بیماری قارچی سفیدک پودری راه تشخیص و درمان

بیماری سفیدک پودری

بیماری قارچی سفیدک پودری 
بیماری سفیدک پودری یک نوع بیماری قارچی است که طیف وسیعی از گیاهان را گرفتار می‌سازد این بیماری بیشتر در خیار، بنفشه آفریقایی، درخت انگور یا مو، شمشاد، گل رز و گل محمدی و سایر گیاهان و گل های آپارتمانی مشاهده می شود.

این بیماری توسط قارچ‌های مختلفی ایجاد می‌شود. سفیدک پودری را به دلیل ایجاد قشری سفید رنگ بر روی قسمت‌های مختلف گیاه به خصوص برگها و ساقه‌ها به راحتی می‌توان تشخیص داد، برگ‌های قسمت پایین گیاه معمولاً (البته نه همیشه) پیش از برگهای موجود در قسمت بالای گیاه آلوده می‌شوند.

با پیشرفت بیماری لکه‌های سفید رنگ بزرگ‌تر شده و انبوهی از هاگ‌ها که عامل انتشار این بیماری هستند تولیدشده و موجب گسترش بیماری می‌شود.

علائم بیماری:
اگر چه انواع مختلفی از قارچ این بیماری را ایجاد می‌کند اما علائم فعالیت آنان بسیار شبیه هم است. این بیماری منجر به ظهور نواحی پودر مانند به رنگ سفید الی خاکستری بر روی قسمت‌های مختلف گیاه بخصوص نواحی سطح برگ، ساقه جوان،جوانه و میوه‌های گیاه می‌شود .

در مورد برگها احتمال زرد شدن قسمت‌هایی از زیر برگ نیز وجود دارد گاهی با پیشرفت بیماری نواحی اطراف فضای آلوده تغییر رنگ می‌دهند و معمولاً تبدیل به نواحی زرد رنگ و یا قهوه‌ای رنگ با حاشیه‌ای زرد رنگ می‌شود با پیشرفت بیماری احتمال پوسیدن نواحی آلوده و ریزش برگهایی که آلودگی شدید دارند نیز وجود دارد.

در واقع با پیشرفت بیماری و عدم مبارزه با آنان نه تنها قسمت‌های آلوده گسترده‌تر می‌شوند بلکه ضخامت لایه سفید رنگ نیز بیشتر می‌شود به نحوی که ناحیه آلوده کاملاً سفید رنگ به نظر می‌رسد.

 

آسیب بیماری: 
اینکه بیماری به چه میزان آسیب وارد کند بستگی به حساسیت گیاه، سن گیاه و شرایط محیطی دارد. اصولاً برخی از گیاهان در مقایسه با دیگر گیاهان حساس‌تر به این بیماری هستند و زودتر به ان دچار می‌شوند، از طرفی شرایط گیاه نیز در میزان شیوع این بیماری مؤثر است یعنی هر قدر که گیاه قوی‌تر و از وضعیت رویشی بهتری برخوردار باشد سرعت گسترش بیماری نیز آهسته‌تر است.

اما هر مقدار گیاه ضعیف‌تر باشد بیماری سریع‌تر آن را از پای در می‌آورد. وجود شرایط مساعد محیطی بخصوص از نظر دما و رطوبت به پیشرفت بیماری کمک می‌کند مثلاً رطوبت بالای محیط در طی شب و رطوبت پایین محیط در طی روز،دمای ۲۲_۲۷ درجه، تراکم پیش از اندازه گیاهان و تهویه کم هوا از جمله شرایطی هستند که به شیوع این بیماری کمک می‌کنند .

هر مقدار دمای محیط افزایش یابد رشد این بیماری کاهش می‌یابد مثلاً در دمای ۳۲ درجه سانتی گراد رشد این بیماری کند می‌شود و در دمای ۳۸ درجه کامل از بین می‌رود.

