نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن:  نگهداری بعد از سبز شدن کاکتوس‌ها در چند ماه اول مهم‌ترین قسمت پرورش کاکتوس‌ها می‌باشد. بعد از جوانه زنی بذرها مهم‌ترین نکاتی که باید دقت شوند تا جوانه‌ها رشد ایده ال داشته باشند عبارت‌اند از هوادهی، اسپری قارچ کش، آبیاری و کوددهی، که در ادامه مطلب به شرح  این موارد می‌پردازیم.

هوادهی جوانه‌های کاکتوس‌ها:
یکی از نکات خیلی مهم که اکثر پرورش دهندگان بخصوص برای کسانی که تجربه کافی ندارند هوادهی بستر کاشت است. معمولاً بعد از سبز شدن کامل بذرها هوادهی باید شروع شود. هوادهی به دلیل کم کردن رطوبت بستر انجام می‌گیرد، رطوبت زیاد باعث پوسیدگی ریشه و یا طوقه جوانه‌ها شده و در نهایت جوانه‌ها از بین خواهند رفت.

چطوری هوادهی را شروع کنیم؟
سعی کنید درب یا سلفون روی بستر را به‌کلی باز نکنید، این کار را به‌مرور زمان انجام دهید تا به جوانه‌ها شوک وارد نشود، باز کردن کلی درب باعث کم شدن ناگهانی دما و رطوبت شده و به جوانه‌ها شوک وارد می‌شود. توصیه ما برای هوادهی سه روز اول ۱۵ دقیقه درب به‌صورت نیمه باز کنید و سپس درب را ببندید، بعد از سه روز به مدت یک ساعت هوادهی را به‌صورت درب نیمه باز می‌توانید انجام دهید، هر چقدر هوادهی در روز فواصل زیادی داشته باشد بهتر است. برای مثال یک ساعت را در روز به چهار قسمت تقسیم کرده و در روز چهار بار هر بار ۱۵ دقیقه هوادهی انجام شود. اگر وقت کافی برای این کار را ندارید روزی یک ساعت هوادهی در ساعت گرم روز کافی خواهد بود.

هوادهی تا پایان شش ماهگی باید ادامه داشته باشد و تا این مدت هر روز باید مقداری به هوادهی افزوده شود تا در پایان شش ماهگی درب بستر به‌کلی برداشته شود، در مناطقی که رطوبت هوا زیاد هست بعد از پایان سه ماهگی هم می‌شود درب را برداشت. قبل از شش ماهگی و حتی در ماه‌های اول نیز می‌توان درب ظرف را کامل برداشت ولی این کار باعث خواهد شد که جوانه‌ها رشد کمی داشته باشند.

پیشگیری از ابتلا جوانه‌ها به قارچ:
بزرگ‌ترین مشکل در نگهداری جوانه‌های کاکتوس بیماری‌های قارچی می‌باشد. حتماً سعی کنید از ابتلا به بیماری‌های قارچی جلوگیری کنید. زیرا درمان جوانه‌های مبتلا شده بسیار سخت خواهد بود. برای پیشگیری از ابتلا جوانه‌ها به قارچ بهتر هست هر دو هفته یک بار اسپری محلول قارچ کش انجام شود. برای این کار بهتر هست از قارچ‌کش پریویکور استفاده شود، اگر به این نوع قارچ کش دسترسی نداشتید می‌توانید از سم قارچ کش کاربندازیم و یا مانکوزب هم استفاده کنید. قارچ کشی تا پایان سه ماهگی هر دو هفته یک بار انجام خواهد شد. بعد از پایان سه ماهگی ماهی یک بار تا پایان یک سالگی، برای پیشگیری از ابتلا به قارچ در انواع گیاهان بهتر هست هر شش ماه یک بار با محلول قارچ کش تمام قسمت‌های گیاه و خاک سم‌پاشی شوند.

