آفت و بیماری‌ های گل رز

آفت و بیماری‌های گل رز

آفت و بیماری‌های گل رز : گل رز بدون شک یکی از زیباترین گل‌ها می‌باشد که در سراسر دنیا پرورش داده می‌شود. گل رز بیشتر به عنوان فروش برای گل شاخه بریده همچنین زیبایی فضای سبز پرورش داده می‌شود. یکی از گونه‌های معروف و زیبای گل رز همان گل رز هلندی می‌باشد که به دلیل وجود ساقه بلند رنگ‌های زیبا و گل‌های درشت مشهور می‌باشد.

آفات مختلفی گیاهان رز را در مراحل متفاوت رشد مورد حمله قرار می‌دهند که برای جلوگیری از آسیب رسیدن و کاهش کیفیت گلها، می‌بایست نوع آفت را شناسایی کرده و سپس فعالیت آن را کنترل کرد. شناسایی صحیح نوع آفات به منظور انتخاب روش مبارزه و بخصوص سموم مناسب اهمیت فراوانی دارد و به کنترل مؤثر و به موقع آنان کمک خواهد کرد. در این قسمت با شایع‌ترین آفات گیاه رز آشنا می‌شویم.

عکس گل رز
گل رز

آفت و بیماری‌های گل رز:

 

شته گل رز:
گونه‌های متنوعی از شته‌ها به رزها حمله می‌کنند اما شایع‌ترین نمونه‌ای که از ارقام رز در فضای آزاد و یا در محیط گلخانه‌ها تغذیه می‌کند، Macrosiphum rosae است که شته رز نیز نامیده می‌شود. شته رز بدنی نرم و گلابی شکل، معمولاً با طولی کمتر از ۰٫۶۳ سانتیمتر و به رنگهای متفاوت از سبز تا صورتی و قرمز دارد. تغذیه شته‌ها با توجه به ناحیه جغرافیایی و شرایط آب و هوایی به تدریج از اوایل بهار شروع می‌شود و مجموعه‌هایی از آنها بر روی برگها، ساقه و جوانه‌ها شکل می‌گیرد. شته‌ها با کمک اجزاء دهانی سوراخ کننده، مکنده خود از شیره گیاهی تغذیه می‌کنند. شته رز همانند دیگر گونه‌های شته در گروه‌هایی که شامل تعداد زیادی از آنان است بر روی قسمت انتهایی همانند برگهای جوان و غنچه‌های گل در حال رشد و توسعه و همچنین پشت برگها جمع می‌شوند. بر اثر تغذیه آنان برگها به سمت پایین جمع و غنچه‌های گل بدشکل می‌شوند و حتی ممکن است غنچه‌ها قبل از شکوفا شدن، سقط شوند و از بین بروند. به‌کارگیری حشره‌کش‌های تماسی یا سیستمیک می‌تواند به کنترل این بیماری کمک کند. حشره‌کش‌های سیستماتیک زمانی مفید واقع می‌شوند که به محض مشاهده مشکل از آنان استفاده شود تا زمانی که شته‌ها شروع به تغذیه می‌کنند ترکیب فعال این سموم در محیط وجود داشته باشد.

آفت شته رز
آفت شته رز

 

سوسک ژاپنی:
سوسک ژاپنی Popillia japonica بالغ از رزها تغذیه می‌کنند. چرخه زندگی سوسک‌های بالغ ژاپنی ۰٫۹۵ الی ۱٫۳ سانتیمتر طول دارند و رنگ آنها سبز متالیک و پوشش بال‌هایشان قهوه‌ای مسی است. در انتهای شکم دسته‌ای از موهای سفید وجود دارد.سوسک‌های ژاپنی به تعداد فراوان بر روی گلهای رز جمع می‌شوند و بالغین از گلها و گاهی برگها تغذیه می‌کنند. بر اثر تغذیه سوسکها از گلبرگ‌ها، در غنچه‌های گل سوراخ‌هایی به وجود می‌آید و در نتیجه گلها باز نمی‌شوند و زمانی که گلبرگ‌ها نابالغ هستند ریزش می‌کنند. همچنین سوسک‌ها از گرده گلها و برگهای گیاه نیز تغذیه می‌کنند که در نتیجه مصرف نواحی بین رگبرگی، ظاهر برگ توری مانند شده و اسکلت آن نمایان می‌شود. سوسک‌های ژاپنی اکثراً طی روزهای گرم فعالیت می‌کنند و رزهایی را ترجیح می‌دهند که در معرض آفتاب قرار داشته باشند. اگر تعداد گیاهان رز اندک باشد، سوسک‌های ژاپنی را می‌توان با دست از روی رزها جمع کرد اما در سطح وسیع کشت و کار،حشره‌کش‌های تماسی مؤثرتر عمل می‌کند.