 

کنترل بیماری سفیدک پودری: 
برای کنترل این بیماری باید بدانیم که تنها راه حل شیمیایی نیست که این بیماری را محدود می‌کند بلکه باید به گیاه و شرایط رویشی آن نیز توجه کرد.

اگر می‌خواهید در قسمتی از باغچه خود گل‌هایی را به شکل گروهی بکارید در این صورت بهتر است از ارقامی استفاده کنید که نسبت به شیوع این بیماری مقاوم باشند زیرا تراکم کاشت می‌تواند منجر به عدم تهویه مناسب و شیوع گسترده بیماری شود که در چنین مواقعی مقاومت ذاتی گیاه تا حدود زیادی به کنترل شیوع بیماری کمک می‌کند.

از طرفی هر مقدار که محیط رویشی گیاه مساعدتر باشد و هر مقدار که نیازهای محیطی آن بهتر برطرف شوند گیاهی قوی‌تر خواهید داشت که مقاومت بیشتری در برابر بیماری خواهد داشت.

همچنین بهتر است از مصرف کودهای نیتروژن بالا در اواخر تابستان صرف‌نظر کنیم این کودها رویش ساقه‌های جدید و جوان را که نسبت به ساقه‌های بالغ از محتوی آب بیشتری برخوردارند تحریک می‌کنند. این ساقه‌ها به عامل این بیماری حساسیت بیشتری دارند.

کنترل ابیاری:

بهترین زمان آبیاری گیاهان در اولین ساعات روز است، زیرا رطوبت موجود بر روی برگسار تا فرا رسیدن شب کاهش می‌یابد وجود رطوبت در اطراف برگهای گیاه به همراه دمای خنک‌تر شبانه از جمله شرایط مناسب گسترش این بیماری است.

رعایت فاصله کاشت به منظور گردش هوا و انجام عمل تهویه نیز از جمله مسائلی است که به کاهش سرعت شیوع این بیماری کمک می‌کند. قسمت آلوده گیاه را اگر بتوانید حذف کنید به کاهش خطر شیوع این بیماری کمک خواهید کرد. البته توجه داشته باشید که قسمت‌های حذف شده را حتماً دور بریزید و در محیط گیاهان آنها را باقی نگذارید.

این بیماری را می‌توان با استفاده از سموم شیمیایی که با نام قارچ کش شناخته می‌شوند کنترل کرد. سموم متنوعی برای از بین بردن این بیماری وجود دارد به یاد داشته باشید که برخی از سموم بر روی برخی از گیاهان نتایج بهتری در مقایسه با سایر سموم دارند و مصرف ۲_۳ مرتبه سم به فاصله ۷_۱۴ روز به کنترل بهتر این بیماری کمک می‌کند.

با این وجود در محیط خانه برای گیاهان خانگی به خصوص گلدانی خود بهتر است قبل از مصرف مجدد سم گیاه خود را بازدید کنید و اگر نشانه‌هایی از وجود بیماری ندیدید از مصرف مجدد سم خودداری کنید.

Difenoconazole . Tebuconazole
triticonazole
Propiconazole
Mancozeb Thiophanat methyl ازجمله سموم قارچکشی هستند که‌ میتوان استفاده کرد.

سفیدک گل رز
مشاهده بیماری قارچی سفیدک پودری در گل رز

بیماری قارچی سفیدک پودری در شمشاد
بیماری قارچی سفیدک پودری در شمشاد

 

بیماری قارچی سفیدک پودری
بیماری قارچی سفیدک پودری در بوته خیار

 

بیماری قارچی سفیدک پودری در میوه انگور
بیماری قارچی سفیدک پودری در میوه انگور

 

بیماری قارچی سفیدک پودری در گل بنفشه آفریقایی
بیماری قارچی سفیدک پودری در گل بنفشه آفریقایی

 

درمان‌های خانگی سفیدک پودری :
برخی از مواد طبیعی وجود دارند که در محیط منزل می‌توان با استفاده از ان فعالیت بیماری سفیدک پودری را محدود کرد البته این مواد نسبت به مواد شیمیایی و سموم نیاز به مصرف بیشتری دارند تا بتواند پیشرفت بیماری را تحت کنترل خود دربیاورد.

