آموزش نگهداری گل پتوس: گل آپارتمانی پتوس یا پوتوس برای رشد و شادابی بهتر به یک سری شرایط نیاز دارد، مانند دما، نور، خاک و آبیاری مناسب انواع پتوس ابلق و سبز با فراهم کردن شرایط زیر به خوبی رشد خواهند داشت.
دما مناسب برای نگهداری گل پتوس:
گل پتوس در دمایی در حدود ۱۵ تا ۳۰درجه سانتیگراد رشد مناسبی خواهد داشت. اگر دما به پایینتر از ۸ تا ۱۲ درجه سانتیگراد برسد برگها زرد میشود و لکههایی قرمز، نارنجی بر روی آن شکل میگیرد. با افزایش دما به آبیاری این گیاه بیشتر توجه نشان دهید و حتی در روزهای گرم و داغ میانه تابستان گیاه را با آب بدون املاح اسپری کنید.
نور مناسب برای پتوس:
این گیاه طیف وسیعی از نور محیط را تحمل میکند. اما در محیطی پر نور رشد بهتری دارد و برگها حالت ابلق خود را به خوبی نشان میدهند. البته پر نور بودن محیط به معنی تابش نور مستقیم آفتاب نیست. نور مستقیم آفتاب در زمانی از سال که دمای هوا خنک است مشکلی ایجاد نمیکند اما زمانی که دما افزایش مییابد وجود چنین مسئلهای میتواند منجر به سوختن نوک و حاشیه برگها و یا ظهور نواحی خشکیده و سوخته و کرم-سفید رنگ بر روی پهنه برگ شود. بنابراین در طی فصول گرم سال این گیاه را در مکانی با نور غیرمستقیم آفتاب قرار دهید. با کاهش نور محیط برگها نیز به رنگ سبز یکدست در میآیند. نور شدید نیز موجب رنگ پریدگی برگها میشود.
خاک مناسب برای گل پتوس:
بستر خاکی غنی و مرطوب برای این گیاه مناسب است و از مخلوط خاک، پیت ماس و پرلیت میتوان استفاده کرد. زیاد شدن فاصله برگها و ریز ماندن برگهای گیاه نشانه کمبود مواد غذایی بستر کاشت است. برای تغذیه مصنوعی این گیاه میتوان در طی فصل رشد هر دو هفته یکبار از کودهای مخصوص گیاهان زینتی استفاده کرد.
نحوه آبیاری گل پتوس:
پتوس به محیط مرطوب نیاز دارد بنابراین در طی فصل رشد به خوبی این گیاه را آب دهید به عنوان مثال هفتهای ۴ تا ۵ مرتبه. البته در فاصله بین دو آبیاری بگذارید تا سطح خاک تا حدودی خشک شود و سپس گیاه را آب دهید. حتی برخی از پرورش دهندگان توصیه میکنند سطح خاک کاملاً خشک شود و سپس گیاه آبیاری شود. با سرد شدن هوا تعداد دفعات آبیاری را کاهش دهید و هر هفته یک بار گیاه را آب دهید. اگر گیاه در هوای گرم برای مدت زمانی نسبتاً طولانی تشنگی ببیند برگها و ساقه آن خم میشود و بعد از مدتی خشک میشود. اگر خاک گلدان بسیار خیس و باتلاقی شود در ابتدا ساقهها استحکام خود را از دست خواهند داد. با ادامه این وضعیت گیاه حالتی پژمرده مییابد و شاخهها خود را میاندازند. همچنین حاشیه برگها سیاه میشود و بر روی آنان نیز لکههای قهوهای رنگی شکل میگیرد.