آفت سوسک ژاپنی
آفت سوسک ژاپنی

 

اثر آفت سوسک زاپنی
اثر آفت سوسک ژاپنی

 

کنه تار عنکبوتی دو نقطه:
Tetranychus urticae گونه اصلی کنه است که رزها را مورد حمله قرار می‌دهد. کنه تار عنکبوتی دو نقطه بسیار کوچک (۰٫۰۴-۰٫۰۳ سانتیمتر) و به رنگ نارنجی سبز یا زرد با دو نقطه سیاه بر روی دو طرف بدن است. کنه تار عنکبوتی ماده می‌تواند روزانه ۱۰ عدد تخم و بیش از ۱۰۰ عدد تخم در طی دوران زندگی خود تولید کند. تخم‌ها معمولاً در دسته‌های چندتایی در پشت برگها گذاشته می‌شوند. تخم‌ها شکافته می‌شوند و لاروهایی با شش عدد پا، بیرون می‌آیند و پس مدتی به نیمفهایی با هشت پا و سپس به حشرات بالغ تبدیل می‌شوند. کنه تار عنکبوتی دو نقطه از سلول‌های کلروپلاست و معمولاً از سطح زیرین برگ تغذیه می‌کند. کنه‌ها در نواحی محافظت شده همانند علف‌ها، آشغال‌های موجود بر روی زمین و برگ‌های خزان کرده زمستان را سپری می‌کنند. کنه‌های تار عنکبوتی دو نقطه از ناحیه زیرین برگ‌ها بخصوص در رزهای مسن تغذیه می‌کند. این آفت، کلروفیل (رنگدانه‌های سبز رنگ) برگهای رز را با قطعات دهانی خود مورد استفاده قرار می‌دهند. بنابراین برگها به رنگ روشن (سفید) تا برنزه در می‌آیند یا ممکن است لکه‌های سفید الی زرد رنگ بر روی آنان پدیدار شود. همچنین در صورت فعالیت تعداد بی‌شماری از کنه‌ها، شبکه‌های ابریشمی در برگهای جوان ایجاد می‌شود. برگهای رز که به شدت تحت تأثیر واقع شده‌اند قهوه‌ای شده، می‌پیچند و از بین می‌روند. احتمال بدشکل شدن برگهایی که جدیداً آلوده شده‌اند نیز وجود دارد. حمله کنه‌ها معمولاً تحت شرایط خشک و گرم بالای ۲۱ درجه سانتی‌گراد اتفاق می‌افتد. در طی تابستان به دلیل افزایش تعداد و در نتیجه فعالیت کنه‌ها ممکن است از میزان تولید گلها کاسته شود. وجود استرس خشکی، رزها را در برابر هجوم این آفت حساس‌تر می‌کند. برگ‌ها و شاخه‌های خزان کرده به همراه علف‌های هرز می‌توانند به عنوان میزبان این آفت عمل کنند و بنابراین به شکل مرتب باید جمع‌آوری و از بین برده شوند. برای جلوگیری از استرس خشکی، باید گیاهان رز به شکل مرتب آبیاری و از مالچ استفاده شود. حشره‌کش‌هایی که طیف وسیعی از عملکرد دارند ممکن است با از بین بردن دشمنان طبیعی کنه‌ها موجب افزایش جمعیت آنان شوند.