بهترین راه این است که هر هفته گیاهان خود را برای یافتن نشانه‌های این بیماری کنترل کنید و در صورت لزوم از مواد ارگانیک استفاده کنید.
بنابراین اگر در مورد قارچکش‌های شیمیایی گفته می‌شود که برای ۲_۳ مرتبه به فاصله ۷_۱۴ روز یکبار باید از سم استفاده کرد تا به میزان قابل اطمینان بتوان این بیماری را از بین برد، در مورد مواد ارگانیک شاید لازم باشد که هر هفته از این مواد استفاده کرد فاصله استفاده از این مواد بستگی به عکس‌العمل عامل بیماری به مواد استفاده شده و همچنین نوع گیاه و شرایط محیطی دارد.

توجه داشته باشید که قارچ‌های مختلفی بیماری سفیدک پودری را ایجاد می‌کند. بنابراین عکس‌العمل آنان در برابر یک نوع ماده ارگانیک می‌تواند متفاوت باشد همچنین شاید در مورد یک گیاه و با توجه به شرایط محیطی ۱_۲ مرتبه استفاده از این مواد کافی باشد و در مورد گیاهی دیگر شرایط متفاوت باشد.

 

درمان‌های خانگی و مواد ارگانیکی که اثر مثبت آنان در کنترل و محدودسازی بیماری سفیدک پودری اثبات شده است.

۱- شیر
۲- جوش شیرین
۳- سیر
۴- دارچین
۵- روغن‌های گیاهی

 

۱-شیر:
جدیدترین ماده است که اثرات آن بر روی برخی از عوامل قارچی ایجاد کننده بیماری سفیدک پودری (همانند قارچ‌هایی که بر روی گلهای رز یا برخی ارقام انگور سفیدک پودری ایجاد می‌کند) مطرح شده است.

محققان استرالیایی دریافته‌اند که محلول شیر با غلظت ۱۰% می‌تواند به خوبی برخی از قارچکش‌هایی شیمیایی و همچنین گوگرد در کنترل این بیماری بر روی رز و برخی ارقام انگور عملکرد مؤثری داشته باشد، البته احتمال ایجاد مقاومت عامل قارچ در برابر این روش و بی اثر شدن این ماده وجود دارد، به هر حال برای بیشترین اثر بخشی مصرف این محلول هفته‌ای یک مرتبه به شکل اسپری و غبار پاشی بر روی برگسار گیاهان مبتلا توصیه می‌شود اما برای جلوگیری از مقاومت هر چند وقت یکبار باید از موادی دیگر جهت مبارزه با قارچ‌ها استفاده کرد.

 

۲- جوش شیرین :
بی کربنات سدیم یا جوش شیرین در واقع در کیک پزی کاربرد دارد اما می‌توان آن را بر علیه سفیدک پودری نیز بکار برد. به نظر می‌رسد که این ماده به گیاه کمک می‌کند تا موادی ترشح کنند که بر ضد عاملین بیماری سفیدک پودری است، البته این ماده زمانی مؤثر است که با نوعی روغن باغبانی مخلوط و استفاده شود. اگر بخواهید این مخلوط را خودتان تهیه کنید باید نیم گرم بی کربنات سدیم (جوش شیرین) را داخل یک لیتر آب مخلوط و این محلول را بر روی قارچ‌های سفیدک پودری اسپری کنید.

اگر می‌خواهید با این محلول گیاهتان را درمان کنید بهتر است اول بر روی تعداد محدودی از برگسار امتحان کنید. اسپری این محلول باید هر هفته انجام شود. قبل از اسپری روی سطح خاک را با نایلون یا روزنامه بپوشانید (برای گلدان) وجود این ماده بخصوص در خاک‌هایی که از مقدار آبیاری کمتری برخوردارند می‌تواند موجب عدم جذب و کمبود عناصری چون کلسیم. منیزیم. آهن در گیاه شود.

