گل فوشیا به گل آویز، گل زنگولهای و گل گوشواره ای نیز معروف است، جز گیاهان گلدار میباشد. نام علمی گل فوشیا Fuchsia میباشد. گل فوشیا دارای گلهایی به رنگ قرمز، ارغوانی و صورتی میباشد. گل فوشیا گیاه حساسی هست و اگر شرایط برای آن فراهم نشود گلهای آن میریزد و در نهایت خشک میشود. در ادامه به آموزش نگهداری گل فوشیا میپردازیم.
خاک مناسب گل فوشیا:
خاک گل آویز یا فوشیا باید دارای زهکشی مناسبی باشد. بنابراین زمانی که قصد کاشتن و نگهداری این گیاه را در گلدان دارید از دو مسئله مطمئن شوید: سبکی مخلوط خاک مورداستفاده و مناسب بودن منافذ موجود در زیر گلدان. مخلوط مساوی از پیت ماس، ورمی کولیت، خاک معمولی و مرغوب و شن محیط مناسبی را برای ریشههای این گیاه میسازد.
بهکارگیری ۱۰-۷ سانتیمتر پیت ماس و یا کمپوست بر روی سطح خاک (قبل از کاشت گیاه در گلدان) به زهکش محیط کاشت کمک میکند. گیاه فوشیا به مواد غذایی مناسب و کافی احتیاج دارد تا بهترین گلدهی را داشته باشد. میتوان در طی فصل رشد هر هفته از کودهای مایع و محلول مخصوص گیاهان زینتی برای این گیاه استفاده کرد. اگر بیشازاندازه کود استفاده کنیم گیاه رشد رویشی فراوانی خواهد کرد و گل نخواهد داد. بنابراین کود را به میزان لازم استفاده کنید. همچنین قبل از کود دادن از مرطوب بودن بستر کاشت اطمینان حاصل کنید. یعنی اگر بستر خشک است فکر نکنید که با دادن کود مایع هم گیاه را آبیاری میکنید و هم به آن غذا میدهید. این کار شاید باعث سوختن ریشهها شود. همچنین از اواخر تابستان و در طی پاییز و زمستان این گیاه را کود ندهید.
آبیاری گل فوشیا:
در طول فصل رشد این گیاه به آب کافی نیاز دارند و بستر آن نباید خشک شود. همچنین خاک نباید حالتی خیس و غرقابی داشته باشد. بنابراین حجم آب بستگی به گرما و دمای هوا دارد. هر قدر هوا گرمتر باشد در مدتزمان کوتاهتری باید به گیاه آب داد تا رطوبت خاک حفظ شود. همچنین در روزهای گرم غبار پاشی به حفظ رطوبت و پایین آوردن دما کمک میکند. غبار پاشی را زیر نور مستقیم آفتاب انجام ندهید زیرا این کار موجب ظهور لکههای سفیدرنگ بر روی برگها میشود. تشنگی موجب ریزش برگهای سبز و گلهای این گیاه میشود. از آبیاری بیشاز اندازه و خیس ماندن بستر گلدان جلوگیری کنید زیرا موجب زرد شدن برگها، ریزش برگها و درنهایت پوسیدگی ریشه گیاه و از بین رفتن آن میشود. آبیاری این گیاه در طی استراحت زمستانه را نباید فراموش کرد. در این مدت گیاه را هر دو هفته یکبار آبیاری کنید.
دما:
این گیاه به دمایی میانه نیاز دارد. اگر دمای محیط در تابستان به بیش از ۲۶ درجه سانتیگراد میرسد، گلدان این گیاه را به مکانی سردتر منتقل کنید. در دمای بیش از ۲۶-۲۵ درجه سانتیگراد احتمال کاهش گلدهی این گیاه وجود دارد. نمونهها و ارقام مختلف گیاه فوشیا عکسالعمل متفاوتی در برابر سرما از خود نشان میدهند. از نمونههایی که حتی تا ۱۲- درجه سانتیگراد تا نمونههایی که تحمل دمای زیر ۱۰+ را نیز ندارند در بین این گیاه وجود دارد. معمولاً نمونههایی که تحمل سرما را دارند در فضای آزاد کاشته و به شکل بوته پرورش مییابند. با فرا رسیدن فصل سرما این گیاه باید استراحت زمستانه خود را سپری کند. ابتدا باید شاخسار آن هرس شود و سپس در مکانی کم نور و سرد که در حدود ۱۰ درجه سانتیگراد دما دارد نگهداری شود (به قسمت زمستان گذرانی مراجعه کنید).
از ریشههای گیاه در برابر گرمای هوا بخصوص در ظهرهای بسیار گرم تابستان و زمانی که نور آفتاب مستقیماً به گیاه میتابد باشید. گرم شدن محیط رشد ریشهها منجر به ضعف آنان و در نتیجه ضعف گیاه میشود. به همین دلیل تا جایی که امکان دارد برای این گیاه از گلدانهای پلاستیکی بخصوص به رنگ سیاه استفاده نکنید. این گلدانها بسیار سریع گرم میشوند و در نتیجه دمای بستر کاشت را بالا میبرند. حتی برخی از پرورشدهندگان در روزهای گرم و داغ تابستان، بر روی سطح خاک گیاهانی که در معرض نور مستقیم آفتاب هستند، هر چند وقت یکبار قطعات کوچک یخ میگذارند تا به کاهش دمای محیط ریشه کمک شود.
نور:
فوشیا به مکانی روشن و پر نور نیاز دارد. نور مستقیم آفتاب را هم دوست دارد اما بهشرط آنکه هوا خنک باشد. مراقب اشعههای بسیار گرم آفتاب در ظهر روزهای تابستان باشید و گیاه را از آنان محافظت کنید. نور شدید آفتاب در ظهر تابستان موجب بالا رفتن دمای گیاه بخصوص ریشه آن میشود و باید ریشه این گیاه را از این دما محافظت نمود (به قسمت دما مراجعه کنید). نور کم محیط باعث دراز و باریک شدن ساقهها و افزایش فاصله برگها بر روی ساقه و ریزش برگها و گلهای آن میشود.
آفات و بیماری های گل فوشیا:
برخی آفات گیاه فوشیا بخصوص در ناحیه اتصال برگ به ساقه فعالیت میکنند بنابراین در طی فصل رشد این ناحیه را هر چند وقت یکبار بررسی کنید. فعالیت شته موجب چروکیده شدن برگها بخصوص برگهای جوان و چسبناک شدن آنان میشود. کنه تارعنکبوتی موجب ظهور نواحی برنز یا قرمز رنگ بر روی برگها و بستن تار عنکبوت در سطح زیرین برگها و در نهایت ریزش برگها میشود. هوای خشک به شیوع این آفت کمک میکند. تریپس آفت دیگر این گیاه است که به ساقههای جوان و غنچههای گل آسیب وارد میکند. گرمی هوا و یا آبیاری اندک گیاه و خشکی کشیدن آن شرایط را برای فعالیت بیشتر تریپس آماده میکند. مگس سفید در زیر برگهای این گیاه مشاهده میشود که در زیر برگها تخمهای سفید رنگی میگذارد و موجب چسبناک شدن برگها میشود. بوترتیس بیماری قارچی است که موجب پژمردن و پوسیدن گیاه بخصوص گیاهان جوان میشود. زهکش نامساعد محیط و تهویه نامناسب آن این بیماری را تشدید میکند. بیماری سفیدک پودری نیز بیماری قارچی است که در اثر آن بر روی برگها و ساقههای گیاه غشا نازکی از پودری سفید رنگ ایجاد میشود.
تهویه نامناسب محیط گیاه و سرد و مرطوب بودن آن از عوامل تشدید کننده این بیماری است. زنگ از جمله دیگر بیماریهای قارچی است که موجب ظهور نقاط ریز قرمز رنگ بخصوص در سطح زیر برگها میشود. شرایط تهویه بد محیط و رطوبت بالای محیط از جمله عوامل شیوع این بیماری است.
خواب زمستانی:
یکی از مسائلی که افراد با این گیاه دارند مسئله استراحت زمستانه این گیاه است. زیرا در آخر تابستان گلهای این گیاه دیگر تشکیل نمیشوند و برگهای آن خواهند ریخت. افراد با مشاهده این حالت از پرورش این گیاه دلسرد شده و حتی ممکن است گلدان محتوی آن را دور بیندازند. اما این گیاه هنوز زنده است و با انجام عمل هرس و سپری کردن استراحت زمستانه خود میتواند سال بعد نیز به رشد و گلدهی خود ادامه دهد.
اشاره کردیم که گیاهان فوشیا را در دو گروه عمومی میتوان قرار داد که گروه اول گیاهانی هستند که به شکل بوته رشد میکنند و در فضای آزاد نیز کاشته میشوند. از اواخر مهر ماه باید از میزان آبیاری این گیاه کاست و آنان را آماده استراحت زمستانه کرد. در این زمان آنها شروع به برگریزی نیز میکنند. بهتر است که ۸۰-۷۰٪ از طول ساقههایشان کاسته شود تا زمستان را راحتتر سپری کنند و آسیب کمتری از سرمای زمستانه ببینند. برخی از پرورشدهندگان نیز ۱۵ سانتیمتر از طول شاخسار باقی میگذراند و بقیه را کوتاه میکنند. اگر زمستان بسیار سرد است و دما به زیر ۱۲- یا ۱۰- میرسد، برای محافظت از باقیمانده شاخهها و همچنین ریشه گیاه میتوان آنان را توسط وسایلی همچون گونی و پارچه پوشاند و روی آنان پلاستیک کشید. اگر از چنین روکشهایی استفاده میکنید آنها را اواخر اسفند از روی گیاه بردارید تا نور بیشتری به گیاه برسد و رشدان تحریک شود. برخی از پرورشدهندگان در این زمان هرس دیگری انجام میدهند و ۵۰-۳۰٪ طول شاخههای باقیمانده را که زمستان را سپری کردهاند نیز کوتاه میکنند و اعتقاد دارند با این عمل گلدهی گیاه بهتر خواهد شد. با رسیدن فصل بهار و گرم شدن هوا، شاخسار مجدداً رشد میکنند و از آنجا که اصولاً فوشیا گیاهی سریعالرشد است در مدت زمان کوتاهی با شاخسار جدید خود فضا را پر خواهد کرد.
در مورد گیاهان فوشیا که در گروه دوم قرار دارند (نمونههایی که شاخههای علفی دارند و در گلدان کاشته میشوند) با فرارسیدن فصل زمستان بدین صورت عمل میشود: با فرارسیدن پاییز و ریزش برگهای گیاه باید به تدریج آبیاری این گیاه کاسته شود و تا زمانی که حداکثر برگها ریختند آبیاری نیز به حداقل میزان خود برسد. زمانی که رطوبت خاک گلدان به حداقل خود رسید (و در این زمان گیاه برگ چندانی نیز ندارد) موقع هرس شاخهها است. ۸۰ – ۷۰٪ طول شاخهها را قطع کنید و سپس برگهای موجود بر روی شاخههای باقیمانده گیاه را حذف کنید. گلدان محتوی گیاه در مکانی سرد با دمای ۱۰-۷ درجه سانتیگراد و کم نور به دور از وزش بادهای سرد قرار داده شود تا گیاه به استراحت زمستانی رود و در طی زمستان رشد نکند. البته در طی زمستان باید مراقبت عدم خشک شدن کامل خاک گلدان نیز بود. چون ریشههای این گیاه زنده هستند و نباید در محیطی کاملاً خشک به سر ببرند در غیر این صورت از بین خواهند رفت. بنابراین هر دو هفته یکبار مقدار کمی آب به خاک گلدان بدهید تا رطوبت آن به میزان اندک حفظ شود.
مشکلات موجود در طی زمستان گذرانی:
کرم سفید ریشه یکی از آفاتی است که در طی زمستان میتواند از ریشه گیاه تغذیه کند و بکل گیاه شما را از بین ببرد. با فرا رسیدن فصل بهار ممکن است گیاه رشد خود را آغاز کند اما برگها چروکیده شوند و از بین بروند. در طی فصل زمستان هر چند وقت یکبار گلدانها و خاک اطراف آنان را بررسی کنید و اگر قبلاً با این مشکل مواجه بودید از سموم دفع این آفت نیز قبل از انبار کردن گلدانها (اواخر فصل پاییز) استفاده کنید. سبز ماندن ساقهها در طی زمستان نشانه گرم بودن محیط نگهداری و آبیاری بیش از اندازه این گیاه است که مانع از استراحت زمستانه آن میشود بنابراین دما و حجم آب را مجدداً تنظیم کنید.
بعد از سپری شدن زمستان چه کنیم؟
از آنجایی که گیاه در طی زمستان گذرانی تمامی برگهای خود را از دست داده و مدتی در مکانی کم نور و سرد نگهداری شده همانند گیاهی به نظر میرسد که خشکیده است. امتحانی ساده وجود دارد که میتوان فهمید گیاه زنده است یا خیر؟ با ناخن انگشت خود مساحت بسیار کوچکی از پوست یکی از ساقههای گیاه را خراش دهید. ناحیهای که نمایان میشود اگر سبز رنگ باشد نشانه زنده بودن گیاه است. معمولاً از ماه فروردین علائم شروع فعالیت گیاهان فوشیا به چشم میخورد اما اگر به درستی عمل نکنیم ممکن است گیاهان فوشیا بخصوص نمونههایی که در گروه دوم (فوشیا با شاخسار علفی و آویخته)در همین ماه از بین بروند. باید مراقب بود که آبیاری مجدد این گیاه را از چه زمانی شروع کرد تا رشد جدید گیاه نیز تحریک شود. حجم آب باید به تدریج افزوده شود و استفاده از حجم زیاد آب و خیس و غرقاب کردن بستر گلدان میتواند منجر به مرگ این گیاه گردد. در اواخر اسفند و ماه فروردین که علائم حیات این گیاه مشاهده شد گلدان را از مکان کمنور بهجایی که نور بیشتری دارند منتقل کنید. سپس گلدان را آهسته و با حجم کم آب دهید. به یاد داشته باشید تا زمانی که شاخسار گیاه شکل نگیرید گیاه نیز اصولاً توانایی جذب آب چندانی ندارد. در طی ماههای فروردین و اردیبهشت که شبها هنوز سرد است ممکن است گاهی در طی روز شاهد قطرات آب در انتهای ساقهها باشید و این نشانه آبیاری بیشاز اندازه این گیاه و دمای پایین در طی شبهای این ماهها است. شبها گلدان گیاه را به محیط گرمتری منتقل کنید. زمانی که تمامی برگها ظاهر شدند و دمای شبها به بالای ۱۰ درجه سانتیگراد رسید، گیاه شما با موفقیت زمستان را سپری کرده است. میتوانید گلدان آن را با خیال راحت به فضای باز منتقل کنید و شاهد گلدهی بسیار خوب این گیاه در ماههای پیش رو باشید.
برخی از پرورشدهندگان با اتمام زمستان گذرانی این گیاه ترجیح میدهند قبل از شروع رشد مجدد خاک گلدان را نیز عوض کنند. آنها ابتدا گلدان محتوی این گیاه را به خوبی آب میدهند تا تمامی ریشه به همراه خاک اطراف آن از گلدان درآید و سپس آنان را داخل ظرفی از آب قرار میدهند تا تمامی خاک موجود در اطراف ریشهها شسته شود. سپس این گیاه را که اکنون ریشهای برهنه دارد در گلدانی جدید به همراه خاکی تازه و غنی میکارند و برنامه آبدهی تدریجی این گیاه را که در قسمت بالا شرح داده شد شروع میکنند. توجه کنید که بهکارگیری حجم آب فراوان در ابتدای دستورالعمل شرح داده شده تنها بهمنظور بیرون آوردن ریشه گیاه از گلدان قدیمی است و در گلدان جدید عمل آبیاری خیلی بهتدریج و با حجم اندک آغاز میشود. همچنین برخی دیگر از پرورش دهندگان ترجیح میدهند تا بعد از ظهور علائم رشد و رشد برگهای جدید گلدان گیاه را عوض میکنند.
نحوه هرس گل گوشواره ای یا فوشیا:
با فرارسیدن فصل زمستان این گیاه نیاز به هرس دارد که در قسمت زمستان گذرانی به آن اشاره شد. همچنین در طی فصل رشد، بعد از پژمردن گل آنها را از بوته جدا کنید تا گیاه به گلدهی بیشتر ترقیب شود. برگهای زرد و شاخههای آسیب دیده را در طی فصل رشد از گیاه جدا کنید.
