آموزش نگهداری گل آگلونما

آموزش نگهداری گل آگلونما

آموزش نگهداری گل آگلونما: آگلونما یک گیاه بسیار مقاوم از جنگل‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری جنوب آسیا است. این گل زیبا از خانواده آراسته (گل شیپوریان) می‌باشد و دارای رنگ‌های مختلف و واریته های متنوع است. این گل یکی از گل‌های مناسب برای خانه‌های آپارتمانی و ادارات و مکان‌هایی کم نور است که نیازی به نور مستقیم آفتاب ندارد و یکی از گیاهان مقاوم و کم توقع است که نگهداری آن بسیار آسان است. آگلونما قدرت پاک‌سازی هوای آلوده داخل منزل از سم‌هایی مانند بنزن و فرمالدهید ها است که در شهرهای بزرگ و آلوده مثل تهران نگهداری این گل زیبا و کم توقع در محل زندگی و محل کار پیشنهاد می‌شود.

نام علمی: Chinese evergreens
نام رایج: آگلونما می باشد.

نیازها و نکات نگهداری گل آگلونما:
۱- نور:
نور زیاد برای این گل مناسب نیست و باعث افتادگی برگ‌ها می‌شود. قسمت‌های شمالی ساختمان بهترین نیاز نوری این گیاه را تأمین می‌کنند. اگر نور گیاه خیلی کم باشد برگ‌های آن خیلی کشیده و باریک می‌شود و باید گیاه را جا به جا کرده و به جایی منتقل کنید که نور بیشتری را برای گیاه تأمین کند. به طور کلی می‌توانیم بگوییم به نیم سایه مقاوم است.

۲- آبیاری:
در تابستان هفته‌ای دو بار آبیاری شود. ولی در زمستان چون رشد گیاه کندتر می‌شود باید آبیاری را کاهش داد و هفته‌ای یکبار آبیاری کرد. آگلونما خاک مرطوب را دوست دارد ولی آبیاری زیاد ممکن است باعث پوسیدگی گیاه شود و بین هر آبیاری اجازه دهید خاک کمی خشک شود. توجه کنید که زهکشی گلدان مناسب باشد. در صورت تشنگی کشیدن خاک برگ‌ها بی حال شده و از هم فاصله می‌گیرند که با آبیاری دوباره برگ‌ها سرحال می‌شوند.

۳- رطوبت:
رطوبت متوسط حدود ۴۰ درصد مورد نیاز است. در تابستان هفته‌ای دو بار سعی کنید برگ‌های آن را با آبفشان غبار پاشی کنید ترجیحاً با آب سبک (جوشیده شده) غبار پاشی را انجام دهید. در زمستان رطوبت اتاق برای آن کافی است.

۴) دما:
بهترین دما در زمستان برای این گیاه ۱۵ درجه سانتی‌گراد است و تحمل دمای زیر ۱۰ درجه سانتی‌گراد را ندارد و در هوای سرد آسیب می‌بیند. درجه‌ی مطلوب در تابستان ۲۴ درجه سانتی‌گراد است و در دمای بالای ۳۰ درجه و هوای خشک، برگ‌های این گیاه پیچ خورده و یا خشک می‌شود. در فصل تابستان و دمای بالا و هوای خشک سعی کنید هر روز گیاه را غبار پاشی کنید.

۵) خاک مناسب:
خاک این گیاه باید زهکشی بالایی داشته باشد تا بتواند آب اضافی را از گلدان خارج کند. مخلوط خاک برگ، ماسه، پیت ماس، خاک باغچه یا مخلوط پیت ماس و پرلیت یا خاک برگ به تنهایی می‌تواند بستر مناسب برای رشد این گیاه باشد (به طور کلی خاک غنی از خاک برگ و اسیدی را می‌پسندد).

۶) تغذیه:
در فصل‌های رشد (بهار و تابستان) هر دوهفته یک بار یا ماهی یک بار با کودهای محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی تغذیه شود. برای خرید کود مخصوص اینجا کلیک کنید.

