دلیل زرد شدن برگ‌های گل شمعدانی چیست؟

دلیل زرد شدن برگ‌های گل شمعدانی چیست؟ گل شمعدانی گیاهی است مقاوم ولی بعضی از بیماری‌ها و آفت‌ها می‌توانند این گیاه را بیمار کنند. از اولین علایم بیماری در گل شمعدانی زرد شدن برگ‌ها و ریزش برگ‌ها می‌باشد که باید بررسی شود. یکی از مشکلات اصلی بیماری‌های قارچی می‌باشد که به صورت سیاه شدن تنه یا زرد شدن دیده می‌شود که برای درمان می‌توان از سموم قارچ‌کش استفاده کرد. از خاک خوب برای شمعدانی استفاده کنید. کف گلدان حتماً باید دارای سوراخ‌هایی برای خروج آب اضافی باشد. در ادامه برخی از آفت‌ها و بیماری‌های اصلی گل شمعدانی توضیح داده می‌شود.

آفات و بیماری‌های شمعدانی:

۱- شته:
شیره گیاه را می‌مکد و موجب ضعف و کاهش رشد گیاه شده و ممکن است بیماری‌های ویروسی را نیز به گیاه منتقل کند. در اثر تغذیه شته لکه‌هایی به رنگ زرد و یا سبز کمرنگ بر روی برگها ایجاد می‌شود.برگ‌ها بد شکل شده و گل تشکیل نمی‌شود. برگسار به دلیل تولید عسلک توسط شته‌ها چسبناک می‌شوند.

۲- مگس سفید:
فعالیت مگس سفید منجر به زرد شدن کامل برگ‌ها ریزش آنها و ضعف عمومی گیاه می‌شود. برای مطالعه مقاله کامل مبارزه با مگس سفید اینجا کلیک کنید.

۳- کرم غنچه:
وجود کرم غنچه شمعدانی موجب ایجاد سوراخ‌هایی بر روی برگها و غنچه‌های این گیاه و ریزش غنچه می‌شود.

۵- شپشک آرد آلود:
فعالیت شپشک آرد آلود موجب رشد ضعیف گیاه می‌شود برگ‌های جوان به تدریج زرد می‌شود و سطح برگ بر اثر ترشحات این آفت چسبناک می‌شود. شپشک آردآلود به صورت دانه های سفید در ریشه و ساقه مشاهده می شود. برای مطالعه مقاله کامل مبارزه با شپشک آرد آلود اینجا کلیک کنید.

۶- معدنچی برگ:
اشاره به لارو حشرات مختلفی دارد که در سطح فوقانی و تحتانی برگ گیاه تونل‌های را حفر می‌کنند و موجب بروز خطوط کم رنگ بر روی پهن برگ می‌شوند.معمولاً بروز این مسئله خطر جدی برای رشد گیاه به همراه ندارد اما اگر شدید شود ظاهر گیاه را بد شکل و از زیبایی می‌اندازد.

۷- لکه برگی قارچی:
لکه برگی قارچی موجب ایجاد لکه‌هایی برآمده و آبدار در زیر سطح برگ می‌شود که به سرعت تبدیل به نواحی قهوه‌ای رنگ می‌شود.

۸- بلایت باکتریایی:
تقریباً شبیه لکه برگی قارچی است اما نقاط و لکه‌های ایجاد شده تا حدودی کوچک‌تر از نوع قارچی این بیماری است. همچنین گاهی رگبرگ‌ها تیره رنگ و حاشیه برگها پژمرده می‌شوند.تهویه مناسب هوا. عدم خیس شدن برگ‌های گیاه. هوای تازه برای جلوگیری از شیوع یا ابتلا به این بیماری مؤثر است. لکه برگی قارچی را با سموم قارچ کش و لکه برگی باکتریایی را با سموم حاوی مس می‌توان تا حدودی کنترل کرد.

۹- سفیدک پودری:
این بیماری لکه‌های سفید روی برگ ایجاد می‌کند.

۱۰- بیماری قارچی زنگ زدگی:
این بیماری لکه‌های کوچک و زرد مایل به زنگ زدگی بر سطح رویی برگها و قرمز رنگ در زیر برگها به وجود می آید و موجب ریزش برگها می‌شود. بیماری زنگ در شمعدانی زونال ایجاد مشکل می‌کند. تهویه مناسب. عدم خیس شدن برگها حین آبیاری تا حدودی از شدت بیماری می‌کاهد.

