چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی

چند نکته مهم در سمپاشی گیاهان و درختان. سم پاشی یکی از روش‌ها برای از بین بردن آفت‌ها و علف‌های هرز در کشاورزی می‌باشد. گاهی اتفاق می‌افتد با وجود خیلی از نکات در سم پاشی نمی‌توانیم نتیجه لازم را از آن بگیریم در زیر به چند مورد از کارهایی که در هنگام سم‌پاشی باید رعایت کنیم اشاره می‌شود.
دمای مناسب برای سم پاشی:
دما تأثیر زیادی در سمپاشی دارد که خیلی باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان مثال سموم سیستمیک در دمای بین ۱۷ تا ۳۰ درجه اثر می‌کنند و اگر در زمان سمپاشی دما پایین باشد شیره آوندی گیاه به خوبی برقرار نشده و سم اثر لازم را نخواهد داشت، و همچنین در دماهای بالا نیز نباید سم پاشی کرد معمولاً اگر دما بیشتر از ۳۲ درجه باشد قبل از جذب گیاه و یا اثر گذاری سم تبخیر خواهد شد. در فصل‌های گرم بهتر است در ساعت‌های گرم روز سم پاشی صورت نگیرد.

 

دریچه نازل:
اندازه و فشار سم پاشی بسیار مهم می‌باشد به طوری که اگر فشار نازل بیش از حد باشد باعث آسیب به برگ‌ها و گیاه شده همچنین سم با فشار زیاد با برگ‌ها برخورد کرده و به زمین می‌ریزد در این حالت معمولاً پشت برگ‌ها خشک می‌ماند و بخصوص در سم‌های تماسی باعث بی تأثیر شدن آن خواهد شد. پس بهتر است نازل را به صورت پودری با فشار مناسب قرار دهیم تا هم از هدر رفتن سم جلوگیری شود و هم سم به تمام بخش‌های گیاه برسد.

 

آب مناسب سم پاشی:
برای تأثیر بهتر سم بهتر است از آب‌های خالص استفاده شود، آب‌های آلوده و دارای املاح بالا به‌شدت بر روی سم تأثیر خواهد گذاشت به‌طوری که ممکن است در اثر تغییر زیاد پی اچ محلول سم بر روی گیاهان تأثیر منفی داشته باشد.

 

چند نکته در مورد سمپاشی زمستانی:
– سمپاش زمستانه را بعد از انجام هرس درختان انجام دهید.
– حداقل یک هفته قبل از تورم جوانه ها عملیات سمپاشی را انجام دهید.
– تنه درختان از شاخه ها هم مهمتر است. پس سمپاشی تنه درختان و حتی سایه انداز درختان را هم فراموش نکنید.
– قبل از مصرف روغن یا سموم ابتدا آنها را در مقداری آب ولرم به خوبی حل نمایید و سپس در مخزن سمپاش بریزید.

 

انتخاب نوع سم:
سموم کشاورزی را به دلیل حساسیت بالای این موضوع همیشه از فروشگاه‌های معتبر و دارای مجوز تهیه کنید، برای تهیه نوع سم با مشاورین و متخصصین کشاورزی مشورت کنید و از استفاده خودسرانه سموم اجتناب کنید. سم‌های با مارک‌های معتبر مانند مارک بایر آلمان تهیه نمایید. همیشه قبل از مصرف سموم روی بسته را مطالعه کنید و بر طبق آن عمل کنید، کم یا زیاد کردن دز مصرف باعث کاهش کارایی سم خواهد شد و ممکن است تأثیر عکس داشته باشد. هنگام خرید سم به تاریخ انقضاء توجه نموده و از خرید سموم دارای نشتی رسوب دار و تغییر رنگ داده خودداری نمایید. از اختلاط بی‌مورد سموم با یکدیگر و یا با کودهای مایع بدون مشورت با کارشناسان خبره جدا خودداری نمایید.

سم پاشی در منزل

آموزش سم پاشی در منزل:
طریقه سمپاشی در خانه، اگر در منزل گل‌های آپارتمانی نگهداری می‌کنید حتماً با سم و سمپاشی آشنایی دارید در اینجا به چند نکته ضروری اشاره می‌کنم که در سمپاشی منازل باید رعایت شود.