آبیاری جوانه‌های کاکتوس به چه نحوی باید باشد؟
جوانه‌ها تا یک ماه نیازی به آبیاری نخواهند داشت ( در صورتی که درب کامل بسته باشد) بعد از یک ماه کم کم سطح بستر کمرنگ خواهد شد و این دلیل کم شدن رطوبت بستر هست که در مشاهده چنین اتفاقی باید بستر کشت آبیاری شود، در ماه‌های ابتدایی بهتر هست آبیاری از طریق اسپری و از بالای بستر انجام شود، زیرا ریشه‌ها کم و سطحی بوده و اسپری مقداری آب برای تأمین آب بستر  کافی خواهد بود، برای آبیاری جوانه‌ها بهتر هست از آب‌های بدون کلر و فلوراید استفاده شود تا بستر رسوب نبندد. برای این کار می‌توان از آب باران، یا آب دستگاه تصفیه شده و یا آب جوشیده سرد شده و یا آب مانده که ۲۴ ساعت داخل ظرف بدون درب مانده باشد استفاده کرد. بعد از پایان سه ماهگی آبیاری را می‌توان از طریق زهکش بستر هم انجام داد، به این طریق که داخل یک ظرف بزرگ‌تر از بستر آب ریخته و بستر را داخل آب قرار دهید، تا زمانی که آب به سطح بستر برسد، بعد بستر را از داخل آب خارج کنید و روی وسیله‌ای مانند سبد بگذارید تا آب اضافه خارج شده و بعد بستر را در محیط اولیه خود قرار دهید. حتماً باید به این نکته دقت کنید که نباید سطح بستر خشک شود، خشک شدن بستر باعث ترک خوردن خاک بستر شده و به ریشه جوانه‌ها آسیب خواهند زد و احتمال از بین رفتن جوانه‌ها بسیار بالاست، کمبود آب مشکلی از قبیل وارد شدن شوک به جوانه‌ها هم وجود خواهد داشت که با متوقف شدن رشد و یا کم شدن رشد جوانه‌ها را در پی خواهد داشت.

کوددهی خزانه کاکتوس‌ها:
بعد از پایان سه ماهگی کوددهی باید شروع شود، کوددهی برای تقویت کردن جوانه ها استفاده می‌شود تا جوانه‌ها رشد ایده الی داشته باشند. برای این کار می‌توان از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کرد، برای اولین کوددهی بهتر هست از کود کامل بیو بیست طلایی bio20gold یا کود npk 3-11-38 استفاده شود، طریقه مصرف این نوع کود برای جوانه‌ی کاکتوس‌ها برای اولین بار ۱ میلی لیتر یا یک گرم در یک لیتر آب مخلوط کرده و بستر کشت را کامل با این محلول آبیاری کنید، یک هفته بعد مجدد با همین میزان کوددهی را  انجام دهید، دو هفته بعد کوددهی با کودهای npk پتاس بیشتر از ازت را شروع کنید، برای مثال کود npk 12،۱۲،۳۶ یا ۳،۱۱،۳۸، که این دو نوع کود برای جوانه‌های کاکتوس‌ها مناسب می‌باشد. سری بعد استفاده از کودهای گفته شده شش ماه بعد خواهد بود، پس بهتر هست آخرین روز آبیاری با کود را یادداشت کنید و شش ماه بعد کوددهی را با این نوع کود تکرار کنید. کوددهی از پایان سه ماهگی شروع شده و تا پایان دو سالگی ادامه خواهد یافت، بعد از پایان دو سالگی ماهی یک بار در زمان رشد گیاهان. در این فواصل احتمال تقارن شدن مرحله کوددهی با سم‌پاشی محلول قارچ کش به وجود خواهد آمدن که در این شرایط اول سم‌پاشی با محلول قارچ کش را انجام دهید و کوددهی را به دو هفته بعد موکول کنید. این روش در اکثر گلخانه‌های صنعتی در هلند استفاده می‌شود.

نور و دما:
جوانه‌های کاکتوس از ابتدای سبز شدن به نور آفتاب نیاز دارند، نور ملایم روزی ۲ الی ۴ ساعت برای جوانه‌ها کافی می‌باشد. نور کم باعث باریک شدن جوانه‌ها و نور شدید باعث سوختگی یا پختگی جوانه‌ها خواهد شد. نور مصنوعی نیز می‌توان برای جوانه‌ها استفاده کرد ولی همیشه توجه داشته باشید که نور آفتاب بهترین منبع نوری برای کاکتوس‌ها می‌باشد.
دمای مناسب برای رشد اکثر جوانه‌های کاکتوس در حدود ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

