کارشناس 1 میگوید:

        برای گیاهانی که به سفیدک پودری مبتلا شدن رطوبت محیط رو کم کنید و از سم قارچ کش پنکونازول به اندازه نیم سی سی در یک لیتر اب اگر مقدارسفیدکها زیاد هست یک سی سی در یک لیتر(یک به هزار) اب مخلوط کنید وگیاهان الوده رو سمپاشی کنید وحتما تهویه رو مناسب کنید، یک هفته بعد مجدد سمپاشی رو تکرار کنید،برای گیاهانی که کنه گرفتن رطوبت محیط رو افزایش بدید تهویه رو مناسب کنید وگیاهان الوده رو از گیاهان سالم جدا کنید وبا سم کنه کش اباماکتین یا فن پروکسی میت نیم سی سی در یک لیتر(نیم به هزار) اب مخلوط کنید وتمام قسمتهای گیاهان الوده رو سمپاشی کنید. یک هفته بعد مجدد سمپاشی رو تکرار کنید.

    6. همیشه بهار میگوید:

      سلام و خسته نباشید
      ببخشید برای سفیدک پودری گلخانه رز هلندی که چار ماه از کاشت پایه هاگذشته و کنه کش (حشره بالغ و تخم) از چه سمومی و چه دزی باید استفاده کرد؟ ممنون میشم اگر راهنمایی کنین

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، قارچ سفیدک پودری در محیطی که رطوبت زیاد باشه وتهویه بخوبی انجام نشه بوجود میاد ،کنه ها برعکس این موضوع زمانی که محیط گرم وخشک باشه وتهویه بخوبی انجام نشه به گیاهان حمله میکنند واین دو افت وبیماری همزمان گیاهان رو نمیتونند مبتلا کنند. حالا گیاهانتون به هر دو نوع افت وبیماری یکجا مبتلا شدن؟

    7. همیشه بهار میگوید:

      سلام و تشکر از سایت مفیدتون .
      من برای پیشگیری و البته درمان چنتایی از سانسوریاهام میخوام قادچکش بردوفیکس باغبان تاک که بصورت محلول هست استفاده کنم دوز مصرفی چقد استفاده کنم به نظرتون ؟ و اینکه ازاخرین ابیاری یک هفته گذشته و خاک الان تقریبا خشک هست میتونم باقارچکش ابیاری کنم؟ یا باید خاک خیس باشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،قارچ کش بردوفیکس بیشتر برای پیشگیری وبرای شاخه وبرگ گیاهان کاربرد داره، مقدار مصرف معمولش پنج در هزار هست ولی مقدار صحیح روی بسته بندی محصول ذکر میشه که بهتر هست مطالعه بفرمایید و بصورت محلول پاشی استفاده میشه،اگر برای پیشگیری ودرمان میخواهید استفاده کنید وهم داخل خاک گیاه بریزید میتونید از سم قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم استفاده کنید،موقع سمپاشی یا کوددهی خاک باید مقداری رطوبت داشته باشه وکامل خشک نباشه که به ریشه های گیاه اسیب نرسه.

    8. امین میگوید:

      سلام خسته نباشید ، من نخل ماداگاسکار بزرگی دارم که خیلی قدیمیه و یه بار زیاد بهش آب دادم و برگاش ریخت و هر برگ جدیدی که در میاد قهوه ای میشه و پس از مدتی میافته و برگ های جوانی که در میاد پر از بلور های سفید رنگ است و در محل افتادگی برگ هم شیره ی زرد رنگ زیادی میاد بیرو از تنه ، خاکش رو عوض کردم ولی هنوز برگ ها قهوه ای میشه و میافته ?

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، کمبود نور بیشتر باعث تغییر رنگ برگهای جدید میشه،گیاه رو در محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید،برای شیره چسبناک میتونید از سموم شیمیایی استفاده کنید یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وگیاه رو دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی کنید،میتونید از سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون استفاده کنید.

    9. نازنین میگوید:

      بهترین قارچ کش گیاهی عصاره دارچین هست. دارچین را خرد کنید و توی آب بگذارید. مقدار ۱۰۰ گرم دارچین در ۵ لیتر آب کافیه. بعد با یک پارچه نخی عصاره را از تفاله ها جدا کنید و روی گیاه بپاشید. میتونید برای اثر بخشی بهتر از آب اکسیژنه هم استفاده کنید. ترکیب شیر (شیر معمولی توی مغازه ها) و آب اکشیژنه هم خوبه. بعضی شرکت ها عصاره دارچین و شیر و آب اکسیژنه را به عنوان قارچ کش گیاهی میفروشن!!! پول خیلی خوبی هم توشه. مواد اولیه اش هم همه جا هست. میتونید خودتون تولید کنید و بدین توی بازار

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون که اطلاعات مفیدتون رو با ما وسایر دوستان به اشتراک میگذارید.

