آفت و بیماری‌ های گل رز

آفت و بیماری‌های گل رز

آفت و بیماری‌های گل رز : گل رز بدون شک یکی از زیباترین گل‌ها می‌باشد که در سراسر دنیا پرورش داده می‌شود. گل رز بیشتر به عنوان فروش برای گل شاخه بریده همچنین زیبایی فضای سبز پرورش داده می‌شود. یکی از گونه‌های معروف و زیبای گل رز همان گل رز هلندی می‌باشد که به دلیل وجود ساقه بلند رنگ‌های زیبا و گل‌های درشت مشهور می‌باشد.

آفات مختلفی گیاهان رز را در مراحل متفاوت رشد مورد حمله قرار می‌دهند که برای جلوگیری از آسیب رسیدن و کاهش کیفیت گلها، می‌بایست نوع آفت را شناسایی کرده و سپس فعالیت آن را کنترل کرد. شناسایی صحیح نوع آفات به منظور انتخاب روش مبارزه و بخصوص سموم مناسب اهمیت فراوانی دارد و به کنترل مؤثر و به موقع آنان کمک خواهد کرد. در این قسمت با شایع‌ترین آفات گیاه رز آشنا می‌شویم.

عکس گل رز
گل رز

آفت و بیماری‌های گل رز:

 

شته گل رز:
گونه‌های متنوعی از شته‌ها به رزها حمله می‌کنند اما شایع‌ترین نمونه‌ای که از ارقام رز در فضای آزاد و یا در محیط گلخانه‌ها تغذیه می‌کند، Macrosiphum rosae است که شته رز نیز نامیده می‌شود. شته رز بدنی نرم و گلابی شکل، معمولاً با طولی کمتر از ۰٫۶۳ سانتیمتر و به رنگهای متفاوت از سبز تا صورتی و قرمز دارد. تغذیه شته‌ها با توجه به ناحیه جغرافیایی و شرایط آب و هوایی به تدریج از اوایل بهار شروع می‌شود و مجموعه‌هایی از آنها بر روی برگها، ساقه و جوانه‌ها شکل می‌گیرد. شته‌ها با کمک اجزاء دهانی سوراخ کننده، مکنده خود از شیره گیاهی تغذیه می‌کنند. شته رز همانند دیگر گونه‌های شته در گروه‌هایی که شامل تعداد زیادی از آنان است بر روی قسمت انتهایی همانند برگهای جوان و غنچه‌های گل در حال رشد و توسعه و همچنین پشت برگها جمع می‌شوند. بر اثر تغذیه آنان برگها به سمت پایین جمع و غنچه‌های گل بدشکل می‌شوند و حتی ممکن است غنچه‌ها قبل از شکوفا شدن، سقط شوند و از بین بروند. به‌کارگیری حشره‌کش‌های تماسی یا سیستمیک می‌تواند به کنترل این بیماری کمک کند. حشره‌کش‌های سیستماتیک زمانی مفید واقع می‌شوند که به محض مشاهده مشکل از آنان استفاده شود تا زمانی که شته‌ها شروع به تغذیه می‌کنند ترکیب فعال این سموم در محیط وجود داشته باشد.

آفت شته رز
آفت شته رز

 

سوسک ژاپنی:
سوسک ژاپنی Popillia japonica بالغ از رزها تغذیه می‌کنند. چرخه زندگی سوسک‌های بالغ ژاپنی ۰٫۹۵ الی ۱٫۳ سانتیمتر طول دارند و رنگ آنها سبز متالیک و پوشش بال‌هایشان قهوه‌ای مسی است. در انتهای شکم دسته‌ای از موهای سفید وجود دارد.سوسک‌های ژاپنی به تعداد فراوان بر روی گلهای رز جمع می‌شوند و بالغین از گلها و گاهی برگها تغذیه می‌کنند. بر اثر تغذیه سوسکها از گلبرگ‌ها، در غنچه‌های گل سوراخ‌هایی به وجود می‌آید و در نتیجه گلها باز نمی‌شوند و زمانی که گلبرگ‌ها نابالغ هستند ریزش می‌کنند. همچنین سوسک‌ها از گرده گلها و برگهای گیاه نیز تغذیه می‌کنند که در نتیجه مصرف نواحی بین رگبرگی، ظاهر برگ توری مانند شده و اسکلت آن نمایان می‌شود. سوسک‌های ژاپنی اکثراً طی روزهای گرم فعالیت می‌کنند و رزهایی را ترجیح می‌دهند که در معرض آفتاب قرار داشته باشند. اگر تعداد گیاهان رز اندک باشد، سوسک‌های ژاپنی را می‌توان با دست از روی رزها جمع کرد اما در سطح وسیع کشت و کار،حشره‌کش‌های تماسی مؤثرتر عمل می‌کند.