۱۱-بیماری بوتریتیس:
محیط سرد و مرطوب. دمای پایین موجب شیوع این بیماری می‌شود در اثران غنچه‌ها خشک شده و گلها قهوه‌ای شده و می‌ریزد روی ساقه و برگها نواحی تیره به رنگ قهوه‌ای ایجاد می‌شود.

۱۲- پژمردگی جنوبی:
نام بیماری باکتریایی است که در اثر ابتلا به آن اول برگهای مسن زرد می‌شود و نواحی سوخته بر سطح برگ‌ها پدیدار می‌شود آوندها قهوه‌ای شده و ریشه می‌پوسد و گیاه از بین می‌رود بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری ایجاد محیط کشت سالم. استفاده از قلمه سالم و محیا کردن شرایط رشد ایده آل است.

۱۳- پوسیدگی ریشه:
فعالیت قارچ پیتوم موجب بروز زخم‌های قهوه‌ای در قسمت پایین ساقه می‌شود این بیماری بیشتر قلمه‌های شمعدانی را مبتلا می‌کند قسمت پایین ساقه ابدار شده می‌پوسد.

۱۴- پوسیدگی سیاه ریشه:
موجب ایجاد زخم‌های سیاه رنگ بر روی ساقه در نزدیکی سطح خاک و یا در زیر سطح خاک می‌شود.برگ‌ها زرد شده و می‌ریزد در نهایت موجب شل شدن ساقه و افتادگی گیاه می‌شود. ضدعفونی بستر کاشت.به‌کارگیری قلمه سالم. عدم آبیاری زیاد. حذف قسمت‌های آلوده به کاهش سرعت این بیماری کمک می‌کند.

۱۵- بیماری ویروسی:
موجب بروز رگه‌ها یا لکه‌های زرد رنگ بر روی برگها. پیچش و بدشکلی آنها. کوتاهی قامت گیاه و کم شدن فاصله میان گره‌ها می‌شود علائم این بیماری بیشتر در فصل زمستان به چشم می‌خورد و با گرم شدن هوا منتفی می‌شود. اما خود بیماری با گرمی هوا از بین نمی‌رود.

۱۶- بیماری شکست (رنگ) گل شمعدانی:
بیماری دیگری است که این گیاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد در طی ان خطوط سفید رنگی در پشت گلبرگ‌ها ایجاد می‌شود و بر روی برگها نیز لکه‌های زرد رنگ که با آن شکل موزاییک مانند می‌دهد و رشد گیاه را کاهش می‌دهد.

۱۷- ویروس پژمردگی گوجه فرنگی یا ویروس لکه سوختگی گل حنا:
این ویروس نیز میتواند گل شمعدانی را تحت تأثیر قرار دهد نشانه‌های این بیماری با توجه به فصل سال از نظر دما و گرما و نور و موقعیت رشدی گیاه و شدت آلودگی متغیر و متنوع است این بیماری می‌تواند موجب کوتاهی قامت. بروز لکه‌های حلقوی. زخمهای آبدار قهوه‌ای ارغوانی بر روی برگ ساقه و دم برگ شود بیماریهای ویروسی از طریق حشراتی که از شیره گیاه تغذیه می‌کنند همانند شته و تریپس منتقل می‌شود بنابراین برای پیشگیری و از بین بردن حشرات سم‌پاشی شش ماهی یک‌بار گیاه با سموم حشرات در جلوگیری از ابتلا به بیماری کمک شایانی است.با به کارگیری قلمه سالم. کوددهی منظم. ابیاری اصولی. بسترمناسب و ضد عفونی و قرار دادن گیاه در شرایط مطلوب رشد می‌توان تا حدودی جلوی ابتلا یا پیشرفت بیماری را گرفت در صورت شدت بیماری قسمت‌های آلوده را کات کنید.

۱۸- آدمتورم:
بیماری ادم در اثر شرایط نامساعد محیطی ایجاد می‌شود و افت یا عامل بیماری‌زا دلیل بروز ان نیست هر وقت دمای خاک نسبت به دمای محیط زیاد باشد و خاک خیس این بیماری بروز می‌کند.زمانی که هوا سرد و اسمان ابری است و خاک خیس و گرم است احتمال بروز این مشکل تشدید می‌شود زیرا آب زیادی از بستر خاک جذب شده است و گیاه آب کمی را از برگسار خود از دست داده است در این صورت لکه‌های زرد رنگ بر روی سطح برگ ایجاد می‌شود که تبدیل به نواحی آبدار بر روی سطح زیرین برگ می‌شود در نهایت این نواحی قهوه‌ای رنگ و پوسته می‌شود.تمامی برگ ممکن است زرد شده و از بین برود علائم این بیماری تا حدودی شبیه لکه برگی باکتریایی است.