۷) تکثیر:
این گیاه را می‌توان از طریق تقسیم بوته تکثیر کرد. آگلونما به مرور زمان در فصل بهار جوانه‌هایی تولید می‌کند که آن‌ها را می‌توان از گیاه مادری جدا کرد و در آب ریشه دار کرد و بعد از ریشه دار شدن قلمه‌ها را در خاک سبک (پیت ماس، کوکوپیت، ماسه، کمی خاک برگ) کاشت و سطح خاک را با آب اسپری می‌کنیم و از نور و سرما محافظت می‌کنیم تا به محیط جدید و خاک عادت کند.
آموزش نگهداری گل آگلونما

• برای تمیز نمودن برگ‌ها از پارچه یا اسفنج نرم و مرطوب می‌توان استفاده کرد. از مواد براق کننده‌ی شیمیایی استفاده نکنید.

• اگر برگ‌ها خیلی آویزان هستند برگ‌ها را چند روز به صورت دسته‌ای درون روزنامه بپیچید.

• عمل غبار پاشی برگ‌ها را در تابستان زیر نور آفتاب انجام ندهید.

• معمولاً گیاهانی که خریداری می‌شوند گلدانشان یک سایز کوچک است و ریشه‌ها متراکم شده‌اند و جا برای رشد ریشه وجود ندارد سعی کنید خاک و گلدان را عوض کرده که از لحاظ سلامت، خاک بررسی شود و در گلدان یک سایز بزرگ‌تر کاشته شود و در بهار هرسال تعویض گلدان با یک سایز بزرگ‌تر انجام شود.

گل گیاه آگلونما

آفات و بیماری‌ها گل آگلونما: 
برگ‌ها زرد می‌شوند: علت آن می‌تواند آبیاری بیش از حد یا پایین بودن دمای محیط باشد. آبیاری را کاهش داده و گلدان را به جای گرم‌تری انتقال دهید.

گیاه خود را انداخته است: هوا خیلی سرد است و یا علت آن کمبود آب است. گیاه را به جای گرم‌تر منتقل کرده و گیاه را آبیاری کنید.

برگ‌های جدید ریز و کمرنگ هستند: ریشه‌ها را چک کنید اگر متراکم هستند گلدان را تعویض کنید در غیر این صورت به صورت مصنوعی گیاه را تغذیه کنید و فاصله‌ی زمانی بین دو تغذیه را به ۱۰ روز کاهش دهید ولی مقدار و اندازه کود را افزایش ندهید.

وجود لک‌های قهوه‌ای روی برگ‌ها: محیط اطراف گلدان آلوده به دود نفت یا گاز آشپزخانه است. برگ‌های آلوده را جدا کرده و محل گلدان را تغییر دهید.

نکته پایانی: فراموش نکنید که اگر گل آگلونمای شما به گلدهی رسید گل‌های آن را بچینید چون جلوی رشد گیاه را می‌گیرد و تبدیل به بذر نمی‌شوند. گرده افشانی آگلونما شرایط خاصی را نیاز دارد که در منزل این کار را نمی‌توان انجام داد.

برخی از گونه های گل آگلونما:
گل آگلونماآموزش نگهداری گل آگلونماآموزش نگهداری گل آگلونماآموزش نگهداری گل آگلونما

نویسنده: نسرین رحیمی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    227 thoughts on “آموزش نگهداری گل آگلونما

    1. .mahan میگوید:

      سلام خسته نباشید،شرمنده ببخشید من هی مزاحمتون میشم سوال میپرسم،میخواستم بپرسم این آگلونما من برگ جدیدش اصلا زیاد سفیدی نداره بیشترش سبزه
      میشه راه نمایی کنید که چطور بیشترش رو سفید کنم اصلا با اون
      یکی برگ هاش خیلی فرق داره

    2. .mahan میگوید:

      ببخشید میشه پوسته
      نارگیل رو به تیکه های ریز خرد کنم و به خاک گیاه اضافه کنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        بدون نوشته که نمیشه تشخیص داد چه نوع سمی هست روی محصول هیچ نوشته ای نیست؟

        • .mahan میگوید:

          نه هیچی ننوشته!
          یکی هم آگلونما من برگاش رو ریز درآورده تو مقاله نوشته بودین که گلدون رو باید عوض کرد به نظرتون الان میشه گلدونش رو عوض کرد؟

          • کارشناس 1 میگوید:

            ریشه اگر از زهکش گلدان بیرون زده میتونید گلدانش رو عوض کنید، کوچک بودن برگها از کمبود نور واز کمبود رطوبت محیط هم میتونه باشه این موارد رو بررسی وایدال کنید.

