۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی: برخی از دوستان سؤال می‌کنند که چرا گیاه  رشد کمی دارد یا اصلاً رشدی نمیکند؟ در این مقاله قصد داریم چند تا از علت‌های توقف رشد گیاهان را نام ببریم.  گیاهان برای رشد و نمو خود به شرایط مناسبی برای زندگی احتیاج دارند. در هر گیاه نیاز به شرایط محیطی متفاوت است اما در همه‌ی آن‌ها این موضوع صدق میکند که اگر شما چند تا از شرایط را برای گیاه به صورت ایده آل تأمین بکنید ولی یک یا دوتا شرایط را در تأمینش ناموفق باشید، تعادل رشد در گیاه شما برهم خورده و باعث عدم رشد یا آسیب رسیدن به گیاه می‌شود.

 

قبلاً نیز در رابطه با انواع شرایط نگهداری گیاهان مانند نور، خاک، رطوبت، دما و… توضیح کاملی داده شده و بیشتر گیاهان آپارتمانی یک به یک معرفی شده‌اند.

 

پس یک نکته مهم در نگهداری گیاهان تأمین نیازهای آن‌ها است. اگر گیاه شما رشد کامل یا طبیعی نداشته یا اصلاً رشدی نمی‌کند و مدتی است بی حال شده چند عامل مهم می‌تواند رخ داده باشد.

 

۱- اولین نکته خاک گیاهان است. گیاهان برای تأمین انرژی خود به خاک خوب و غنی احتیاج دارند که سرشار از مواد و املاح معدنی باشد. گیاهانی که در گلدان نگهداری می‌شوند باید مرتب و هر چند سال تعویض خاک شوند و خاکی جدید جایگزین خاک قبلی شود. خاک‌ها پس از مدتی فقیر شده و ترکیب و اسیدیته خود را از دست می‌دهند و نمی‌توانند رشد خوب و مطلوبی برای گیاه فراهم آورند و به همین علت باعث توقف رشد گیاه می‌شوند.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۲- دومین نکته که می‌تواند رشد گیاهان را کند کرده یا متوقف کند نور محیط است. هر دسته از گیاهان به میزان مشخصی از سطح نور نیاز دارند و همان‌طور که میدانید بهترین و کامل‌ترین طیف نوری برای گیاهان نور خورشید می‌باشد و هیچ نوری نمی‌تواند جایگزین نور طبیعی خورشید شود. اگر سطح تابش نور و مدت زمان دریافت نور گیاه از حد متوسط کمتر باشد، باعث کم پشت شدن برگ‌های گیاه و ساقه‌های ضعیف و توقف رشد آن‌ها می‌شود. حتی نور دریافتی زیاد از حد نیز می‌تواند باعث سوختگی برگ و ساقه و توقف رشد شود، پس نور گیاه باید تنظیم باشد.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

 

۳- سومین نکته استفاده نکردن از کودها و مواد معدنی می‌باشد. خاک گیاهان تمام مواد ضروری گیاه را نمی‌تواند تأمین کند و همه‌ی املاح معدنی را در خود ندارد و پس‌از مدتی گیاه با کمبود برخی املاح معدنی دچار شده و باعث کمبود رشد و توقع آن می‌شود. کود دهی باعث جبران کمبود این مواد در خاک می‌شود. گیاهان خود را مرتب در فصل رشد کوددهی کنید تا رشد مطلوبی داشته باشند. کوددهی زیاد و بیش از حد نیز می‌تواند آسیب‌های شدیدی به گیاه وارد کرده و رشد آن را کند یا متوقف کند.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

۴- نکته چهار که رشد گیاه را تهدید می‌کند آفت‌ها هستند. آفت‌هایی همچون شته، شپشک آرد آلود، مگس سفید و… از شیره گیاهان تغذیه می‌کنند که هم باعث آسیب رسیدن به گیاه شده و هم رشد گیاه را کند یا متوقف می‌کنند. گیاهان زمانی که دچار آفت می‌شوند درگیر مبارزه با آفت شده و سعی می‌کنند از خود دفاع کنند که بیشتر انرژی گیاه در این راه تلف می‌شود. گیاهان خود را به طور مرتب و با دقت بررسی کنید تا دچار آفت زدگی نشوند.

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی
۵- نکته دیگری که گیاه را با خود درگیر می‌کند عدم دسترسی به هوای تازه می‌باشد. برخی از افراد گیاهان را در فضاهای بسته نگهداری می‌کنند که تهویه هوا در آن محیط به شدت کم می‌باشد و گیاه نمی‌تواند به خوبی تنفس کند. گیاهان خود را اگر پشت پنجره یا داخل خانه نگهداری می‌کنید حتماً هراز گاهی پنجره را باز گذاشته تا گیاه از هوای تازه محیط بیرون بهره‌مند شود. البته دقت کنید که در فصل سرد سال به هیچ وجه این کار را نکنید و در این فصول گیاه را در معرض هوای سرد قرار ندهید.

 

۶- و نکته آخر اینکه برخی از افراد فکر می‌کنند که هرچه گلدان گیاه بزرگ‌تر باشد رشد بهتری داشته و فضای بیشتری برای رشد دارد که این یک باور غلط می‌باشد. گیاهان در گلدان‌های بیش از حد کوچک یا بیش از حد بزرگ رشد خوبی نداشته و پس از مدتی از بین می‌روند. برای گیاهان خود گلدانی با سایز مناسب تهیه کنید و هر سال یک سایز گلدان را بزرگ‌تر کنید. بخصوص برای کاکتوس‌ها و ساکولنت ها نباید گلدان بیش از حد بزرگ باشد.
۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس

۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    144 thoughts on “۶ عامل اصلی توقف رشد گیاهان آپارتمانی

    1. متین میگوید:

      سلام. آیا میوه موز را میتوان کاشت تا به درخت تبدیل شود. و اگر میشه راهنمایی کنید. و چگونه تکثیر میشه

    2. Matin میگوید:

      سلام. شامادورای من ریشش کمه در آب ریشه میده؟؟
      ودر چه خاکی بکارم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، میتونید هم در اب ویا کوکوپیت بکارید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، دلایل مختلفی باعث زرد شدن برگهای این نوع گیاه میشه،ابیاری بیش از اندازه، خاک نامناسب،گرفتگی زهکش،استفاده بیش از اندازه از کودها یا سمها، افت یا بیماری،تغییر محیط نگهداری ،تعویض گلدان وخاک…

    3. علی میگوید:

      سلام و خسته نباشید
      من دوتا سوال داشتم اولیش اینکه من یکی از بستر های کاکتوسام رشدش کاملا متوقف شده ( فک کنم شوک بهش وارد شده چون تو ماهای اول یبار خاکش به کلی خشک شده بود ولی چون در داشت رطوبت محیط میتونم بگم ۱۰۰ در ۱۰۰ بود ) اینو چیکار کنمش که دوباره شروع به رشد کنه ؟
      http://uupload.ir/files/o1x0_photo_2020-04-25_11-16-04.jpg
      http://uupload.ir/files/nifs_photo_2020-04-25_11-16-07.jpg
      http://uupload.ir/files/ke2g_photo_2020-04-25_11-16-09.jpg
      و اینکه چرا این کاکتوس من یه طرف حالت رنگ پریدگی و زردی به خودش گرفته ؟ نوک اروئل ها هم کمی تیره تر هست
      با تشکر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، فکر کنم این سوال رو یک بار پرسیدید وجواب دادیم، به یک بستر دیگه انتقال بدید یک بار دیگه بهشون شوک وارد بشه شروع به رشد میکنند، شرایط نگهداری به چه نحو بوده؟نور مستقیم داره؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کنار گیاه کارت زرد نصب کنید پشت برگهای گیاه رو با پنبه اغشته به الکل پاک کنید واواخر شب یا اوایل صبح همه ی قسمتهای برگها مخصوصا پشت برگها رو با یک محلول حشره کش سمپاشی کنید، دو بار بافاصله یک هفته.

      • کارشناس 2 میگوید:

        روی گلها اب نریزید احتمالش هست که بعد از ابپاشی روی گلها، نور افتاب باعث سوختگیشون شده باشه، روی گلها اب بپاشید عمرشون هم کم میشه.

    4. متین میگوید:

      سلام خسته نباشید. گل رز من لبه گلهاش سیاه شده. آیا امکان دارد که من بر روی آن آب پاشی کردم به این گونه شده است

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه وقسمتهایی که میفرمایید عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    5. Matin میگوید:

      سلام خسته نباشید. ببخشید من از شما بذر خریداری کردیم که بعد از ۱۱ روز به این تعداد سبز شدن
      آستروفیتوم میکس ۱۱ عدد از ۲۰
      آستروفیتوم کاپریکورن میکس ۷ عدد از۱۰
      آستروفیتوم میروستیگما ۴ عدد از ۱۰
      لیتوپس ۴ عدد از ۱۰
      انواع مدل کاکتوس ۰ عدد از ۱۰

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، عجله نکنید۱۱ روز زمان کمی هست بقیه بذرها هم جوانه میزنند.