سؤالات متداول در مورد جوانه‌ها:
جوانه‌ها تغییر رنگ داده‌اند و از رنگ سبز مایل به قرمز قهوه‌ای شده‌اند:
دلیل تغییر رنگ جوانه‌ها گرما و نور زیاد و یا سرما هست. بستر را در جایی که دما بین ۲۰_۳۰ درجه هست انتقال بدید و نور را بشکنید (فیلتر کنید). بعضی وقت‌ها تغییر رنگ جوانه‌ها کاملاً طبیعی بوده و به مرور زمان با رشد جوانه به حالت اولیه برمی‌گردد این نوع تغییر رنگ در جوانه‌های آستروفیتوم ها بیشتر شایع هست.

رشد جوانه‌ها بعد از یک ماه متوقف شده است:
جوانه‌ها بعد از رشد مقداری استراحت کرده و مجدد شروع به رشد می‌کنند و این علت طبیعی است. بعضی وقت‌ها جوانه‌ها تا چندین ماه رشدی ندارند و از همان ابتدای جوانه زنی کوچک می‌مانند دلیل این مشکل شوک وارد شده به جوانه‌ها می‌باشد، دلایلی که باعث شوک به جوانه‌ها می‌شود جابجایی بیش از اندازه بستر کشت، انعطاف پذیری بستر کشت، کمبود آبیاری و خشکی کشیدن جوانه به مدت طولانی.

جوانه‌ها به صورت طولی باریک و دراز رشد می‌کنند:
دلیل این مشکل کمبود نور هست بستر را به جای پرنور و فیلتر شده انتقال دهید. انتقال به مکان پرنور را به تدریج انجام دهید.

جوانه ها چروک می‌شوند:
این عارضه چند دلیل می‌تواند داشته باشد، کمبود رطوبت، بهتر هست بستر را کامل آبیاری کنید، استفاده بیش از اندازه از سموم قارچ کش، اگر دز مصرف قارچ کش زیاد شده، بهتر هست بستر را آبشویی کنید تا سم موجود در بستر خارج شود. وجود افت در خاک از جمله شپشک آردآلود، که بهتر هست از چند قسمت بستر جوانه‌ها با احتیاط از بستر خارج شوند و ریشه ها چک شود.

کنار بستر حشرات کوچکی پرواز می‌کنند:
علت این مشکل رطوبت زیاد بستر می‌باشد که مگس سیاه ماده علاقه‌مند به تخم گذاری در خاک‌های مرطوب را دارد، برای پیشگیری از این افت بهتر هست رطوبت بستر را کم کرده و کنار بستر از کارت‌های چسب‌دار استفاده شود، لاروهای این حشره به جوانه‌های کاکتوس‌ها آسیب جدی وارد می‌کنند که بهتر هست در زمان مشاهده لاروها در بستر، با محلول سم حشره کش کامل آبیاری شود.

سطح بستر سبز رنگ می‌شود:
دلیل این مشکل رطوبت زیاد بستر و تهویه نامناسب می‌باشد، بهتر هست بستر کشت هوادهی شده تا رطوبت بستر کم شود و اکسیژن کافی به جوانه‌ها برسد، نور را شکسته و نور غیر مستقیم به بستر بتابد. تا جای ممکن قسمت‌های سبز را با پنس استریل شده جمع کنید و روی سطح بستر ماسه‌هایی که از اندازه جوانه‌ها کوچک‌تر هستند و شکل کروی دارند بریزید تا نور با سطح بستر تماس نداشته و بستر جلبک نبندد. از ظرف‌هایی که مات هستند برای بستر کشت استفاده کنید ولی درب حتماً باید شفاف باشد تا نور کافی به جوانه‌ها برسد.

تارهای سفید رنگی اطراف جوانه نمایان شده:
اگر تارهای سفید رنگ در یک قسمت جوانه باشند ریشه‌های جوانه هستند، بعضی مواقع این تارها کل جوانه را در برمی‌گیرند که این نوع تارها شبیه تارهای عنکبوت هستند در این حالت جوانه قارچی شده و باید از بستر کشت خارج شود تا بقیه جوانه‌ها مبتلا نشوند.

