آموزش نگهداری گل لادن

آموزش نگهداری گل لادن

آموزش نگهداری گل لادن : گل لادن گیاهی است گل‌دار از خانواده Tropaeolaceae  که زیستگاه اصلی آن رشته کوه‌های آند و شمال بولیوی می‌باشد. ارتفاع گل لادن به یک متر نیز می رسد. دارای برگ‌های دایره‌ای شکل به قطر ۲ تا ۱۵ سانتی متر است. در این مقاله به آموزش نگهداری گل لادن می‌پردازیم.

خاک مناسب گل لادن:
خاک سبک با زهکش خوب مناسب این گیاه است و در خاک‌هایی که ازنظر مواد غذایی فقیر است نیز رشد می‌کند. گلدهی این گیاه در خاک‌هایی که فقیر از مواد غذایی هستند اثبات ‌شده است بنابراین بهتر است که در مخلوط خاک این گیاه از کود پوسیده دامی و یا خاک‌برگ استفاده نشود.به‌کارگیری کود برای این گیاه باید با احتیاط صورت گیرد زیرا غنی بودن محیط رشد آن موجب کاهش گلدهی گیاه لادن می‌شود. بنابراین بهتر است که اولاً از کودهایی که حاوی میزان بیشتری از فسفر در برابر نیتروژن است استفاده کنیم و همچنین میزان غلظت کود را که کارخانه سازنده برای سایر گیاهان زینتی توصیه کرده است به نصف و حتی یک چهارم کاهش داده و سپس استفاده کنیم.

آبیاری گل لادن:
آبیاری زیاد لادن مانع از گلدهی مناسب این گیاه خواهد شد و در چنین شرایطی معمولاً برگ‌ها بیشتر می‌شوند همچنین این گیاه اصولاً در برابر خاک تا حدودی مقاومت نشان می‌دهد. اما این به معنی خشکی دادن گیاه نیست. آبیاری کم و نامناسب منجر به کاهش گلدهی، کم رنگ شدن ساقه‌ها و زرد شدن برگ‌ها می‌شود. سعی کنید زمانی که سطح خاک رطوبت خود را تا حدود یک سانتیمتری عمق خاک از دست داد نسبت به آبیاری آن اقدام کنید.

آموزش نگهداری گل لادن

نور مناسب گل لادن:
گیاه لادن به آفتاب زیادی نیاز دارد و وجود نور مستقیم آفتاب برای ۴ تا ۵ ساعت در طی روز به گلدهی آن کمک می‌کند. البته برخی از انواع آن در شرایط نیمه سایه و نیمه آفتاب نیز عملکرد خوبی نشان می‌دهند. این گیاه را می‌بایست از تابش نور شدید آفتاب در بعد از ظهرهای گرم تابستان محافظت کرد. اما وجود سایه بیش از اندازه و حذف نور مستقیم آفتاب منجر به بزرگ‌تر شدن برگ‌ها و کاهش تعداد گل‌ها خواهد شد.

دما مناسب نگهداری گیاه لادن:
بهترین گلدهی را در دمای حدود ۲۵ درجه دارد. هر مقدار که هوا گرم‌تر شود عمر گل‌ها نیز کوتاه‌تر می‌شود و با فرارسیدن روزهای گرم تابستان و افزایش دما به بیش از ۲۸ درجه سانتی‌گراد از گلدهی گیاه کاسته می‌شود به همین دلیل بسیار لازم است تا گیاه را در برابر تابش نور مستقیم آفتاب در بعد از ظهرهای گرم تابستان حفاظت کنیم. مقاوم‌ترین نوع گیاه لادن در برابر سرمای زمستان گونه T.polyphyllum از شیلی است که ریشه‌های آن در زیرزمین می‌توانند سرما را تا ۱۵- درجه سانتی‌گراد تحمل کند و زنده بمانند.

آموزش نگهداری گل لادن

آفات و بیماری گل لادن:
شته‌ها، کنه‌های تارعنکبوتی و شپشک ها می‌توانند مشکلاتی را برای این گیاه ایجاد کنند. در شرایط مرطوب و زهکش نامناسب خاک همراه با سایه بیش‌از اندازه محیط برخی بیماری‌های قارچی بخصوص سفیدک پودری و بیماری لکه برگی می‌تواند شیوع یابد. برای خرید سم قارچکش اینجا کلیک کنید.

آموزش تکثیر گل لادن:
گل لادن را میتوان به‌آسانی توسط بذر تکثیر کرد فقط مسئله عدم امکان انبار کردن بذر برای مدت طولانی است. بذرها را باید زمانی که تازه هستند کاشت در غیر این صورت از توانایی جوانه زنی آنان (قوه نامیه) کاسته می‌شود. زمان کاشت بذرها با توجه به شرایط آب و هوایی از اواخر فروردین ماه الی خرداد ماه است. البته در داخل گلدان و با استفاده از محیط حفاظت‌ شده مانند گلخانه و یا محیط داخلی خانه می‌توان بذرها را از اواسط اسفند ماه نیز کاشت کرد. برای کاشت بذر از محیطی سبک همانند شن ساده استفاده کرد. عمق مناسب کاشت بذرها نیز حدود ۲-۱ سانتیمتر است. گلدان حاوی بذر را می‌توان در مکانی با دمای ۴ درجه سانتی‌گراد نگهداری کرد تا زمانی که نهال ها ظاهر شوند که معمولاً یک ماه طول می‌کشد و سپس گیاهان جوان را به تدریج به مکانی با دمای بیشتر عادت داد. دمای بالا در زمان جوانه‌زنی بذرها می‌تواند جوانه‌زنی را با تأخیر مواجه کند و حتی جلوی آن را بگیرد.

بذر گل لادن
کپسول بذر گل لادن

نمونه‌هایی را که ساقه‌های زیرزمینی دارند را نیز می‌توان با تقسیم ساقه‌های زیرزمینی در فصل رکود و استراحت این گیاهان تکثیر کرد. نمونه‌های چند ساله را با استفاده از قلمه ساقه نیز می‌توان تکثیر کرد. قلمه‌ها را به طول حدود ۱۵ سانتیمتر در اواخر تابستان از گیاه مادری تهیه‌کرد، برگ‌های موجود در قسمت پایین قلمه را قطع کرده و در بستری سبک متشکل از خاک معمولی و خاک‌برگ می‌کاریم. گلدان حاوی قلمه‌ها را باید در مکانی به ‌دوراز نور مستقیم آفتاب قرارداد و همواره محیط را مرطوب (البته نه خیس و غرقابی) نگهداشت تا قلمه‌ها تولید ریشه کنند.

منبع: باغبان سبز

انتشار: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید