۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی: برخی از دوستان سؤال می‌کنند که چرا گیاه  رشد کمی دارد یا اصلاً رشدی نمیکند؟ در این مقاله قصد داریم چند تا از علت‌های توقف رشد گیاهان را نام ببریم.  گیاهان برای رشد و نمو خود به شرایط مناسبی برای زندگی احتیاج دارند. در هر گیاه نیاز به شرایط محیطی متفاوت است اما در همه‌ی آن‌ها این موضوع صدق میکند که اگر شما چند تا از شرایط را برای گیاه به صورت ایده آل تأمین بکنید ولی یک یا دوتا شرایط را در تأمینش ناموفق باشید، تعادل رشد در گیاه شما برهم خورده و باعث عدم رشد یا آسیب رسیدن به گیاه می‌شود.

 

قبلاً نیز در رابطه با انواع شرایط نگهداری گیاهان مانند نور، خاک، رطوبت، دما و… توضیح کاملی داده شده و بیشتر گیاهان آپارتمانی یک به یک معرفی شده‌اند.

 

پس یک نکته مهم در نگهداری گیاهان تأمین نیازهای آن‌ها است. اگر گیاه شما رشد کامل یا طبیعی نداشته یا اصلاً رشدی نمی‌کند و مدتی است بی حال شده چند عامل مهم می‌تواند رخ داده باشد.

 

۱- اولین نکته خاک گیاهان است. گیاهان برای تأمین انرژی خود به خاک خوب و غنی احتیاج دارند که سرشار از مواد و املاح معدنی باشد. گیاهانی که در گلدان نگهداری می‌شوند باید مرتب و هر چند سال تعویض خاک شوند و خاکی جدید جایگزین خاک قبلی شود. خاک‌ها پس از مدتی فقیر شده و ترکیب و اسیدیته خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند رشد خوب و مطلوبی برای گیاه فراهم آورند و به همین علت باعث توقف رشد گیاه می‌شوند.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۲- دومین نکته که می‌تواند رشد گیاهان را کند کرده یا متوقف کند نور محیط است. هر دسته از گیاهان به میزان مشخصی از سطح نور نیاز دارند و همان‌طور که میدانید بهترین و کامل‌ترین طیف نوری برای گیاهان نور خورشید می‌باشد و هیچ نوری نمی‌تواند جایگزین نور طبیعی خورشید شود. اگر سطح تابش نور و مدت زمان دریافت نور گیاه از حد متوسط کمتر باشد، باعث کم پشت شدن برگ‌های گیاه و ساقه‌های ضعیف و توقف رشد آن‌ها می‌شود. حتی نور دریافتی زیاد از حد نیز می‌تواند باعث سوختگی برگ و ساقه و توقف رشد شود، پس نور گیاه باید تنظیم باشد.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

 

۳- سومین نکته استفاده نکردن از کودها و مواد معدنی می‌باشد. خاک گیاهان تمام مواد ضروری گیاه را نمی‌تواند تأمین کند و همه‌ی املاح معدنی را در خود ندارد و پس‌از مدتی گیاه با کمبود برخی املاح معدنی دچار شده و باعث کمبود رشد و توقع آن می‌شود. کود دهی باعث جبران کمبود این مواد در خاک می‌شود. گیاهان خود را مرتب در فصل رشد کوددهی کنید تا رشد مطلوبی داشته باشند. کوددهی زیاد و بیش از حد نیز می‌تواند آسیب‌های شدیدی به گیاه وارد کرده و رشد آن را کند یا متوقف کند.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۴- نکته چهار که رشد گیاه را تهدید می‌کند آفت‌ها هستند. آفت‌هایی همچون شته، شپشک آرد آلود، مگس سفید و… از شیره گیاهان تغذیه می‌کنند که هم باعث آسیب رسیدن به گیاه شده و هم رشد گیاه را کند یا متوقف می‌کنند. گیاهان زمانی که دچار آفت می‌شوند درگیر مبارزه با آفت شده و سعی می‌کنند از خود دفاع کنند که بیشتر انرژی گیاه در این راه تلف می‌شود. گیاهان خود را به طور مرتب و با دقت بررسی کنید تا دچار آفت زدگی نشوند.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی
۵- نکته دیگری که گیاه را با خود درگیر می‌کند عدم دسترسی به هوای تازه می‌باشد. برخی از افراد گیاهان را در فضاهای بسته نگهداری می‌کنند که تهویه هوا در آن محیط به شدت کم می‌باشد و گیاه نمی‌تواند به خوبی تنفس کند. گیاهان خود را اگر پشت پنجره یا داخل خانه نگهداری می‌کنید حتماً هراز گاهی پنجره را باز گذاشته تا گیاه از هوای تازه محیط بیرون بهره‌مند شود. البته دقت کنید که در فصل سرد سال به هیچ وجه این کار را نکنید و در این فصول گیاه را در معرض هوای سرد قرار ندهید.

 

۶- و نکته آخر اینکه برخی از افراد فکر می‌کنند که هرچه گلدان گیاه بزرگ‌تر باشد رشد بهتری داشته و فضای بیشتری برای رشد دارد که این یک باور غلط می‌باشد. گیاهان در گلدان‌های بیش از حد کوچک یا بیش از حد بزرگ رشد خوبی نداشته و پس از مدتی از بین می‌روند. برای گیاهان خود گلدانی با سایز مناسب تهیه کنید و هر سال یک سایز گلدان را بزرگ‌تر کنید. بخصوص برای کاکتوس‌ها و ساکولنت ها نباید گلدان بیش از حد بزرگ باشد.
۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    144 thoughts on “۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

      • کارشناس 2 میگوید:

        باید اونقدر بزرگ میشد که به غول میرسید، شاید دوباره جوانه بزنه وبخواد بره پیش غوله?

    ارسال دیدگاه بسته شده است.