    6. Matin میگوید:

      سلام خسته نباشید. آگاو لیندایی رو چگونه می توان ریشه دار کرد لطفا کامل راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، برگهای انتهایی قلمه رو جدا کنید وداخل کوکوپیت بکارید وخاک رو نیمه مرطوب نگهدارید ۳الی ۴هفته زمان میبره تا ریشه دار بشه.

    7. محمدرضا حق شناس میگوید:

      با سلام و احترام ممنون از مطالب اموزنده شما وجوابهایی که ارسال فرمودید . بفرمایید با توجه به ترکیب خاک هلندی که ذکر کردید دیگه از ترکیب خاک باغچه و ماسه و خاک برگ جهت گلهای اپارتمانی نباید استفاده کرد

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، میتونید از هرنوع خاکی که در دسترس دارید برای انواع گیاهان اپارتمانی استفاده کنید، فقط خاک گلهای اپارتمانی باید سبک ومتخلخل باشه تا ریشه گیاه براحتی رشد کنه،مزیت خاک هلندی سبک ومتخلخل بودن ان هست، میتونید داخل ترکیب خاک باغچه ،ماسه ،وخاک برگ هم کشت بکنید.

    8. hasanafaghi میگوید:

      سلام به شما کارشناس محترم جهت تقویت وریشه دهی قلمه گل بطور کلی.شما چه محلول وکودی پیشنهادمیکنیدممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، کلا برای قلمه که نمیشه کود داد چون ریشه ای نداره که جذب کنه، ولی میتونید بصورت محلول پاشی روی برگها، گیاه رو تقویت وبه ریشه زایی کمک کنید، از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند میتونید استفاده کنید بعد از ریشه زایی هم بصورت ابیاری با محلول کود کامل میتونید گیاه رو تقویت کنید.

    9. امیر نیکو میگوید:

      سلام. وقت بخیر. میشه راهنمایی کنید که من این گلهای آگلونما رو چیکار کنم؟ میتونم با تیغ ببرم؟ یا بزارم بمونه؟ یکی از گلها باز شده و یکی دیگه هم داره در میاد. جلوی رشد برگها رو نمیگیره اگه بزارم بمونه؟ ممنون از پاسختون
      http://uupload.ir/files/fy3n_20200404_133140.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، هم میتونید نگهدارید هم اینکه کات کنید تا نیروی گیاه صرف گلدهی نشه از انتهای ساقه گلدهنده میتونید کات کنید.

    10. متین میگوید:

      سلام خسته نباشید. ببخشید من چند روز پیش گلدان پتوس را عوض کردم الان دیدم برگ های آن شل شده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالا موقع تعویض خاک، ریشه ها اسیب دیدند گیاه رو در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری کنید ورطوبت محیط رو افزایش بدید، یک بار خاک رو با محلول قارچ کش ابیاری کنید.

    11. فرزام میگوید:

      آیا امکان دارد که بذری که خریداری کرده ایم به دستمان نرسد. و اگر این اتفاق افتاد چه کار کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کنه تارعنکبوتی هست، گیاه رو از سایر گیاهان جدانگهداری کنید تهویه رو بالاببرید تمام نقاط الوده وتارعنکبوتی روبا یک پنبه اغشته به الکل پاک کنید وگیاه رو با محلول کنه کش سمپاشی کنید. از کنه کش اباماکتین یا فن پروکسی میت میتونید استفاده کنید. مقدار مصرف نیم سی سی در یک لیتر اب.

    12. متین میگوید:

      سلام خسته نباشید. ببخشید شامادورای من لابه لای برگاش تار عنکبوت زده چه کارش کنم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، عکس واضح از گیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        دقیقا مثل کاکتوسها باید نگهداری بشه،نور زیاد وفیلتر شده،دمای کمتر از ۵ درجه رو نمیتونه تحمل کنه، خاکش باید متخلخل وماسه ای باشه مثل خاک کاکتوسها، ابیاری هر وقت خاکش کامل خشک شد.

    13. متین میگوید:

      سلام خسته نباشید. ما در قم زندگی می کنیم آیا می‌توان لدبوریا را در حیاط گذاشت

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، اگر دمای شبانه روز بالای ۱۵ درجه باشه، بله میتونید انتقال بدید نور رو هم فیلتر کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.