آفت سوسک ژاپنی
آفت سوسک ژاپنی

 

اثر آفت سوسک زاپنی
اثر آفت سوسک ژاپنی

 

کنه تار عنکبوتی دو نقطه:
Tetranychus urticae گونه اصلی کنه است که رزها را مورد حمله قرار می‌دهد. کنه تار عنکبوتی دو نقطه بسیار کوچک (۰٫۰۴-۰٫۰۳ سانتیمتر) و به رنگ نارنجی سبز یا زرد با دو نقطه سیاه بر روی دو طرف بدن است. کنه تار عنکبوتی ماده می‌تواند روزانه ۱۰ عدد تخم و بیش از ۱۰۰ عدد تخم در طی دوران زندگی خود تولید کند. تخم‌ها معمولاً در دسته‌های چندتایی در پشت برگها گذاشته می‌شوند. تخم‌ها شکافته می‌شوند و لاروهایی با شش عدد پا، بیرون می‌آیند و پس مدتی به نیمفهایی با هشت پا و سپس به حشرات بالغ تبدیل می‌شوند. کنه تار عنکبوتی دو نقطه از سلول‌های کلروپلاست و معمولاً از سطح زیرین برگ تغذیه می‌کند. کنه‌ها در نواحی محافظت شده همانند علف‌ها، آشغال‌های موجود بر روی زمین و برگ‌های خزان کرده زمستان را سپری می‌کنند. کنه‌های تار عنکبوتی دو نقطه از ناحیه زیرین برگ‌ها بخصوص در رزهای مسن تغذیه می‌کند. این آفت، کلروفیل (رنگدانه‌های سبز رنگ) برگهای رز را با قطعات دهانی خود مورد استفاده قرار می‌دهند. بنابراین برگها به رنگ روشن (سفید) تا برنزه در می‌آیند یا ممکن است لکه‌های سفید الی زرد رنگ بر روی آنان پدیدار شود. همچنین در صورت فعالیت تعداد بی‌شماری از کنه‌ها، شبکه‌های ابریشمی در برگهای جوان ایجاد می‌شود. برگهای رز که به شدت تحت تأثیر واقع شده‌اند قهوه‌ای شده، می‌پیچند و از بین می‌روند. احتمال بدشکل شدن برگهایی که جدیداً آلوده شده‌اند نیز وجود دارد. حمله کنه‌ها معمولاً تحت شرایط خشک و گرم بالای ۲۱ درجه سانتی‌گراد اتفاق می‌افتد. در طی تابستان به دلیل افزایش تعداد و در نتیجه فعالیت کنه‌ها ممکن است از میزان تولید گلها کاسته شود. وجود استرس خشکی، رزها را در برابر هجوم این آفت حساس‌تر می‌کند. برگ‌ها و شاخه‌های خزان کرده به همراه علف‌های هرز می‌توانند به عنوان میزبان این آفت عمل کنند و بنابراین به شکل مرتب باید جمع‌آوری و از بین برده شوند. برای جلوگیری از استرس خشکی، باید گیاهان رز به شکل مرتب آبیاری و از مالچ استفاده شود. حشره‌کش‌هایی که طیف وسیعی از عملکرد دارند ممکن است با از بین بردن دشمنان طبیعی کنه‌ها موجب افزایش جمعیت آنان شوند.

کنه تار عنکبوتی
کنه تار عنکبوتی
اثر کنه تار عنکبوتی
اثر کنه تار عنکبوتی

 