برای جلوگیری، از خاکی با زهکش مناسب استفاده کرده و گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید آبیاری را در ساعات اولیه صبح انجام بدهید تا در طول روز خاک رطوبت را از دست بدهد.

شمعدانی مبتلا به بیماری باکتریایی سوختگی جنوبی
شمعدانی مبتلا به بیماری باکتریایی سوختگی جنوبی

 

شمعدانی مبتلا به سفیدک پودری
شمعدانی مبتلا به سفیدک پودری

 

شمعدانی مبتلا به بیماری لکه برگی
شمعدانی مبتلا به بیماری لکه برگی

 

شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی
شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی

 

شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی
شمعدانی مبتلا به بلایت باکتریایی

 

شمعدانی مبتلا به ادم edema
شمعدانی مبتلا به ادم edema

بیماری قارچی زنگ گل شمعدانی:

شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی
شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی
شمعدانی مبتلا به بیماری زنگ زدگی

 

شمعدانی مبتلا به بیماری ویروسی
شمعدانی مبتلا به بیماری ویروسی

منبع: باغ سبز

انتشار:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    241 thoughts on “دلیل زرد شدن برگ‌های گل شمعدانی چیست؟

    1. mahsa میگوید:

      سلام برگ های شمعدانی من جمع شدن ولی بعضی هاشم زردمیشن وخشک میشن ومیریزن علت چیه لطفاکمکم کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، چند شوک یکجا به گیاه وارد شده گیاه رو در جای ثابتی که نور ودمای ایدالی داره نگهداری کنید برگهای زرد رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید،برای ابیاری از اب بدون املاح وهمدمای محیط استفاده کنید بمرور زمان با محیط جدید ادابته بشه زرد شدن برگها متوقف میشه وشروع به رشد میکنه. کوددهی رو یک ماه بعد از تعویض گلدان شروع کنید.

    2. شیوا راد میگوید:

      سلام. وقت‌بخیر. ممنون از مطالب خوبتون. من چند روز پیش تو تا شمعدونی خریدم، از همون روز اول گل‌هاش شروع به پژمرده شدن اما غنچه‌هاش هنوز دارن باز می‌شن. برگ‌های پایینی هم زرد شدن. وقتی خریدم فروشنده گفت تا چند ماه تغذیه داره. ممکنه راهنمایی کنید که مشکلشون رو چطور حل کنم؟ ممنونم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تنش تغییر محیط نگهداری هست در جای ثابتی نگهداری کنید وجابجا نکنید،بمرور زمان با محیط جدید ادابته بشن زرد شدن برگها متوقف میشه برگهای زرد رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید.

    3. هادی میگوید:

      سلام
      لطفا میشه راهنمایی کنید چرا برگ های شمعدانی زرد و بعدش خشک میشه؟
      اینا رو من با بذر کاشتم اولش خیلی خوب بودن اما الان چند روزه برگ های بزرگ ززد میشن بعدش خشک میشن میترسم کلا خشک بشه؟
      اخه چند تا از ساکولنت هام شپشک آرد الو گرفته بودن میترسم ریشش گرفته باشه
      http://uupload.ir/files/t9tr_img_20200328_195001.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ترکیب خاکشون چی هست؟کمبود عناصر دارند اگر خاک غنی نیست میتونید نیم گرم کود کامل رو داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وبا اسپری روی خاک کوددهی کنید هر دو هفته یک بار دقت کنید که مقدارکود رو زیاد نریزید نیم گرم یک چهارم قاشق چای خوری میشه. مقدار کود زیاد باشه گیاهچه ها میسوزن.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، گیاهتون بشدت کمبود عناصر داره،گیاه رو با کودهای کامل(۲۰،۲۰،۲۰) هر دو هفته یک بار به اندازه یک گرم در یک لیتر اب مخلوط وابیاری کنید. از کود اهن هم ماهی یک بار در شب استفاده کنید، بمرور زمان گیاه رو به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

    4. حسین میگوید:

      سلام. شمعدونی دارم که حدود یکماه پیش داخل خاک گذاشتم. بعد از حدود ده روز جون گرفت و شروع به رشد کردن کرد.متوجه شدم که برگهای جدیدی که داره میده کاملا زرد رنگ هستند و برگهای مسن تر هم دولنگه شدن یعنی وسط سبز نصف بیرونی به قهوه آیی میزنه. تو پنجره آشپزخونه گذاشتم. از ساعت ده صبح تا چهار غروب آفتاب میبینه.معمولا نوروز یکبار یا موقع خشک شدن سطح خاک بهش آب جوشیده سرد شده میدم. لطفاً راهنمایی کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ترکیب خاکش چی هست؟از گیاه وبرگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بیماری قارچی لکه برگی هست،تمام برگهای الوده رو کات کنید وگیاه رو با محلول قارچ کش ابیاری وسمپاشی کنید رطوبت محیط رو کم کنید وروی برگها اب اسپری نکنید،از سم قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب میتونید استفاده کنید (مقدار مصرف یک گرم در یک لیتر اب) سه بار با فاصله یک هفته سمپاشی وابیاری رو انجام بدید.

    5. سجاد میگوید:

      http://uupload.ir/files/3ysp_img_20200222_194203.jpg
      http://uupload.ir/files/6r2x_img_20200222_194151.jpg
      http://uupload.ir/files/2d8n_img_20200222_194127.jpg
      سلام خسته نباشید ببخشید مین یه شمعدونی تازه گرفتم الان بعد از حدودا یه حفته برگهایش خال خال زرد شده و تمام غنچه هاش هم پوسیده در ضمن نزدیک پنجره جنوبی و نزدیک در حیاط برای تهویه گذاشته بودمش و آبدهیش هم زمانی که خاکش کامل خشک می‌شده بوده میشه راهنمایی کنید مشکل چیه و باید چه کارش کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، زرد شدن برگهای پایینی دلیلش تنشی هست که به تازگی به گیاه وارد شده ،تغییر محیط نگهداری باعث شوک گیاه میشه وغنچه ها هم به همین دلیل خشک شدن، زمانی که نور روی گیاه هست روی برگها اب اسپری نکنید،اثارافتاب سوختگی هست، برگهایی که خشک شدن همینطور غنچه های خشک شده رو جدا کنید، ولی برگهای زرد رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید ،گیاه رو برای مدتی در جای ثابتی نگهداری کنید وجابجا نکنید، بمرور زمان با محیط جدید ادابته بشه زرد شدن برگها متوقف میشه وبهبود پیدا میکنه نور رو حتما فیلتر کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، خاک گیاهتون خیلی سفت هست، میتونید اوایل بهار خاک گلدانهارو با مقداری ماسه عدسی وخاک برگ یا پیت ماس وکوددامی کاملا پوسیده ترکیب کنید تا خاک متخلخل بشه، گیاهانتون کمبود عناصر هم دارند،اگر هنوز غنچه ندارند تا بهار با کودهای کامل تقویت کنید،هر دو هفته یک بار ،یک گرم در یک لیتر اب،لکه های سیاه نشان از تماس برگها با پنجره سرد داره ویا با اب سرد ابیاری میشن،گیاه رو با فاصله از پنجره نگهداری کنید بصورتی که برگها با شیشه در تماس نباشند، برای ابیاری از اب همدمای محیط وبدون املاح استفاده کنید،تمام برگهایی رو که لکه دارند وزرد شدند جدا کنید، پشت برگها رو هم از نظر وجود افت بررسی کنید جمع شدن برگها نشان از افت پشت برگهاست.

      • احمدرضا میگوید:

        ممنونم برگ ها رو هم بررسی کردم افت نداشتن.بازم ممنونم از کمک هاتون

    6. احمدرضا میگوید:

      شمعدونی ها پشت پنجره جنوبین و اینکه هرقت سطح خاکشون خشک میشه ابیاری می کنم و اینکه هنوز یکساله نشدن.اینجا نتونستم عکسارو اپلود کنم.چطوری می تونم براتون بفرستم؟

    7. احمدرضا میگوید:

      سلام من یه ۲۰ ۳۰ تا شمعدونی دارم که بعضی هاشون تازه شروع به گادهی کردن ولی الان یه سه چهار هفته هست که برگ های پایینی زرد میشن و می افتن و اینکه یدونه دیگه دارم که تو یه روزو شب از پایین به بالا خال هایی ایجاد و اون قسمت خشک کرد و الانم همون برگا دارن زرد میشن اونم بعد اینکه به گلدهی رسید اینطوری شد.چیکار باید کنم.تو اون یکی ایمیلم اشتباه شد این درسته

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاهان عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    8. اذروند میگوید:

      سلام ممنون از سایت خوبتون شمعدانی من تازه هست یعنی همه ساقه ها قلمه هستند توی ماسه برگ دادند و دوشاخه از اونها گل دادند کی میتونم از توی ماسه در بیارمشون به تازگی برگها گیاه شروع به زرد شدن کرده میخوام بدونم احتیاج به کود نداره ؟ یا گلدانش باید با چه عمقی باشه ممنون ترکیب خاک جدید هم بفرمایید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،بعد از اتمام گلدهی میتونید تک کنید،گلدان باید یک الی دو سایز از حجم ریشه بزرگتر باشه ،برای ترکیب خاک میتونید از ترکیب مساوی خاک باغچه ضدعفونی شده، خاک برگ،ماسه، ۱۰ درصد کوددامی پوسیده استفاده کنید،کوددهی یک ماه بعد از کاشت در گلدان اصلی، از کودهای کامل میتونید استفاده کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، قبل از اینکه برف روشون بباره باید مشما یا نایلون روشون میکشیدید،الان میتونید برشون دارید واگر راه پله یا بالکنی که برفگیر نباشه انتقال بدید وبا نایلون کاور کنید،بجای گرمی انتقال ندید چون بهشون شوک وارد میشه واز بین میرند. دما زیر ۵ درجه نباشه واز یخزدگی محافظت بشن سالم میمونند.

    9. Laya میگوید:

      شمعدونی م ساقه هاش زرد شدن ، گل میده برگ تازه هم میزنه ولی جون نداره، چیکار کنم؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    10. آتوسا میگوید:

      سلام
      بگونیا چناری من برگ هاش اکثرا سوراخ میشن ! حتی جوونه هاش هم روشون سوراخ دارن یا از دورشون لک سیاه یا مایل به سوسنی دارن ! از npk + اهن +مانکوزب هم استفاده کردم تغییری نکردن
      نظرتون چی هست؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، همه ی قسمتهای گیاه رو از نظر وجود کرم یا هر نوع افتی چک کنید، برای راهنمایی بهتر شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید.

      • آتوسا میگوید:

        کرمی رویت نشد ، پشه سیاه هم اندکی بصورت کلی هست که با سم پوکون از بین رفتن و ظاهرا تخم های سابقق باز شدن ،
        گلدون پشت پنجره ، آبدهی تقریبا دوبار درهفته بستگی به دما و خشکی پای گلدون ، گیاه دقیقا پشت پنجره ، بصورت مداوم هم جوونه مینه
        خاک هم مخلوط کوکوپیت و پیت ماس و اندکی شن پرلت وکمپوست
        عکس هارو هم فرستادم تا ملاحظه کنید
        http://uupload.ir/files/2kh6_whatsapp_image_2019-11-30_at_09.03.17.jpeg
        http://uupload.ir/files/99xf_whatsapp_image_2019-11-30_at_09.03.18(1).jpeg
        http://uupload.ir/files/uu8u_whatsapp_image_2019-11-30_at_09.03.18(2).jpeg
        http://uupload.ir/files/y0gn_whatsapp_image_2019-11-30_at_09.03.18.jpeg
        http://uupload.ir/files/q2ym_whatsapp_image_2019-11-30_at_09.03.19(1).jpeg
        http://uupload.ir/files/yqu9_whatsapp_image_2019-11-30_at_09.03.19.jpeg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، سوراخ شدن برگها چند دلیل میتونه داشته باشه،کمبود رطوبت محیط وخاک،کمبود اکسیژن و وجود گازهای متساعد شده ناشی از پخت وپز در داخل منزل، تابش نور مستقیم افتاب، مه پاشی در نور مستقیم، وجود افت، بیماریهای قارچی، بعضی از قسمتهای برگها سیاه شدن این موضوع میتونه بر اثر ابیاری با اب سرد ویا اب دارای املاح هم باشه، گیاه رو در محیطی نگهداری کنید که دما بین ۲۰_۲۵ درجه باشه رطوبت محیط رو افزایش بدید وتهویه رو مناسب کنید تا اکسیژن کافی به گیاه برسه،رطوبت محیط رو میتونید با مه پاشی ویا جزیره زیر گلدانی تامین کنید،سوراخهای ایجاد شده اگر نرم وابکی باشند بیماری قارچی هست میتونید گیاه رو با محلول قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم ابیاری وسمپاشی کنید،با یک ذره بین با دقت به لبه ی قسمتهای سوراخ شده نگاه کنید اگر حشرات ریز قرمز رنگی روی گیاه بود گیاه مبتلا به کنه شده ومیتونید با سموم کنه کش گیاه رو سمپاشی کنید. برای ابیاری از اب همدمای محیط وبدون املاح استفاده کنید وگیاه رو در مکانی نگهداری کنید که برگهای گیاه با شیشه یا پنجره سرد تماسی نداشته باشه.

