گفتگو با استاد مهرداد ارمگان یکی از کلکسیونرها و پیشکسوتان کاکتوس ایران، آقای ارمگان انسانی بسیار خوش اخلاق و خوش سخن هستند که به ورزش کاراته، کاکتوسها و حیوانات بسیار علاقهمند میباشند. ایشان علاوه بر کلکسیون کاکتوس دارای کلکسیون پرنده فنچ نیز هستند.
معرفی استاد مهرداد ارمگان:
جناب مهرداد ارمگان متولد ۱۳۳۵ در تهران هستند.
– از چه تاریخی شروع به جمع آوری کاکتوس کردید؟
حدوداً من ۴۶ سال پیش شروع به جمع آوری کاکتوس کردم که با چالشهای زیادی روبرو شدم.
آن سال ها که جناب ارمگان شروع به جمع آوری کاکتوس نمودند، این گیاه بسیار کمیاب بود و برای دستیابی به این مجموعه هزینههای هنگفتی پرداخت کردند.
– اولین کاکتوسی که داشتید چه گونهای بود و از کجا تهیه کردید؟
اولین کاکتوسهایی که خریداری نمودم، اپونتیا و اچینو پسیس بود.
در گفتههای ایشان از دوست قدیمی خود به نام صالح خاکزاد که به کشورهای خارجی سفر میکردند و برای ایشان گونههای مختلف گل را هدیه میاوردند یاد کردند.
نکته مهمی که هیچ وقت از یاد این بزرگ مرد نمیرود از دست دادن جناب پرویز ارضا میباشد که از قدیمیهای این مجموعه داران و با اخلاقترین دوست از ایشان یاد کردند و همچنین جناب کرمانی از ساری روحشان قرین رحمت باد.
در بین این گفتگو استاد ارمگان شعر زیبایی از مولوی را بیان میکند:
ما سمیعیم و بصیریم خوشیم با شما نامحرمان ما ناخوشیم
تصویر استاد ارمگان و استاد آرین خو از بزرگان کاراته ایران:
– به کدام گونه از کاکتوسها علاقه بیشتری دارید؟
من عاشق همه گیاهان هستم، بیشتر کاکتوسها هستند که تمام روزهای من را پر کردهاند و در بین این گیاهان اپونتیاها، دیسکوها و آریوکارپوس علاقه زیادی دارم..
ایشان بیان کردند گلها موجودات زندهای هستند که میشود به خوبی با آنها رابطه برقرار کرد.
یکی دیگر از علاقهمندیهای استاد عزیز پرندگان و حیوانات هستند که مجموعهای زیبا از فنچها دارند.
-آیا گلخانه داری شغل اصلی شماست؟
اوقات دیگر به آموزش کاراته و دفاع شخصی مشغول هستم؛حدوداً ۵۰ سال به این حرفه فعالیت دارم.
جناب ارمگان عاشق عرفان و به تمام موجودات زنده عشق میورزد و به کاکتوسهای قدیمی به اندازه گیاهان جدید امروزی علاقهمند است و میگوید اگر کاکتوسهای قدیمی نبودند امروز هیچ مجموعه داری وجود نداشت.
– توصیه شما به علاقهمندان به کاکتوس چیست؟
گلخانه داری حرفهای است که حتماً باید با برنامه ریزیهای مدون با تحقیقهای فراوان صورت گیرد.
دغدغه فکری جناب ارمگان سختی و مشقت راهی بود که رفته و هنوزم علاقه خرید گیاهان داشتند و میگفتند عاقبت این کار چه خواهد شد ای کاش کسی بود این مجموعهها را در گلخانهای جمع میکرد و مانند میراث ملی از گیاهان نگهداری میشد تا نسلهای آینده ما روی این مجموعهها تحقیق میکردند و از دیدن آنها لذت میبردند در بین صحبتهای پرمعنا ایشان یادی شد از مجموعه داران قدیم:
پرویز ارضا، کاووس نثاری، جناب کرمانی، جناب قنبری از متل قو شمال، جناب محمد آقایاری
که تعدادی از این افراد بزرگ دیگر در قید حیات نیستند.
شرایط جامعه دیگر اجازه جمع شدن افراد قدیمی تغییر داده است و از هم دور شده بودند استاد بر این باور هستند که میشود با تفکر جمعی موفق شد نه انفرادی
صحبت دیگری که دوست دارم در این متن نوشته شود:
انسان اشرف مخلوقات نیست، آدم اشرف مخلوقات چون انسان بودن سخت است و باید روی این کلمه کار کرد اگر آدم روی انسان بودن تفکری نداشته باشد به تاریکیهای بدی فرو میرود.
