نگهداری جوانههای کاکتوس پس از سبز شدن: نگهداری بعد از سبز شدن کاکتوسها در چند ماه اول مهمترین قسمت پرورش کاکتوسها میباشد. بعد از جوانه زنی بذرها مهمترین نکاتی که باید دقت شوند تا جوانهها رشد ایده ال داشته باشند عبارتاند از هوادهی، اسپری قارچ کش، آبیاری و کوددهی، که در ادامه مطلب به شرح این موارد میپردازیم.
هوادهی جوانههای کاکتوسها:
یکی از نکات خیلی مهم که اکثر پرورش دهندگان بخصوص برای کسانی که تجربه کافی ندارند هوادهی بستر کاشت است. معمولاً بعد از سبز شدن کامل بذرها هوادهی باید شروع شود. هوادهی به دلیل کم کردن رطوبت بستر انجام میگیرد، رطوبت زیاد باعث پوسیدگی ریشه و یا طوقه جوانهها شده و در نهایت جوانهها از بین خواهند رفت.
چطوری هوادهی را شروع کنیم؟
سعی کنید درب یا سلفون روی بستر را بهکلی باز نکنید، این کار را بهمرور زمان انجام دهید تا به جوانهها شوک وارد نشود، باز کردن کلی درب باعث کم شدن ناگهانی دما و رطوبت شده و به جوانهها شوک وارد میشود. توصیه ما برای هوادهی سه روز اول ۱۵ دقیقه درب بهصورت نیمه باز کنید و سپس درب را ببندید، بعد از سه روز به مدت یک ساعت هوادهی را بهصورت درب نیمه باز میتوانید انجام دهید، هر چقدر هوادهی در روز فواصل زیادی داشته باشد بهتر است. برای مثال یک ساعت را در روز به چهار قسمت تقسیم کرده و در روز چهار بار هر بار ۱۵ دقیقه هوادهی انجام شود. اگر وقت کافی برای این کار را ندارید روزی یک ساعت هوادهی در ساعت گرم روز کافی خواهد بود.
هوادهی تا پایان شش ماهگی باید ادامه داشته باشد و تا این مدت هر روز باید مقداری به هوادهی افزوده شود تا در پایان شش ماهگی درب بستر بهکلی برداشته شود، در مناطقی که رطوبت هوا زیاد هست بعد از پایان سه ماهگی هم میشود درب را برداشت. قبل از شش ماهگی و حتی در ماههای اول نیز میتوان درب ظرف را کامل برداشت ولی این کار باعث خواهد شد که جوانهها رشد کمی داشته باشند.
پیشگیری از ابتلا جوانهها به قارچ:
بزرگترین مشکل در نگهداری جوانههای کاکتوس بیماریهای قارچی میباشد. حتماً سعی کنید از ابتلا به بیماریهای قارچی جلوگیری کنید. زیرا درمان جوانههای مبتلا شده بسیار سخت خواهد بود. برای پیشگیری از ابتلا جوانهها به قارچ بهتر هست هر دو هفته یک بار اسپری محلول قارچ کش انجام شود. برای این کار بهتر هست از قارچکش پریویکور استفاده شود، اگر به این نوع قارچ کش دسترسی نداشتید میتوانید از سم قارچ کش کاربندازیم و یا مانکوزب هم استفاده کنید. قارچ کشی تا پایان سه ماهگی هر دو هفته یک بار انجام خواهد شد. بعد از پایان سه ماهگی ماهی یک بار تا پایان یک سالگی، برای پیشگیری از ابتلا به قارچ در انواع گیاهان بهتر هست هر شش ماه یک بار با محلول قارچ کش تمام قسمتهای گیاه و خاک سمپاشی شوند.