جوانه های کیکو ابلق تست شده در میهن کاکتوس و جوانه های قرمز طبیعی
جوانه های کیکو ابلق تست شده در میهن کاکتوس و جوانه های قرمز طبیعی

آسترو

کاشت بذر کاکتوس

تغییر رنگ جوانه‌های کاکتوس که طبیعی می‌باشد( تصاویر بالا)

 

ff

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

سبز شدن و جلبک بستن سطح بستر (تصاویر بالا)

خراب

ژله‌ای شدن جوانه‌ها در اثر بیماری‌های قارچی که فوراً باید از بستر حذف شوند (تصویر بالا)

Low light

رشد علفی جوانه‌ها در اثر کمبود نور (تصاویر بالا)

کاشت بذر کاکتوس

ریشه جوانه‌ها (تصاویر بالا)

تغییر رنگ جوانه ها در اثر نور وگرما

تغییر رنگ جوانه ها در اثر نور و گرما

رشد ایدال وطبیعی جوانه ها

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

رشد ایده آل و طبیعی جوانه‌ها

برای آموزش کاشت بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.
برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.

نویسنده: کارشناس میهن کاکتوس
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    459 thoughts on “نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

    1. Ali farajpour میگوید:

      سلام خسته نباشید
      دوتا سوال داشتم http://uupload.ir/files/ifxx_p_20200311_202908.jpg
      یکی اینکه او جوانه کاکتوس اخری ( دست راست ) ابلاغ هست یا نه ؟ سفت هستش فقط رنگش یکم مایل به زرد و سفیده و اینکه باید پیوند بزنمش
      http://uupload.ir/files/tlx4_p_20200311_202725.jpg
      اینم بستر الوئه اکولاتا و واریگاتا هستش او وسطیه که یکم رنگش با بقیه فرق میکنه خراب شده ؟ اونم محکم هستش
      ممنون ?

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، نه ابلق نیست تازه شروع به رشد کرده وکمبود نور داره برای همین کمرنگ شده بمرور زمان به محیط پرنوروفیلتر شده انتقال بدید،جوانه الوئه مشکلی نداره در اثر دمای زیاد ویا نور زیاد تغییر رنگ داده برای اطمینان کامل میتونید از خاک خارج کنید وریشه ها رو هم بررسی کنید اگر برگها نرم نباشه مشکلی نیست دما ونور ایدال بشه رنگش درست میشه.

    2. فرزاد میگوید:

      با سلام. میخاستم عکس جوانه هایی که کاشتم بفرستم تا اگه مشکلی بود رفع کنم. جوانه ها مربوط به مامیلاریا میکس و هاماتو میباشن و۱۰روزه هستن از۴روزپیش جوانه ها را زیر نور مصنوعی پروژکتور قرار دادم..
      هوادهی و فارچ کش باید شروع کنم یا صبر کنم؟؟؟؟
      http://uupload.ir/files/zx4l_img-20200227-wa0000.jpg
      http://uupload.ir/files/bveb_img-20200227-wa0001.jpg
      http://uupload.ir/files/2ny6_img-20200227-wa0002.jpg
      http://uupload.ir/files/dbzs_img-20200227-wa0003.jpg
      http://uupload.ir/files/kb9e_img-20200227-wa0004.jpg
      http://uupload.ir/files/mbdx_img-20200227-wa0006.jpg
      http://uupload.ir/files/45pq_img-20200227-wa0008.jpg
      http://uupload.ir/files/fbyr_img-20200227-wa0010.jpg
      http://uupload.ir/files/dclz_img-20200227-wa0012.jpg
      http://uupload.ir/files/m7zj_img-20200227-wa0014.jpg
      http://uupload.ir/files/h06a_img-20200227-wa0015.jpg

      این بستر که داخل گلدان سایز ۸کاشتم مربوط به جوانه های دراگون زرد و آستروفیتوم هستن که ۱۶روزه هستن.
      http://uupload.ir/files/19a6_img-20200227-wa0009.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بسیار عالی، برای ده روز رشد خوبی دارند،سبز بمونن براتون، بمرور زمان نور رو افزایش بدید تا رشد علفی نداشته باشند.