منبع: باغبان سبز
انتشار: میهن کاکتوس
سلام من این گل فوشیا رو هفته پیش خریدم و بعد از تعویض به دلیل وجود شته های سبز به گلدون پیف پاف زدم
از فرداش گلها خشک شدن و برگها لکهای قهوه ای دارن و خشک میشن و میریزن
زهکش خاک خوبه و سه روز یبار اب میدم روزی چند بار عبار پاشی میکنم و کنار پنجره با نور عیر مستقیم میگذارم
تمامی جوانه ها خشک شدن و گیاهم داره خشک میشه
سلام، حشره کشهای پیف پاف برای گیاهان مضر هست وباعث سوختگی واز بین رفتن گیاه میشه گیاهتون رو ابشویی کنید تمام برگها وشاخه ها رو بصورتی بشورید که اب حاصله از شستشو داخل خاکش نریزه چون سم وارد خاک وریشه ها میشه وگیاه از ببن میره میتونید گلدان وخاک رو داخل کیسه پلاستیکی بگذارید وببندید که داخل خاکش اب نفوذ نکنه، برای افتهای گیاهان بهتر هست از سمهای مخصوی که برای گیاهان تولید شده استفاده کنید مثل دیازینون یا دلتامترین.
سلام من یک سالی هست گل فوشیا دارم ولی ساقه اش خیلی ضعیفه و کم جونه چیکار کنم یه کم حالش خوب باشه
سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
میتونم جای کات کردن برگاش الان هرسش کنم؟
بله میتونید انجام بدید.
سلام
با اینکه دلم واسه غنچه هاش میسوزه ولی مجبورم هرسش کنم تا.دوباره جون بگیره ممنونم که کمکم کردین
سلام، میتونیدصبر کنید بعد از اتمام گلدهی هرس رو انجام بدید.
سلام وقتتون بخیر
من فروردین امسال ی گلدون فوشیا خریدم تمام فصل بهار حالش خوب بود ولی از اول تابستون مشکل پیدا کرده اول کنه افتاده بود به جونش که سمپاشی کردم و برطرف شد ولی بیست روز بعد باز کنه بهش افتاد و مجبور شدم دوباره سمپاسی کردم حس کردم چون ما اینجا تو شما هستیم و هوا گرم و دم کرده شده آفت بهش میفته بعد از سمپاشی دوم اوردمش تو محیط خونه که خنکتره پشت پنجره شمالی خوشبختانه دوباره آفت بهش نیفتاد و پر غنچه شد ولی متاسفانه برگهاش دیگه سبز نیستن و گیاه جون نداره غنجه ها رو باز کنه بهش یه کم کود رقیق دادم ولی انگار فایده نداشته خیلی براش غصه میخورم عکسشو ارسال کردم توروخدا کمکش کنین
http://uupload.ir/files/kcor_20200728_101411.jpg
سلام، تمام برگهای خشک والوده رو کات کنید رطوبت محیط رو افزایش بدید وگیاه رو در مکانی که خنک باشه وتهویه مناسبی داشته باشه نگهداری کنید،برای تقویت بعد از بهبود میتونید با کودهای کامل گیاه رو تقویت کنید.کمبود رطوبت محیط ودمای زیاد باعث افت زدن گیاه میشه.
سلام خسته نباشید
من چند روز پیش فوشیا خریدم از دیشب گیاه خیلی پژمرده شده و برگا و گلاش داره میریزه . توی راه پله جلو پنجره شمالی گذاشتمش
سلام، ممنون، تغییر محیط نگهداری باعث این مشکل میشه گیاه رو بمدت یک هفته در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید،ورطوبت محیط رو افزایش بدید ،بمرور زمان با محیط جدید ادابته بشه بهبود پیدا میکنه.
با سلام . من چند ماهی میشه فوشیا خریدم خوب بوده گل دهی هم خوب بوده ولی یه مدتی هست که غنچه هاش باز نشده می ریزن البته حدود ۳ هفته پیش شپشک گرفته بود سم دیازینون بهش زدم خوب شد . ظاهر گلدونم خیلی خوب و سرحاله و مرتب غنچه میده ولی غنچه هاش که بزرگ شدن و قبل باز شدن میریزن . جای گلدونم هم پشت پنجره و نور خوبی داره و جابجایی هم نداشته اصلا .۲ هفته پیش کود آهن بهش دادم و یبار هم قرص آسپیرین تو آب حل کردم بهش دادم ولی خوب نمیشه
سلام، کودهی قبل از گلدهی باید انجام بشه بعد از گلدهی کود دادن باعث ریزش غنچه ها ویا خشک شدنشون میشه ابیاری رو هم موقع گلدهی کاهش بدید.