۱_ همیشه سعی کنید سمپاشی را در حیاط یا بالکن انجام دهید یعنی بهتر است سم‌پاشی در فضای باز انجام شود.

۲_ سموم کشاورزی بسیار خطرناک و سمی هستند در موقع سم‌پاشی از نزدیک شدن کودکان و افراد مسن به محل سمپاشی جلوگیری نمایید.

۳_ از ماسک و دستکش مناسب استفاده کنید و در هنگام سمپاشی از خوردن و آشامیدن خودداری شود.

۴_سم را از مراکز معتبر تهیه نمایید و به تاریخ انقضاء سم توجه کنید.

۵_گل‌ها و گیاهان را پس از سم‌پاشی اجازه دهید محلول روی گیاهان خشک شود سپس به منزل منتقل کنید.

۶_ در ساعت گرم و خیلی سرد سمپاشی انجام نشود و سعی کنید در محلی سایه سم‌پاشی کنید تا کارایی سم بیشتر شود.

۷_ از ریختن سموم در محیط زیست خودداری کنید.

۸_از بکار بردن مخلوط های سم باقیمانده در سمپاشها که برای مدت طولانی باقی مانده است پرهیز کنید.

۹_ پس از پایان سمپاشی مخزن سمپاشها را به دقت بشویید.

۱۰_ در صورتی که پس از سمپاشی احساس سردرد، سرگیجه و تهوع داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

۱۱_در مورد سم‌پاشی گیاهان آپارتمانی بخصوص کاکتوس‌ها هر سؤالی داشتید با ما در میان بگذارید تا پاسخ داده شود.

 

نویسنده:کاظم دروگریان

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    192 thoughts on “چند نکته مهم در سمپاشی

    1. Maedeh میگوید:

      سلام… من یه گیاه بنسای میخک هندی دارم که متوجه شدم توش جانورای خیلی ریز خاکستری هست و کمی تار عنکبوت بسته روی گیاه… سم رو من هر چند وقت یکبار باید تکرار کنم؟ اگر کنار گیاهان دیگه باشه ممکنه اونا هم الوده بشن؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابتدا از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید،گیاه رو با اب ولرم بصورت کامل شستشو بدید پشت برگها رو هم همینطور وکامل خشک کنید،میتونید از سم کنه کش اباماکتین استفاده کنید بافاصله یک هفته دوبار.

    2. نیکی میگوید:

      سلام‌گیاه کروتون من کنه های قرمز زده گفتن بنومیل ۵۰درصد اسپری کنم قبلش گیاه رو با فشار آب کامل شستم که تارهای از بین ببره این سم رو چندبار در روز یا هفته باید بزنم؟ تا چه مدت سم درست شده رو میتونم نگه دارم؟ و آیا میتونم این سم رو برای گیاهان دیگه هم استفاده کنم چون در مجاورت این گیاه بودن ،؟ بویژه برای نخل مادگاسکارم؟؟ که تارهای سیاه روی برگها زده و می ریزن و برگ جدید حالت سوخته پیدا کرده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بنومیل قارچ کش هست باید از سم کنه کش استفاده کنید میتونید از آباماکتین ویا فن پروکسی میت استفاده کنید.نیم سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه تمام قسمتهای گیاهان الوده اسپری کنید گیاهان الوده رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید،محلول رو تا یک هفته میتونید نگه دارید بعد از یک هفته خاصیتش از بین میره،یک هفته بعد سمپاشی رو مجدد تکرار کنید،گیاهان رو در محیطی که تهویه ونور ودمای مناسبی داره نگهداری کنید، اگر سایر گیاهانی که در مجاورت گیاه الوده بودن هم مبتلا شدن میتونید اونارو هم سمپاشی کنید.

      • نیکی میگوید:

        متاسفانه منم بهشون گفتم ولی گفتن همینو باید بزنی حالا چکار باید کنم لازمه آبکشی کنم گیاه رو یا نه

        • کارشناس 1 میگوید:

          احتمالا طرف در مورد سمها هیچ اطلاعاتی نداشته، از گیاهان وقسمتهای الوده عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    3. جواد مجیدی میگوید:

      سلام.بنجامین من آفت شپشک سپردار گرفت که ۴هفته با دیازینون و تقریبا ۱سی سی در لیتر سم پاشیش کردم،از دو سه هفته بعدش بشدت حال گیاه بد شده و برگ های قدیمی و جدیدش بلافاصله زرد می شن و میریزن و بشدت کم برگ و خشک مانند شده.راهی برای احیاش هست؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شپشک سپردار اول حتما باید حذف فیزیکی بشه بعد سمپاشی،احتمالش هست که ریشه گیاه هم درگیر شپشک شده باشه بهتر هست ریشه های گیاه رو هم بررسی کنید برای راهنمایی بهتر شرایط نگهداری رو هم بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید.

    4. سروش فخرایی نژاد میگوید:

      با سلام.مدتی هست که برگ های گیاه کروتون من از پایین با سرعت غیر قابل باوری در حال ریختن و خشک شدن هستن.طوری که در طول یک روز حتی تا هشت برگ هم ریزش داشته. اما برگ ها قبل از ریزش رنگ دانه های خودشون رو از دست میدن و پس از کاملا کمرنگ شدن میریزن.نکته عجیب اینه که در صورت آب پاشی یا سمپاشی برگ های گیاه ، آب رنگی از روی برگ ها شسته شده و به زیر گل میریزه.گویا این رنگدانه های برگ هستن که دارن خود به خود شسته میشن.پشت برگ هم تعداد زیادی لکه قهوه ای دیده میشه که با دست زدن به اون ها دستم قهوه ای رنگ میشه و شبیه موجود زنده ای نیستن.محیط نگهداری هم دارای نور غیر مستقیم ، مرطوب و مطبوع هست.ممنون میشم برای نجات گیاهم راهنماییم کنین.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از گیاه عکس واضح بفرستید وشرایط نگهداری از جمله دمای نگهداری، ترکیب خاک،میزان نور دریافتی در روز،ابیاری،کوددهی اگر داشته و.. بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم. اگر بتازگی محیط نگهداری ویا گلدان یا خاک گیاه هم تعویض شده بفرمایید.

    5. Shaahin0059 میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      من تاریخ ۱۹ مهرماه ۲عدد از خزانه هام رو سم دیازینون با دوز یک سی سی در یک و نیم لیتر آب حل کردم و آبیاری کردم و حتی آبیاری از ته گلدون خارج شد
      داخل خزانه هم برگ زرد چسبوندم و تعداد ۲_۳ عدد حشره چسبیده بهش
      ولی دیروز که دوباره مشاهده کردم خزانه رو دیدم تعدادی حشره جنب و جوش میکنن داخل خزانه
      طبق گفته ها و کارهای مقاله تون تمام روش رو رعایت کردم
      خزانه هام آستریاس هستند و سنشون ۳ماهه هست
      و تعدادی دیگه از خزانه هام ۲ماهه هستند و اونا هم از همین نوع حشره هست داخلشون
      میخواستم بدونم که هر چند روز یکبار میتونم از سم دیازینون برای سم کشی بستر کشت خزانه هام استفاده کنم تاحشره ها کامل از بین برن؟

      و چند روز بعد از سم کشی میتونم به خزانه هام قارچ کش کاربندازیدم برای پیشگیری و یا کود NPK بدم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، یک سی سی از سم رو داخل یک لیتر اب مخلوط کنید،وبافاصله یک هفته چهار بار سمپاشی رو انجام بدید،چرخه زندگی این نوع حشرات چهار هفته هست که در چهار هفته هر هفته یک بار سمپاشی رو انجام بدید کامل از بین میرند، در این بین رطوبت بستر رو هم کاهش بدیدواز کارت زرد کنار بستر هم استفاده کنید، بعد از بین رفتن افت داخل بستر میتونید کوددهی رو شروع کنید،ماهی یک بار هم از محلول قارچ کش روی بستر اسپری کنید فاصله استفاده ازکودها با سموم دو هفته هست.یعنی بافاصله دو هفته میتونید استفاده کنید.