آبیاری جوانههای کاکتوس به چه نحوی باید باشد؟
جوانهها تا یک ماه نیازی به آبیاری نخواهند داشت ( در صورتی که درب کامل بسته باشد) بعد از یک ماه کم کم سطح بستر کمرنگ خواهد شد و این دلیل کم شدن رطوبت بستر هست که در مشاهده چنین اتفاقی باید بستر کشت آبیاری شود، در ماههای ابتدایی بهتر هست آبیاری از طریق اسپری و از بالای بستر انجام شود، زیرا ریشهها کم و سطحی بوده و اسپری مقداری آب برای تأمین آب بستر کافی خواهد بود، برای آبیاری جوانهها بهتر هست از آبهای بدون کلر و فلوراید استفاده شود تا بستر رسوب نبندد. برای این کار میتوان از آب باران، یا آب دستگاه تصفیه شده و یا آب جوشیده سرد شده و یا آب مانده که ۲۴ ساعت داخل ظرف بدون درب مانده باشد استفاده کرد. بعد از پایان سه ماهگی آبیاری را میتوان از طریق زهکش بستر هم انجام داد، به این طریق که داخل یک ظرف بزرگتر از بستر آب ریخته و بستر را داخل آب قرار دهید، تا زمانی که آب به سطح بستر برسد، بعد بستر را از داخل آب خارج کنید و روی وسیلهای مانند سبد بگذارید تا آب اضافه خارج شده و بعد بستر را در محیط اولیه خود قرار دهید. حتماً باید به این نکته دقت کنید که نباید سطح بستر خشک شود، خشک شدن بستر باعث ترک خوردن خاک بستر شده و به ریشه جوانهها آسیب خواهند زد و احتمال از بین رفتن جوانهها بسیار بالاست، کمبود آب مشکلی از قبیل وارد شدن شوک به جوانهها هم وجود خواهد داشت که با متوقف شدن رشد و یا کم شدن رشد جوانهها را در پی خواهد داشت.
کوددهی خزانه کاکتوسها:
بعد از پایان سه ماهگی کوددهی باید شروع شود، کوددهی برای تقویت کردن جوانه ها استفاده میشود تا جوانهها رشد ایده الی داشته باشند. برای این کار میتوان از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کرد، برای اولین کوددهی بهتر هست از کود کامل بیو بیست طلایی bio20gold یا کود npk 3-11-38 استفاده شود، طریقه مصرف این نوع کود برای جوانهی کاکتوسها برای اولین بار ۱ میلی لیتر یا یک گرم در یک لیتر آب مخلوط کرده و بستر کشت را کامل با این محلول آبیاری کنید، یک هفته بعد مجدد با همین میزان کوددهی را انجام دهید، دو هفته بعد کوددهی با کودهای npk پتاس بیشتر از ازت را شروع کنید، برای مثال کود npk 12،۱۲،۳۶ یا ۳،۱۱،۳۸، که این دو نوع کود برای جوانههای کاکتوسها مناسب میباشد. سری بعد استفاده از کودهای گفته شده شش ماه بعد خواهد بود، پس بهتر هست آخرین روز آبیاری با کود را یادداشت کنید و شش ماه بعد کوددهی را با این نوع کود تکرار کنید. کوددهی از پایان سه ماهگی شروع شده و تا پایان دو سالگی ادامه خواهد یافت، بعد از پایان دو سالگی ماهی یک بار در زمان رشد گیاهان. در این فواصل احتمال تقارن شدن مرحله کوددهی با سمپاشی محلول قارچ کش به وجود خواهد آمدن که در این شرایط اول سمپاشی با محلول قارچ کش را انجام دهید و کوددهی را به دو هفته بعد موکول کنید. این روش در اکثر گلخانههای صنعتی در هلند استفاده میشود.
نور و دما:
جوانههای کاکتوس از ابتدای سبز شدن به نور آفتاب نیاز دارند، نور ملایم روزی ۲ الی ۴ ساعت برای جوانهها کافی میباشد. نور کم باعث باریک شدن جوانهها و نور شدید باعث سوختگی یا پختگی جوانهها خواهد شد. نور مصنوعی نیز میتوان برای جوانهها استفاده کرد ولی همیشه توجه داشته باشید که نور آفتاب بهترین منبع نوری برای کاکتوسها میباشد.