سلام وقت بخیر من چن هفته ای هست ک فوشیا خریدم کاملا هم حالش خوبه و….اما داداشم همه گلاشو کند و الان گل نداره…واس اینکه دوباره گل بده باید چکار کنم؟؟؟؟
سلام، با کودهای کامل گیاه رو تقویت کنید وشرایط رو برای رشد ایدال کنید مجدد به گل میشینه.
سلام من یه گل فوشیا دارم که چند روزی هست متوجه ضعیف بودنش شدم برگهاش کم شده و با فاصله هستن گلهاش هم کوچیک شدن به خاطر آفتاب ظهر تو سایه نگهش داشتم چون گلهاش پلاسیده میشدن !میشه راهنماییم کنید ممنون.
سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
سلام من گیاهمو سه هفته پیش خریدم و گلدون و خاکشو عوض کردم. پر از غنچه است و حال برگهاش هم خوبه ولی گلهاش بسیار کوچک بازمیشوند و زود هم میریزند. در جای پرنور و دور از تابش مستقیم قرار دارد. چکار کنم تا گلهای درشت و ماندنی داشته باشد؟
سلام، بمرور زمان گیاه رو به محیط پرنورانتقال بدید،بعد از اتمام گلدهی با کودهای کامل گیاه رو تقویت کنید.
سلام
ممنونم از نظرات کارشناسیتون
ما یه فوشیا خریدم و به محض خرید جاش رو عوض کردیم و در یه ظرف شیشه ای گذاشتیمش..خیلی سریع پژمرده شده…بردیمش به گلفروشی نشون دادیم گفتن نمیبایست در این ظرف میذاشتینش..الانم سریع برین و اینو بزارین در یه ظرف آب..اگر زنده شد و برگشت منتقلش کنید به خاک
با مطالعه پاسخهاتون متوجه شدم نسبت به تغییرات حساسه..
آیا میشه راهنماییم کنید؟
سلام، گیاه فوشیا گیاه حساس وبیرونی هست وبهتر هست در فضای باز نگهداری کنید ولی از نور مستقیم افتاب وسرمای زمستانی باید حفاظت بشه، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
سلام، من یک هفتهست که فوشیا خریدم و همون روز گلدانش رو عوض کردم
الان گل ها قبل از این که کامل باز بشن پژمرده میشن
دلیلش چیه؟
و این که پرچمهاش سفیدک زیادی داره
سلام، دلیلش تنشی هست که بتازگی به گیاه وارد شده ،تغییر محیط نگهداری وتعویص خاک وگلدان به گیاه شوک وارد میکنه وباعث ریزش گلهای گیاه وحتی زرد شدن برگها میشه،برای کم کردن تنش بهتر هست بمدت یک هفته گیاه رو در محیط خنک ونیمه سایه وثابت نگهداری کنید تا تنش وارده برطرف بشه،برگهای زرد رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید،در مورد سفیدکها عکس واضح از گیاه وقسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
واقعا توضیحاتتون عالی وکافی و جامع بود ممنون
ممنون از توجه شما.
سلام من گل فوشیا رو تقریبا دوهفتس خریدم اولش یکی از گلاش باز شده بود اون یکبار فقط غنچه بودن و بسته و الان اون چندتایی هم که باز شدن خشک دارن میشن برگا و گلها خیلی نرم شدن و دارن کم کم زرد میشن کود هم دادم آب هم دوروزه یکی میدم جلو پنجره گذاشتمش
سلام، بعد از تهیه هرنوع گیاه کوددهی رو یک ماه بعد شروع کنید، تنش وارد شده هنگام جابجایی باعث این مشکل میشه گیاه رو در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید بمرور زمان بامحیط جدید ادابته بشه بهبود پیدامیکنه گلهایی رو که خشک شدن جدا کنید کوددهی بعد از اتمام گلدهی، احتمالا تعدادی از برگهای قدیمی هم زرد بشن که طبیعی هست بعد از اینکه کامل خشک شدن از گیاه جدا کنید.
سلام من این گیاه رو یک هفته اس خریدم پر از غنچه بود.گلدان پشت پنجره پر نور قرار داره ولی گل هاش تماما داره میریزه.علتش چی میتونه باشه؟!
سلام، تغییر محیط نگهداری وجابجایی باعث ریزش گلهای این گیاه میشه، بهتر هست در محیط خنک وثابت نگهداری کنید بمرور زمان با محیط جدید ادابته بشه ریزش گلها متوقف میشه ابیاری رو هم کاهش بدید.