    6. ایکس میگوید:

      خیلی ممنون از راهنماییتون. این عکس آفت هست
      http://uupload.ir/files/7ui_20191018_102035.jpg
      گلدان رو پشت پنجره جنوبی نگه داری میکنم که پنجره مات هست و نور فیلتر میشه. آبیاری هم هر وقت خاک گلدان خشک شد ابیاری میکنم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما، شپشک سپر دار هست،ابتدا تمام نقاط قهوه ای رو حذف فیزیکی کنید، توسط یک قلمو اغشته به الکل،بعد با سم حشره کش سیستمیک محلول درست کنید وتمام قسمتهای گیاه رو سمپاشی کنید.

    7. ایکس میگوید:

      سلام وقت بخیر شفلرای من چند وقته آفت زده. آفتش یه پوسته قهوه ای روش داره و روی برگها شیره ی گیاه دیده میشه. بعضی از آفت ها دقت که میکنم یه هاله سفید دورش میبینم. اسم این آفت چیه و چه سمی براش مناسبه؟ من فکر کردم این آفت از نوع سپرداران هست و سم کلرپیریفوس براش خریدم. اما هم در مورد نوع آفت و اینکه این سم براش مناسبه یا نه مطمین نیستم و هم دوز استفاده و طریقه مصرف سم رو نمیدونستم گفتم اول از شما بپرسم بعد استفاده کنم. ممنون میشم اگر راهنماییم کنید. نمیدونم چطور میشه عکس بفرستم که عکس آفت گیاه رو بفرستم

    8. علی میگوید:

      سلام ببخشید من گل آگلونما دارم هرموقعه گلدونمو بر میدارم زیرش تمیز کنم زیرش یه موجود سفید رنگ مثل کرم با پای زیاد داره نمیدونم چیه باید چهکار کنم ممنون میشم جواب بدید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر تعدادشون کم هست یک بار گلدان رو با محلول حشره کش مثل دیازینون ابیاری کنید ولی اگر مقدارشون خیلی زیاد هست میتونید خاک گیاه رو کلا عوض کنید.

    9. Shaahin0059 میگوید:

      حشره ها شبیه به مگس هستن ولی با این تفاوت که خیلی ریز هستن و دائم در حال جنب و جوش هستن

      • کارشناس 2 میگوید:

        پشه سیاه هست،کنار گیاهان کارت زرد نصب کنید،رطوبت خاک رو کم کنید،زیر گلدانی رو خالی از اب وکامل خشک کنید،میتونید از محلول سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون استفاده کنید. هم بصورت سمپاشی هم بصورت ابیاری.

    10. Shaahin0059 میگوید:

      سلام وقت شما بخیر
      بستر خزانه های آستریاس من، یک ماهه و دو ماهه هستن که تازگیا حشره افتاده داخلشون
      برای از بین بردنشون چه سم و چه مقداری و چگونه استفاده کنم؟
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کنار بستر کارت زرد نصب کنید،هر روز هوادهی کنید ورطوبت بستر رو کم کنید میتونید از سم حشره کش دلتامترین یا دیازینون استفاده کنید،یک سی سی در یک لیتر اب ، بستر رو با این محلول ابیاری کنید.

    11. سلیمانی میگوید:

      سلام. ممنون از سایتتون
      من یه سوال داشتم واینکه متاسفانه اشتباها سم دیازنیون را بجای کود و با ترکیب چهار سیسی در 1.5 لیتر آب و در مجموع 4.5 لیتر برای شمشاد ابلغ دزرشمال زیر ریشه ها آبیاری کردم. می خواستم بدونیم اتفاقی برای شمشادها پیش میاد؟. ضمنا من اول آبیاری با آب کردم و در آخر سر هم زمانیکه فهمیدم اشتباها بجای کود آبیاری شده دوباره با آب فراوان آبیاری کردم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،ابیاری مجدد بعد از ابیاری با محلول باعث ابشیویی میشه که کار درستی انجام دادید. اگر گیاه داخل گلدان هست به اندازه ای باید ابشویی میکردید که اب اضافی کلا از زهکش خارج بشه، اگر داخل باغچه هست باید بمقدار زیاد ابیاری کنید تا غلظت محلول کمتر بشه.

