نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا : کاکتوس اپونتیا که در ایران به کاکتوس راکتی و یا کاکتوس زبان مادر شوهر نیز معروف است نام علمی کاکتوس زبان مادر شوهر opuntia میباشد یکی از کاکتوسهای با مقاومت بالا است که در اکثر نقاط جهان دیده میشود. زیستگاه اصلی اپونتیاها آمریکای جنوبی میباشد.
دارای میوههای به رنگ قرمز و زرد میباشد که بهعنوان میوه خوراکی در بازار به فروش میرسد. خود کاکتوس هم در بسیاری از کشورها خورده میشود و برای درمان بیماریهای قندی و دیابت مفید است.
خواص میوه کاکتوس اپونتیا:
میوه کاکتوس اپونتیا دارای مواد فیبری است همچنین دارای آنتی اکسیدان ها میباشد دارای ویتامین E میباشد، در کاهش کلسترول خون مؤثر است همچنین میوه اپونتیا مقوی دستگاه گوارش بوده و خاصیت رونده داشته و باعث لینت مزاج میشود. مهمترین فایده آن در معالجه کبد است و مصرف آن برای بیماران کبدی با نظر پزشک مربوط مفید است.
نگهداری از کاکتوس اپونتیا:
نگهداری اپونتیا بسیار راحتتر از سایر کاکتوسها میباشد. در مکانی با نور زیاد و آبیاری منظم نگهداری کنید، خاک مناسب کاکتوس زبان مادر شوهر خاک ماسهای با زهکشی مناسب همراه با پیت ماس میباشد.
تکثیر کاکتوس راکتی یا اپونتیا:
تکثیر این گیاه به راحتی از طریق قلمه زدن امکان پذیر است. ابتدا راکتهای بالغ را جدا کنید و اجازه بدهید محل جدا شده یکی دو روز بیرون در محل سایه مانده و خشک شود سپس در خاک مخصوص کاکتوس بکارید و تا یک هفته آبیاری نکنید تا راکتهای اپونتیا ریشه دار شوند.
کاشت بذر کاکتوس اپونتیا:
بذرهای اپونتیا را به مدت ۲۴ ساعت در آب قرار دهید سپس در خاک مخلوط پیت ماس و ماسه بکارید و روی بذرها یک لایه خیلی کم پیت ماس بریزید در مکانی با نور ملایم و دمای بین ۲۵_۳۰ درجه با رطوبت بالای ۷۰ درصد قرار دهید. معمولاً بذرها از یک هفته شروع به سبز شدن می کنند.
چند نکته دیگر در مورد نگهداری و گلدار کردن کاکتوس اپونتیا:
کاشت پدهای اپونتیا:
١. حذف یکی از پدهای کاکتوس با چاقو تمیز و ضد عفونی شده از بالا که حداقل سن ان شش ماه باشد.
٢. چند برش با چاقو در قسمت بالای پد زیرین ایجاد کنید تا برای میوه دادن در سال بعد آماده شود. و پد بالایی که بریدید را به عنوان یک قلمه بکارید.
در آب و هوای گرم، برای جلوگیری از پوسیدگی کاشت پد را دو هفته بعد از برش انجام دهید و حتماً با قارچکش محل برش رو ضد عفونی کنید.
٣. برای محافظت از عفونتهای قارچی، شما میتوانید یک مقدار از مخلوط بوردو مناسب برای باغداری با اضافه کردن ۳ قاشق غذاخوری از ان و ۱/۳ سولفات مس و ۱۰ قاشق غذاخوری آهک هیدراته خشک، را با ۴ لیتر آب مخلوط کنید و به گیاه بدهید که به میوه دهی در سال بعد کمک شایانی میکند.
۴. قسمت بریده شده را در مخلوطی از ۱ قسمت شن و ماسه و ۱ قسمت خاک باغچه بکارید. پد گلابی خاردار نیاز به رطوبت دارد و آنها را قادر به جوانه زدن ریشه میکند. اگر شما آب زیادی به قلمه بدید ممکن است فاسد شود.
