معرفی کاکتوس اچینو گروزنی

معرفی کاکتوس اچینو گروزنی

معرفی کاکتوس اچینو گروزنی : کاکتوس معروف اچینو گروزنی با نام Echinocactus grusonii که شاید هر علاقه‌مند به کاکتوسی چندتایی از این گیاه را دارد. این کاکتوس زیبا دارای رشد نسبتاً زیادی است و قطران می‌تواند به یک متر و نیم هم برسد. اچینو گروزنی کاکتوسی است جفت پایه که برای تولید بذر نیاز به گرده افشانی دارد.

زیستگاه: بخش‌های مرکزی مکزیک و دره‌ی Rio Moctezuma
خطرات زیستی: جمع آوری شدید در زیستگاه بومی آن باعث شده است که این گیاه در خطر انقراض باشد و به همین دلیل E. grusonii در حال کاشت به صورت دستی در محیط طبیعی است تا طبیعت تخریب نشود. در واقع دره ریو موتسوما، زیستگاه بومی این کاکتوس، پس از ساخت یک سد بزرگ، نابود شد. برنامه ریزی شده بود که یک باغ گیاه شناسی مکزیکی برای جلوگیری از نابودی این و دیگر گیاهان نادر قبل از ساخت سد، کاری انجام دهد با وجود این واقعیت که تعداد کمی از گیاهان امروز در طبیعت باقی مانده است حتماً باید از آن‌ها مراقبت ویژه کرد.

نکته: نمونه‌های بزرگ‌تر با سن بالاتر شکل کامل به خود می‌گیرند. آنها همچنین تمایل دارند تا به جنوب یا جنوب غربی متمایل بشوند تا کاکتوس بتواند سطح خود را از خورشید بیابانی خشن محافظت کنند. در واقع، مسافران بیابان می‌توانند از اچینو بزرگ به عنوان قطب نما استفاده کنند.

شکل ظاهری: اچینو کاکتوس گرد شکل با تیغ‌های بلند در دو رنگ زرد و سفید است تیغ‌ها در ابتدا کوتاه هستند ولی با افزایش سن گیاه بلندتر می‌شوند. اچینو گروزنی دارای یکی از بیشترین سن برای گل دهی در بین کاکتوس‌ها است.

معرفی کاکتوس اچینو گروزنی

خاک: اچینو همانند سایر کاکتوس‌ها به خاک با زهکش بالا نیازمند است. نور: به نور کامل و برای رشد احتیاج دارد در صورت کم بود نور تیغ‌ها کوتاه مانده و گیاه به صورت علفی رشد خواهد کرد.

آبیاری: آبیاری دوره‌ای مرتب و قبل از هر آبیاری خاک گلدان خشک شود در سنین بالا آبیاری در طول زمستان قطع شود. کاکتوس‌های با سایز کوچک‌تر به آبیاری کمتری نسبت به کاکتوس‌های بزرگ‌تر که آب بیشتری در خود نگه می‌دارند دارند.

گل دهی: گل در پایان بهار تا تابستان فقط در نمونه‌های بزرگ‌تر یعنی اچینو های بالای ۳۰ سال سن تولید می‌شود گل‌های کوچک بوده و همانند خورشید زرد رنگ هستند عرض گل‌های بیشتر از پنج سانتی متر نیست که با نسبت بزرگ سایز گیاه قابل مقایسه نیستند.

گل کاکتوس اچینو گروزنی
گل کاکتوس اچینو گروزنی

تکثیر: تکثیر اچینو گروزنی بیشتر از طریق بذر صورت می‌گیرد ولی در بعضی مواقع از سرزنی هم برای تکثیر این کاکتوس استفاده می‌شود. برای مطالعه آموزش کاشت بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.

بذر کاکتوس اچینو گروزنی
بذر کاکتوس اچینو گروزنی

برای خرید بذر کاکتوس اچینو گروزنی اینجا کلیک کنید.

چشم انداز: E. grusonii یک گیاه فوق‌العاده محبوب برای اضافه کردن به کلکسیون کاکتوس‌ها است. رنگ و شکل بسیار زیبایی به منظره گلخانه‌ها می‌دهد، اچینو های که بیشتر رشد می‌کنند و بزرگتر می‌شوند شکل زیبایی‌تری به خود می‌گیرند و نمونه‌های بزرگ آن بسیار با شکوه هستند. از اچینو در آمریکا به عنوان جلوه و زینت در حیاط منازل و فضای های سبز استفاده می‌شود.