 

۳- سیر:
برای تهیه محلول سیر برای مداوا باید دو عدد سیر تازه تهیه کرده و به همراه حدود یک لیتر آب و چند قطره صابون مایع در مخلوط کن بریزید تا له شود از صافی عبور داده تا مایعی یکدست بدهد، بعد این ماده را با آب رقیق کرده و به شیوه اسپری روی برگسار گیاه مبتلا استفاده کنید این محلول حاوی ۲۵_۵۰ قسمت در میلیون ماده مؤثره الیسین است که منجر به کاهش جوانه زنی هاگ‌های عامل سفیدک پودری می‌شود.

 

۴- دارچین:
دارچین ۵۰ تا ۷۰ درصد بر روی بیماری سفیدک پودری مؤثر است هر چند وقت یکبار از آن استفاده کنید تا علاوه بر تأثیری که در جلوگیری از پیشرفت بیماری دارد در برنامه مبارزه ارگانیک علیه بیماری سفیدک پودری نیز تنوعی ایجاد شود.

اگر برای مدت طولانی فقط از یک ماده استفاده کنیم احتمال ایجاد مقاومت عامل قارچی بیماری سفیدک در برابر ماده مصرف شده وجود دارد، بنابراین بهتر است که هر چند وقت یک‌بار از ماده‌ای متفاوت استفاده شود.

برای اماده‌سازی محلول دارچین ابتدا باید آب را به جوش آورد حدود ۳۰ گرم چوب دارچین را در سه چهارم لیتر آب ریخته اجازه دهید که این مایع در دمای اتاق خنک شود سپس به میزان یک چهارم لیتر الکل طبی به محلول اضافه کنید. محلول را صاف کنید و با افشانه روی گیاه اسپری کنید.

 

۵- روغن‌های گیاهی:
برخی از روغن‌های گیاهی مانند روغن کانولا را می‌توان بر ضد این بیماری استفاده کرد برای این کار باید ۳ قاشق از روغن را در یک گالن به همراه یک چهارم قاشق صابون مایع حل کرد و بر روی برگها اسپری کرد البته روغن در آب دو فاز جداگانه را شکل می‌دهند بنابراین قبل مصرف باید به خوبی محلول تکان داده شود و بعد به سرعت بر روی برگسار اسپری شود.

روغن تهیه شده از درخت چریش که با نام neem oil شناخته می‌شود نیز بر روی این بیماری مؤثر است.

برای تهیه مخلوط مناسب می‌توان به میزان ۲/۵ قاشق از این روغن را در یک گالن آب ریخت و آن را تکان داد و بلافاصله بر روی برگسار گیاه بیمار اسپری کرد.

تکرار این عمل هر ۷_۱۴ روز یک‌بار می‌تواند در کاهش فعالیت سفیدک پودری مؤثر باشد.

 

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    83 thoughts on “بیماری قارچی سفیدک پودری راه تشخیص و درمان

    1. حسن پور میگوید:

      سلام برگ گل فیکوس من دچار سفیدک پودری شده ک با دست پاک نمیشه میشه لطفا راهنمایی کنید؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، نه شپشک اردالود هست،ابتدا گیاه رو از سایر گیاهان جدا کنید وبه محیطی که تهویه مناسبی داره انتقال بدید ،تمام قسمتهای سفید وپنبه ای رو با قلمو اغشته به الکل حذف فیزیکی کنید،بعد گیاه رو با محلول قارچ کش دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی کنید در این دو هفته گیاه رو تحت نظر داشته باشید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید.

