نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا

نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا

نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا : کاکتوس اپونتیا که در ایران به کاکتوس راکتی و یا کاکتوس زبان مادر شوهر نیز معروف است نام علمی کاکتوس زبان مادر شوهر opuntia می‌باشد یکی از کاکتوس‌های با مقاومت بالا است که در اکثر نقاط جهان دیده می‌شود. زیستگاه اصلی اپونتیاها آمریکای جنوبی می‌باشد.

دارای میوه‌های به رنگ قرمز و زرد می‌باشد که به‌عنوان میوه خوراکی در بازار به فروش می‌رسد. خود کاکتوس هم در بسیاری از کشورها خورده می‌شود و برای درمان بیماری‌های قندی و دیابت مفید است.

خواص میوه کاکتوس اپونتیا:
میوه کاکتوس اپونتیا دارای مواد فیبری است همچنین دارای آنتی اکسیدان ها می‌باشد دارای ویتامین E می‌باشد، در کاهش کلسترول خون مؤثر است همچنین میوه اپونتیا مقوی دستگاه گوارش بوده و خاصیت رونده داشته و باعث لینت مزاج می‌شود. مهم‌ترین فایده آن در معالجه کبد است و مصرف آن برای بیماران کبدی با نظر پزشک مربوط مفید است.

 

نگهداری از کاکتوس اپونتیا:
نگهداری اپونتیا بسیار راحت‌تر از سایر کاکتوس‌ها می‌باشد. در مکانی با نور زیاد و آبیاری منظم نگهداری کنید، خاک مناسب کاکتوس زبان مادر شوهر خاک ماسه‌ای با زهکشی مناسب همراه با پیت ماس می‌باشد.

 

تکثیر کاکتوس راکتی یا اپونتیا:
تکثیر این گیاه به راحتی از طریق قلمه زدن امکان پذیر است. ابتدا راکت‌های بالغ را جدا کنید و اجازه بدهید محل جدا شده یکی دو روز بیرون در محل سایه مانده و خشک شود سپس در خاک مخصوص کاکتوس بکارید و تا یک هفته آبیاری نکنید تا راکت‌های اپونتیا ریشه دار شوند.

کاشت بذر کاکتوس اپونتیا:
بذرهای اپونتیا را به مدت ۲۴ ساعت در آب قرار دهید سپس در خاک مخلوط پیت ماس و ماسه بکارید و روی بذرها یک لایه خیلی کم پیت ماس بریزید در مکانی با نور ملایم و دمای بین ۲۵_۳۰ درجه با رطوبت بالای ۷۰ درصد قرار دهید. معمولاً بذرها از یک هفته شروع به سبز شدن می کنند.

 

چند نکته دیگر در مورد نگهداری و گل‌دار کردن کاکتوس اپونتیا:

کاشت پدهای اپونتیا:
١. حذف یکی از پدهای کاکتوس با چاقو تمیز و ضد عفونی شده از بالا که حداقل سن ان شش ماه باشد.

 

٢. چند برش با چاقو در قسمت بالای پد زیرین ایجاد کنید تا برای میوه دادن در سال بعد آماده شود. و پد بالایی که بریدید را به عنوان یک قلمه بکارید.
در آب و هوای گرم، برای جلوگیری از پوسیدگی کاشت پد را دو هفته بعد از برش انجام دهید و حتماً با قارچ‌کش محل برش رو ضد عفونی کنید.

 

٣. برای محافظت از عفونت‌های قارچی، شما می‌توانید یک مقدار از مخلوط بوردو مناسب برای باغداری با اضافه کردن ۳ قاشق غذاخوری از ان و ۱/۳ سولفات مس و ۱۰ قاشق غذاخوری آهک هیدراته خشک، را با ۴ لیتر آب مخلوط کنید و به گیاه بدهید که به میوه دهی در سال بعد کمک شایانی می‌کند.

۴.  قسمت بریده شده را در مخلوطی از ۱ قسمت شن و ماسه و ۱ قسمت خاک باغچه بکارید. پد گلابی خاردار نیاز به رطوبت دارد و آنها را قادر به جوانه زدن ریشه می‌کند. اگر شما آب زیادی به قلمه بدید ممکن است فاسد شود.

 

۵. به قلمه بعد از یک ماه که ریشه تشکیل شد، و به خودی خود
ایستاد بار دیگر آب می‌دهیم تا زمانی که خاک خشک شود و مجدد آب می‌دهیم.

