آموزش نگهداری و معرفی آلوئه پیرسونی

آموزش نگهداری و معرفی آلوئه پیرسونی

آموزش نگهداری و معرفی آلوئه پیرسونی: این گونه در پارک ملی و کوه‌های مجاور ان در منطقه نامیبیا و در ارتفاع ۳۰۰ تا ۱۵۰۰ متر از سطح دریا در یکی از خشک‌ترین و داغ‌ترین قسمت‌های کمربند namaqualand و منطقه‌ای با خاک ماسه‌ای در میان سنگ‌ها و همچنین در مناطق شیب‌دار سنگی جنوب و جنوب غربی در میان درختچه‌ها روئیده و رشد می‌کند. در این مناطق باران بسیار کم و بارش بیشتر در فصل زمستان است. نام علمی این گونه Aloe pearsonii از خانواده aloaceae می‌باشد.

در آفریقای جنوبی در طی ۱۰ سال گذشته به دلیل افزایش قابل ملاحظه چرای دام این گونه حداقل ۳۰ درصد کاهش جمعیت داشته است بسیاری از گیاهان بالغ به دلیل آسیب ناشی از چرای دام از بین می‌روند از این‌رو و به دلیل کاهش چشمگیر جمعیت، آلوئه پیرسونی در فهرست گیاهان در حال انقراض آفریقا قرار گرفته است.

 

این گیاه به نام پروفسور هنری هارولد وارز پیرسون نام‌گذاری شده است گیاه شناس انگلیسی و بنیان‌گذار و اولین مدیر باغ گیاه شناسی ملی که اولین بار در سال ۱۹۱۰ این گیاه را شناسایی کرد.

 

شکل ظاهری:
آلوئه پیرسونی یک گیاه بسیار زیبا با برگ‌های جذاب، ساقه‌های کوچک و بزرگ و مستقل به تعداد زیاد است که عموماً هر ساقه به صورت انفرادی و از سطح خاک می‌روید و در مواردی ممکن است یک ساقه چند شاخه شود.
این گیاه به صورت درختچه‌ای رشد کرده و ارتفاعش به ۱ تا ۲ متر می‌رسد برخی از بوته‌های بزرگ این گونه در richtersveld احتمالاً چند صد ساله هستند.

 

برگ‌های گیاه زیبا، منحصر به فرد،تقریباً گوشتی و مثلثی است که در لایه‌های متراکم با ۴ یا ۵ برگ در هر لایه رشد می‌کند این لایه‌ها در یک الگوی هندسی جذاب به سمت پایین متمایل است. برگ‌ها عمدتاً سبز رنگ یا سبز مایل به خاکستری است برگ‌هایی که در قسمت بالای ساقه و در معرض نور زیاد قرار دارد تمایل دارند به رنگ قرمز تبدیل شوند در حالی که برگ‌هایی که در سطح پایین‌تر قرار دارند سبز رنگ هستند.

 

شما اغلب رنگ‌های مختلف در برگ‌های یک گیاه می‌توانید مشاهده کنید و همین خصوصیت (تنوع رنگ در برگ‌ها) باعث شده طرفداران زیادی بین علاقه‌مندان به گل و گیاه داشته باشد، برگ‌های مسن و قدیمی ریزش دارد.
گل آذین گیاه انفرادی یا چند شاخه و به طور کل مخروطی است جوانه‌های باز نشده به صورت افقی و آویز به سمت پایین است.

 

گل‌ها باریک و استوانه‌ای به رنگ قرمز تا زرد هستند پرچم‌ها به طول ۳۰ میلی‌تر بلند می‌شوند.

توضیحات تکمیلی:
در بین آلوئه ها گونه پیرسونی یک گیاه بسیار جذاب و پرطرفدار است.  ساقه: طولانی، صاف، ثابت با ۱ تا ۲ متر قد و حدود ۰٫۵ قطر دارد.