    2. طاهره میگوید:

      سلام. آیا این علائم نشان دهندهی قارچ سفیدک پودری است؟ درمان این مشکلات چیست؟ و اینکه بعضی گیاهان شپش آرد آلود و مگس سفید گذاشته اند. راهکار آنها چیست؟؟
      http://uupload.ir/files/lm56_20200803_123651.jpg
      http://uupload.ir/files/6y7_20200803_122645.jpg
      http://uupload.ir/files/3715_20200803_121945.jpg
      http://uupload.ir/files/epe_20200803_121708.jpg
      http://uupload.ir/files/xpfn_20200803_121655.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، عکس اول گیاه شاهپسند افتاب سوخته شده زمانی که نور روی گیاه هست روی برگها اب نریزید،بقیه عکسها خسارت کنه هست که بهتر هست بامحلول کنه کش گیاهان رو سمپاشی کنید،عکس اخر ساقه فلفل در اثر ابیاری زیاد ویا استفاده از کودهای با ازت زیاد باعث ترکیدگی ساقه شده،بهتر هست کوددهی رو قطع کنید وابیاری رو کاهش بدید،کلا گیاهان رو در محیطی که تهویه بالایی داره نگهداری کنید،برای شپشک اردالود ابتدا حذف فیزیکی کنید بعد دو باربا فاصله یک هفته سمپاشی با محلول حشره کش رو انجام بدید در این دو هفته گیاه رو تحت نظر داشته باشیدو مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید، برای مگس سفید پشت برگهای گیاه رو با پنبه اغشته به الکل پاک کنید واخر شب گیاه رو با محلول حشره کش سمپاشی کنید سمپاشی درروز انجام بشه تاثیری نخواهد داشت یا اوایل صبح قبل از طلوع افتاب اقدام کنید.

    3. مینو میگوید:

      با سلام و ممنون از لطف شما

      گلدان نسترن رونده آیی را برای اوایل فروردین گرفتم.پر از غنچه بود ..و بعد مدتی تمام غنچه ها باز شدند و دیگه غنچه آیی ندارد .
      و فقط ساقه ها بزرگ میشوند.
      و تعداد کمی از برگهای قدیمی هم زرد میشوند .

      از ابتدا هم یک شاخه بلند در کنار این بوته بود مثل شاخه گل رز با محمدی که آنهم فقط بلندتر میشود.
      گلفروش گفت که آنهم گل میدهد ولی متأسفانه فقط برگ و ساقه جدید میدهد.
      لطف راهنماییم کنید
      سپاسگزارم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • محمود میگوید:

        سلام احتمال داره گیاه آفتاب نمیخوره چون این گیاهان روزی چند ساعت آفتاب مستقیم میخان وگرنه گل نمیدن

    4. سالار میگوید:

      ممنون از جوابتون

      آخرش نفهمیدم این بیماری چی هستش این تار عنکبوت داره اون یکیا ندارن ولی به این روز افتادن لطف کنین اسم بیماری رو هم بگین متوجه بشم
      تهویه هوا که ۱۰۰% هستش چون محیط بیرون تو هوای آزاد قرار دادم
      ببخشید باید رطوبت رو افزایش بدم؟چون اینارو امکانش نیست رطوبت رو بالا ببرم منطقه ی خشک و کوهستانی هستیم گذاشتن سنگ هم زیر سینی و آب ریختنش هم امکان پذیر نیست راه حل دیگه ای هست؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        ممنون از شما،افت هست بیماری نیست، افت کنه تارعنکبوتی هست،کنه ها در دمای زیاد وکمبود رطوبت محیط وتهویه نامناسب به گیاه حمله میکنند، میتونید بعد از بهبود کامل کنار گیاهان برگدار دیگر یا زیر سایه درخت نگهداری کنید تا رطوبت محیط تامین بشه.