    10. Parsa میگوید:

      با عرض سلام و روز بخیر و سپاس از سایت خوبتون
      برای استفاده از مانکوزب ( دو گرم در یک لیتر ) این یک لیتر آب رو بصورت متوالی ( ینی بجای آبیاری معمولی ) به گیاه بدم یا بین هر بار استفاده از سم ، آبیاری معمولی هم انجام بدم؟ البته برای ریشه گیاه میگم
      یه سوال دیگمم اینه که برای تنه ی گیاه که اسپری کنم، هر چند روز یکبار اینکارو انجام بدم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،زمانی که خاک مقداری رطوبت داره بهتر هست بامحلولها ابیاری بشه،فاصله مصرف هر نوع محلول یک هفته هست، سمپاشی هم به همین صورت، برای مثال امروز که با محلول قارچ کش گیاه رو ابیاری کردید یک هفته بعد مجدد ابیاری یا سمپاشی با محلول رو تکرار کنید. دو گرم در یک لیتر اب زیاد میشه اگر گیاهتون بیماری خاصی نداره وفقط برای پیشگیری میخواهید استفاده کنید یک گرم در یک لیتر اب مخلوط کنید کافی هست،یک گرم در حدود نصف یک قاشق چای خوری میشه. به اندازه ای ابیاری کنید که مقداری از محلول از زهکش گلدان خارج بشه.

    11. اشرفی میگوید:

      سلام میرتلو که بر اثر سم مانکوزب سوخته و نرم شده رو چجوری نجاتش بدیم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، میتونید قسمت سوخته ونرم رو کات کنید تا به قسمت سالم گیاه برسید،برای راهنمایی بهتر از گیاه عکس واضح بفرستید. لوازمی رو که برای برش استفاده میکنید حتما تیز وضدعفونی شده باشه.

      • اشرفی میگوید:

        پایه پیوند هست و روش کارکلکسیونی پیوند شده و درست از زیر پیوند نرم شده

    12. عظیمی میگوید:

      سلام. من یه زاموفیلیا دارم که در طی یک هفته، برگهای ساقه جدیدش لک های قهوه‌ای زده، پرسیدم گفتن قارچ هست و باید قارچ کشی کنی اما نفهمیدم چطوری ، امکانش هست راهنمایی کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برگهایی رو که الوده هستند باید جدا کنید وگیاه رو با یک سم قارچ کش سمپاشی وابیاری کنید،میتونید از سم قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم استفاده کنید به اندازه ی یک گرم داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وگیاه رو با این محلول سمپاشی وابیاری کنید،سمپاشی وابیاری رو یک هفته بعد تکرار کنید.

    13. کیوان میگوید:

      با سلام
      آیا قارچ کشهای پودری تاریخ مصرف دارن یا اینکه میشه تا سالها ازشون استفاده کرد.

    14. لیدا میگوید:

      سلام روزتون بخیر، من یه گیاه فلفل زینتی دارم که ۲ روز پیش متوجه شدم ۳ تا آفت شپشک آرد آلود روی ساقه ها هستن اونها رو جدا کردم و کشتم و به اندازه یک انگشت از سطح خاک رو دور ریختم و خاک جدید به گیاه اضافه کردم و با پودر قارچ کش بنومیل روی گیاه اسپری کردم اما امروز متوجه شدم برگ های گیاه بی حال شدن، آبیاری هر یک روز در میان انجام میدم و با الکل هم به صورت مداوم ساقه ها رو ضد عفونی میکنم، ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که باید کل خاک گلدان با توجه به فصل سرما عوض بشه و اینکه دوره دوم قارچ کشی باید چند روز با دوره اول فاصله داشته باشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شپشک آرادآلود حشره هست وباید از سم حشره کش استفاده کنید قارچ کش اثری نخواهد داشت، فاصله استفاده سمها از یکدیگر یک هفته هست. پژمرده شدن گیاه بدلیل برداشتن خاک سطحی میتونه باشه،ریشه های فلفل سطحی هستند احتمالش هست که ریشه ها اسیب دیده باشن.