    12. پژمان میگوید:

      سلام
      ممنون از پاسخگوییتون
      من گل شاهپسند دارم صبح رفتم سر کار عصر که برگشتم دیدم شپشک آرد آلود زده و گل و برگها همه خشک شدن
      الان هم شپشک هارو از بین بردم هم سمپاشی کردم با دیازینون 60 درصد آیا امیدی به گل دادن دوباره هست یا اینکه کامل از بین رفته؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،شپشکها رو باید حذف فیزیکی کنید با کمک یک قلمو اغشته به الکل تمام نقاط سفید رو بردارید ،بعد سمپاشی رو انجام بدید ،یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید، از بین میرند.

    13. پژمان میگوید:

      سلام خسته نباشی
      بعد از سم پاشی با دیازینون آیا بعد از 15 دقیقه باید گل ها رو آبکشی کرد یا اینکه تا آبیاری بعدی باید صبر کرد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، بعد از سمپاشی نیازی به ابکشی نیست، محلول باید روی گیاه بمونه تا هم افت رو از بین ببره هم از ابتلا مجدد پیشگیری کنه.

    14. منوچهر نجفی میگوید:

      سلام خسته نباشید.من تو حیاطمون گل پیچک دارم سیر با آب ریکا اسپری کردم ولی بدتر شدن درحال خشک شدن هستن.لطفا بگید چکار کنم؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، چه مشکلی داشت که با این محلول سمپاشی کردید؟

    15. aliCR7reza میگوید:

      سلام ببخشید پس از استفاده این سم چند روز بعد میشه از میوه ها استفاده کرد؟
      سم مالاتیون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، دوره کارنس این نوع سم ده روز هست، ده روز بعد ازسمپاشی میتونید از میوه ها استفاده کنید.

    16. راحله میگوید:

      سلام چند تا ار گلدونای من هزار پا داره و کرم و پشه
      سم سوین گرفتم و با آب مخلوط کردم و پای گلا دادم
      میخواستن بدونم چه وقت زمان میبره تا این حشرات از بین بره؟؟؟ آیا دوباره سم پاشی کنم؟؟
      و تقویت کننده هم گرفتم میشه بعد سم پاشی بهشون بدم؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر تعدادشون کم باشه با یک بار سمپاشی از بین میرند ولی اگر زیاد باشن یک هفته بعد سمپاشی رو باید تکرار کنید،تقویتی رو دو هفته بعد از اخرین سمپاشی میتوند استفاده کنید.

    17. مینا میگوید:

      سلام . دیفن باخیا من پشه های ریز زده و خیلی هم زیاد هستند و ی نوعی سوسک ریز(شبیه شته‌‌‌‌ و رنگ خاک یا مشکی) هم رو سطح خاک پر شدند . یکی ااز گل ها هم آلوده شده . از سم دیازینون برای دیفن باخیا استفاده کردم.برای پیش گیری به بقیه گل ها هم بزنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، کنار گیاه کارت زرد نصب کنید ورطوبت خاک رو کم کنید ،بله با محلول سم حشره کش دیازینون میتونید خاک رو ابیاری کنید وگیاهان رو سمپاشی کنید،سمپاشی رو در محیط باز وبدون حضورنور وباد انجام بدید وموقع سمپاشی نکات ایمنی رو رعایت کنید.

    18. حمید میگوید:

      سلام . برای نابود کردن عنکبون و شته از چه محلولی استفاده باید کرد . تمام برگ گلهام لکه دار شده .

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، عنکبوت جزو افات محسوب نمیشه وبرای گیاهان مفید هم هست واز افتهای گیاهان تغذیه میکنه ،برای شته ها میتونید از محلول یک لیتر اب، چند قطره مایع ظرف شویی ودو قاشق الکل استفاده کنید وبرگهای گیاه رو با این محلول شستشو بدید فقط روی خاک گیاه پلاستیک بکشید که از این محلول داخل خاک گیاه نریزه. بعد از یک ساعت برگها رو با اب ولرم شستشو بدید.یک هفته بعد تمام مراحل رو تکرار کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.