کنه تار عنکبوتی
کنه تار عنکبوتی
اثر کنه تار عنکبوتی
اثر کنه تار عنکبوتی

 

پشه رز Rose Midge:
این آفت Dasineura rhodophaga اثرات مخربی بر روی رشد و نموی رزهای موجود در فضای باز و گلخانه‌ای دارد. نمونه‌های بالغ ظاهری همانند مگس و طولی در حدود ۰٫۱۲ سانتیمتر دارند و به رنگهای قرمز تا قهوه‌ای، زرد هستند که از رزها تغذیه نمی‌کنند. حشرات ماده بر روی نواحی انتهایی رشد، زیر کاسبرگ‌های غنچه گل، در جوانه‌های برگ و برگهایی که هنوز باز نشده‌اند ۳۰-۲۰ تخم کوچک می‌گذارند. بسته به میزان دما حدود دو روز بعد از تخم‌گذاری، تخم‌ها باز می‌شوند و لاروها به طول ۱٫۵ سانتیمتر، سفید رنگ و بدون پا بیرون می‌آیند که بعد از رشد کامل ۰٫۲۱ سانتیمتر و در نهایت نارنجی روشن می‌شوند. لاروها به طور عمومی از پایه غنچه‌های گل و یا از سطح بالایی برگها و دم برگ‌ها تغذیه می‌کنند که منجر به سیاه رنگ و بد شکل شدن بافت برگ یا غنچه‌ها می‌شود.
لاروها به شکل گروهی فعالیت می‌کنند و معمولاً به تعداد ۲۵-۱۰ عدد بر روی یک جوانه گل در بین گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌های پایه جوانه گل جمع می‌شوند. در طی ۷-۵ روز لاروها بالغ می‌شوند و بر روی خاک می‌افتند در آنجا به شفیره‌هایی که در پیله‌های سفید رنگ قرار دارند تبدیل می‌شوند. پشه رز به شکل شفیره زمستان را سپری می‌کند و با مساعد شدن شرایط محیطی، ظهور حشرات بالغ ۷-۵ روز طول می‌کشد. دمای خاک بر روی طول مدت چرخه زندگی تأثیرگذار است اما به شکل معمول در حدود دو هفته طول می‌کشد. اگر دمای خاک برای مدت زمان طولانی حدود ۱۰ باشد ممکن است قبل از آنکه این آفت خساراتی ایجاد کنند رزها بتوانند گل تولید کنند. حشرات بالغ تنها برای دو روز زنده هستند و به همین دلیل مشاهده آنان سخت است. همچنین آنها از گیاهان رز تغذیه نمی‌کنند. طول چرخه زندگی و مدت زمان موجود بین تخم تا حشره بالغ به دما بستگی دارد و از ۱۲ تا ۲۲ روز طول می‌کشد. فک پایین لاروها به شکل داس است که با استفاده از آن شیارهای عمیقی در بافت‌های جدید و جوانه‌های نابالغ ایجاد می‌کنند و از مایعات ترشح شده از زخم‌ها تغذیه می‌کنند. تغذیه لاروها منجر به بدشکلی و به هم پیچیده شدن زاویه برگ‌ها، نواحی انتهایی رشد، غنچه‌ها و گل‌ها می‌شود. در صورت تهاجم شدید این آفت ممکن است تمامی این گیاه از بین برود. روش اصلی کنترل لارو این آفت شامل هرس کردن و از بین بردن نواحی آلوده گیاه است که می‌تواند منجر به کاهش یافتن تعداد حشراتی است که منجر به آلودگی مجدد گیاه شوند. از حشره‌کش‌ها نیز می‌توان استفاده کرد اما زمان مصرف سم بسیار اهمیت دارد زیرا احتمال دارد که لاروها به درون گل و جوانه‌های جانبی فرو روند و سم به آنها اثر نکند. گاهی می‌توان پوشش‌های پلاستیکی در زیر گیاه گذاشت تا لاروهای بالغ و شفیره را که از گیاه بر روی زمین می‌افتند به دام انداخت. شفیره‌ها می‌توانند در بین مواد گیاهی باقیمانده بر روی زمین زمستان را سپری کنند بنابراین با برداشتن مالچ‌ها در بهار می‌توان قبل از تبدیل شفیره به مگس، آنها را جمع آوری و حذف کرد.