      • فرزاد میگوید:

        یه سوال یادم رفت بپرسم.الان که میخام روزی یکساعت هوادهی کنم چون نمیتونم یکساعت هوادهی را تقسیم کنم و مجبورم جلوی افتاب پشت پنجره قرار بدم که همین خودش باعث ایجاد رطوبت بیشتر بستر میشه.
        الان مثلا روزی ۴ساعت آفتاب مستقیم پشت پنجره دریافت کنن و بعد از دریافت آفتاب یکساعت هوادهی را شروع کنم.بهتر نیست؟؟؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          میتونید یک ساعت رو در روز به ۴ قسمت تقسیم کنید وروزی ۴ بار، هر بار ۱۵ دقیقه هوادهی کنید، بستر ها رو هیچ وقت در نور مستقیم قرار ندید باعث پختگی جوانه وبذرها شده وگیاهانتون از بین میرند، حتما نور رو فیلتر کنید، درساعات گرم روز میتونید درب بستر رو بصورت نیمه باز بگذارید تا دمای داخل بستر زیاد گرم نشه.

      • فرزاد میگوید:

        الان سطح بستر کشت طبیعیه آیا؟؟ کم کم رنگ سطح بستر حالت سفیدی به خودش گرفته. رنگ خاک از تیره به سفید درحال تغییره

        • کارشناس 2 میگوید:

          برای ابیاری از اب بدون املاح وهمدمای محیط استفاده کنید،احتمالا رسوبات اب باشه، چند روزی سفیدک ها رو در نظر بگیرید اگر بصورت تپه روی هم انباشته شدن اطلاع بدید، بمرور زمان بستر رو به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید تا جوانه ها رشد علفی نداشته باشند،میتونید روی سطح بستر شن عربی بریزید.

    3. سجاد میگوید:

      با عرض سلام و تشکر از راهنمایی های عالی شما
      بنده قارچ کش ریدومیل ام زد ۷۲ دارم میتونم برای بذر کاکتوس استفاده کنم. بذر کاکتوس ها تازه جوانه زدند.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون بله میتونید استفاده کنید، دز مصرف رو نصف کنید چون قارچ کش قوی هست واحتمال داره که جوانه ها اسیب ببینند، برای مثال دز مصرف اگر یک گرم در یک لیتر اب هست نیم گرم در یک لیتر اب ترکیب کنید.

    4. احسان میگوید:

      با سلام و خسته نباشید خدمت اساتید محترم حشره کش دیازینون و قارچکش رو میشه همزمان استفاده کرد روی بستری که پشه و لاروها هستن و روی پشه های سیاهم تاثیر دارن؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، خیر،حداقل باید با یک هفته فاصله استفاده بشن.

    5. سروش میگوید:

      سلام و عرض ادب خدمت دوستان و ادمین های صبور میهن کاکتوس من ی پیشنهاد داشتم برای دوستانی ک مشکل با حشرات و لارو ها در بستر دارند من خودم پیتماس و ماسه رو ب صورت تپه ای داخل ی قابلمه بزرگ ریختم داخلش ۴ لیوان اب ریختم و روی گاز ب مدت ۱۰ دقیقه جوشوندم البته قبلش هم پیتماس را ضدعفونی کردم با این کار هم خاک ضد عفونی شد هم تخم حشرات نابود شد
      با احترام ب ادمین های میهن

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،برای اینکار بهتر هست خاک مورد مصرفی داخل یک کیسه فریزر ریخته بشه ومحکم گره زده بشه وداخل ابجوش بمدت دو ساعت قرار بگیره، تماس مستقیم خاک یا پیت ماس با اب جوش باعث از بین رفتن باکتریهای مفید خاک میشه.

    6. محمد میگوید:

      سلام ممنونم از پاسخگویی دقیقتون
      استفاده از لیکا برای خاک بستر آستریاس ها که ذکر کردین برای بنده که از ترکیب سنگیریزه۴۰و پیتماس ۵۰ و ۱۰ ورمی کمپوست استفاده میکنم چه درصدی به رشد بهتر کمک میکنه به جای سنگریزه به طور کامل یا درصدی و یا فقط روی بستر جای شن استفاده بشه و اینکه آیا تاثیر زیادی داره به این علت عرض میکنم که خود لیکا جذب رطوبت میکنه و رطوبت بستر رو به طبع بالا میبره و این باعث نمیشه کنترل رطوبت سخت بشه ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما ۵۰ درصد پیت ماس خیلی زیاد هست میتونید پیت ماس رو ۲۰ درصد کنیدویا ۱۰ درصد پیت ماس ۱۰ درصد لیکا ترکیب کنید ماسه یا سنگریزه رو هم ۷۰ درصد کنید. بهتر هست کامل ترکیب کنید فقط روی سطح بستر لیکا بریزید چون جاذب رطوبت هست باعث پوسیدگی طوقه جوانه ها خواهد شد.