آفات و بیماری گل پتوس:
دو مورد بیماری گیاهان پوتوس ابلق را در خانهها تهدید میکند. یکی از آنان پوسیدگی ریشه است و دلیل اصلی آن خیس شدن بیش از اندازه بستر کاشت در حین آبیاری است. مورد دوم بیماریهای قارچی و باکتریایی است که برگها و ساقههای گیاه را میتواند آلوده کند و موجب از دست رفتن برگهای این گیاه شود. با تهویه مناسب هوا محل نگهداری و عدم خیس و مرطوب شدن برگها در طی آبیاری میتوان تا حد زیادی مانع از شیوع این بیماریها شد. شپشک سپر دار، شپشک آرد آلود و کنههای تار عنکبوتی نیز ممکن است پوتوس ابلق را مورد حمله قرار دهند. در اثر فعالیت شپشک برگها زرد و گیاه ضعیف میشود و به دلیل تولید عسلک سطح برگها چسبناک میشوند. کنه تار عنکبوتی نیز موجب ایجاد رنگ زرد در سطح برگها خواهد شد و سطح زیرین نیز تار عنکبوت ایجاد خواهد شد.
هرس پتوس:
با بلند شدن ساقهها میتوان نوک آنها را قطع کرد تا رشد ساقههای جانبی تحریک شود و گیاه حالت بوتهای بیابد.
برای رشد بیشتر در فصل رشد میتوان از کودهای npk برای کوددهی استفاده کرد. برای خرید کود مخصوص گیاهان آپارتمانی اینجا کلیک کنید.
نویسنده: باغ سبز
منبع: میهن کاکتوس
بسیار متشکرم از شما بهترین سایت دنیا رو دارین و همیشه پاسخ گوی سوالات ما هستید واقعا بسیار متشکرم
ممنون از توجه شما دوست گرامی.
خاکش هم اینطوریه
خاکش مناسب هست گیاهتون مشکلی نداره وسالم هست فقط برگها روسعی کنید هفته ای یک بار با دستمال نرم ومرطوب پاک کنید.
۰۰۰۰۰۰۰.
برگهای گیاه رو بایک دستمال نرم ومرطوب پاک کنید.
سلام خسته نباشید ببخشید من این گیاه رو حدود۱ماه پیش خریدم از اون وقت تا الان اصلا رشد نکرده دلیلش چی میتونه باشه؟
شرایط نگهداری هم هفته ۱ بار آب میدم
خاکش هم نمیدونم چیه اما عکسش رو براتون میفرستم کود ۲۰.۲۰.۲۰هم ماهی یکبار میدم
سلام، ممنون، دراسینا کامپکتا فکر کنم باشه داخل برگها رو تمیز کنید وخاک داخل قسمت رویش رو جمع کنید میتونید با پنس یا جارو برقی جمع کنید، در حال رشد هست در محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید، ابیاری رو زمانی که یک بند انگشت است سطح خاک خشک شد انجام بدید.
سلام وقت بخیر گیاه پتوس من نقطه های قهوه ای روش زده نور غیر مستقیم و هفته ای یک بار ابیاری میکنم ممنون میشم راهنمایی کنید
https://s6.uupload.ir/files/whatsapp_image_2022-01-27_at_16.28.28_w15.jpeg
سلام، برگی رو که لکه های سیاهی داره جدا کنید وگیاه رو با محلول قارچ کش دو بار بافاصله ی یک هفته ابیاری وسمپاشی کنید.
طرز استفاده از محلول قارچ کش رو میشه توضیح بدید و از چه محلولی رو تهیه کنم ؟لطفا اسمش محلول قارچ کش رو هم بفرمایید
مقدار مصرف قارچ کش پودری یک گرم در یک لیتر اب هست، از قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم میتونید استفاده کنید. یک گرم از قارچ کش رو داخل یک لیتر اب کامل مخلوط کنید تا محلول صافی بدست بیاد بعد با محلول گیاه رو سمپاشی وابیاری کنید.
از توضیحاتتون خیلی ممنونم
ببخشید یکی هم بعد چند وقت میشه کاشت این بذر هارو وکی میشه از گیاه جدا کرد؟
حدود یک الی دو ماه زمان میبره تا بذرها برسن بعد جدا کنید پس از گذراندن دوره سرمادهی میتونید کشت کنید.