 

برداشت میوه اپونتیا:
دقت کنید برای جدا سازی میوه حتما باید پد خوراکی (برگ اپونتیا که میوه دارد ) زمانی که آنها کم اسید هستند قطع شود یعنی از ساعت حدود ١٠ صبح تا ۵ بعدازظهر . یک اپونتیا کامل ممکن است به شش برداشت ۲۰ تا ۴۰ پد در هر سال برسد.

 

پد بالغ ممکن است تا ۳۰ شکوفه بدهد و پدهای جوان ٨ تا ١۶ شکوفه .
پیچ و تاب و میوه نشانه رسیده شدن میوه است و حاوی حداکثر میزان قند. Glochids خوشه قرمز یا زرد از مهره های کوچک خاردار است. برای جلوگیری از آسیب رساندن به پد، از کشیدن میوه با دست خودداری کنید و سعی کنید ان را با کاتر قطع کنید .

 

کود؛
کود متعادل به صورت ماهانه در طول بهار و تابستان کود اپونتیا شامل مقدار مساوی وزن نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. کود ١٨/١٨/١٨ عالیست.

 

اگر می خواهید برگهای اپونتیا بزرگ شود کود نیتروژن بالا بدهید .
با یک کودی که شامل نیتروژن است شما می توانید اپونتیا خود را به تولید گل و میوه های خوراکی تشویق کنید .کود مخصوص گلدهی باید به صورت ماهانه در زمستان هنگامی که گیاهان خفته است داده شود در غیر اینصورت اپونتیا شما دیر به میوه دهی میرسد.

 

آشنایی با تعدادی از واریته های کاکتوس اپونتیا همراه با عکس و اسم:

کاکتوس زبان مادر شوهر
OPUNTIA MICRODASYS V. PALLIDA

 

اپونتیا تیغ سگی
OPUNTIA TUNICATA

نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا

اپونتیا بنفش
Opuntia violacea

 

اپونتیا راکتی
Opuntia brasiliensis

 

کاکتوس پهن
OPUNTIA ACICULATA

 

کاکتوس میوه
Opuntia clavata

 

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    437 thoughts on “نگهداری و معرفی کاکتوس اپونتیا

      • کارشناس 1 میگوید:

        این گیاه هیلو سرئوس یا همون دارگون فروت هست. DragonFruit، hylocereus undatus.

    1. ...... میگوید:

      یه سوال داشتم دربا کاکتوس دراگون فروت من میخوام بدونم کاکتوس دراگون فروته یا کریسمس

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، هر دو گیاه جدا گانه هستند وفرق دارند.کاکتوس کریسمس با نام علمی Schlumbergera truncata که به Christmas Cactus معروف هست،هیلو سرئوس یا دراگون فروت با
        نام علمی: hylocereus undatusیا Dragon Fruit.

      • کارشناس 2 میگوید:

        بعد از جداکردن چند روزی در جای خنک و سایه نگهداری کنید تا قسمت بریده شده پینه ببنده بعد بکارید،لوازمی رو که برای برش استفاده میکنید حتما ضدعفونی کنید بعد استفاده کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        گیاهتون کمبود نور داره،خاکش مناسب نیست،گلدونش بیش از اندازه بزرگ هست. میتونید خاکش رو تعویض کنید وهر پد رو قلمه بزنید وداخل همون گلدان کشت کنید تا پرپشت بشه، بعد از قلمه زدن بمدت یک هفته در جای خنک ونیمه سایه نگهداری کنید وابیاری رو تا یک هفته انجام ندید،اگر به همین صورت دوست دارید نگهداری کنید بهتر هست خاک وگلدون رو تعویض کنید واز گلدان کوچکتری استفاده کنید،بمرور زمان بجای پرنور وفیلتر شده انتقال بدید. یک ماه بعد از تعویض گلدان کوددهی رو شروع کنید ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        برای کاکتوسها کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند بهتر هست استفاده کنید،مثل npk 3، 11،38

    2. ...... میگوید:

      کاکتوس اپونتیا من برید اون پستی که درباره قلمه کاکتوس اپونتیا است. اولین عکس اون کاکتوس پایینی

    3. ...... میگوید:

      داخل خانه 1یا2بار در هفته آبیاری میشه نور متوسط یا کم شرایطشه.. نوعش رو نمیدونم خار بعضی نقاط کاکتوس خارش کوچیکه سفید هست نام کاکتوس اپونتیا است گلدون پلاستیکی متوسط بعضی در خاک وبعضی دیگر در شن وماسه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        ابیاری رو سعی کنید هر وقت خاک کامل خشک شد انجام بدید،فعلا چون عکس گیاه رو ندیدم نمیتونم بهتر راهنماییتون کنم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        اسم کاکتوس وشرایط نگهداری رو هم بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    4. Titooo میگوید:

      سلام ببخشید کاکتوس من چروک شده علاوه بر اون زرد هم شده لطفا راهنماییم کنید ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    5. مهران میگوید:

      سلام و وقت بخير
      من يه پد آپونتيا رو به صورت اتفاقي پيدا كردم و كاشتم و الان دوتا ميوه ي نارس داره ولي هنوز جوانه ي جديدي كه نشون بده ميخواد پد اضافه بشه نداره.
      ممنون ميشم راهنمايي كنيد تا بدونم پد جديد كي و چجوري ايجاد ميشه.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، فعلا چون گیاه روی میوه هست تمام انرژی گیاه صرف رشد میوه میشه برای همین برگ نمیده وقتی میوه ها کامل رسیدن جدا کنید وگیاه رو با کودهای مخصوص کاکتوسها تقویت کنید شروع به برگ دهی میکنه.

    6. ابوالفضل میگوید:

      سلام مجدد.روی یکی از کاکتوس های من یک لکه سفید بزرگی که باعث چروکی اون قسمت شده اومده . دلیلش چی می تونه باشه؟ باتشکر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    7. sara میگوید:

      سلام.ببخشید در حالت کلی آبیاری کاکتوس ها به چه صورت است؟آیا باید به کاکتوس خشکی داد؟گیاهان گوشتی نسبت به کاکتوس ها آبیاری کمتر می خواهند؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابیاری باید زمانی انجام بشه که خاک گیاه کامل خشک بشه،نیازی نیست کاکتوسها خشکی بکشند، ساکولنتها هم مثل کاکتوسها باید ابیاری بشن،زمانی که خاکشون کامل خشک شد.

    8. س.پ میگوید:

      سلام و روز بخیر من یه کاکتوس اپنتیا بزرگ دارم که تازه خریداری کردم و در منزل با نور پنجره شرقی و بدون مانع نگهداری میکنم ،قد کاکتوس به ۱ تا یکو نیم متر میرسه و بدنه گیاه در قسمت پایین حالت خشک و کنده ای داره و فکر میکنم نشان از سن بالای گیاه هست موقعی که این گیاه رو خریدیم گلدان رو عوض کردیم و و هنگام حمل چون گیاه سنگین هست دوباره مجبور شدیم گیاه رو از گلدان خارج کنیم تا از وزنش کم بشه و در منزل دوباره کاشتیم
      از همان روزهای اول گیاه چروکیده میشد و برگها می افتاد ولی رشد و برگدهی خیلی خوبی دارد ، برگهای بالغتر هم گاها زرد و خشک میشدند و افتادند البته آبیاری گیاه رو با خشک شدن خاک انجام میدادم و تا حدی آب میدادم که از زیر گلدان خارج بشه ،حالت چروکیدگی زیاد بود که اوایل فکر میکردم دلیلش پوسیدگی ریشه باشد اما رفته رفته با به وجو آمدن جوانه های خیلی زیاد متوجه شدم مشکل از ریشه نباید باشه ( البته عکس گیاه را هم هفته پیش براتون فرستادم که فرمودید گیاه هیچ مشکلی نداره فقط آبیاری باید گیاه رو سیراب کنه) الان بعد از یک ماهی که از خرید گیاه میگذره یکی دوتا از جوانه و میو ه گیاه هم خشک شدند و افتادند و حال با بررسی بیشتر متوجه تار عنکبوت بزرگی در گیاه شدم فکر کردم شاید کنه تار عنکبوتی باشه ولی هر چه گشتم کنه یا عنکبوت داخل گلدان ندیدم با اینحال حدس میزنم همان کنه باشد چون بعضی از برگها همان حالت چوب پنبه ای و کنده ای شکل دارند که از همان ابتدا هم وجود داشت ولی من به دلیل اینکه این گیاه سن بالایی دارد آن قسمتهای خشک چوب پنبه ای مانند برگها را هم ناشی از سن بالای گیاه میدیدم و این مساله باعث تردید من در خرید گیاه نشد ،حال میخوام بدونم وجود کنه در گیاه قطعی هست و به چه صورت سم پاشی کنم ؟ آیا سم راه حل این مسایل هست یا خیر و اگر درصدی کنه نباشد سم پاشی آسیبی به گیاه نمیزنه؟ ممنون میشم پاسخ دهید .

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، از قسمتهایی که احتمال کنه میدید عکس واضح بدون نور فلش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.اگر کنه باشه بله احتمال چروک شدن گیاه همین افت هست چون کنه ها شیره گیاه رو مکیده وگیاه بمرور زمان چروک شده واز بین میره.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.