 

برگ‌ها:ضخیم، کوتاه، چرمی با انحنایی رو به پایین در قسمت نوک برگ، در ردیف‌های عمودی و منظم که در هر ردیف ۴ – ۵ برگ قرار دارد طبقات با هم همپوشانی داشته و هر ردیف صفحه زیرین را پوشش می‌دهد. حاشیه برگ‌ها برآمدگی‌های کوچک تیز و دندانی مانند دارد اما غضروفی نیست. برگ‌ها ۵۰-۹۰ میلی‌متر طول و ۱۵ -۳۰ میلی‌متر عرض دارد و در رنگ‌های سبز، سبز مایل به خاکستری و در رأس ساقه قرمز مایل به سبز است. رنگ قرمز برگ‌ها اغلب در زمان خشکسالی یا قرار گرفتن در معرض نور زیاد خورشید ایجاد می‌شود.

 

گل آذین: جانبی، انفرادی یا چند شاخه با براکته های پراکنده، گل‌ها مخروطی شکل رو به بالا و بسیار متراکم است.

گل‌ها: رو به بالا، باریک به طول ۲۰-۲۵ میلی‌متر و رنگ زرد طلایی یا قرمز رنگ با دهانه طلایی گسترش یافته است.

میوه: حدود ۲۲ میلی‌متر طول و ۷ -۸ میلی‌متر قطر دارد. زمان گلدهی گیاه ژانویه تا فوریه است.

شرایط نگهداری:
آلوئه یک گیاه کم توقع در رشد و نگهداری است و به شرایط و مراقبت خاصی نیاز ندارد.

 

خاک:
به بستری کشت سبک، متخلخل، با زهکشی بالا نیاز دارد مخلوط خاک مرغوب و یک سوم ماسه یا سنگریزه بستر مناسبی برای این گیاه است.

 

نور:
به مکانی با نور زیاد نیاز دارد در فصول گرم سال نور مستقیم را فیلتر کنید نور زیاد و مستقیم باعث قرمزی تمام برگ‌های گیاه می‌شود.

 

آبیاری:
به آبیاری منظم و کافی در فصل رشد فعال نیاز دارد در زمستان آبیاری را محدود و بسیار کم برای جلوگیری از خشک شدن ریشه انجام دهید،
به یاد داشته باشید ریشه‌های آلوئه مانند اغلب ساکولنتها از خاک دائم خیس و آبیاری غرقابی رنج برده و دچار پوسیدگی و مرگ گیاه می‌شود.

 

دما:
گرما را به شرط آبیاری منظم دوام می آورد در فصول سرد از یخبندان محافظت شود هر چند در برخی منابع ذکر شده این گیاه دمای صفر درجه را تحمل می‌کند ولی در شرایط کشت گلدانی بهتر است زمستان در مکان سرپوشیده و به دور از سرمای شدید نگهداری شود.

 

تعویض گلدان:
آلوئه رشد کندی دارد برای همین دو تا سه سال یک‌بار به تعویض گلدان نیاز دارد در بهار زمانی که ریشه‌های گیاه تمام فضای گلدان را پر کرد اقدام به جابجایی با یک سایز بزرگ‌تر نمایید در صورت تمایل می‌توانید ساقه‌هایی که ریشه مستقل دارد جدا و هر کدام را در گلدان مستقل کشت کنید.


نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    21 thoughts on “آموزش نگهداری و معرفی آلوئه پیرسونی

    1. شیده میگوید:

      میشه لطفا درمورد نگهداری این ساکولنت هم راهنمایی کنید. فک کنم اسمش سمپرویوم عنکبوتی باشه. ولی درمورد آبیاری و‌… هیچ اطلاعاتی ندارم و تازه امروز گرفتم. ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        بله سمپریوم عنکبوتی هست، کمبود نور داره بمرور زمان به محیط پرنور وفیلترشده انتقال بدید، ابیاری رو زمانی که خاکش کامل خشک شد انجام بدید وسعی کنید روی گیاه اب نریزید. کوددهی ماهی یک بار درزمان رشد، تعویض خاک سالی یک بار.