          • کارشناس 1 میگوید:

            بهتر بود از فروشنده اسم سمها رو هم میپرسیدید همیشه محصولاتی تهیه کنید که اسم محصول وتمام مشخصات موادی که داخلش هست نوشته شده باشه وتاریخ تولید وانقضا هم داشته باشه.

    3. .mahan میگوید:

      سلام خسته نباشید ببخشید من هی مزاحم میشم میخواستم بپرسم که آگلونما من که گفتم شیره دار شده یکمی با دستم پاک کردم شیره رو الان دیگه نداره حدود۳روز هستش بنظرتون دیگه نیاز نیست بهش سم بزنم؟

    4. .mahan میگوید:

      ببخشید یه سوال هم داشتم آیا این کامپکت درحال رشد هستش؟

      توش حدود۲یا۳تا برگ داره

      • کارشناس 2 میگوید:

        داخل برگها رو با پنس تمیز کنید خاکی که داخل برگها ریخته شده حتما با پنس با احتیاط خارج کنید در حال رشد هست برگها رو هم سعی کنید تمیز نگه دارید وداخل برگها هیچ وقت اب نریزید.

    5. .mahan میگوید:

      سلام خسته نباشید آگلونما در حال که اصلا سنی نداره داره گل میده چطور میتونم گلش رو بچینم چون از وقتی که داره گل میده اصلا رشد نکرده و فقط رشدش رو گلش رفته
      یکی این رو همین گلش یه کوچولو خیلی کم نوکش چسب ناک شده بود دلیلش چی میتونه باشه؟
      هفته ای یک بار هم روش آب میپاشم تا رطوبط داشته باشه یعنی بخاطر آب که روش میپاشم اینجوری شده؟مشکلی براش پیش نیاد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، گل نیست برگ جدید داره میده، اگر برگها حالت چسبناک دارند گیاه رو با محلول حشره کش دو بار بافاصله یک هفته ابیاری کنید افت داره.

    6. معصومه میگوید:

      باسلام و تشکراز سایت خوبتون
      .آگلونما را چند ماه پیش خریدم نور خوبی دریافت می کند و وقتی خاک تا نیم خشک شد اب می دم.ولی یک دفعه چندتا برگهاش از پایین زردشد..دما ۲۸ درجه و تهویه نیز دارد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما، زرد شدن برگهای قدیمی طبیعی هست بعد از اینکه کامل خشک شدن جدا کنید ابیاری رو زمانی که سطح خاک خشک شد انجام بدید وماهی یک بار با کودهای کامل مثل ۱۲،۱۲،۳۶ تقویت کنید.

        • معصومه میگوید:

          اغلب برگهای قدیمی یکی یکی خشک میشه ولی یک شبه ۵ برگ باهم زرد شد.

          • کارشناس 2 میگوید:

            بتازگی تغییری در شرایط نگهداری وجود داشته؟ مثل تغییر محیط نگهداری یا تعویض خاک وگلدان یا کاهش وافزایش دما؟

            • معصومه میگوید:

              نه هیچ تغییری درشرایط نگهداری نداشته.هرچی هست مشکل آبیاری.ولی نمیدونم کم دادم یا زیاد؟چون گلهای زیادی دارم .ممنون از پیگیری تون

              • کارشناس 2 میگوید:

                اگر تغییری نبوده مشکل در ابیاری هست ابیاری رو هر زمان سطح خاک خشک شد انجام بدید.

    7. سیفی میگوید:

      سلام گل من چند وقته خیلی بیحاله وچندتا از برگای پایینش زرد شده کندمشون،حالا که نگاه کردم پشت بعضی برگا یه چیزی شبیه قطره آب خیلی ریز هست پشت یکی از برگاش هم لکه های ریز قهوه ای هستش مشکل چیه ؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وبرگها وقسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، زرد وخشک شدن برگهای قدیمی طبیعی هست بعد از اینکه کامل خشک شد میتونید جدا کنید گلدانش برای این سایز گیاه بزرگ هست، مقداری کمبود نور هم داره، میتونید اوایل بهار گلدانش رو کوچکتر کنید با کودهای کامل ماهی یک بار تقویت کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        فعلا خیلی کوچک هست نمیشه چیزی گفت گیاه رو در محیط ثابتی نگهداری کنید، جابجایی یا نوسان دما نداشته باشه بزرگ میشه.