دمای مناسب برای رشد اکثر جوانههای کاکتوس در حدود ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتیگراد میباشد.
سؤالات متداول در مورد جوانهها:
جوانهها تغییر رنگ دادهاند و از رنگ سبز مایل به قرمز قهوهای شدهاند:
دلیل تغییر رنگ جوانهها گرما و نور زیاد و یا سرما هست. بستر را در جایی که دما بین ۲۰_۳۰ درجه هست انتقال بدید و نور را بشکنید (فیلتر کنید). بعضی وقتها تغییر رنگ جوانهها کاملاً طبیعی بوده و به مرور زمان با رشد جوانه به حالت اولیه برمیگردد این نوع تغییر رنگ در جوانههای آستروفیتوم ها بیشتر شایع هست.
رشد جوانهها بعد از یک ماه متوقف شده است:
جوانهها بعد از رشد مقداری استراحت کرده و مجدد شروع به رشد میکنند و این علت طبیعی است. بعضی وقتها جوانهها تا چندین ماه رشدی ندارند و از همان ابتدای جوانه زنی کوچک میمانند دلیل این مشکل شوک وارد شده به جوانهها میباشد، دلایلی که باعث شوک به جوانهها میشود جابجایی بیش از اندازه بستر کشت، انعطاف پذیری بستر کشت، کمبود آبیاری و خشکی کشیدن جوانه به مدت طولانی.
جوانهها به صورت طولی باریک و دراز رشد میکنند:
دلیل این مشکل کمبود نور هست بستر را به جای پرنور و فیلتر شده انتقال دهید. انتقال به مکان پرنور را به تدریج انجام دهید.
جوانه ها چروک میشوند:
این عارضه چند دلیل میتواند داشته باشد، کمبود رطوبت، بهتر هست بستر را کامل آبیاری کنید، استفاده بیش از اندازه از سموم قارچ کش، اگر دز مصرف قارچ کش زیاد شده، بهتر هست بستر را آبشویی کنید تا سم موجود در بستر خارج شود. وجود افت در خاک از جمله شپشک آردآلود، که بهتر هست از چند قسمت بستر جوانهها با احتیاط از بستر خارج شوند و ریشه ها چک شود.
کنار بستر حشرات کوچکی پرواز میکنند:
علت این مشکل رطوبت زیاد بستر میباشد که مگس سیاه ماده علاقهمند به تخم گذاری در خاکهای مرطوب را دارد، برای پیشگیری از این افت بهتر هست رطوبت بستر را کم کرده و کنار بستر از کارتهای چسبدار استفاده شود، لاروهای این حشره به جوانههای کاکتوسها آسیب جدی وارد میکنند که بهتر هست در زمان مشاهده لاروها در بستر، با محلول سم حشره کش کامل آبیاری شود.
سطح بستر سبز رنگ میشود:
دلیل این مشکل رطوبت زیاد بستر و تهویه نامناسب میباشد، بهتر هست بستر کشت هوادهی شده تا رطوبت بستر کم شود و اکسیژن کافی به جوانهها برسد، نور را شکسته و نور غیر مستقیم به بستر بتابد. تا جای ممکن قسمتهای سبز را با پنس استریل شده جمع کنید و روی سطح بستر ماسههایی که از اندازه جوانهها کوچکتر هستند و شکل کروی دارند بریزید تا نور با سطح بستر تماس نداشته و بستر جلبک نبندد. از ظرفهایی که مات هستند برای بستر کشت استفاده کنید ولی درب حتماً باید شفاف باشد تا نور کافی به جوانهها برسد.
تارهای سفید رنگی اطراف جوانه نمایان شده:
اگر تارهای سفید رنگ در یک قسمت جوانه باشند ریشههای جوانه هستند، بعضی مواقع این تارها کل جوانه را در برمیگیرند که این نوع تارها شبیه تارهای عنکبوت هستند در این حالت جوانه قارچی شده و باید از بستر کشت خارج شود تا بقیه جوانهها مبتلا نشوند.