      • آتوسا میگوید:

        ممنون که با راهنمایی بی منت لذت نگهداری از گل رو افزایش میدید

    11. مینا میگوید:

      سلام
      میشه لطفا راهنمایی کنید سم بدون بو یا کم بو که روی پشه گلدان و مگسک سفید تاثیر بزاره چی هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، همه ی سمها بو دارند اگر به سموم شیمیایی حساسیت دارید میتونید از صابون حشره کش پالیزین که کاملا ارگانیک هست استفاده کنید. از فروشگاهای لوازم کشاورزی میتونید تهیه کنید.

      • مینا میگوید:

        ممنون
        از این محلول استفاده کردم اما متاسفانه ایرادی که داره غلظت و رنگ اون باعث لک افتادن میشه امکانش هست سمی در مود مگسک سفید و پشه معرفی کنید که حد اقل کم بو باشه؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          بعد از استفاده یک ساعت بعد میتونید برگها رو بایک دستمال یکبار مصرف نرم ونمور پاک کنید، برای مگس سفید کنار گیاهان کارت زرد نصب کنید وپشت برگهارو با پنبه اغشته به الکل پاک کنید برای مگس سفید سم حشره کش استوکر تا حدودی جواب گو هست، اواخر شب ویا اوایل روز قبل از طلوع افتاب بهتر هست سمپاشی رو انجام بدید که تمام حشرات روی برگهاست، از بین برند. برای مگس سیاه ابتدا باید رطوبت خاک رو کم کنید زیر گلدانی رو حتما خالی از اب وخشک نگهدارید کنار گیاهان کارت زرد نصب کنید وبرای لاروهای داخل خاک میتونید از سم دلتامترین که تا حدودی بوی قابل تحملی داره استفاده کنید.

    12. مهسا میگوید:

      سلام وقت بخیر
      من گلدونی از شمعدونی دارم که قبلا روی پشت بام بوده و زیر سایه ای که براش درست شده، دو هفته ای هست که اوردمش داخل خونه و پشت پنجره که نور به خوبی بهش بتابه،
      ولی الان میبینم که برگاش دارن زرد میشن بدون هیچ علامتی، باید چیکار کنم؟ ممنون میشم پاسخ بدین

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تغییر محیط نگهداری باعث زرد شدن برگهای قدیمی گیاه شده، فعلا گیاه رو در جای ثابت ومحیطی که تهویه ونور مناسبی داره نگهداری کنید وجابجا نکنید، برگهایی رو هم که زرد شدن صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید،گیاه تا با محیط جدید ادابته بشه زمان میبره،بعد از ادابته شدن با محیط جدید ریزش وزرد شدن برگها قطع میشه وشروع به رشد میکنه.

    13. مینا میگوید:

      سلام
      خسته نباشید
      تعداد زیادی گل دارم که فقط یک عدد از حسن یوسف ها حالت برفک دانه های ریز سفید گرفته که هیچ موجود زنده ای مانند شته هم در گل رویت نمیشه عکسش هم پیوست شد ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
      http://uupload.ir/files/r1pi_whatsapp_image_2019-10-21_at_9.43.01_am.jpeg
      http://uupload.ir/files/ynzl_whatsapp_image_2019-10-21_at_9.43.23_am.jpeg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، شپشک ارد الود هست،ابتدا گیاه رو از سایر گیاهان جدا کنید،تمام قسمتهای سفید رو حذف فیزیکی کنید، بوسیله یک قلمو یا گوش پاکن اغشته به الکل،قسمتهایی که الودگی زیاد هست کلا کات کنید ودور بندازید،هم میتونید با شستشوی محلول خانگی وهم از سموم شیمیایی برای درمان استفاده کنید، برای محلول خانگی میتونید داخل یک لیتر اب نصف استکان الکل وچند قطره مایع ظرفشویی بریزید وگیاه رو کامل با این محلول شستشو بدید ،فقط مواظب باشید این محلول داخل خاک گیاه نریزه،اگر میخواهیداز سموم شیمیایی استفاده کنید میتونید از سم حشره کش دیازینون یا دلتامترین هر کدوم که دسترسی داشتید، داخل یک لیتر اب 1 سی سی از سم رو مخلوط کنید وبه همه ی قسمتهای گیاه اسپری کنید هر روز تمام قسمتهای گیاه رو چک کنید واگر مورد مشکوکی بود حذف فیزیکی کنید یک هفته بعد سمپاشی رو تکرار کنید،گیاه رو تا بهبود کامل از سایر گیاهان جدا نگهداری کنید ودر محیطی که تهویه ونور مناسبی داره نگهداری کنید. بقیه گیاهانی که کنار این گیاه الوده بودند رو هم چک کنید تا بقیه هم مبتلا نشده باشن.

      • مینا میگوید:

        ممنون
        سم شیمیایی که فرمودید در صورتی که روی خاک بریزه ایادی داره ؟

      • مینا میگوید:

        جناب کشناس یک سوال دیگه هم دارم
        من خاک انتاریوم رو عوض کردم و سایز گلدون خیلی بزرگ هست ، خاک رو دستی درست کردم یک پیمانه کوکوپیت – یک پیمانه پیت ماس- نیم پیمانه شن -نیم پیمانه پرلیت – نیم پیمانه پودر زغال استفاده کردم ، الان تو سایت خوندم پیت ماس باید قارچ کشی بشه یا پودر ققارچ کش داخل زده بشه چون مستعد قارچ هست
        راهی هست بدون اینکه گل رو از گلدون در بیارم و اسیب ببینه ، خاک رو کامل قارچ کشی کنم چون گلش واقعا مهمه برام
        ممنون

        • کارشناس 1 میگوید:

          بله میتونید خاک گلدان رو یک بار با محلول قارچ کش ابیاری کنید،یک گرم از قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب رو داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وخاک گیاه رو کامل با این محلول ابیاری کنید به اندازه ای که اب از زهکش گلدان خارج بشه.

      • مینا میگوید:

        مانکوزب خالص باید باشه یا با فرمول زیر که مربوط به دکتر پلنت هست هم همونکارو میکونه؟( قارچ کشی خاک بدون تعویض گلدان و اسیب به ریشه)
        فرمولاسیون: Chlorothalonil 20% 5% Cymoxanil Mancozeb 40% Penconazole 15%

        • کارشناس 2 میگوید:

          این فرمول ترکیب چهار نوع قارچ کش هست،قارچ کش كلرتالونيل،قارچ کش سيموكسانيل، قارچ کش مانکوزب،قارچ کش پنکونازل که برای طیف وسیعی از قارچها مورد استفاده قرار میگیره. اگر روی بسته بندی مقدار مصرف و نوع مصرف نوشته شده میتونید استفاده کنید اگر نه میتونید فقط از مانکوزب جدا گانه استفاده کنید.

    14. مهسا میگوید:

      سلام
      من از طریق سایت شما متوجه شدم که کود 12 12 36 مناسب هست برای گلدهی
      من گل شمعذونی و بگونیا چند مدل و هورتانزیا و کالانکوا وگندمی دارم که دیگه گل نمیدن
      از کود 12 12 36 چه مقدار و چند بار و در چه فاصله زمانی باید استفاده کرد تا مجددا به گل بیان
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، تنها با کوددهی گیاه به گل نمینشینه باید شرایط رشد هم ایدال باشه وزمان وفصل گلدهی گیاهان هم متغیر هست، بعد از اتمام گلدهی گیاه میتونید ماهی یک بار به اندازه 1/5_2 گرم از کود رو داخل یک لیتر اب مخلوط کنید وزمانی که خاک گیاه مقداری رطوبت داره با این محلول ابیاری کنید،گیاهان باید از خاک مناسب، ابیاری منظم ونور کافی برخوردار باشن وتقویت با کود بعد از اتمام گلدهی باعث میشه تامجدد به گل بشینند.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.