پشه رز Rose Midge:
این آفت Dasineura rhodophaga اثرات مخربی بر روی رشد و نموی رزهای موجود در فضای باز و گلخانه‌ای دارد. نمونه‌های بالغ ظاهری همانند مگس و طولی در حدود ۰٫۱۲ سانتیمتر دارند و به رنگهای قرمز تا قهوه‌ای، زرد هستند که از رزها تغذیه نمی‌کنند. حشرات ماده بر روی نواحی انتهایی رشد، زیر کاسبرگ‌های غنچه گل، در جوانه‌های برگ و برگهایی که هنوز باز نشده‌اند ۳۰-۲۰ تخم کوچک می‌گذارند. بسته به میزان دما حدود دو روز بعد از تخم‌گذاری، تخم‌ها باز می‌شوند و لاروها به طول ۱٫۵ سانتیمتر، سفید رنگ و بدون پا بیرون می‌آیند که بعد از رشد کامل ۰٫۲۱ سانتیمتر و در نهایت نارنجی روشن می‌شوند. لاروها به طور عمومی از پایه غنچه‌های گل و یا از سطح بالایی برگها و دم برگ‌ها تغذیه می‌کنند که منجر به سیاه رنگ و بد شکل شدن بافت برگ یا غنچه‌ها می‌شود.
لاروها به شکل گروهی فعالیت می‌کنند و معمولاً به تعداد ۲۵-۱۰ عدد بر روی یک جوانه گل در بین گلبرگ‌ها و کاسبرگ‌های پایه جوانه گل جمع می‌شوند. در طی ۷-۵ روز لاروها بالغ می‌شوند و بر روی خاک می‌افتند در آنجا به شفیره‌هایی که در پیله‌های سفید رنگ قرار دارند تبدیل می‌شوند. پشه رز به شکل شفیره زمستان را سپری می‌کند و با مساعد شدن شرایط محیطی، ظهور حشرات بالغ ۷-۵ روز طول می‌کشد. دمای خاک بر روی طول مدت چرخه زندگی تأثیرگذار است اما به شکل معمول در حدود دو هفته طول می‌کشد. اگر دمای خاک برای مدت زمان طولانی حدود ۱۰ باشد ممکن است قبل از آنکه این آفت خساراتی ایجاد کنند رزها بتوانند گل تولید کنند. حشرات بالغ تنها برای دو روز زنده هستند و به همین دلیل مشاهده آنان سخت است. همچنین آنها از گیاهان رز تغذیه نمی‌کنند. طول چرخه زندگی و مدت زمان موجود بین تخم تا حشره بالغ به دما بستگی دارد و از ۱۲ تا ۲۲ روز طول می‌کشد. فک پایین لاروها به شکل داس است که با استفاده از آن شیارهای عمیقی در بافت‌های جدید و جوانه‌های نابالغ ایجاد می‌کنند و از مایعات ترشح شده از زخم‌ها تغذیه می‌کنند. تغذیه لاروها منجر به بدشکلی و به هم پیچیده شدن زاویه برگ‌ها، نواحی انتهایی رشد، غنچه‌ها و گل‌ها می‌شود. در صورت تهاجم شدید این آفت ممکن است تمامی این گیاه از بین برود. روش اصلی کنترل لارو این آفت شامل هرس کردن و از بین بردن نواحی آلوده گیاه است که می‌تواند منجر به کاهش یافتن تعداد حشراتی است که منجر به آلودگی مجدد گیاه شوند. از حشره‌کش‌ها نیز می‌توان استفاده کرد اما زمان مصرف سم بسیار اهمیت دارد زیرا احتمال دارد که لاروها به درون گل و جوانه‌های جانبی فرو روند و سم به آنها اثر نکند. گاهی می‌توان پوشش‌های پلاستیکی در زیر گیاه گذاشت تا لاروهای بالغ و شفیره را که از گیاه بر روی زمین می‌افتند به دام انداخت. شفیره‌ها می‌توانند در بین مواد گیاهی باقیمانده بر روی زمین زمستان را سپری کنند بنابراین با برداشتن مالچ‌ها در بهار می‌توان قبل از تبدیل شفیره به مگس، آنها را جمع آوری و حذف کرد.

اثر آفت پشه رز
اثر آفت پشه رز

اثر آفت پشه رز

تریپس گل رز:
تعدادی از گونه‌های تریپس از رزهای موجود در داخل گلخانه و فضای آزاد تغذیه می‌کنند و تریپس گل Frankliniella tritici یکی از گونه‌های متعدد این حشره است که بر روی اغلب ارقام رز فعالیت می‌کند. حشرات بالغ تریپس گل طولی در حدود ۰٫۱۲ سانتیمتر، اندامی باریک، رنگ زرد-قهوه‌ای با بالهایی چین خورده دارد. حشرات ماده بر روی بافتهای برگ تخم می‌گذارد. تخم‌ها می‌شکافند و نیمفهای زرد لیمویی از آن بیرون می‌آیند. تریپس گل بخصوص حشرات بالغ آن به درون جوانه‌های گل انتهایی که باز نشده‌اند، می‌روند و در آنجا مقیم می‌شوند. آنها می‌توانند بر روی علف‌ها و علف‌های هرز تولید مثل کنند و زمانی که این گیاهان خشک شوند تریپسها به روی گیاهان رز مهاجرت می‌کنند. چرخه زندگی از تخم تا حشره بالغ در حدود دو هفته طول می‌کشد بنابراین جمعیت تریپسها به سرعت زیاد می‌شود. نیمف و حشرات بالغ تریپس قطعات دهانی سوراخ کننده، مکنده دارند که از آنان برای کشیدن شیره گیاه از برگ‌های جوان و تازه رشد کرده استفاده می‌کنند که در نتیجه، برگ‌ها بدشکل می‌شوند و لکه‌های زرد رنگی روی آنان ظاهر می‌شود. همچنین جوانه گل بدشکل می‌شوند و یا شکوفا نمی‌شوند یا به شکل نابالغ می‌افتند. همچنین بر روی گلبرگ‌های غنچه‌هایی که شکوفا شده‌اند بخصوص در ارقامی که گلهای سفید رنگ یا رنگهای روشن دارند، ممکن است خطوط قهوه‌ای یا لکه‌های قرمز ظاهر شود. گلبرگ‌های آسیب دیده قهوه‌ای می‌شوند و در نهایت می‌ریزند. به منظور کنترل این آفات می‌بایست تمامی غنچه‌ها و جوانه‌های آلوده را به سرعت جمع‌آوری و از بین برد. همچنین قبل از آنکه تریپس به جوانه انتهایی یا جوانه گل وارد و در آنجا مخفی شود می‌توان در چند نوبت از سموم حشره‌کش تماسی در استفاده کرد.