۵. به قلمه بعد از یک ماه که ریشه تشکیل شد، و به خودی خود
ایستاد بار دیگر آب میدهیم تا زمانی که خاک خشک شود و مجدد آب میدهیم.
برداشت میوه اپونتیا:
دقت کنید برای جدا سازی میوه حتما باید پد خوراکی (برگ اپونتیا که میوه دارد ) زمانی که آنها کم اسید هستند قطع شود یعنی از ساعت حدود ١٠ صبح تا ۵ بعدازظهر . یک اپونتیا کامل ممکن است به شش برداشت ۲۰ تا ۴۰ پد در هر سال برسد.
پد بالغ ممکن است تا ۳۰ شکوفه بدهد و پدهای جوان ٨ تا ١۶ شکوفه .
پیچ و تاب و میوه نشانه رسیده شدن میوه است و حاوی حداکثر میزان قند. Glochids خوشه قرمز یا زرد از مهره های کوچک خاردار است. برای جلوگیری از آسیب رساندن به پد، از کشیدن میوه با دست خودداری کنید و سعی کنید ان را با کاتر قطع کنید .
کود؛
کود متعادل به صورت ماهانه در طول بهار و تابستان کود اپونتیا شامل مقدار مساوی وزن نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. کود ١٨/١٨/١٨ عالیست.
اگر می خواهید برگهای اپونتیا بزرگ شود کود نیتروژن بالا بدهید .
با یک کودی که شامل نیتروژن است شما می توانید اپونتیا خود را به تولید گل و میوه های خوراکی تشویق کنید .کود مخصوص گلدهی باید به صورت ماهانه در زمستان هنگامی که گیاهان خفته است داده شود در غیر اینصورت اپونتیا شما دیر به میوه دهی میرسد.
آشنایی با تعدادی از واریته های کاکتوس اپونتیا همراه با عکس و اسم:
نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا
منبع: میهن کاکتوس
https://s6.uupload.ir/files/img_۲۰۲۲۰۶۱۰_۰۸۱۷۳۳_wwuj.jpg
https://s6.uupload.ir/files/img_۲۰۲۲۰۶۱۰_۰۸۳۰۰۴_۴ray.jpg
https://s6.uupload.ir/files/img_۲۰۲۲۰۶۱۰_۰۸۳۰۲۷_۳۹i.jpg
https://s6.uupload.ir/files/img_۲۰۲۲۰۶۱۰_۰۸۲۹۵۸_zoby.jpg
سلام خسته نباشید کدوم یکی از این اپونتیا ها میوه میدند
سلام، ممنون، فقط دوتا از عکسهاتون باز شده که هردو میوه میدن، کلا اکثریت اپونتیاها میوه میدن.
سلام اپونتیا تا چه دمایی رو تحمل میکنه آیا اپونتیا بالغ درست تا ۱۵ درجه زیر صفر رو تحمل میکنه؟؟؟؟
سلام، خاکش خشک باشه بله تا این دما رو هم تحمل میکنه، البته باید بزرگ باشه کوچک باشه از بین میره.
https://s6.uupload.ir/files/۲۰۲۲۰۵۲۷_۲۰۴۲۲۰_s1xi.jpg
https://s6.uupload.ir/files/۲۰۲۲۰۵۲۷_۲۰۴۲۰۸_hjkd.jpg
سلام خسته نباشید شرمنده هی مزاحمتون میشم
من این کاکتوس رو
الان از باغچه پیداکردم درش آوردم
ریشه هاش فکرکنم
سالم بود دست روشون کشیدم
بعضی هاش کنده شد ولی بعضی ها سالم موندن
بنظرتون این کاکتوس سالمه
ازنظر بدنش و…
یکی هم میشه اسمش و شرایط نگهداریش رو لطف کنید بگید
https://s6.uupload.ir/files/۲۰۲۲۰۵۲۷_۲۰۴۲۲۰_۹۴xl.jpg
سلام، اپونتیا هست بمدت یک هفته در محیط سایه نگهداری کنید بعد بمرور زمان به محیط پرنور انتقال بدید ابیاری باخشک شدن کامل خاک.