گونه‌های انسان ساز: اچینو گروزنی دارای گونه‌های دست کاری شده نیز می‌باشند که یک نوع آن دارای تیغ‌های بسیار بلند نسبت اچینو ها طبیعی و نوع دیگر آن داری تیغ‌های فر می‌باشد که در ایران به صورت وارداتی موجود هستند و جلوه بسیار زیبایی هم دارند.

اچینو های ایران: یکی از گران‌ترین و مسن‌ترین کاکتوس اچینوی ایران را  آقای کاووس نثاری در کرج نگهداری می‌کند. او یکی از قدیمی‌ترین پرورش دهندگان کاکتوس و سکولنت در ایران است و حالا اچینوی او ۴۸ ساله شده. آقای نثاری تاکنون موفق به تولید و پرورش ۲۷۰۰ گونه کمیاب از کاکتوس شده است. این‌ها البته محصول ۴۰ سال باغبانی است. عاشق گلدان‌های کاکتوس خانه دوست پدرش بوده و آرام آرام به جمع آوری مشغول شده و از سال ۵۸ تا کنون کلکسیونر کاکتوس محسوب می‌شود. (خبرگزاری همشهری).

کاکتوس کاووس نثاری

اچینو گروزنی تیغ سفید
اچینو گروزنی تیغ سفید

 

Echinocactus grusonii var. brevispinus
Echinocactus grusonii var. brevispinus

 

Echinocactus grusonii cv. Krauskopf
Echinocactus grusonii cv. Krauskopf

 

echinocactus grusonii inermis
echinocactus grusonii inermis

 

اچینو گروزنی های رنگ شده با رنگ مصنوعی که هیچ زیبایی ندارند!
اچینو گروزنی های رنگ شده با رنگ مصنوعی که هیچ زیبایی ندارند!

نویسنده: hamid-ma99
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    41 thoughts on “معرفی کاکتوس اچینو گروزنی

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، با انتهای یک مداد قسمتهای پایین رو کمی فشار بدید اگر نرم شده واز داخلشون اب خارج میشه تا قسمتی که نرم شده باید کات کنید ولی اگر سفت بود مشکلی نیست وبدلیل کهولت سن تغییر رنگ داده ومیتونید گلدانش رو یک سایز بزرگتر کنید. لکه های روی گیاه رو با محلول اب وسرکه میتونید پاک کنید روی گیاه اب نریزید.

        • آرمان میگوید:

          سپاس فراوان از پاسخگویی تون?
          درصد چند به چند سرکه و آب؟؟
          و اینکه چند روز یکبار انجام بدم پاک کردن لکه ها رو باسرکه و آب؟؟ و با چه ابزاری؟؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            ممنون از شما، یک قاشق اب ویک قاشق سرکه رو باهم ترکیب کنید با کمک گوش پاکن یا یک مسواک کهنه ونرم کوچک میتونید لکه ها رو پاک کنید.

    1. محمد میگوید:

      سلام دو تا اچینو دو کله دارم خیلی بزرگ شدن تیغ ها شون داره میره تو ساقه همدیگه اسفند گلدوناشو نو عوض کردم راهکاری دارین تیغ ها شون نره توی همدیگه میتونم گلدوناشونو الان دوباره عوض کنم؟؟؟
      پیشاپیش ممنون از جوابتون.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، در هر صورت همدیگر را زخمی خواهند کرد یا باید همونطوری نگه دارید یا از همدیگه جداشون کنید، گلدان رو هم عوض کنید مشکل برطرف نمیشه.

    2. کاکتوس میگوید:

      سلام کن خیلی وقته این کاکتوس دارم ولی نمیدونم اسمش چیه؟

    3. محمدمهدی میگوید:

      اپونتیا رو هم میشه بنسای کرد ؟ میشه توضیح بدید؟

    4. محمدمهدی میگوید:

      در ضمن لطفا حجم عکسی که میتونیم بارگذاری کنیم رو تا ۵ مگابایت افزایش بدید .