اثر آفت پشه رز
اثر آفت پشه رز

اثر آفت پشه رز

تریپس گل رز:
تعدادی از گونه‌های تریپس از رزهای موجود در داخل گلخانه و فضای آزاد تغذیه می‌کنند و تریپس گل Frankliniella tritici یکی از گونه‌های متعدد این حشره است که بر روی اغلب ارقام رز فعالیت می‌کند. حشرات بالغ تریپس گل طولی در حدود ۰٫۱۲ سانتیمتر، اندامی باریک، رنگ زرد-قهوه‌ای با بالهایی چین خورده دارد. حشرات ماده بر روی بافتهای برگ تخم می‌گذارد. تخم‌ها می‌شکافند و نیمفهای زرد لیمویی از آن بیرون می‌آیند. تریپس گل بخصوص حشرات بالغ آن به درون جوانه‌های گل انتهایی که باز نشده‌اند، می‌روند و در آنجا مقیم می‌شوند. آنها می‌توانند بر روی علف‌ها و علف‌های هرز تولید مثل کنند و زمانی که این گیاهان خشک شوند تریپسها به روی گیاهان رز مهاجرت می‌کنند. چرخه زندگی از تخم تا حشره بالغ در حدود دو هفته طول می‌کشد بنابراین جمعیت تریپسها به سرعت زیاد می‌شود. نیمف و حشرات بالغ تریپس قطعات دهانی سوراخ کننده، مکنده دارند که از آنان برای کشیدن شیره گیاه از برگ‌های جوان و تازه رشد کرده استفاده می‌کنند که در نتیجه، برگ‌ها بدشکل می‌شوند و لکه‌های زرد رنگی روی آنان ظاهر می‌شود. همچنین جوانه گل بدشکل می‌شوند و یا شکوفا نمی‌شوند یا به شکل نابالغ می‌افتند. همچنین بر روی گلبرگ‌های غنچه‌هایی که شکوفا شده‌اند بخصوص در ارقامی که گلهای سفید رنگ یا رنگهای روشن دارند، ممکن است خطوط قهوه‌ای یا لکه‌های قرمز ظاهر شود. گلبرگ‌های آسیب دیده قهوه‌ای می‌شوند و در نهایت می‌ریزند. به منظور کنترل این آفات می‌بایست تمامی غنچه‌ها و جوانه‌های آلوده را به سرعت جمع‌آوری و از بین برد. همچنین قبل از آنکه تریپس به جوانه انتهایی یا جوانه گل وارد و در آنجا مخفی شود می‌توان در چند نوبت از سموم حشره‌کش تماسی در استفاده کرد.

آفت تریپس گل رز
آفت تریپس گل رز

اثر بیماری تریپس گل رز
اثر بیماری تریپس گل رز


بیماری زنجیره‌های گل رز Rose Leafhopper:
اغلب زنجیره‌های رز Edwardsiana rosae که در طی سال یک نسل دارند، از رزها به عنوان منبع اصلی غذا استفاده می‌کنند. نیمف و حشره بالغ این زنجیره‌ها در پشت برگهای گیاهان مستقر می‌شوند. حشرات بالغ ۰٫۳۲ سانتیمتر طول دارند و به رنگ سفید کرم تا زرد روشن هستند. زنجیره ماده بالغ در طی فصول سرد قادر است تا ۵۰۰ تخم بر روی پوسته شاخسار رز بگذارد و زخم‌هایی به رنگ ارغوانی-مشکی ایجاد کند. نیمفهای سفید رنگ با چشم‌های قرمز از تخم‌ها بیرون می‌آیند.
نیمف اغلب گونه‌های زنجره توانایی حرکت به طرفین را ندارد و همیشه رو به سمت جلو پرواز می‌کند. احتمال دارد بعد از تبدیل شدن نیمفها به حشرات بزرگ‌سال آنها از روی گیاهان رز به دیگر گیاهان مهاجرت کنند. زنجره رز زمستان را به شکل تخم و بر روی شاخه‌های گیاهانی همانند تمشک جنگلی سپری می‌کند و با توجه به شرایط محیطی در هر سال دو یا چند نسل در هر فصل وجود دارد. نیمف و حشرات بالغ رز با تغذیه از کلروفیل و تخریب آن و همچنین تخم‌گذاری حشره ماده به گیاه آسیب وارد می‌آورند. در اثر تغذیه این آفت احتمال دارد که در حدود یک سوم یا یک دوم رنگدانه سبز (کلروفیل) گیاه از بین برود و همانند کنه‌های تار عنکبوتی دو نقطه برگها را منقوط کنند. این مسئله می‌تواند منجر به افتادن برگهای نابالغ شود. زنجره ماده بالغ ابتدا با اندام تخم‌گذاری خود بر روی شاخسار رز زخم‌هایی ایجاد می‌کنند و سپس در این نواحی تخم می‌گذارند که عوامل بیماری‌های قارچی همانند عامل قانقاریای ساقه می‌توانند از طریق این زخم‌ها وارد گیاه شوند و مشکلات دیگری به وجود آورند که منجر به مرگ و از بین رفتن گیاه شود. زمانی که جمعیت زنجیره‌های رز زیاد باشد، جمع شدن پوسته‌های آنان در زمان پوست‌اندازی بر روی سطح رویین برگها جلب توجه می‌کند. برای کنترل زنجریه‌های رز می‌توان از حشره‌کش‌های تماسی استفاده کرد و البته از آنجایی که زنجیره‌های رز بسیار سریع حرکت می‌کنند و احتمال ترک گیاه قبل از به‌کارگیری سموم وجود دارد بنابراین زمان‌بندی صحیح در این رابطه بسیار اهمیت دارد.