تغییر رنگ جوانههای کاکتوس که طبیعی میباشد( تصاویر بالا)
سبز شدن و جلبک بستن سطح بستر (تصاویر بالا)
ژلهای شدن جوانهها در اثر بیماریهای قارچی که فوراً باید از بستر حذف شوند (تصویر بالا)
رشد علفی جوانهها در اثر کمبود نور (تصاویر بالا)
ریشه جوانهها (تصاویر بالا)
تغییر رنگ جوانه ها در اثر نور و گرما
رشد ایده آل و طبیعی جوانهها
برای آموزش کاشت بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.
برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.
نویسنده: کارشناس میهن کاکتوس
منبع: میهن کاکتوس
سلام خسته نباشید… جوانه های کاکتوس من رنگ شون قرمزه بعضی ها به سفیدی میزنن اما سفت هستن ژله ای مانند نیستن
من باید چیکار کنم تا رنگشون طبیعی بشه.. آیا رنگشون درست میشه؟
سلام، ممنون، دما ونور زیاد باعث تغییر رنگ جوانه ها میشه،دما ونور ایدال بشه رنگ جوانه ها مجدد سبز میشه ،سفیدشدن جوانه ها احتمالش هست که ابلق باشند.
یه دنیا ممنون
خیالم راحت شد… بازم ممنون
سلام و خسته نباشید خدمت اساتید
من بستر های جوانه های کاکتوسم رو بردم بالکن ، چون توی خونه دیگه نور نمیوفتاد و رشدشون کمی داشت علفی میشد
امروز متوجه شدم بعضی از جوانه ها به شدت قرمز شدن بعضیاشون رنگشون کمی تیره شده و حالت قهوه داره ( خراب نشده تغییر رنگ داده )
بسترا توی جای سایه هستن نورشون کاملا غیر مستقیمه ، به نظرتون دوباره بیارمشون داخل خونه ؟ یا بزارم بمونن ؟
بسترا کاشتشون تیر ۹۸ بود و الان درشونو برداشتم ولی تا وقتی خاکشون خشک میشه اب اسپری میکنم
اگه نیاز بود بگین عکسشم بفرستم
سلام، ممنون، دما ونور زیاد باعث تغییر رنگ جوانه ها میشه دما ونور ایدال بشه رنگشون مجدد سبز میشه. میتونید برای کاهش دما وکم کردن نور روی بالکن شید بکشید.
خیلی ممنون
بالاشون شید هستش . یعنی قرمز موندنشون مشکلی واسشون پیش نمیاره ؟
ممنون از شما،نه مشکلی بوجود نمیاد ولی اگر دما زیاد باشه رشدشون موقتی متوقف میشه.
من دیدم بذر رو داخل گلدون میکارن بعد یه ظرف پلاستیکی میذارن روش سایز این گلدون چنده؟
به این نوع گلدان ها به اصطلاح کاسه ای گفته میشه با سایز ۱۲ به بالا که معمولا سایز ۱۶ بیشتر استفاده میشه
سلام خسته نباشید.من داخل بستر استروفیتوم واستریاس کشت کردم الان ۵روز از زمان کشت میگذره.دما شب ها به ۱۸درجه روزها به ۳۴درجه میرسه .آیا اشکالی دارد؟http://uupload.ir/files/f6ci_img_20200524_123746.jpg
البته داخل گلخانه با دولایه شید ۵۰درصد و پلاستیک معمولی نگهداری میشن.
سلام، ممنون، لینکی که فرستادید بازنمیشه لینک مستقیم رو کپی وارسال کنید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
http://uupload.ir/files/np97_img_20200528_114756.jpg
الان دما روزها به ۳۵وشب ها به ۲۰میرسه.و۱۲روز از کشت میگذره .همه ی بذرها دراومده.هوادهی از چه موقع شروع کنم.؟چه موقع سنگ ریزه بریزم
بعد از پایان یک ماهگی میتونید سنگریزه بریزید ،میتونید هوادهی رو شروع کنید.