آفت تریپس گل رز
آفت تریپس گل رز

اثر بیماری تریپس گل رز
اثر بیماری تریپس گل رز


بیماری زنجیره‌های گل رز Rose Leafhopper:
اغلب زنجیره‌های رز Edwardsiana rosae که در طی سال یک نسل دارند، از رزها به عنوان منبع اصلی غذا استفاده می‌کنند. نیمف و حشره بالغ این زنجیره‌ها در پشت برگهای گیاهان مستقر می‌شوند. حشرات بالغ ۰٫۳۲ سانتیمتر طول دارند و به رنگ سفید کرم تا زرد روشن هستند. زنجیره ماده بالغ در طی فصول سرد قادر است تا ۵۰۰ تخم بر روی پوسته شاخسار رز بگذارد و زخم‌هایی به رنگ ارغوانی-مشکی ایجاد کند. نیمفهای سفید رنگ با چشم‌های قرمز از تخم‌ها بیرون می‌آیند.
نیمف اغلب گونه‌های زنجره توانایی حرکت به طرفین را ندارد و همیشه رو به سمت جلو پرواز می‌کند. احتمال دارد بعد از تبدیل شدن نیمفها به حشرات بزرگ‌سال آنها از روی گیاهان رز به دیگر گیاهان مهاجرت کنند. زنجره رز زمستان را به شکل تخم و بر روی شاخه‌های گیاهانی همانند تمشک جنگلی سپری می‌کند و با توجه به شرایط محیطی در هر سال دو یا چند نسل در هر فصل وجود دارد. نیمف و حشرات بالغ رز با تغذیه از کلروفیل و تخریب آن و همچنین تخم‌گذاری حشره ماده به گیاه آسیب وارد می‌آورند. در اثر تغذیه این آفت احتمال دارد که در حدود یک سوم یا یک دوم رنگدانه سبز (کلروفیل) گیاه از بین برود و همانند کنه‌های تار عنکبوتی دو نقطه برگها را منقوط کنند. این مسئله می‌تواند منجر به افتادن برگهای نابالغ شود. زنجره ماده بالغ ابتدا با اندام تخم‌گذاری خود بر روی شاخسار رز زخم‌هایی ایجاد می‌کنند و سپس در این نواحی تخم می‌گذارند که عوامل بیماری‌های قارچی همانند عامل قانقاریای ساقه می‌توانند از طریق این زخم‌ها وارد گیاه شوند و مشکلات دیگری به وجود آورند که منجر به مرگ و از بین رفتن گیاه شود. زمانی که جمعیت زنجیره‌های رز زیاد باشد، جمع شدن پوسته‌های آنان در زمان پوست‌اندازی بر روی سطح رویین برگها جلب توجه می‌کند. برای کنترل زنجریه‌های رز می‌توان از حشره‌کش‌های تماسی استفاده کرد و البته از آنجایی که زنجیره‌های رز بسیار سریع حرکت می‌کنند و احتمال ترک گیاه قبل از به‌کارگیری سموم وجود دارد بنابراین زمان‌بندی صحیح در این رابطه بسیار اهمیت دارد.

بیماری زنجیره‌های گل رز
بیماری زنجیره‌های گل رز

 

اثر بیماری زنجیره‌های گل رز
اثر بیماری زنجیره‌های گل رز

منبع:.بلاگ باغ سبز

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    97 thoughts on “آفت و بیماری‌ های گل رز

    1. ایناز میگوید:

      سلام .عذر میخوام برگهای گل رز من به صورت نیم دایره خورده شده کسی راه حلی میدونه

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از قسمتهایی که میفرمایید عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم، احتمالا کار نوعی زنبور هست.

    2. علی میگوید:

      سلام روز خوش…
      استفاده از چسب باغبانی در موقع هرس گل رز در شاخه های هرس شده و محل بریدگی برای جلوگیری از هجوم آفت و باکتری مفید است یا نیازی به استفاده از چسب باغبانی در رز صلاح نمی دانید؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، استفاده کنید بهتر هست مانع از بیماری وهر نوع الودگی میشه. اگر دسترسی ندارید میتونید مقداری پودر دارچین هم بریزید.

    3. سعید میگوید:

      سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعات مفید و عالی شما

      دو هفته ای میشه ۸ گلدان رز در باغچه کاشته ام ولی متاسفانه بعد از چند شاهد  آفت زده گی و علایم غیر عادی در گیاهان شدم

      برگ ها بد شکل شده و برگ های پایینی زرد شده و گلبرگ ها قهوه ای رنگ شدند و ریزش گلبرگ دارند.