سلام ایا واسه گلهایی که در رایط دمایی بندر عباس که زمستان سردی ندارد باز هم کود هی ممنوع میباشد
سلام، بله کلا فصل زمستان رشد گیاهان کند یامتوقف میشه وکوددهی بهتر هست قطع بشه،باشروع فصل رویش کوددهی رو میتونید شروع کنید.
سلام من تقریبا سه ماهه ک این گلو خریدم این سه ماه خوب بود حتی چند بارم گل داد ولی از وسطای شهریور یهو برگاش ریخت ازش مراقبت کردم باز جونه زد ولی رنگ کلاس فرق کرد و غنچه اش باز نشد الان باز برگاش ریخته چیکار کنم بنظرتون
سلام، شرایط نگهداری رو هم بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
سلام.منفوشیا خریدم.اوایل گل میداد.الان پر از غنچه هست ولی غنچه ها باز نشده یا میریزن یا خشک میشن و میریزن.اصلا باز نمیشن.چرا؟
سلام، شرایط نگهداری رو هم بفرمایید،ابیاری،میزان نور دریافتی در روز، ترکیب خاک،کوددهی…
با سلام. من گل فوشیا خریدم. جاش گرم بود و نمیدونستم. برگهاش سوخت و تقریبا کامل برگهاش ریخت. بعد که جاش رو عوض کردم باز از اول برگ ها سبز شدن و یک دوره گل داد. ولی بعدش تمام گل ها دوباره ریخت و برگها هم تماما داره میریزه. حتی بازم به جای خنک منتقلش کردم ولی فایده نداره و داره خشک میشه. فقط روی یکی از برگها لکه های سفید ریزی دیدم. دست کشیدم تخم حشره نبود انگار رنگ خود برگه. چیکارش کنم. لطفا زودتر تا کار از کار نگذشته بهم بگید. ممنون
سلام، احتمالا رطوبت محیط زیاد هست وگیاه مبتلا به سفیدک پودری شده. برای راهنمایی بهتر، از گیاه عکس واضح بدون نور فلش بفرستید،تا بهتر راهنماییتون کنید، برای ارسال عکس مقاله اپلود عکس روی سایت میهن کاکتوس رو مطالعه بفرمایید.
سلام وقت بخیر من وقتی این گیاه رو خریدم پر از گل بود ولی بعد از یک هفته کم کم گل هاش ریخت و دیگه گل نمیده شرایط محیطیش هم خوبه برگ هاشم سبز و زنده س ولی نمیدونم چرا گل نمیده دیگه
سلام، بعد از اتمام گلدهی باید گیاه رو تقویت کنید تا مجدد به گل بشینه میتونید از کودهای فسفره برای تسریع در گلدهی استفاده کنید وگیاه رو در جای پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید تا نور کافی دریافت کنه ومجدد به گل بشینه میتونید گیاه رو درافتاب مستقیم اوایل صبح هم قرار بدید، ولی با گرم شدن هواگیاه رو از نور مستقیم محافظت کنید.
سلام من این گل یه هفته که خریدم اما برگاش داره زد میشه و یکم بیحال همه برگاش ن ولی کم کم داره زرد میشه افتاب بهش میخوره و اب هم میدم حتی برگ هایی که تازه جوانه زده هم داره زد میشه دلیلش چیه؟؟؟؟؟و حتی کود فرمول یک که مخصوص برگ های زرد دادم ولی داره زرد میشه و خاکشم مناسبه
سلام، چند شوک یکجا به گیاه وارد شده بخاطر همین، بعداز خرید گیاه بهتر هست بمدت یک هفته گیاه رو در جای خنک ونیمه سایه نگهداری کنید تا شوک تغییر محیط از بین بره بعد در جای پرنور بگذارید که مستقیم در نور افتاب گذاشتید ومجدد شوک به گیاه وارد شده وشوک سوم کوددهی هست تقریبا یک ماه بعد از خرید باید کوددهی شروع بشه فعلا جای ثابت وخنک با نور مناسب نگهداری کنید،وکوددهی نکنید، برگهای زرد رو جدا نکنید بگذارید کامل خشک بشن بعد جدا کنید ابیاری رو هر وقت سطح خاک خشک شد انجام بدید.