سلام
من مهر ماه ازتون بذر خریدم کاشتم
ولی اندازشون از دوماهگی به بعد زیاد فرق نکرده و حدود دو سه میلیمتر هست.
اشکال کار کجا هست
سلام، جوانه چه نوع کاکتوسی هستند؟ شرایط نگهداری رو بفرمایید واز جوانه ها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.
سلام و خسته نباشید یه سوال داشتم اینکه قرار دادن جوانه های کاکتوس مقابل نور مسقیم خورشید ایا مشکلی نداره البته جوانه هارو دارون کیسه قرار دادم؟؟؟
http://uupload.ir/files/e7ar_20200523_174043.jpg
ممنونم
سلام، ممنون، هیچ وقت این کار رو انجام ندید باعث پخته شدن جوانه های کاکتوسها شده واز بین میرند، همیشه در محیطی که نور فیلتر شده داره نگهداری کنید.
سلام علت اینکه جوانه های کاکتوس من که الان هشت ماهشونه، فقط اندازه عدس هستن چیه؟
سلام شرایط مناسب را فراهم کنید و میتونید از کود استفاده کنید.
با سلام من چند تا از بذر هایی که از خودتون گرفتم رو کاشتم و عالی جووونه زد امروز میخواستم ده دقیقه هوادهی شون کنم ولی وقتی در ظرف رو تا نیمه باز کردم و مشغول کارهام شدم تا دو ساعت بعد که ندیدمشون به کل یادم رفت.البته خاکشون هنوز خیسه یعنی بهشون شوک وارد شده؟ اگه بهش شوک وارد شه چه اتفاقی می افته؟
سلام، مشکلی بوجود نمیاد اگر سطح خاک کمرنگ شده اب اسپری کنید.
فعلا بذرای این شکلی رو از خزانه جدا کردم و یه کم قارچ کش رو بستر اسپری کردم.
چند تا خزانه دیگه هم دارم ولی اونا فعلا مشکلی نداشتند. ممکنه که اونا هم مشکلی براشون پیش بیاد؟برای اونا نباید کاری بکنم؟
بهتر هست بقیه بستر ها رو هم بررسی کنید تا مشکلی بوجود نیاد.
سلام
بذرهایی که برام ارسال کردید رو دو روز پیش کاشتم. امروز چکشون کردم و دیدم دو سه تا بذر این شکلی شدن. به نظر شما ریشه است که سر و ته شده،یا قارچه یا از رطوبت زیاده؟
لطفا راهنمایی کنید که چکار باید بکنم
فکر کنم بذر اسریوس مگنی فیکوس یا مارگیناتو سریوس باشن.
http://8upload.ir/uploads/f745320469.jpg
سلام، بیماری قارچی هست ،بستر رو قبل از کشت بذر کامل ضدعفونی کرده بودید؟ بعد از کشت بذرها حتما روی بستر هم محلول قارچ کش اسپری کنید،بذرهای الوده رو جمع کنید وبامحلول قارچ کش شستشو بدید ومجدد کشت کنید قبل و بعد از کشت مجدد، بستر رو با محلول قارچ کش سمپاشی کنید.
سلام چندتا سوال داشتم ممنون میشم جواب بدین . ۱- بعد از سه ماهگی کود دهی رو چطور باید انجام بدم ؟( کودهای ۳۸-۱۱-۳ و ۳۶-۱۲-۱۲ رو تهیه کردم ) و ۲- هوادهی رو بعد از جوانه زدن باید به مرور زیاد کنم به طوری که تا پایان شیش ماهگی بودن درپوش باشن ، درسته ؟
۳- محلول قارچ کشی که درست میکنم میتونم دفعات بعد هم استفاده کنم یا خاصیتش رو از دست میده ؟
۴- برای ضدعفونی بستر دیازینون نمیتونم پیدا کنم استفاده نکنم میشه ؟ یه سم آلترنتیو معرفی کنین
سلام، بعد از پایان سه ماهگی هر دو هفته یک بار تا پایان دو سالگی میتونید از هردوی این کودها بصورت دوره ای استفاده کنید،بله به همین صورت هوادهی رو انجام بدید،تا یک هفته میتونید از محلولی که درست کردید استفاده کنید بعد از یک هفته خاصیتش از بین میره واثری نخواهد داشت، از سم دلتامترین یا سایپرمترین میتونید استفاده کنید.