      به توصیه مهندس کشاورزی یکبار از مخلوط مالاتیون و پنکونازول و بعد از یک هفته  ازاکسی کلرور مس(در هفته دوم) استفاده کردم ولی تاثیر خوبی نکرد
      عکس گیاه هارو ارسال میکنم تا خودتان مشاهده فرمایید.لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر از تیم با تجربه شما.
      سلام وقت بخیر ممنون از اطلاعات مفید و عالی شما

      https://s19.picofile.com/file/8431709242/IMG_0852.JPG

      https://s19.picofile.com/file/8431709218/IMG_0851.JPG

      https://s19.picofile.com/file/8431709268/IMG_0853.JPG

      https://s19.picofile.com/file/8431709284/IMG_0854.JPG

      https://s19.picofile.com/file/8431709184/IMG_0850.JPG

      https://s19.picofile.com/file/8431709300/IMG_0855.JPG

       

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،زمان میبره تا سم اثر داشته باشه عجله نکنید تمام قسمتهای الوده وگلهای پژمرده رو جدا کنید ودور بندازید داخل باغچه نریزید، تا دو هفته بهبود پیدا میکنند اگر بهبودی مشاهده نشد دو بار با محلول قارچ کش کاربندازیم یاقارچ کش تیفونات متیل بافاصله یک هفته سمپاشی وابیاری با یکی از سمهارو انجام بدید، برای پیشگیری وکاهش بیماری روی گیاهان اب نریزید وموقع ابیاری بصورتی ابیاری رو انجام بدید که روی گیاهان اب نریزه،اگر کنار گیاهان گیاه دیگری وجود داره که شاخه وبرگ گسترده ای داره شاخه وبرگها رو هرس کنید تهویه محیط بالا باشه.

    4. زهره میگوید:

      سلام و عرض ادب
      من پارسال یک رز رونده(نسترن) گرفتم که تقریبا یک درختچه کوچک حساب میشه امسال خیلی دیر غنچه داده و الان هنوز باز نشده و دو روزه متوجه شدم که یک شاخه بزرگ اون آفت پودری زده و تقریبا تمام غنچه های شاخه های دیگه هم همینطور و اگر بخواهم قطع کنم همه غنچه ها از بین میره. من هرروز آب میدم گلدان بزرگی داره تمام روز نور غیر مستقیم و یکی دو ساعت آفتاب داره. تقریبا هر ماه هم کودهای مایع مختلف بهش میدم هوا هم خنک و آزاده
      ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با این آفت چکار کنم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بیماری قارچی سفیدک پودری هست که دراثرطوبت زیاد محیط وخنک بودن هوا این بیماری بوجود میاد حتما رطوبت محیط رو کاهش بدید وتهویه محیط رو بالا ببرید اگر گیاهان دیگری کنار گیاه هستند تعدادی از شاخه وبرگهاشون رو هرس کنید تا تهویه انجام بشه، با محلول قارچ کش پنکونازول گیاه وتمام گیاهان اطراف همین گیاه الوده رو سمپاشی کنید دو بار بافاصله یک هفته سمپاشی رو تکرار کنید مقدار مصرف یک ونیم سی سی دریک لیتراب، اگر بعد ازدو هفته سفیدکها ازبین نرفتن یک بار هم سمپاشی رو یک هفته بعد تکرار کنید.

    5. نرگس میگوید:

      با سلام و خسته نباشید.
      آیا گل رز میتونه در حیاط با دریافت نور کامل تو, گلدون, بمونه یا باید به باغچه منتقل بشه؟
      گل رز ۱-۲ماه, پیش, خریداری, شد الان, برگای پایین, داره, زرد میشه آیا, مشکلی, داره؟ و, اینکه اگر در گلدان, بمونه, هروز آبیاری, بشه, باعث نابودی, ریشه, نمیشه؟ ۱روز آب ندم, گل پژمرده میشه.
      باتشکر, از راهنمایی شما.
      https://uupload.ir/files/86kr_img_20210407_181518.jpg
      https://uupload.ir/files/qgfp_img_20210402_175018.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، میشه داخل گلدان نگهداری کرد بشرطی که رطوبت محیط فراهم باشه در این محل که گیاهان رو گذاشتید رطوبت محیط کم هست وبرگهای گیاهاتون افتاب سوخته شده یا باید چند تا گیاه رو کنار هم بگذارید تا رطوبت محیطشون فراهم بشه ویا به محیطی انتقال بدید که رطوبت هم باشه مثلا با همین گلدانها داخل باغچه ویا زیر سایه درخت بگذارید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، احتمالا مقدار کودی که استفاده کردید زیاد بوده وباعث سوختگی برگهای گیاه شده،فعلا از هیچ کود وسمی استفاده نکنید برای ابیاری از اب بدون املاح وهمدمای محیط استفاده کنید،شوربود اب یاخاک باعث میشه جذب اهن توسط ریشه ها مختل بشه وگیاه با کمود اهن مواجه میشه، ابتدا باید شوری اب وخاک رو کاهش بدید برای این کار ازاب بدون املاح برای ابیاری گیاه استفاده کنید،بعد از بهبود کامل میتونید گیاه رو با کودهای کامل تقویت کنید ،کوددهی رو هم زمانی که خاک مقداری رطوبت داره انجام بدید هرگز در ساعات گرم روز وزمانی که افتاب روی گیاه هست ابیاری یا کوددهی نکنید، کود اهن رو هم باید شب هنگام استفاده کنید تا جذب بشه، نور خورشید مانع از جذب اهن میشه.

    6. امیر میگوید:

      سلام . ممنون از محبتتون
      والا ابیاری هفتگی هست و ابپاشی روی برگ ها انجام نمیشه – هوا خور برگ ها هم خوبه چون تازه در حال رشده و شاخ و برگ زیادی نداره. کود دهی هم از اخر تابستان تا الان فقط همین NPKبوده و کود گوگردی که پاشیده شده . سمی استفاده نشده اصلا . با این توضیحات میفرمایید به هرس شاخه ها و غرقابی اکتفا کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،خودتون فرمودید که اکسی کلرو مس استفاده کردید،اکسی کلرو مس سم قارچ کش هست،احتمالش هست که دز مصرف کود وسم رو زیاد استفاده کردید یا کود فسفر. به هر حال بهتر هست به گیاه زمان بدید تا بهبود پیدا کنه. برگهای الوده رو حتما به دستکش جدا ومعدوم کنید. سفیدک پودری زود همه گیاهان رو مبتلا میکنه،حتی اگر دستتون رو روی برگهای الوده بکشید وروی برگ گیاه دیگری بزنید اون گیاه هم مبتلا میشه.

    7. امیر میگوید:

      سلام
      وقت بخیر
      گل های رز باغچه شروع کردن اول بهاری به کمی از بین رفتن. طبق فرضیه خودم قارچی شدن . سفیدک پودری
      از یک ماه پیش که بخوام بگم, اواخر بهمن اکسی کلرو مس پاشیده شده کل باغچه. یک هفته پیش کود برگپاشی ده – بیست – چهل پاشیده شده . دو روز پیش هم به خاطر قارچ گوگرد پاشی محلول شد که به علت افت دمای هوا به تاثیر نرسیده .
      برگ ها جوان لبه ها چین میخوره – برگهای مسن تر لوله ای میشن . – لب برک ها ارغوانی شده – نکروز قرمز و ارغوانی پشت برگ ها شده – حالت خشکی میگیرن و از بین میرن
      افتاب خور مناسب و گردش هوای عالی
      اینم تصاویر گل ها
      ممنون از شما
      http://s7.picofile.com/file/8390456500/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_39_PM_1_.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456592/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_39_PM_2_.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456618/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_39_PM_3_.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456626/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_39_PM.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456642/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_40_PM_1_.jpeg
      http://s6.picofile.com/file/8390456684/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_40_PM_2_.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456700/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_40_PM_3_.jpeg
      http://s6.picofile.com/file/8390456718/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_40_PM_4_.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456734/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_40_PM_5_.jpeg
      http://s7.picofile.com/file/8390456776/WhatsApp_Image_2020_03_08_at_4_15_40_PM.jpeg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، استفاده بیشبود کود وسم باعث مسمومیت در گیاه شده، فعلا کوددهی وسمپاشی رو قطع کنید وگیاه رو کامل ابیاری کنید تا سم موجود در خاک خارج بشه، سفیدک پودی هم داره، رطوبت محیط رو کم کنید وبرگهای الوده رو کات کنید،برگها رو طوری هرس کنید که مابین شاخه ها وبرگهای گیاه هوا جریان داشته باشه، دو هفته بعد اگر بیماری سفیدک پودری درمان نشد و روی برگها سفیدک پودری بود گیاه رو با محلول قارچ کش پنکونازول سمپاشی وابیاری کنید(نیم میلی لیتر در یک لیتر اب)

    8. Ahmad میگوید:

      سلام .حدود ده روز میشه دوتا گلدون رز رونده و هلندی گرفتم الان روی برگش هم نقطه ای قهوه ای وسفیدک زده گلبرگش هم به صورت نواری ونقطه ای قهوه ای شده ،خاکش هم خیلی سفت هست .(شمال زندگی میکنم)بدلیل سرما وباد دو روز هست از تراس جنوبی اوردمشون پشت پنجره ،هیچ تجربه ای هم ندارم در زمینه گل وگیاه .لطفا کمک کنید تا از دست نرفتن

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، رز گیاه بیرونی هست داخل تراس نگهداری کنید برای محافظت از سرما میتونید کاور کنید ، از گیاه وقسمتهایی که میفرمایید تغییر رنگ دادند عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    9. ALIREZA میگوید:

      سلام
      ببخشید ما در منطقه سردسیر هستیم من در مهرماه چند گلدان گل رز گلخانه ای خریدم و در خاک و گلدان بسیار بدی بودن سنگین و رسی موقع تعویض گلدان از ریشه هاشون کنده شد … برگا لکه های سیاه گزفتن و لوله شدن و یک سریا هم رنگ سبز بدرنگ گرفتن … چند نوبت با قازچکش کش کاپتان ابیاری کردم و برگا رو چیدم و معدون کردم

      تار عنکبوت هم به شاخه ها پیچیده شده بود که اونا رو هم کندم

      اما نمیدونم چرا سر شاخه ها از بالا سیاه میشن و تا پایین ادامه پیدا میکنن … نشونه هایی از رشد در بوته ها هست مثل سرشاخه های قرمز اما اونا هم بعد ی مدتی خشک میشن …
      چند نوبت هم کود مخصوص گلدهی بهشون دادم …

      ممکنه دچار کنه تار عنکبوتی شده باشن یا بیماری قارچی ؟الان هیچ برگی ندارن و سرشاخه ها از بالا سیاه میشن و کل شاخه رو دارن میگیرن

      ممنون میشم راهنمایی کنید از چه قارچکش یا سمی باید استفاده کنم .