بیماری زنجیره‌های گل رز
بیماری زنجیره‌های گل رز

 

اثر بیماری زنجیره‌های گل رز
اثر بیماری زنجیره‌های گل رز

منبع:.بلاگ باغ سبز

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    97 thoughts on “آفت و بیماری‌ های گل رز

    1. شاهین میگوید:

      سلام
      در باغچه منزل تمامی گلهای رز که موجود هستن گلهاشون بعد باز شدن انگار میسوزن و سیاه میشن میخواستم بدونم مشکل چی هستش

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، داخل گلها، اطراف غنچه هاوپشت برگها رو از نظر وجود هر نوع افت چک کنید واز گلها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    2. Atish میگوید:

      سلام طبق این عکسها برگ گلهای رز وگل محمدی ورز هام به این شکل دراومده چيکارکتم لطفا راهنمایی کنید ساری،فرح آباد هستم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر عکس اخر روی مقاله منظورتون هست ،باید برگهای الوده رو کات کنید وگیاه رو با یک حشره کش تماسی سمپاشی کنید.

    3. کاملیا میگوید:

      یک دنیا ممحونم بابت پاسخگویی و راهنماییتون . فقط یک قارچ کش خوب هم لطفا معرفی میکنین ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما، قارچ کش رو برای ضدعفونی خاک میخواهید یابرای شاخه وبرگ گیاهان؟

    4. صدیقی میگوید:

      سلام وقت بخیر …گلهای نسترنم شروع به گل دادن کردن اما چند روزه رو برگهاش کرمهای ریزی به رنگ سیز با رگه مشکیه که داره برگاشو میخوره…قبلا شته میگرفت و با سمپاشی درست میشد..اما این کرمها رو اولین باره میبینم ..لطفا راهنماییم کنید…ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، با مشخصاتی که فرمودید لارو پروانه هست،میتونید از سم اباماکتین استفاده کنید،نیم سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وتمام قسمتهای گیاه رو سمپاشی کنید،15_10 روز بعد سمپاشی رو مجدد تکرار کنید.

    5. سمیرا میگوید:

      ایا غیر شته عامل دیگه ای باعث می شود که رز رونده گل ندهد چون این گیاه سال گذشته پر از گل بوده ولی امسال متاسفانه غنچه می ده ولی باز نشده خشک می شود

      • کارشناس 1 میگوید:

        کمبود نور وکمبود عناصر موجود در خاک هم باعث این مشکل میشه،میتونید باکودهای آلی ویا کودهای npkگیاه رو تقویت کنید.

    6. میلاد میگوید:

      با عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از مطالب خوبتون
      بنده چندین تا گل رز دارم، متاسفانه برگ هایون سوراخ میشن و از کناره ها بصورت زیگزاگ انگاری خرده شدن بعصی از برگ ها جمع شدن ب داخل و با کمترین برخورد، برگ ها از ساقه جدا میشن،، خواهش میکنم راهنماییم کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما پشت برگها رو از نظر وجود افت چک کنید واز برگهای الوده گیاه عکس واضح بفرستید تا بررسی بشه.