سلام صبح بخیر
اگه به جوانه ها کود ندیم و روزانه ۱و نیم ساعت نور داشته باشن چه مشکلی میتونه پیش بیاد؟
سلام، کوددهی بعد از پایان سه ماهگی بهتر هست شروع بشه کوددهی برای تقویت جوانه ها استفاده میشه، اگر خاک بستر غنی باشه نیازی به کوددهی نیست. بمرور زمان با بزرگ شدن جوانه ها زمان نوردهی هم باید افزایش پیدا کنه.
خاک بستر پیت ماس بلک قراره بزارم نیاز به کود هست؟
تا سه ماهگی نیازهای جوانه ها رو تامین میکنه بعد از پایان سه ماهگی میتونید کوددهی کنید.
ممنون اگه خاک، مخلوطی از پیت ماس و کوکوپیت و پرلیت باشه چه مشکلی امکان داره پیش بیاد؟
میتونید ازپیت ماس بتنهایی استفاده کنید ویا با کوکوپیت ترکیب کنید هیچ مشکلی بوجود نمیاد پرلیت رو بهتر هست ترکیب نکنید چون سفید هستند وزودتر باعث جلبک زدن بستر میشن.
الان رنگ ظرف کشت منم سفیده جلبک میزنه؟ باید رنگشو تغییر بدم؟
اگر سفید مات باشه وشفاف نباشه مشکلی بوجود نمیاد.
خیلی ممنون از اینکه انقد پشتیبانی میکنین?
ممنون از توجه شما دوست گرامی.
من پیت ماس رو گذاشتم توی چند تا نایلون و گذاشتم دو ساعت توی آب جوش موند بعد گذاشتم بیرون سرد شد و با دز نرمال کاربندازیم قارچکشی کردم بعد بذر هارو کاشتم باید با دز ۵ برابر قارچکشی میکردم؟
وقتی داخل اب جوشیده گذاشتید ضدعفونی شده دیگه نیازی نبود با محلول قارچ کش هم ضدعفونی کنید ،ولی خوب محکم کاری کردید، حتما ابشویی کنید تا سم موجود خارج بشه بعد بذرها رو کشت کنید. اگر محلول رویک گرم در یک لیتر اب حل کردید نیازی به ابشویی نیست. میتونید بذرها رو کشت کنید.
اگه بذر هایی که جوونه نزدن به خاطر دمای کم باشه میتونم بعد از یکماه اونارو به بستر دیگه ای منتقل کنم و اونجا جوونه بزنن یا دیگه وقتی جوونه نزدن خراب شدن؟
میتونید دما رو بین ۲۰الی۳۰ درجه ایدال کنید داخل همون بستر اولیه هم جوانه میزنند.
سلام توی اون ظرفی که توش میرتلو هارو کاشته بودم یکیش قرمز شده گفتم شاید از نور زیاد بوده برا همین یکم نور رو کمتر کردم الان که فک میکنم فقط اون یدونه اون طوری شده احتمالش هس ابلق باشه؟
سلام، احتمالش هست.
سلام بستر کشت کاکتوس هام .۷۰ روزه هستند . زیر نور مصنوعی بزرگشون کردم . امروز که داشتم قارچکشی میکردم متوجه شدم روی بستر خزه در اومده . با اینکه ماه اول داخل بستر شن ریز ریخته بودم اما بازم . خزه روی بستر اومده . آیا به جوانه ها آسیب میزنه؟ نیازی هست بستر کشت تعویض کنم یا دوباره روی خزه شن بریزم؟؟
سلام، نیازی نیست بستر رو عوض کنید اگر مقدارشون کم هست با پنس جمع کنید وروی قسمتهایی که خزه بسته ماسه بریزید.