    7. محمد میگوید:

      سلام با تشکر از راهنماییهای دقیقتون
      اگر از خاک غنی استفاده بشه پیتماس و ورمی کمپوست مرغوب و سنگریزه ،و اینکه فرمودید در این شرایط کود دهی لازم نیست استفاده از کود همونطور که ذکر شد آسیبی میزنه یا به رشد بهتر کمک میکنه و اینکه خزانه سه ماه آستریاس رو بنده هرهفته از زمان جوانه زنی کامل ۵ دقیقه به هوادهی اضاف کردم و الان به ۵۰ دقیقه رسیدم آیا به نظرتون کافی نیست این روند و اینکه هوادهی به این شکل اگر موردی وجود نداشته باشه و رشد مناسب باشه کمه و یا بیشتر و کمتر بودنش توی رشد تاثیری داره یا خیر ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،کوددهی بهتر هست در زمان رشد ماهی یک بار انجام بشه، برای کاکتوسهای زیر دوسال کوددهی هر دوهفته یک بار. تاسه ماهگی روزی یک ساعت هوادهی کافی هست بعد از سه ماهگی هوادهی باید افزایش پیداکنه، تا پایان شش ماهگی که کلا درب برداشته بشه، رطوبت بستر زیاد باشه باعث پوسیدگی طوقه جوانه ها شده وبمرور زمان از بین میرند.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، مشکلی نیست رشدشون ایدال هست ژیمنو ها تا پنج ماهگی رشد کمی دارند بعد از پنج ماهگی رشدشون سریع میشه.

    8. IMAN میگوید:

      سلام و خسته نباشین.بذرهای کاکتوس من بعضیاشون به شکل مارپیچ جوانه زدن.عادیه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز جوانه ها عکس واضح بدون نور فلش بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    9. فرهاد میگوید:

      سلام ، ما یک گلخونه ۲۵۰ متری داریم که ۸۰% اون رو ساکولنت تولید تکثیر و پرورش میدیم ۲۰ درصد گلخونه هم کاکتوس خانواده اپونتیا و الانگاتا داریم حالا سوال من اینه که آیا با شرایط گلخونه ما اون هم در این فصل از سال میتونیم خزانه کاکتوس بخریم و یه مدت نگهداری کنیم و بعد تکی کنیم تو گلدون ها یا نه خزانه های ما از بین خواهد رفت ، همون بریم سمت ساکولنت ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر دما ورطوبت گلخانه برای رشد خزانه ایدال باشه مشکلی نیست میتونید تهیه کنید، برای بذر کاری دما باید بین ۲۰_۳۰ درجه ورطوبت ۷۰_۸۰ درصد رو تامین کنید ولی اگر خزانه اماده میخواهید تهیه کنید دما بین ۲۰_۳۰ درجه ورطوبت بین۶۰_۵۰ درصد رو باید تامین کنید ونور مناسبی برای رشد داشته باشند.

    10. پوریا میگوید:

      سلام ممنون از سایت خوبتون ببخشید که بازم با سوالات بهتون زحمت میدم جوانه های من اواخر مهر کاشتم ژمینو ابلق و از کپسول بذر گرفتم الان نزدیک دو هفتس که رشد نمیکنن همه رطوبت هم دما هم قارچ کش همه درست انجام دادم نوردهی و هوادهی هم هر روز انجام میدم میخواستم بدونم طبیعی بعد این مدت انقدر کوچکین http://uupload.ir/files/rfqd_dsc_0001.jpg

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما ،ختیار دارید در خدمتتون هستیم. برای یک ماه وچند روز رشدشون خوب هست،نگران نباشید جوانه ها کمی رشد میکنند ،کمی استراحت میکنند ومجدد شروع به رشد میکنن. بستر رو زیاد جابجا نکنید وسط بستر ترک برداشته، در جای ثابتی نگهداری کنید ودما و رطوبت رو ایدال نگهدارید مجدد شروع به رشد میکنند.