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        به دلیل محدودیت فضای هاست بیشتر از ۲ مگابایت امکانپذیر نیست

    5. محمدمهدی میگوید:

      میشه روش ریشه دار کردن این قلمه ها رو یاد بدید ؟ یا مقاله ای در این باره دارید ؟ (منظورم از قلمه همون پاجوش هاس .)
      تا حالا هر چی قلمه زدم رنگشون پریده و بعدا هم معلوم شده کلاً از تو خالی شدن ‌ .
      امسال بین کلی قلمه ، فقط دوتاشون بعد یک ماه هنوز رنگشون سبزه و معلومه قصد خراب شدن ندارن . اما متاسفانه خالم یدونه از این کاکتوسا ازم میخواد? . میشه بهم یاد بدید تا بیشتر از از این کاکتوسا داشته باشم ؟ دلم خیلی میخواد روشون پیوند بزنم . اما از اینا فقط یه کاکتوس دارم با دوتا قلمه سالم .
      اونایی که الان یه ماه از کاشتنشون گذشته و رنگ خرابی گرفتن ، میشه نجاتشون داد ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بعد از جدا کردن تنه جوشها چند روز در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید تا قسمت جدا شده خشک بشه، بعد داخل خاک مخصوص کاکتوسها که از قبل ضدعفونی وخشک شده بکارید ابیاری رو هم کاملا سطحی وبصورت اسپری انجام بدید غرق اب نکنید چون هنوز ریشه ندارند واز بین میرند. بمرور زمان که ریشه زدن وشروع به رشد کردن ابیاری رو بصورت کامل انجام بدید وگیاه رو به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

      • محمدمهدی میگوید:

        من چند از بچه های اچینو پسیس رو توی گلدون مادرشون کاشتم . اما رنگشون رفته و خراب شدن . جلوی آفتاب هم گذاشته بودم . الان بعد دوماه از خاک در آوردمشون دیدم یه ذره ریشه زدن . ریشه هاشونم زنده به نظر میان .
        با آب شستم و بعد یه روز که خشک شد کاشتمش تو گلدون کوچیک . اینا زنده میمونن ؟

    6. محمدمهدی میگوید:

      سوال درباره‌ی چیز های دیگه هم میتونم بپرسم ؟ مثلا درباره‌ی قلمه ‌ی سیب یا هلو ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        تخصص ما در مورد گیاهان اپارتمانی وزینتی هست در مورد قلمه زدن درختان اطلاعات کافی ندارم متاسفانه.

    7. محمدمهدی میگوید:

      ببخشید یه سوال دیگه هم داشتم . البته سوال زیاد دارم . که به مرور میپرسم .
      من به تازگی چند تا گلدون کاکتوس قلمه زدم . اما توی لایه‌های زیری ، مقدای کمپوست آماده نشده ریختم . تفریبا میشه گفت آشغال تازه‌ی میوه ریختم . الان توی یکی از گلدون ها که شفاف هست ، میبینم کل خاک پر از یک نوع حشره شده . آیا این حشره ها خیلی واسه کاکتوسم ضرر دارن ؟
      غیر از این قلمه‌ها ، یه کاکتوس بزرگ رو هم تعویض گلدان کردم و تقریبا نصف یا بیشتر گلدون رو از آشغال میوه پر کردم . الان خطری کاکتوس منو تهدید نمیکنه ؟
      سم یا چیزی هم نمیتونم بخرم . در حدی که مثلا دیر به دیر آب بدم حشره ها بمیرن میتونم کمکش کنم . نهایتاً اگه خیلی جدی باشه ، خاکشو دوباره عوض کنم. اون گلدون شفاف رو یه بار آب جوشونده‌ی پوست پرتقال هم دادم . اما حشره‌هاش هنوز زندن .

      • کارشناس 2 میگوید:

        بهتر هست خاکشون رو تعویض کنید پوست تجزیه نشده میوه ها جز افت هیچ خیری برای گیاهان ندارند. اگرقلمه زدید انتهای قلمه ها رو بررسی کنید اگر پوسیدگی دارند مجدد با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده برش بزنید وروی قسمت بریده شده پودر دارچین بریزید وبگذارید در محل خنک وخشکی بمونن تا قسمت بریده شده خشک بشه بعد داخل خاک مخصوص کاکتوسها که ازقبل ضدعفونی وخشک شده بکارید برای کاکتوسها بهتر هست از کودهای مخصوص کاکتوسها استفاده کنید چون ریشه کاکتوسها حساس هست وبا این نوع کودها زود پوسیده میشه وگیاه از بین میره، برای درست کردن کمپوست یکسال باید صبر کنید پوست میوه وسایر مخلفاتی (پوست میوه وسبزیجات) که در منزل تولید میشه باید داخل باغچه با خاک ترکیب بشه ویک سال از ترکیبش بگذره تا تبدیل به کمپوست بشه.