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید،ابیاری،دمای محیط نگهداری، ترکیب خاک،رطوبت محیط،میزان نور دریافتی در روز…واز گیاهان عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • ALIREZA میگوید:

        آبیاری هروقت که خاک خشک بشه
        دما در منطقه سردسیر و زمستانی و برفی محیط نکه داری هم در بالکن مدت زمان نورگیر هم از ساعت سه تا حدود شیش عصر
        از خاک اماده بسته بندی شده برگ استفاده کردم

        سرشاخه ها از بالا سیاه میشن و تا پایین میان خواهش میکنم کمکم کنید تا از دست نرفتن
        عکس ها هم خدمت شما :

        http://uupload.ir/files/vrxq_20200206_181431.jpg
        http://uupload.ir/files/l02p_20200206_181423.jpg
        http://uupload.ir/files/jst8_20200206_181400.jpg
        http://uupload.ir/files/urxq_20200206_181111.jpg
        http://uupload.ir/files/yr5_20200206_181354.jpg
        http://uupload.ir/files/174l_20200206_181056.jpg

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، دما اگر پایین باشه رشدشون متوقف میشه اثاری از شروع به رشد دارند،خاکش اگر فقط خاک برگ هست خاک مناسبی ندارند، بهترین خاک برای گل رز خاکی با ترکیب خاک باغچه + ماسه شسته شده +کود حیوانی (فقط جهت اصلاح خاک) و یا ورمیکمپوست + ماسه + خاک باغچه است.تمام قسمتهای شاخه ها رو که سیاه وخشک شدند با یک وسیله تیز وضدعفونی شده کات کنید وگیاهان رو با محلول سم قارچ کش ترجیحأ(سم قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب) سمپاشی وابیاری کنید،دمای پایین هم باعث سیاه شدن سرشاخه ها میشه، زمانی که جوانه ها بزرگتر شدن وبرگها شروع به رشد کردند کوددهی رو شروع کنید از کودهای دامی کاملا پوسیده میتونید داخل خاکشون ترکیب کنید ویا از کودهای شیمیایی کامل مثل ۲۰،۲۰،۲۰،برای تقویتشون استفاده کنید. یک ونیم گرم در یک لیتر اب هر دو هفته یک بار.

      • ALIREZQ میگوید:

        آها چشم حتما با قارچکش آبیاری و محلول پاشی میکنم …

        فقط من قبل از مشورت با شما بنا برگفته ی یکی از دوستان با سم کنفیدور خاک و ساقه هارو محلول پاشی کردم … از نظر شما این کار درست بود ؟ و با توجه به محلول پاشی با سم نیاز هست با قارچکش هم این کار رو کنم و بلافاصله انجام بدم یا یک فاصله بیوفته ؟
        دوز قارچکش چقدر باید باشه ؟

        ببخشید سوالاتم زیاد شد … ممنون از لطف و محبت شما

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، یک الی دو هفته بعد با سم قارچ کش میتونید سمپاشی کنید،یک گرم در یک لیتر اب.

    10. لقمانی میگوید:

      سلام
      باتشکر از راهنمایی شما بنظر شما هیچ گونه بیماری ندارد وفقط مشکل کمبود کود چون ازکودهای که بصورت پودر(به رنگ سبز وقرمز) محلول درآب به گلها دادم کود آهن همچنین ولی تغییری حاصل نشد
      کودهای دامی آلوده به قارچ وبیماری نیستند؟

      http://s2.picofile.com/file/8374645926/yyyyy.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، گیاهتون بیماری قارچی لکه سیاه هم داره که بهتر هست از باغچه خارج کرده ومعدوم کنید وسایر گیاهان رو با قارچ کش مانکوزب سمپاشی وابیاری کنید. میتونید از کود دامی ضدعفونی واستریل شده استفاده کنید،کوددهی بایک بار، مواد مورد نیاز گیاه رو تامین نمیکنه باید در زمان رشد حداقل هر دو هفته یک بار کوددهی رو انجام بدید. میتونید از کود کامل بیوبیست طلایی هم استفاده کنید البته الان دیگه پاییز هست وبهتر هست کوددهی رو اوایل بهار شروع کنید. ولی میتونید کوددامی داخل خاک ترکیب بکنید.