    5. پردیس میگوید:

      سلام ممنون از مطالبتون
      ما یه باغچه کوچک سبزی توی حیاط خونمون داریم که شاهی هاش سفیدک زدن
      ما باغچه رو به هم زدیم چون فکر میکردیم راهکاری نداره
      میشه بفرمایید چه کار کنیم تا دوباره این مشکل پیش نیاد
      در ضمن ما دفعه قبل خطی نکاشته بودیم و تراکم سبزی ها هم نسبتا زیاد بود

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، برای جلوگیری از سفیدک زدن گیاهان باید بذرها رو بافاصله کشت کنید تا هوابین جوانه ها جریان داشته باشه واکسیژن کافی به جوانه ها برسه بصورت پراکنده بکارید اگربصورت فشرده کشت بشه هم ریشه ها جایی برای رشد نخواهند داشت وهم در اثر تهویه نامناسب ورطوبت زیاد محیط جوانه ها به سفیدک مبتلا میشن.

    6. سالار میگوید:

      سلام خسته نباشید

      این ساناز هی اینطوری بیمار میشه کل برگ هاش میریزه برگ هاشو از رو خاک برمیداریم شروع میکنه به رشد کردن و یک گل میده دوباره به این بیماری مبتلا میشه این چه نوع آفتی هستش؟
      قارچ کش آباماکتین و کونفیدور دارم اگه احتیاج باشه

      http://uupload.ir/files/ia7_photo_2020-05-16_13-23-16.jpg

      http://uupload.ir/files/fno7_photo_2020-05-16_13-23-10.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام،ممنون، اباماکتین کنه کش وحشره کش هست کنفیدور حشره کش،بشدت کنه تارعنکبوتی گرفته، تمام قسمتهایی رو که تارتنیده شده حذف کنید وبا کنه کش اباماکتین گیاه رو دو بار بافاصله یک هفته کامل سمپاشی وابیاری کنید تهویه محیط رو بالا ببرید واز سایر گیاهان سالم جدا نگهداری کنید رطوبت محیط رو هم افزایش بدید.

    7. حمیده میگوید:

      دمتون گرم، صد تا سایت رو چرخیدم ، جوابی به کاملی و واضحی مثل نوشته ی شما نگرفتم. موفق باشید

    8. دکتر سعید دوستدار میگوید:

      سلام بسیار سایت مفیدی دارید و استفاده کردم. کوفق باشید.

      ضمنا یک سوال که راهنمایی بفرمایید: در باغچه حدود ۱۰۰ متر چمن داریم. در یک قسمت به اندازه ۲۰*۲۰ بته میری شده. در بعض قسمتها هم چمن تنک و کمی خلوت شده ( در هم تنیده نیست). چه افتی است؟ چه سم یا دارویی بزنم؟ چند روز یکبار؟ کود اهن تجویز میکنید؟ چند در صد؟ زاج سبز چی؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما،شرایط نگهداری رو بفرمایید وعکس واضح از قسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    9. هدیه میگوید:

      سلام,وقتتون بخیر
      ببخشید گیاه پدیلانتوسم سفیدک پودری گرفت که برگ ها و ساقه هاش درگیر شدن و یک هفته پیش من قارچ کش کاربندازیم ۵۰% رو هم اسپری کردم و هم بصورت آبیاری به گیاهم دادم.اما هنوز خوب نشده و بعضی برگهاش داره حالت فر خورده میگیره و طراوت اولیه رو نداره گیاهم.چیکار کنم خوب بشه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وبرگها وقسمتهایی که سفیدک داره عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • هدیه میگوید:

        سلام دوباره
        گلدونم رو کنار در تراس گذاشتم روزا که هوا خوبه درو باز میذارم و هوا بهش میخوره نورشم بد نیست آفتاب مستقیم نیست اما خوبه.گلدونای دیگه م همشون سرحالن خداروشکر.پدیلانتوسمم خوب بود یکدفعه سفیدک گرفت.
        http://uupload.ir/files/cpg_20200406_020844.jpg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، گیاه پدیلانتوس وقتی شروع به رشد میکنه قسمتهایی که تازه رشد کردن به این شکل سفید وپرزدار میشن که طبیعی هست بمرور زمان بابزرگ شدن قسمتهای تازه جوانه زده اون پرزها وقسمتهای سفید از بین میرند، میتونید برای پیشگیری یک بار با محلول قارچ کش گیاه رو سمپاشی کنید،گیاه رو در جای ثابتی نگهداری کنید ومحیط نگهداری رو زیاد تغییر ندید برگهایی رو که کامل خشک شدند جدا کنید.