    8. .mahan میگوید:

      ببخشید من این گلام هم دارن جوونه تازه میدن به نظرتون چیکار کنم تا قشنگ رشد کنن و اشکال باشن

      • کارشناس 1 میگوید:

        پاجوش هستند در محیطی که نور مناسب داره نگهداری کنید وابیاری رو هر زمان خاک کامل خشک شد انجام بدید برای تقویت هم ماهی یک بار کودهایی کامل وکودهایی که فسفر بیشتری از ازت وپتاس دارند تقویت کنید.

    9. .mahan میگوید:

      سلام وقت بخیر خسته نباشید ببخشید آگلونما برفی هم آیا گل میده یکی هم آگلونما تو چه سنی گل میده من آگلونمام رو عکسش رو براتون میفرستم میشه بگید که این میتونه تو چند سالگی گل بده ممنون میشم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، بله گل میدن ولی گلهاشون زیبایی نداره اکثر گلخونه دارها موقع گلدهی گل رو میچینند تا نیروی گیاه صرف رشد بشه ،حدود سه الی چهار سالگی البته بستگی به شرایط نگهداری هم داره.

    10. زهرا ف میگوید:

      سلام و وقت بخیر.من یک آگلنوما تازه از گلفروشی خریدم که موقع خرید از گلفروشی خواستم گلدان رو عوض کنه البته گلدانش همون سایز کمی بزرگتر .خاکش هم پرلیت و خاکبرگ بهش اضافه کرد.گفت چهار روز بعد آبیاری رو رو با هیومیک انجام بدم.مکانی گیاه در آن نگهداری میشه نور اصلا نیست.جاشو ندارم.آیا نور لامپ براش کافیه؟ چه کودی میتونم بهش بدم غیر از هیومیک.سه بیست دارم و کود ۱۲۱۲۳۶ کود کاکتوس و کود آهن.قارچ کش هم لازم هست بهش بدم.غبار پاشی هم لازم هست یا نه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، در جای ثابتی نگهداری کنید وجابجا نکنید طبق فرمایشات فروشنده عمل کنید، نور کافی نداشته باشه برگها کوچک خواهند شد میتونید از نور مصنوعی براش استفاده کنید نور باید بالای گیاه قرار بگیره وحداقل ۵۰ سانت بالاتر از گیاه باشه، فعلا تا یک ماه کوددهی انجام ندید یک ماه بعد میتونید از همین کودهایی که فرمودید بصورت دوره ای ماهی یک بار براش استفاده کنید. فعلا نیازی به قارچ کشی نیست رطوبت محیط رو میتونید با جزیره زیر گلدانی تامین کنید غبارپاشی نکنید میتونید هر ازگاهی با یک دستمال نرم ومرطوب برگها رو به ارامی پاک کنید.

    11. .mahan میگوید:

      اینم گلای دیگه البته به کاکتوس ها ندادم فقط به اون برگ دارا و سه تا سانسوریا ها دادم

      • کارشناس 1 میگوید:

        حالا با یک بار مشکلی بوجود نمیاد ولی برای سانسوریاها سعی کنید ازکودهایی که فسفر یا پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید.

    12. .mahan میگوید:

      سلام وقت بخیر من به این آگلونما امروز کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ دادم خودشم آگلونمام درحال رشد هستش به نظرتون عیبی نداره؟واینکه من به گلای دیگم هم دادم این کود رو آیا براشون مشکلی پیش نمیاد؟عکسش رو هم میفرستم

        • علی میگوید:

          سلام من اگلو نما خیلی قد کشید بود برش زدم از وست و داخل اب گزاشتم
          وقتی ریشه کرد که خاکی مناسب براش تا بکارم و رشت کند

          • کارشناس 1 میگوید:

            سلام، بله میتونید با این کار تکثیر کنید بعد از برش بهتر هست چند برگ پایینی قلمه رو هم جدا کنید.

            • علی میگوید:

              بخشید یک سوال دگه وقتی ریش دار شد اگلو نما از خاک هلندی یا خاک کاتوس از جه نوع خاکی میشه استفاده کرد

              • کارشناس 1 میگوید:

                خاک سبک ومتخلخل برای اگلونما مناسب هست ازخاک هلندی هم میتونید استفاده کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.