    11. لقمانی میگوید:

      در ضمن برای تقویت خاک چه باید کرد چون خاک خیلی سله میبندد وبه نظر میرسد که ماسه زیاد دارد من برای ینکه این مشککل حل شود شبدر کاشتم ولی خوب درنیامد وکاشت کار صحیح است وبرای بهبود چهبایدکرد؟
      عکس مربوط به سوال قبلی است

      http://s3.picofile.com/file/8374564900/IMG_20190927_172132.jpg
      http://s4.picofile.com/file/8374565092/ttttt.jpg
      http://s2.picofile.com/file/8374565050/yyyyy.jpg
      http://s4.picofile.com/file/8374564976/IMG_20190927_172025.jpg

      http://s2.picofile.com/file/8374564850/hhhh.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، خاک باغچتون خیلی سفت هست وکاملا مشخصه که از نظر غذای فقیر هست، میتونید خاک رو با بیل زیرو رو کنید وبا کود پوسیده دامی ترکیب کنید تا هم غنی بشه هم خاک کمی نرم وسبک بشه.رزی که سیاه شده ریشه ها کاملا پوسیده شدن ونشان از نبود اکسیژن کافی در خاک هست که در اثر سفت وسنگین بودن خاک ریشه ها اکسیژن کافی دریافت نکردند،رزهایی هم که برگهاشون زرد شده هم کمبود مواد غذایی دارند وهم کمبود اکسیژن،اگر به همین روش ادامه پیدا کنه عاقبتشون مثل رز قبلی خواهد شد، خاک اطراف گیاه رو کاملا زیرو روکنید وکود پوسیده دامی داخل خاک ترکیب کنید. میتونید برای سبک شدن خاک مقداری پرلیت یا لیکا هم داخل خاک ترکیب کنید.

    12. لقمانی میگوید:

      باسلام
      من چند تا گل رز دارم چند وقت است برگهای گل زرد شده سپس ساقه گل سیاه شده وخشک می شودوتا حال دوتا از رز خشک شده

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بهتر هست اطراف خاک ریشه ها رو زیرو رو کنید احتمالا افتی داخل خاک هست که به ریشه گیاه اسیب میرسونه،شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بیماری باکتریایی (بوتریتیس سوختگی) هست، بهتر هست تمام گلهایی رو که به این شکل شدن کات کنید دقت کنید که لوازمی رو هم که برای برش استفاده میکنید حتما باید قبل وبعد از کات کردن کاملا ضدعفونی کنید، با الکل یا اب ژاول، ومعدوم کنید، بسوزونید یا ازمحیط دور بریزید. باقارچ کش بردوفیکس محلول درست کنید به اندازه دو الی یک ونیم سی سی داخل یک لیتر اب وتمام گیاهان رو سمپاشی کنید سه بار با فاصله 12 روز سمپاشی رو تکرار کنید.

    13. Reyhaneh میگوید:

      سلام من حدود دوهفته است گل ساناز گرفتم و فورا گلدونشونو عوض کردم تازگی ها روی برگ هاش لکه های کوچیگ سیاه رنگ دیده میشه و برگ های دیگش از زیر دارن زرد میشن البته یه حشره ی سفید رنگ ریزم دیدم توی خاکش حدود ۴ ساعت هم افتاب مستقیم میخورن هر وقت خاکش خشک بشه بهشون اب میدم رز هلندی هم با ساناز ها خرید کردم که غنچه هاش یه ذره باز میشه ولی پژمرده و خشک شدن علت و درمانشون چیه؟،ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، چند شوک یکجا به گیاه وارد شده بهتر بود بعد از تعویض گلدان، گیاه رو بمدت یک هفته در جای خنک ونیمه سایه نگهداری میکردید تا شوک برطرف بشه. فعلا بهتر هست جای ثابتی نگهداری کنید وبرگهای زرد رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید،برای افت داخل خاک میتونید از سم دیازینون یا دلتامترین به اندازه ی یک سی سی داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وخاک گیاه رو عصر با این محلول ابیاری کنید. در مورد لکه های کوچک سیاه روی برگها وغنچه های خشک شده عکس واضح بدون نور فلش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم. برای ارسال عکس روی سایت میتونید مقاله آموزش اپلود عکس روی سایت میهن کاکتوس رو مطالعه بفرمایید.

    14. Soodi میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من یک گیاه سانازی دارم که روی گلبرگ های گل حالا سفیدی دارد و همچنین گل دهی اش خیلی کم شده لطفا راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، از برگهای الوده عکس واضح بدون نور فلش بفرستید وشرایط نگهداری رو هم بفرمایید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    15. رز کارگاه میگوید:

      سلام، ما تو محوطه کارگاهمون، چندتا گل رز داریم ولی اخیرا گلهاشون بعد از باز شدن میسوزن و برگهاش از مرکز گل شروع به زرد شدن و به اصطلاح خشک میشن. میخواستم اگر مقدور هست راهنماییم کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، از گلها وبرگها عکس واضح، بدون نور فلش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    16. ميلاد میگوید:

      سلام من چندتا گل رز كاشتم تو باغچه حياط ولي جديدا گل هاي خيلي بد رشت ميكنه يا تو غنچه خراب ميشن
      لطفا راهنمايي مي كنيد

    ارسال دیدگاه بسته شده است.