استاد سخنانش را با شعر زیبایی از سعدی ادامه می دهد:
اخلاق یکی از نکات مهمی بود که در میان حرفهای استاد ارمگان به چشم میخورد و اوضاع این روزهای بی اخلاقی جامعه ایشان را ناراحت کرده بود
جناب محمود آرین خو الگو ورزشی استاد ارمگان هستند و بارها اسم ایشان بر زبان آوردند و به خوبی و با اخلاقترین فرد از آن یاد نمودند.
اولین فردی که فروش بذر در ایران را شروع نمود و به گفته خود بسیاری از جوانها و اطرافیان خود را در زمینه این کار کمک نمود و فکر ایشان جمع شدن بیشتر افراد در این زمینه کاری است تا گروهی یکپارچه ساخته شود.
– در حال حاضر چه تعداد کاکتوس دارید و بیشتر از چه گونههایی ؟
در مجموعه جمع آوری شده انواع افوربیاها، آستروفیتوم ها، سوپر کاباتوها، آریوکارپوس ها وجود دارد که تک تک این کاکتوسها را خودم جمع آوری کردم تعدادی بذر بوده تعدادی گیاهان کوچک که عاشقانه بزرگشان کردم و از دیدنشان بسیار لذت میبرم….
حرف زیبایی گفته شد، فردی که قدم در این عرصه میگذارد باید کاکتوسهای قدیمی داشته باشد و به خوبی از آنها نگهداری کند مانند اپونتیا راکتی که سنبل کاکتوس است.
عشق جمع آوری کاکتوس در وجود این عزیز بسیار دیدنی بود که میگفتند زمانی که خودرو پراید ۴ میلیون تومان بود گیاه کلکسیونی به قیمت ۴٫۵ میلیون تومان خریداری کردند عشق به معنا واقعی.
علاقه و عشق به کاکتوس در این فرد یک به دلیل تنوع بسیار زیاد این گیاه است حدود ۵۰۰۰۰ گونه کاکتوس وجود دارد و اگر همین تعداد ابلق و یا دفرمه شوند تنوع آن بالغ بر ۱۵۰ هزار نوع میشود
و تنوع گیاه کاکتوس شاهکار خلقت و کار پرورش گیاه کاکتوس واقعاً کار مشکلی است.
– از نظر شما مشخصات یک کاکتوس کلکسیونی چیست؟
مشخصات یک کاکتوس کلکسیونی از دیدگاه من، سلامتی گیاه، قدمت گیاه و قیمت گیاه میباشد.
از ایشان سؤال کردیم آینده کاکتوس در ایران چگونه پیش بینی میکنند؟
در پاسخ گفتند ایران کشوری غنی میباشد و جوانان با استعداد و علاقهمندی دارد و حاضر هستند از همه کارها بگذرند تا به هدفشان برسند ….
صادرات کاکتوس میتواند آینده بسیار روشنی برای کشورمان داشته باشد، مطالعه در این زمینهها کمک بسزایی میتوان داشته باشد اگر تیمهای متحد در کنار هم تلاش خوب برای تولید و صادرات داشته باشند آینده این گیاه زیبا در ایران روشن است..
نکته خوب: در هر کاری انسان نیاز به یک پشتیبان قوی و با اخلاق دارد .
ایشان از همه تولیدکنندگان خواست باهم صمیمی باشند همدل و متحد باشند تا صنف خوبی شکل بگیرد، برای رسیدن به هدف یکدیگر را پل نکنند بلکه برای همدیگر پشتیبان باشند.
خاطرهای که جناب ارمگان برای ما از کاکتوسها تعریف می کند:
خاطره تلخ و شیرین بسیار است در این سالها که مجموعه ایشان شکل گرفته یکی از این خاطرات از فروش بذرهایی که تولید نمودند توضیحی دادند، مقداری از بذرها به چند نفر فروخته اما برای اینکه اصالت بذرها ایشان زیر سؤال بروند گفتهاند بذری سبز نشده اما با مهربانی تمام تعداد بذرها مجدد به افراد داده شد اما استاد رابطه خود را با آنها قطع نمود و خواهشی داشت که افراد همیشه صادق باشند، تا دوستان خوب خود را از دست ندهند ….
توصیههای نگهداری کاکتوس جناب ارمگان؟
گیاه را دوست داشته باشید و با آن ارتباط برقرار کنید به ندرت پیش میآید گیاهی خراب بشود.
کاکتوس هوای گرم دوست دارد چون گیاه کویری، آب کم و سختی زیاد و در گلخانه بسیار عالی میشود و حتی افرادی که گلخانه ندارند میتوانند در کنار حیاط تا اواخر پاییز نگهداری کنند.
کاکتوس به سختی بالا عادت دارد که در گفته استاد طالب ظلم هستند به این معنی نگهداری بالا نیاز ندارند همانند پرنده نیستند که هر روز رسیدگی بخواهند و اگر ارتباط با آن برقرار کنند گیاه زنده میشود سالها از داشتن آن لذت میبرند.