        • فرزاد میگوید:

          با سلام مجدد من از یکهفته پیش جوانه هامو بخاطر کمبود نور به پنجره شمالی منتقل کردم درب جوانه هامم برداشتم کامل . اما چند روزه تغییر رنگ دادن قهوه ای مایل به قرمز . آیا خراب شدن؟؟
          http://8upload.ir/uploads/f53346243.jpg
          http://8upload.ir/uploads/f845353340.jpg
          واقعا موندم چکارکنم . پنجره جنوبی بزارم جوانه ها ضعیف و نور خوب بهشون نمیرسه . پنجره شمالی هم که وضعیتش اینه . نور منصوعی هم که جوابگو نیست. حجم کاکتوسهام زیاده و همش داره خراب میشن.

          • کارشناس 1 میگوید:

            سلام، دما ونور زیاد باعث تغییر رنگ جوانه ها میشه دما ونور ایدال بشه مجدد رنگشون سبز میشه، جای نگرانی نیست، میتونید نور رو فیلتر کنید ودما رو کاهش بدید.

    11. پوریا میگوید:

      سلام ممنون از وقتی که برای جواب دادن به سوالات میزارید ببخشید جوانه های من تویه یه ظرف در دار با در روشنه که کامل بسته میشه ولی بخار نمیکنه میخواستم بدونم این یعنی رطوبت خاک کمه مشکلی وجود نداره و ابیاری هم چه موقع خوبه وقتی یکم خشک شد سریع باید خیس کنیم خاکو یا بخاطر اینکه بخار نمیکنه باید کمتر هوادهی کنم؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما،داخل بستر زمانی بخار میکنه که دمای داخل بستر از دمای بیرون بستر بیشتر باشه، یعنی دمای محیط نگهداری کمتر از دمای داخل بستر باشه، در این صورت داخل بستر بخار میشه،هیچ مشکلی نیست ونیازی نیست که داخل بستر بخار کنه، زمانی که سطح بستر کمرنگ شد میتونید ابیاری کنید.

    12. حامدي میگوید:

      سلام خسته نباشید
      من یه سری کامنتارو میخونم کارشناستون فرمودن بعد از سه ماهگی بیو بیست دو بار به فاصله یک هفته و بعد از اون کود ۱۲ ۱۲ ۳۶ به فاصله ی دو هفته تا دو سالگی
      ولی داخل مقاله گفته شده که بعد از انجام این پروسه نوبت بعدی کود شش ماه بعد هست
      سوالم اینه که هر دو هفته تا دو سالگی ؟ یا خیر بیو بیست به فاصله یک هفته و دو هفته بعد ۱۲ ۱۲ ۳۶ و بعد از اون نوبت بعدی شیش بعد ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از توجه شما،فاصله زمانی مصرف کود بیو بیست شش ماه هست، فاصله زمانی مصرف کود ۱۲،۱۲،۳۶ هر دو هفته یک بار تا دو سالگی اگر ترکیب خاک کاکتوسها غنی باشه یعنی با کود ورمی کمپوست یا کود استریل شده دامی غنی شده باشه نیازی به کوددهی نیست.

    13. امین میگوید:

      سلام.به انتقاد به سایتتون،قبلا راحت میشد تو دسته بندی مقاله ها ،مقاله مورد نظر رو پیدا کرد ولی الان که سایت عوض شده،خیلی پیدا کردن مقاله سخت و وقت گیره اگه امکان داره یه راه حل برا این موضوع اندیشیده بشه.بازم برا همه چی مچکر

      • کارشناس میهن کاکتوس میگوید:

        سلام وقت بخیر ممنون از انتقادتون، دسته بندی های مقالات در فرمت دسکتاپ در سمت چپ و در فرمت گوشی پایین مقالات اضافه شد. در منو هم از قبل وجود دارد.