    7. کاملیا میگوید:

      سلام . خسته نباشید
      ببخشید من تعدادی گل رز و یک نسترن و کاملیا دارم که توی پاگردی که مسقف نیست نگهداری میکنم و پاگرد تقریبا نورگیره . متاسفانه گل کاملیام غنچش رو نشکفته به خاطر آفتی شبیه شته اما توسی رنگ و با توانایی پریدن و ریز از دست داد . که من بلافاصله گل و محوطه رو با حشره کش تار و مار سعی کردم تمیزکنم اما امروزدیدم متاسفانه گل نسترن رونده ام این حشره رو داره . نه گل های رزم و نه گل نسخرم امسال اصلا غنچه تدادند ، چیکار کنم خیلی ناراحتم 🙁

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، برای از بین بردن افت ابتدا گیاهان الوده رو از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید تا بقیه هم مبتلا نشن. با سم حشره کش دیازینون یا دلتامترین محلول درست کنید به اندازه ی یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبه تمام قسمتهای گیاه اسپری کنید داخل خاک گیاهان هم بریزید،قسمتهای الوده گیاهان رو کات کنید، یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید گیاهان رو درجایی که تهویه مناسبی دارند نگهداری کنید این نوع گیاهان جزو گیاهان بیرونی هستند ودر محیط بسته زود افت میگیرند،برای گلدهی گیاه کاملیا باید خاک رو مرطوب نگهدارید وگیاه نباید خشکی بکشه، ولی غرق اب هم نباشه،زمانی که سطح خاک خشک شد ابیاری رو انجام بدید،واز اب بدون املاح برای ابیاری این گیاه استفاده کنید، برای گلدهی گیاه نسترن ورز حتما باید نور مستقیم دریافت کنند وهر وقت خاکشون کامل خشک شد ابیاری رو انجام بدید. بعد از بهبود کامل از افت گیاهان رو با کودهایی که پتاس بیشتر از ازت دارند تغذیه کنید تا به گل بنشینند. میتونید از کود 12،12،36 به اندازه یک ونیم گرم در یک لیتر اب مخلوط کنید وماهی یک بارگیاه رو با این محلول تقویت کنید،دقت کنید که موقع کوددهی خاک حتما مرطوب باشه.

    8. هادی میگوید:

      سلام
      گل محمدی من که دو هفته ای میشه خریدم از گلخونه .. برگ هاش سوراخ سوراخ شده و داره میشه بعضی از برگ هاشم پاره میشن از یه قسمتی .. در حال رشد هست گیاه ولی این مشکل هم هست .. هر چی نگاه میکنم چیزی نمیبینم زیر برگا روی ساقه ها .. یبار دیازینون اسپری زدم حشره های یوسفی نابود شدن ولی این فرقی نکرده .. چند روز بعد سم پاشی روی برگ هاش لکه های سفید مونده بود فکر کنم از اسپری کردن مونده بودن که با دست پاک میشدن
      دوباره دیازینون بزنم یا یکار دیگه بکنم ؟
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، سوراخهایی که روی برگها ایجاد میشه بصورت نیم دایره کاملا صاف از لبه برگ هست یا از وسط برگ بصورت زیگراگ ؟عکس واضح از برگها بفرستید تا بررسی بشه.

    9. مقدم میگوید:

      با سلام ضمن عرض تشکر از زحمات من تعداد زیادی گل رز هفت رنگ دارم متاسفانه برگ های آن به تدریج رنگ کبودی میگیرد و بعد از چند روز میریزند سمپاشی برای ازبین بردن شته ها را انجام دادم ولی این مورد از بین نرفته لطفا راهنمایی فرمایید متشکرم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، برگها قبل از استفاده از سم برنگ کبود در میان یا قبل از سمپاشی کبود میشدن؟ مقدار مصرف سم چقدر بوده؟ از برگهای گیاه عکس واضح بفرستید تا بررسی بشه، شرایط نگهداری از جمله ابیاری، میزان نور دریافتی،ترکیب خاک، کوددهی رو هم بفرمایید. عکس رو میتونید به اینستاگرام یا تلگرام شرکت بفرستید یا لینک عکس رو همینجا بفرستید تا بررسی بشه.