      • هدیه میگوید:

        جوانه های کوچیک که تازه رشد کردن خشک میشن و منم جداشون میکنم.برگهای صورتی پایین حالت جمع شدگی پیدا کردن و اصلا طراوت نداره گیاهم.سفیدک هم همه جاش هست.جاش از اول همینجا بوده.

        • کارشناس 1 میگوید:

          اگر کاربندازیم اثری نداشت از سم قارچ کش پنکونازول استفاده کنید تمام برگهای الوده وخشک رو جدا کنید ودور بندازید،رطوبت محیط رو کم کنید،وتهویه رو بالا ببرید، با سم قارچ کش پنکونازول نیم سی سی در یک لیتر اب محلول درست کنید وگیاه رو دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی کنید.

    10. نگین میگوید:

      سلام، گلدان های ساناز من دچار سفیدک پودری شدن، نگران آلوده شدن غنچه ها هستم، دارچین یا شیر کارساز هستن یا یه سم شیمیایی بگیرم بهتره؟ یه سری از برگا خشک شدن متاسقانه.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، برای سفیدک پودری رطوبت محیط رو کم کنید وتهویه رو بالا ببرید، از محلول مساوی شیر کم چرب واب میتونید استفاده کنید ،روی برگها اسپری کنید بعد از یک ساعت با یک دستمال نرم ومرطوب برگها رو پاک کنید ویا از سم قارچ کش پنکونازل استفاده کنید نیم سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وروی برگها اسپری کنید دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی رو تکرار کنید.

    11. الي میگوید:

      بإسلام من کاکتوسی دارم که سفیدک پودری گرفته وداره به بقیه کاکتوس هامم انتقال میده باید چه جوری درمانش کنم لطفا راهنمایی کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    12. طاهی میگوید:

      سلام.من یه کاکتوس دارم که سفیدک زده هرروزم داره بیشترمیشه رشدشم یه جوریه فقط درحال بلندشدنه بایدچکارش کنم.ممنون ازسایت خوبتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    13. محبوب میگوید:

      الان شبیه آفتاب سوخته است ولی قبل از استفاده از قارچ کش یجورایی مثل سفیدک های پنبه ای حالت پف دار بودن دو مرحله قارچ کش استفاده کردم الان دیگه حالت پفکی نداره ولی هنوز سفید هستن امروز هم‌ سومین مرحله رو‌ زدم تا چند هفته باید قارچ کش استفاده بشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        اگر اثاری از سفیدک پودری روی گیاه نیست وکامل از بین رفتن نیازی به سمپاشی نیست، سه مرحله کافی هست.

    14. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید
      http://uupload.ir/files/or59_99d4a5db-4e5e-4f6e-97b7-799793896f62.jpeg

      http://uupload.ir/files/gqf2_6ced1aa8-fb92-4cec-9e1b-9e1fde5b2bc7.jpeg
      http://uupload.ir/files/xygi_6631da32-2221-4c07-a798-1a6393ae0aae.jpeg