    2. شیده میگوید:

      سلام، روزبخیر
      من گیاه لوتوپس رو یکماه پیش گرفتم و تو این مدت تقریبا ۱۵-۱۰ روز یکبار آب دادم. الان می بینم اون حالت سنگی و سفت رو نداره، البته شاید تو عکس طبیعی به نظر بیاد. میشه درمورد آبیاری و نگهداری ازش راهنمایی کنید، گیاه رو تو تراس گذاشتم و با حصیر، نور رو فیلتر کردم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، گیاهتون پیلوس پیلوس نلی هست، گیاهتون در حال رشد هست موقعی که پیلوس پیلوس برگ جدید بده مقداری نرم میشه که طبیعی هست ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید در محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید.

        • شیده میگوید:

          ممنون، با توجه به چروکیدگی اون قسمت که فلش زدم و شل شدن کل گیاه، به نظرتون چطور آبیاری کنم. فعلا که جرات نمی کنم بهش آب یا کود بدم

          • کارشناس 1 میگوید:

            ممنون از شما، ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید، اون برگها بمرور زمان خشک میشن وبعد از اینکه کامل خشک شدندمیتونید جدا کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        در ظاهر که سالم هست، مشکلش از نظر شما چی هست؟

        • شیده میگوید:

          قسمت بالای برگ ها چروک است و بعد از مدتی چروک تر می شود. چند تا برگ دیگه هم داشت که چون زیادی چروک و زشت شد کندم و ضمنا اصلا برگ جدید نمی دهد

          • کارشناس 1 میگوید:

            گیاهتون درحال رشد هست قسمت مرکز گیاه رو مدتی تحت نظر داشته باشید اگر برگهای مرکز گیاه بزرگ نشدند ریشه های گیاه رو از نظر پوسیدگی بررسی کنید برگهای قدیمی که زرد میشند رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشند بعد جدا کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        زرد شدن برگهای قدیمی طبیعی هست بعد از اینکه کامل خشک شد میتونید جدا کنید.

        • شیده میگوید:

          ممنون از پاسخگویی سریع و راهنمایی و اطلاعات خوبتون، خیالم راهت شد

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،گیاهتون سالم هست ودر حال رشد هست فقط ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید، گیاهاتون از چند قسمت ترک برداشته وعلتش ابیاری بیش از اندازه ویا استفاده ازکودهای ازت بالا میتونه باشه این موارد رو بررسی وایدال کنید.

        • شیده میگوید:

          پس به نظرتون آبیاری زیاد منجر به نرم و پژمرده شدن نوک برگ ها و تغییر رنگ قسمت هایی از برگ ها شده؟! راستش تعداد زیادی از برگ های خراب رو کندم و برای همین شکل گل متقارن نیست

          • کارشناس 1 میگوید:

            بهتر بود قبل از اینکه برگها رو بچیند عکس میفرستادید تا بهتر راهنماییتون کنیم، در این عکسها فعلا مشکلی وجوددنداره فقط ابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید. اگر شکل برگها مجدد بصورتی که میفرمایید شدند عکس بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

            • شیده میگوید:

              متاسفانه حال این گیاه من بهتر نشده و برگ ها همچنان شل و خراب میشن

              • کارشناس 2 میگوید:

                گیاهتون در حال رشد هست برگهایی رو که زرد شدند جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید، نور رو افزایش بدید وابیاری رو زمانی که خاک کامل خشک شد انجام بدید ابیاری زیاد بیشتر باعث این مشکل میشه.

    3. شیده میگوید:

      سلام، ممنون از اطلاعات مفیدی که تو سایت تون هست. من هم چند تا کاکتوس و ساکولنت دارم که متاسفانه ۳ تاشون دچار مشکل شدن، تو تراس نگه می دارم و برای فیلتر شدن نور حصیر به نرده ها تکیه دادم. تو تهران زندکی می کنم و آبیاری رو هم تقریبا هفتگی انجام میدم. میشه بگید چه کار گنم که مشکل گیاه هام حل بشه. ممنون

    4. مسعود میگوید:

      بسیار عالی بود خسته نباشید. لطفن در مورد آلوورا چرخان هم بنویسید

    ارسال دیدگاه بسته شده است.