    14. مژدهی میگوید:

      سلام.جونه های من تقریبا سه هفته سن دارند قبلاً هم بهتون گفتم که روزها دما اتاق خوبه و پشت پنجره هستند(روزی چهار ساعتی نور دارند.از سمت پنجره جنوبی.شیشه پنجره مات هستش) ولی شبها و روزهایی که هوا ابری هست دمای اتاق پایین میاد،براشون دمای پایین ضرر داره؟چون تو اتاق وسیله گرمایشی نیست و تنها جایی هست که نور داره ولی میگم شبها و روزهای هوا ابری ،هوا سرد میشه میترسم آسیب ببینند!من استان کرمان هستم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر دما شبانه روز از 15 درجه کمتر نباشه مشکلی پیش نمیاد ولی اگر شبها دما از 15 درجه کمتر میشه بهتر هست یک وسیله گرمایشی داخل اتاق روشن کنید.

    15. حمید میگوید:

      سلام و خدا قوت
      جوانه های من الان ۵ماهه هستند. از صبح ساعت ۹تا عصر ساعت ۴هوادهی میکنم و شب درب ظرف رو میبندم.
      اینطوری بستر تقریبا هر روز خشک میشه. با توجه به اینکه میگید زمستون نباید خیلی به کاکتوسها آب بدیم, بستر رو هر روز آبیاری کنم یا نه؟
      کود هم بهشون ندادم چون گفته میشه در فصلهای سرد گیاه استراحت میکنه. بهشون کود بدم یا نه? کود مخصوص کاکتوس از سایت خودتون خریدم. اگه قرار شد کود بدم چقدر باید بهشون بدم.
      با تشکر از لطفتون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر جوانه ها رشد دارند ابیاری رو انجام بدید ،وکوددهی رو هم انجام بدید، کوددهی از پایان سه ماهگی شروع میشه، هر دو هفته یک بار، یک گرم در یک لیتر اب،اگر رشدشون متوقف شده ورشدی ندارند کوددهی نکنید ولی ابیاری رو زمانی که خاکشون کامل خشک شد انجام بدید،چون هنوز جوانه هستند وریشه های ضعیفی دارند کامل خاکشون خشک بشه ازبین میرند.

    16. iman.quest2010 میگوید:

      با سلام و خسته نباشید
      شما فرمودید هفته ایی یکبار با دیازینون واسه لاروها سمپاشی انجام بشه چیزی که هستش اینه که تا هفته چهارم بعید میدونم چیزی باقی بمونه شبی ۲ الی ۳ تا جوونه میخورن شن خیلی ریز هم به مقدار فراوان ریختم دیازینون واسشون مثل آب میمونه هوادهی هم روزی سه تا یک ساعت انجام میدم بیشتر استروهارو میخورن یا روشون سوراخ ایجاد میکنن اگر راهه دیگه ایی هست لطف بفرماین راهنمایی کنین اگر نه ولشون کنم بخورن تا تمام بشه دیگه
      ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر تعداد لاروها زیاد هست یک بستر جدید دیگری درست کنید وکامل ضدعفونی کنید وجوانه ها رو به بستر جدید انتقال بدید جوانه ها رو هم حتما با محلول رقیق شده حشره کش شستشو بدید تا لاروی به داخل بستر جدید انتقال پیدا نکنه. بستر فعلی رو هم میتونید دور بندازید.

    17. مژدهی میگوید:

      سلام.بذرهای من شش ماهه هستن و به خاطری که از نوع ستونی هستند تو خزانه جا نمیشن برا جابجایی چیکار باید کرد و تو چه خاکی باید انتقال بدم؟خاک الآنم پیت ماس خالی هستش.سوال دوم بذر تازه کاشتم و روزی سه ،چهار ساعت جلو نور پشت پنجره اتاق هستند ولی شبها که دما پایینه یا روزهایی که آفتاب نیسته چیکار باید کرد؟بعدازظهرها هم که دما پایین میاد و تواتاق نور نیست و دما کم میشه چیکار بایستی کرد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر شش ماه رو تموم کردند وجا برای رشد ندارند میتونید تک کنید،از خاک مخصوص کاکتوسها که از قبل ضدعفونی وخشک شده میتونید استفاده کنید،روزی سه _چهار ساعت نور برای جوانه های چند روزه کافی هست ولی با بزرگ شدنشون میتونید اگر کمبود نور داشتید از نور مصنوعی استفاده کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.