    10. احمد میگوید:

      سلام
      گل روزهای زرد من دچار آفت شده. زیر غنچه ها را گرد سفید رنگی پوشانده
      با توضیحاتی که توی سایت ها خوندم احتمالا سفیدک باشه. لطفاً راهنمایی بفرمایید چطوری از شر اونا خلاص بشم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، احتمالا سفیدک پودری هست، میتونید با دو روش درمان کنید، هر دو روش رو براتون مینویسم هر کدوم که براتون میسر بود میتونید انجام بدید، روش اول بصورت کاملا ارگانیک که هیچ ضرری برای محیط زیست نداره، میتونید یک قسمت شیر ودو قسمت اب رو داخل ابپاش بریزید خوب مخلوط کنید وبه قسمتهایی که سفیدک زده اسپریی کنید، روش دوم استفاده از سموم شیمیایی هست میتونید از سم قارچکش پنکونازول استفاده کنید، به اندازه ی نیم سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وتمام قسمتهای گیاه رو با این محلول سمپاشی کنید، موقع سمپاشی نکات ایمنی رو رعایت کنید ودقت کنید که موقع سمپاشی باد نباشه ونور روی گیاه نیفتاده باشه بهترین زمان سمپاشی، عصر هست که نور افتاب نیست، میتونید سمپاشی رو انجام بدید.

    11. شیردل میگوید:

      باسلام مجدد بعضی درختان مثل توت میوه میدن و بعضی میوه نمیدن و به اصطلاح اونایی که میوه نمیدن رو میگیم نر هستند آیا گل روز رونده هم میشه اینطور باشه که اصلا”گل نده و فقط برگ داشته باشد اگه اینطور باشد چه کار کنیم که گل بدهد حدود سه سال هست که ازش نگهداری میکنم رشد و برگ دهی خوبی داره ولی گل نمیده حتی یه غنچه هم نمیده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، جوابتون رو در مورد گل رز نوشتم نظرات پایینی رو مطالعه بفرمایید، گیاهان اگر نر وماده هم باشن گل یا میوه میدن کمبود عناصر موجود در خاک یا کمبود نور ویا کمبود ابیاری وخشکی کشیدن گیاه باعث میشه که بعضی از گیاهان گل یا میوه ندن. واین موضوع در نظر عموم به اشتباه نر وماده بودن گیاه تلقی میشه.در حالی که گیاهان اگر نر ویا ماده باشن که در تعدادی از گیاهان این موضوع صدق میکنه گل یا میوه میدن.بعضی مواقع هم این مشکل بدلایلی مانند کشت گیاه از طریق بذر(این موضوع دردرختان میوه وتعداد ی از گیاهان زینتی صدق میکنه) پیش میاد که با پیوند زدن این مشکل برطرف میشه.

    12. شیردل میگوید:

      باسلام و عرض ادب من یک گل رونده دارم از گلستان به خراسان آوردم مدت سه سال هست که در باغچه حیاط کاشتم نور مستقیم کود حیوانی پاش ریختم ارتفاع حدود یک و نیم متر داره ولی گل نمیده هیچ شته کنه در اطرافش نمی بینم ولی علت اینکه گل نمیده رو نمی دانم چیه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ابیاری رو زیاد کنید هر وقت سطح خاک خشک شد ابیاری رو انجام بدید وتقریبا سعی کنید خاک رو مرطوب نگهدارید برای تقویت وگلدهی بیشتر از کودهایی که پتاس بیشتری دارند هم میتونید استفاده کنید.

    13. فرزانه میگوید:

      سلام بنده چند تا گلدان گل نسترن دارم که ساقه ها از بالا شروع میکنن به سیاه شدن و بعد گیاه کاملا خشک و سیاه میشه هر قدر هرس میکنم و بهشون میرسم جونه میدن و دوباره جونه ها خشک میشن خواهش میکنم راهنماییم کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، احتمالش هست که وسیله ای که برای هرس استفاده میکنید الوده باشه وبه همین دلیل گیاه هم الوده شده وسیاه میشه،بهتر هست لوازمی رو که برای هرس گیاه استفاده میکنید حتما قبل از استفاده کامل ضدعفونی کنید. گیاه نسترن گیاه بیرونی هست، بهتر هست ریشه های گیاه رو چک کنید اگر کل گلدان رو ریشه گرفته باشه گیاه نمیتونه به رشد ادامه بده یا باید ریشه ها رو هرس کنید یا داخل گلدان بزرگتری بکارید ویا به باغچه انتقال بدید، بعد از انجام این کار گیاه رو با محلول سم قارچ کش(کاربندازیم ویا مانکوزب) سمپاشی وابیاری کنید.