اینم عکس بستر ها ی کشت . مامیلاریا میکس و هاماتو کاشتم . بعضی از جوانه ها رنگشون مایل به قهوه ای شده .آیا طبیعیه ؟؟؟؟
http://8upload.ir/uploads/f11470292.jpg
http://8upload.ir/uploads/f767050131.jpg
http://8upload.ir/uploads/f67943892.jpg
http://8upload.ir/uploads/f743650.jpg
اگر جوانه هایی که تغییر رنگ دادن حالت نرم وابکی ندارند مشکلی نیست دما ونور زیاد باعث تغییر رنگ جوانه ها میشه.
سلام
بذر کاشتم به همون دستور کاشت شما
مشما کشیدم روش
بعد چند روز سبز شدن
و دوباره بعد چند روز همه جوانه ها کپک زدن
دلیلش چیه .به خاطر مشما نبوده؟
سلام، قبل از کشت بستر رو کامل ضدعفونی کردید؟الوده بودن بستر بیشتر باعث این موضوع میشه. تمام قسمتهای کپک زده رو جمع کنید وبستر رو با محلول قارچ کش سمپاشی کنید وهوادهی کنید.
سلام و خسته نباشید من توی تیر ماه حدود ۵ تا بستر کاکتوس کاشتم رشد اون یکیا خوبه ولی بستر مامیلاریا و فرالیا کلا رشدشون متوقف شده (واینکه قبل این توی ماه های اول یبار خاکشون به شدت خشک شده بود ولی چون درش بسته بود رطوبتش بالا بود ) حالا چیکار کنم رسد کنند حدود ۱۰۰ تا کاکتوس توی بسترش هست
سلام، ممنون، کلا رشد جوانه های مامیلاریا وفرالیا کم هست،ولی با فرمایشات شما به جوانه ها شوک وارد شده برای اینکه مجدد شروع به رشد کنند باید مجدد بهشون شوک وارد کنید برای این کار بهتر هست یک بستر کشت جدیدی درست کنید وجوانه ها رو به بستر کشت جدید انتقال بدید تعویض خاک به گیاه شوک وارد کرده وباعث رشد مجدد میشه.
ممنون
سلام خسته نباشید مدت زمان جوانه زدن بذر بلوسفلدیا و
دمای مناسب جوانه زدنه این بذر را بفرمایید ممنون
سلام، ممنون، در این مورد اطلاعی ندارم از همون شرکت که بذر رو تهیه کردید بپرسید.
سلام خسته نباشید. کی میتونم هوادهی رو انجام بدم
سلام از یک ماهگی به بعد مناسبه
سلام کی بذر هاتون رو درباره تامیین میکنید؟
میره برا سال بعد
سلام تا یک ماه و نیم دیگه
سلام کی بذر هاتون رو درباره تامیین میکنید
سلام تا یک ماه و نیم آینده
سلام و خسته نباشید
توی این مقاله گفتید کود دهی به این صورت باشه:بعداز اولین جلسه کوددهی دومین بار یک هفته بعد سومین بار دو هفته بعد چهارمین بار شیش ماه بعد!درصئرتی که جتهای دیگه توی سایت خوندم که از سه ماهگی تا یک سالگی هردوهفته یکبار و تا دوسالگی ماهی یکبار.
حالا کدوم مورد درسته؟نمیدونم شایدم من اشتباه متوجه شدم.اگه میشه راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام، ممنون، این روش کوددهی که ذکر شده برای کود بیوبیست طلایی هست، اگربرای اولین بار از کود بیوبیست طلایی میخواهید برای تقویت جوانه ها استفاده کنید دو بار بافاصله یک هفته باید استفاده کنید دو هفته بعد با کودهای npkولی اگر از همون ابتدا میخواهید با کودهای npk جوانه ها رو تقویت کنید همون دو هفته یک بار وبعد از دوسالگی ماهی یک بار در زمان رشد.