        • محمدمهدی میگوید:

          هیچ چاره‌ای جز عوض کردن گلدان نداره ؟ اگه فقط یه کم جلوی رشدش رو بگیره اشکال نداره . باید وقت زیادی بذارم تا دوباره خاک جدید بریزم . خیلی از کاکتوسام ریشه زدن . اونا مشکلی براشون پیش نمیاد ؟ تقریبا همین روزاس ریشه هابه میوه‌های زیر خاک برسن . با دیر آب دادن جلوی پوسیدگی گرفته نمیشه ؟

    8. محمدمهدی میگوید:

      ممنون بابت راهنمایی و پاسخگویی سریعتون
      منظورم از سوال پیوند این بود که فقط یک نوع کاکتوس دارم . یعنی از اپونتیا هم بیشتر از یک نوع ندارم . اگه دوتا اپونتیا که هر دوتاشون از یک مادر هستن و هیچ تفاوتی بین گونه هاشون نیست رو پیوند بزنم فایده ای داره ؟ مثلا درختای پیوندی هم میوه‌ی بهتری دارن هم رشد بهتر . حالا اگه کاکتوس پیوندی من ، هم پایه و هم پیوندکش از یک مادر باشن ، آیا پیوند زدنشون ، تمایز و برتری‌ای نسبت به اون یکی گلدون‌هام براشون ایجاد میکنه ؟ اصل اینکه پیوند زدنش امکان پذیر هست رو میدونم . اما آیا فایده‌ای هم داره ؟ مثلا رشدش بیشتر میشه ؟ زودتر میوه میده ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما ،صد در صد رشدش بیشتر میشه وزودتر به گل میشینه ولی پیوند جالبی نخواهد بود معمولا گیاهانی رو که رشد کمی روی خاک دارند ویا ریشه ها در خاک پوسیده میشه رو پیوند میزنند اپونتیاها گیاهان مقاوم و زود رشدی هستند ونیازی به پیوند زدن ندارند ولی به عنوان پایه میتونید از شون استفاده کنید.

        • محمدمهدی میگوید:

          پس اگه اونطوریه ، من یکی از کاکتوسامو از وسط ببرم بعد بچسبونم همونجا که بریده بودم ، بهتر از اینه که نبرمش ؟
          الان این کاکتوس رو از اونجا ببرم ، بعد دوباره بچسبونم همونجا تا پیوند بخوره ، رشدش بیشتر میشه ؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            بله، باید ضخامت هردو گیاه تاحدودی یکی باشه.

            • محمدمهدی میگوید:

              منظورم اینه که همونی که بریده بودم رو بچسبونم همونجایی که اولش بود .

              • کارشناس 2 میگوید:

                ?،اخه چرا این کار رو میخواهید انجام بدید؟ این پیوند نمیشه که میشه گیاه آزاری!!!

    9. محمدمهدی میگوید:

      من فقط کاکتوس اپونتیا دارم . اگه یه دوتا از کاکتوس‌هام رو رو هم پیوند بزنم فایده‌ای داره ؟ یا اینکه باید کاکتوس از انواع مختلف باشن حتما ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        منطورتون اگر پیوندک هست از گونه های مختلف باشه بهتر هست ولی اگر مبتدی هستید میتونید روی همون اپونتیاها هم امتحان کنید.

    10. محمدمهدی میگوید:

      سلام من یه کاکتوس اپونتیای بزرگ بالای پشت بوم گذاشتم . تا حالا براش مشکلی پیش نیومده و به طور بیش از حد هم کلفت و مقاومه و هم کلی جوونه‌ی جدید میزنه هرسال . جوونه هاش هم زود رشد میکنن و خیلی هم کلفت میشن . امسال حدود ۳۰ تا برگ جدید داره در میاره که تقریبا اگه اونا رشد کنن کاکتوسم دوبرابر یا بیشتر میشه . اما من یه کم تحقیق کردم فهمیدم کاکتوس خیلی نباید نور و دمای شدید داشته باشه . الان باید کاکتوسم رو از پشت بوم بیارم پایین ؟
      زمستون هم همونجا بمونه مشکلی نیست ؟ زمستون بهش آب نمیدم اما به هر حال زمستون خاکش همیشه خیسه ‌‌. یه بار یه کاکتوس گذاشته بودم بالای پشت بوم زمستون هم همونجا موند مشکلی براش پیش نیومد . زمستون کلا بیخیالش بشم و هر چی برف بارون روش نشست کاری نکنم مشکل نداره ؟
      اگه بخوام از پشت بوم بیارم پایین ،فقط میتونم یه جا بذارم که آب و برف نداره اما دما گرمتر نیست . اما پشت بوم آفتابش از همه جا بیشتره .
      در ضمن جواب من رو همینجا بدید . آدرس ایمیلم جعلیه . ایمیل ندارم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بهتر هست جابجاش نکنید چون به همان شرایط عادت کرده واگر در نور مستقیم نگهداری میکنید مشکلی نیست چون به نور مستقیم عادت کرده اگر زمستونهای منطقه ای که در اون زندگی میکنید یخبندان نمیشه هیچ مشکلی بوجود نمیاد ومیتونید زمستان رو هم در همان محیط نگهداری کنید ولی اگر زمستانهای سرد ویخبندانی دارید میتونید زمستان کاورش کنید ودر همون قسمتی که هست سرپناه براش درست کنید.

        • محمدمهدی میگوید:

          من یه جا خوندم که حتی باید زمستون گلدون رو پر از آب کنی تا یخ بزنه و سال بعد بهتر بتونه گل بده . کاور کردن جلوی خواب زمستونی رو نمیگیره ؟

          کاکتوس من توی زمستون هم حداقل ۷ ساعت آفتاب میگیره . البته آفتاب زمستون ملایمه و بعضی روزا ابریه . چنین کاکتوسی اصلا زمستون میخوابه ؟ هوا تا ۰درجه هم بعضی وقتا سرد میشه . اما کاکتوس من چون جای بلندیه زیاد آفتاب میگیره . حتی وقتی که آفتاب دیگه داره غروب میکنه هم میبینم روش آفتاب نشسته .
          حالا اگرم یخبندون شد ، تا یکی دوروز بیشتر طول نمیکشه .

          • کارشناس 1 میگوید:

            این مطلب رو برای کاکتوسها نوشته بودن؟ معمولا این کار رو برای درختها انجام میدن تا افات خاک ازبین بره، برای کاکتوسها این کار مناسب نیست وباعث از بین رفتنشون میشه، نه مشکلی بوجود نمیاد دما بین ۱۰ الی ۵ درجه باشه کاکتوسها به خواب میرند، خاکش کامل خشک باشه مشکلی بوجود نمیاد حتی اگر دما ۵ درجه زیر صفر هم باشه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، تغییر رنگ قسمت انتهایی در اثر کهولت سن گیاه هست، وطبیعی هست،برای اطمینان کامل با انتهای یک مداد به ارامی به قسمت انتهایی گیاه مقداری فشار بدید اگر نرم بود بهتر هست ریشه های گیاه رو بررسی کنید اگرسفت بود مشکلی نیست.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، هم شبیه سوختگی هست هم قارچ شرایط نگهداری به چه نحو بوده؟

        • amini.mohammali میگوید:

          راستش داخل یه سایت بودی برا فروش میخواستم سفارش بدم که متوجه این سفیدک ها شدم

    11. elnaz میگوید:

      سلام خسته نباشید
      کاکتوس اچینو تیغ بلند دارم که دوست دارم تیغاش پرپشتر و بلندتر بشه گذاشتم جلوی نور مستقیم که گاهی ممکنه تا 32 درجه برسه آیا مشکلی پیش نمیاد برای کاکتوس
      سوال بعدیم اینه که این کاکتوس فقط از طریق بذر تکثیر میشه یا اگه مثل اچینو گروزنی هلندی سر زنی بشه تنه جوش میده ؟ و چه موقه باید سر زنی کرد
      ممنون از سایت خوبتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، به یکباره زیر نور مستقیم بگذارید گیاه افتاب سوخته میشه،بهتر هست بمرور زمان به نور مستقیم عادت بدید میتونید از افتاب مستقیم اوایل صبح شروع کنید. از طریق بذر وتنه جوش تکثیر میشه معمولا بالای یک سالگی سرزنی بشه تنه جوش میزنه. کوچکتر هم باشه میشه سرزنی کرد ولی احتمال از بین رفتنش زیاد هست.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.