    14. حمید میگوید:

      سلام و ادب.
      احتراما ضمن تشکر از راهنمائی ها و اطلاعات جنابعالی، من مشکلی که دارم در لیست موارد شما نمیباشد.
      گلهای رز من برگهایش توسط یک کرم سبز رنگ خورده میشود.
      ممنون میشوم راهنمائی فرمائید چگونه میتوانم با آنها مبارزه کنم.
      با سپاس

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام. اگرکرمها بزرگ هستند ورویت میشوند، بایک پنس جمع کنید. اگر کوچک هستند با سم حشره کش دیازینون ویا دلتامترین گیاه رو سمپاشی کنید یک سی سی در یک لیتر اب.

    15. مهدی میگوید:

      سلام،تو رو خدا کمکم کنید،تو باغچمون چندتا گل رز هست خیلی شاداب بودن و گل میدادن،الان قارچی شدن،سفیدک پودری گرفتن،برگاش خود به خود خشک میشه،گوگرد و سم برگ خوار هم بهش زدم اما تاثیری نداشته،چیکار کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.برای سفیدک پودری روی برگها از قارچ کش پنکونازل استفاده کنید نیم سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وزمانی که روی برگها سایه هست سمپاشی کنید.سعی کنید اب روی برگهای گیاهان نریزید.سفیدک پودری بیشتر از موندن اب روی برگها بوجود میاد سعی کنید گیاهان رو صبح ها ابیاری کنید.

    16. اشکان میگوید:

      سلام، ممنون از مطالب مفیدتون. فقط من متوجه نشدم کنه قرمز یا کنه تار عنکبوتی رو چجوری میشه از بین برد. متاسفانه یه گل ساناز رونده و یک نسترن رونده دارم که مبتلا به این آفت شده‌اند. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید راه مقابله با این بیماری چیه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.کنه قرمز با کنه تار عنکبوتی فرق داره.ولی میتونید باسمهای اباماکتین ویا فن پیروکسی میت از بین ببریدشون.نیم سی سی از هر کدوم که داشتید داخل یک لیتر اب مخلوط کنید ودر زمانی که روی گیاه سایه هست وافتاب نیست.(عصر یا شب)سمپاشی کنید.یک بار سمپاشی کنید یک هفته بعد سمپاشی رو مجدد تکرار کنید.

    17. محمد میگوید:

      سلام
      من گل رز رونده دارم پر از غنچه هست اما باز نشده خشك ميشه
      مشكلش چي ميتونه باشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.موقعی که گیاه به گل میشینه سعی کنید ابیاری رو کاهش بدید ابیاری زیاد ویا کمبود عناصر موجود در خاک میتونه دلیل خشک شدن ویا باز نشدن غنچه ها بشه.میتونید گیاه رو با کودهای کامل npkتغذیه کنید.

    18. علی میگوید:

      ببخشید من گل رز رونده دارم سبز و سرحاله ولی گل نمیده می تونید کمکم کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.احتمالا جایی که هست نورش کمه رزها نور دوستن وباید نور مستقیم دریافت کنن.اگر نورش بیشتر بشه گل هم میده.

    19. کمالی میگوید:

      با سلام. از مطالب درج شده در این صفحه استفاده کردم. برخی زیر نویس عکسها کاملا اشتباه است ‌. همچنین بعضی از مطالب متن غلط است و خوانندگان را گمراه میکند. لطفا اصلاح کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.ممنون از توجهتون.بعد از هر متن توضیح داده شده در مورد افت، عکس افت ذکر شده، هست.یعنی زیر هر متن عکس هست.همه ی مطالب هم درست هست حتی اشتباه تایپی هم وجود نداره کدوم قسمت به نظر شما اشتباه هست بفرمایید تا اصلاح کنیم.

        • محمد بهرامی میگوید:

          واقعا استاد هستین تو این حرفه خیلی استفاده کردم وخیلی بزرگوار که رایگان علمتون رو در اختیار مردم قرار میدهید بر عکس پزشکان که اصلان مشاوره نمیدن و فقط دنبال پول هستن

    ارسال دیدگاه بسته شده است.