      اینها قارچ سفیدک پودری هستن؟؟
      توی بالکن گذاشتم و هفته ای یکبار آبیاری و غبار پاشی می‌کنم با قارچ کش کاربندازیم دیگه بین اون آب یا غبار پاشی نمیشه اون ساقه ای که سفید شده بنظرم میاد یکم شله توی خاک مول بقیه محکم نیست توی گلدان و برگ‌های جوانی هم که گرفته بودن ریختن
      از محلول شیر کم چرب و آب استفاده نکردم چون میترسم بره توی خاک خم برگ‌های گیاه به پایینه و هرچی غبار داشی می‌کنم صاف میاد پایین با گذاشتم پلاستیک هم میترسم یکم بره توی خاک شیر ضرر داره برای گیاه ؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، عکسها کامل واضح نیست، بیشتر شبیه افتاب سوختگی هستند،شیر برای از بین بردن قارچهای سطحی وروی شاخه وبرگ موثر هست ولی اگر داخل خاک ریخته بشه باعث بوجود امدن قارچ در خاک میشه واحتمالش هست که گیاه از بین بره. چربی شیر مانع از رسید اکسیژن کافی به ریشه ها شده ومانع از عملکرد مناسب ریشه های گیاه میشه وبمرور زمان گیاه از بین میره. باید مواظب باشید که از محلول داخل خاک گیاه نریزه.

    15. محبوب میگوید:

      سلام وقت بخیر قارچ کشی که فرمودید گیرم نیومد و دیشب از نمایشگاه گل و گیاه پودر قارچ کش کار بندازیم ۵۰% خریدم میشه هم غبار داشی هم آبیاری بدم به پدیلانتوس ؟حجم یک قاشق چ در یکونیم لیتر چند روز می‌توانم نگه دارم و مجدد استفاده کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، بله میتونید استفاده کنید،محلول درست شده رو تا یک هفته میتونید استفاده کنید بعد از یک هفته خاصیتش از بین میره.

    16. محبوب میگوید:

      سلام خسته نباشید من یک گیاه پدیلانتوس دارم که روی برگ‌های جدیدش بصورت سفیدک پودری در آمدن نمیدونستم دقیقا چی هست میشه لطفا راهنمایی کنید چون تا حالا پدییلانتوس نداشتم نمیدونم طبیعی هستش یا یک نوع آفته ساقه های پایینی هم که جوان‌تر هستن یکی از آنها اینجوری شده
      لینک عکس
      http://uupload.ir/files/q5jr_2af2e499-0646-4d67-ab8d-a1ee5a88971c.jpeg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، قارچ سفیدک پوردی هست،گیاه رو درمحیطی که تهویه ونورودمای مناسبی داره نگهداری کنید ورطوبت محیط رو کم کنید،میتونید هم به روش خانگی درمان کنیدهم به روش شیمیایی، برای درمان خانگی میتونید داخل یک لیتراب یک چهارم هم شیر بدون چرب بریزید وخوب ترکیب کنید، ومحلول رو داخل ابپاش بریزید وروی قسمتهای الوده اسپری کنید مواظب باشید از این محلول داخل خاک گیاه نریزه،روش شیمیایی میتونید از سم قارچ کش پنکونازول استفاده کنید داخل یک لیتر اب نیم سی سی از سم رو بریزید وخوب ترکیب کنید وروی قسمتهای الوده اسپری کنید یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید.

    17. ساسان ثابت میگوید:

      ممنون از پاسخ شما لطفاً نام قارچ کش رو هم اعلام بفرمایید سپاسگزار خواهم بود

      • کارشناس 2 میگوید:

        از سم قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم میتونید استفاده کنید یک گرم در یک لیتر اب.

    18. ساسان ثابت میگوید:

      سلام من یک قلمه دیفن رو به صورت عمودی کاشتم و بعد از مدتی ریشه و جوانه زده ولی چون از قارچ کش استفاده نکردم از بالا به سمت پایین حدود 4 سانت قلمه زرد شده و به سمت پایین نزدیک جوانه در حال گسترش است لطفاً راهنمایی بفرمایید برای اینکه به جوانه اسیبی نرسد از گسترش ان جلوگیری نمایم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، قسمتی رو که زرد شده بایک چاقوی تیز وضدعفونی شده کات کنید وبا محلول قارچ کش خاک رو ابیاری وگیاه رو سمپاشی کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.