    15. محسن میگوید:

      با سلام و عرض خسته نباشید
      چند وقت پیش من یه قارچ کش تهیه کردم به اسم اکسی کلرور مس اریا ۳۵ درصد با قابلیت تر شوندگی با اثر حفاظتی میخواستم بدونم میتونم واسه کاکتوس از این محصول استفاده کنم ممنون میشم اگه راهنماییم کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، میتونید برای پیشگیری از ابتلا به قارچ برای تنه وشاخه وبرگ انواع گیاهان وکاکتوسها استفاده کنید ولی برای قارچ کشی خاک موثر نیست، برای خاک میتونید از قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم استفاده کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، لینکهارو در قسمت not(دفتر یاداشت) گوشی یاwordیاnotepadکامپیوتر سیو کنید بعد کپی کنید بعد در قسمت نظرات ارسال کنید، متاسفانه گیاهتون کنه گرفته، بهتر هست از کنه کش استفاده کنید. میتونید ازکنه کش آباماکتین یا فن پیروکسی میت استفاده کنید،نیم سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه اسپری کنید،یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید،گیاه رو در مکانی که نور وتهویه ورطوبت کافی داره نگهداری کنید. میتونید بعد از سمپاشی گیاه رو کاور کنید تا اثربخشی سم بیشتر باشه، تمام گیاهانی که کنار این گیاه بودند رو هم سمپاشی کنید.

    16. عبدالکریم عامری میگوید:

      سلام وقت بخیر
      نخل اریکا دارم که قارچ دارد با پنبه والکل تمیز کردم وقارچ کش بردوفیکس زدم سه بار اینکار کردم ولی متاسفانه اثر بخش نبود برای مدتی قارچ کمتر شد ولی دوباره رشد کرده وبرگهای جدید نیز گرفته اند حتی گیاهانی مثل شفلرا که نزدیکش بود از آن گرفته ممنون میشم راهنمایی بفرمایید که چکار کنم که ریشه کن بشه عکس براتون میفرستم

    17. علی میگوید:

      سلام خدا قوت ممنون از سایت خوبتون
      اسپاتی فلیوم من خونه مادربزرگم بود حدود 2 الی 3 سال بهش اصلا کود ندادم و خاکشم عوض نکردم خیلی بی حال و ضعیف بود تا اینکه حدود دو ماه پیش آوردمش خونه خودمون تصمیم گرفتم بهش برسم اول دیدم خاکش کلی هزارپا داره ک اون خزه های خاکشو برداشتم از بین رفتن خدارو شکر بعدشم هر برگیش ک میفتاد روی خاک سریع کلش سفیدک میزد ک توی سایتتون خوندم ک مانکوزب بزنم(ولی بعدش از تو ساییتون خوندم مثه اینکه کاربندازیم بهتره) الان سفیدکش وقتی برگ میفته خیلی کمتر شده شاید در حده اندازه یک مورچه
      کود هم دادم برگاش ی ذره بزرگ شده و جون گرفته حالا خواستم ببینم بازم سم کش بزنم؟؟ و اینکه آیا گلدونشو الان توی این شرایط با توجه به ضعف گیاه عوض کنم آسیب نمیبینه آخه پارسال ی پاجوش با ریشه کامل ازش گرفتم کامل از بین رفت؟ ی مقدار پر شده مشکلی نداره توی همین گلدون؟؟ الان خیلی بهتر شده از روز اولش هر روز بزرگ تر میشه چکار کنم ک ادامه دار باشه؟
      کود رو حدود یک ماهو نیم پیش دادم قارچ کشم حدود 3 هفته پیش زدم
      http://uupload.ir/files/djbe_3aa09edb-4ccb-428f-9a1c-ecd9af5fea08.jpg
      http://uupload.ir/files/t8kd_de586db1-d260-45a5-8b41-c4fb2187372d.jpg
      http://uupload.ir/files/w5nu_ee6eb608-cd54-4d72-9c67-dc9b8f1294a0.jpg
      http://uupload.ir/files/5mlj_2276c591-dde9-4d3e-8d5a-3c15442dd024.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،خودتون استاد هستید وهر کاری که نیاز بوده انجام دادید گیاهتون سرحال هست فقط خشک شدن نوک برگها دلیلش کمبود رطوبت محیط هست که میتونید بامه پاشی روی برگها یا جزیره زیر گلدانی تامین کنید،نیازی به استفاده از سم نیست ولی کوددهی رو میتونید ماهی یک بار ادامه بدید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.