-تأثیر کاکتوس بر زندگی شما چه بوده است؟
تأثیر کاکتوسها بر زندگی من جالب است وقتی در گلخانه مشغول هستم اصلاً از گذر زمان چیزی متوجه نمیشوم.
عاشقانه از روزهای فعالیت کاکتوسهایش میگوید انگار لحظه لحظه بزرگ شدنشان آنجا بوده.
– علاقهمندان کاکتوس چگونه میتوانند با شما در ارتباط باشند؟
آدرس اینستاگرام استاد مهراداد ارمگان:
پیج اینستاگرام آقای مهراد ارمگان
آدرس گلخانه:
کرج – مشکین دشت – جاده خوشنام – رو بروی پادگان فتح – سی متری رضایی – گلخانه آسا کاکتوس
علاقهمندان میتوانند در روزهای فرد به گلخانه آسا کاکتوس تشریف بیاورند من در این روزها اوقات خود را در آنجا سپری میکنم.
لازم به توضیح است گلخانه آسا کاکتوس متعلق به دوستان جناب ارمگان میباشد که ایشان روزهای فرد آنجا حضور دارند. قبل از مراجعه هماهنگ کنید.
پیج اینستاگرام آسا کاکتوس کلیک کنید.
سخن آخر:
از دوستیها گفتند قلب مهربان و عزیز ایشان، قدر بزرگها بدانیم احترام بگذاریم به یکدیگر تا این دنیا زیبای زیبا بماند، در هر کاری اگر بزرگی وجود دارد حتماً به آن احترام بگذاریم چون اگر این شخص نبود کسی با اشتیاق به دنبال آن کار نمیرفت
برای همه دوستان آرزو سربلندی و موفقیت دارم.
مصاحبه کننده: علی بهنام جو
میهن کاکتوس
کاکتوس اپونتیا و مامیلاریا و نازک شدن رو کات نکنم مشکلی نداره؟؟و اگه کات کنم قارچ نمیگیره؟؟ چون من محلول قارچ کش در دسترس ندارم و به خاطر وضعیت کرونا امکان خروج از منزل رو ندارم .
تمام گیاهانی رو که رشد علفی دارند بهتر هست سرزنی کنید،میتونید برای سرزنی از یک چاقوی تیز وضدعفونی شده استفاده کنید بعد از برش روی قسمت بریده شده پودر دارچین بریزید.
ممنون ازاسخگویی و سایت عالی شما واقعا نیازمند این اطلاعات بودم
اکثر کاکتوس هایی که دارم گفتین که کمبود نور داره من اهواز زندگی میکنم و الان تابستونش خیییییییلییی گرمه و افتابش تنده چکا کنم کمبود نورش کنترل بشه .
من کاکتوس ها رو پشت پنجره نورگیر نگه میدارم
راهنمایی کنید ممنون میشم.?
سلام لطفا سوالات خود را زیر مقالات مرتبط بپرسید.
کاکتوسها به چه میزان نور آفتاب نیاز دارند؟
سلام میشه اسم کاکتوس و ساکولنت هان رو بفرمایید و وضعیت نگهداری رو هم توضیح بدین و اینکه شکلشون اوکی هست ؟؟منظورم کم نوری و اینجور چیزهاست.
http://uupload.ir/files/1ye3_img-20200610-wa0007.jpg
http://uupload.ir/files/afjo_img-20200610-wa0008.jpg
http://uupload.ir/files/o4wu_img-20200610-wa0009.jpg
http://uupload.ir/files/jom9_img-20200610-wa0010.jpg
http://uupload.ir/files/tj2f_img-20200610-wa0010.jpg
http://uupload.ir/files/o7vn_img-20200610-wa0011.jpg
http://uupload.ir/files/m118_img-20200610-wa0012.jpg
http://uupload.ir/files/z07h_img-20200610-wa0013.jpg
http://uupload.ir/files/paew_img-20200610-wa0014.jpg
http://uupload.ir/files/k77r_img-20200610-wa0015.jpg
http://uupload.ir/files/p6j0_img-20200610-wa0016.jpg
http://uupload.ir/files/w5ci_img-20200610-wa0017.jpg
سلام، عکس اول مامیلاریا گراسیلیس هست رشد طبیعی وایدالی داره،عکس دوم،سیلندریکا هست رشد طبیعی داره،عکس سوم کاکتوس انگشتی یا چاماسرئوس هست کمبود نور داره بمرور زمان به محیط پرنوری انتقال بدید.عکس چهارم سدوم هست رشد ایدالی داره ولی در جایی که پرنور باشه نگهداری کنید چون برای رشد ایدال به نور زیادی نیاز داره،عکس پنجم هم تکرار سدوم هست. عکس ششم اپونتیا هست که بشدت کمبود نور داره میتونید قسمت باریک رو کات کنید ودر محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید،عکس هفتم هم مامیلاریا گراسیلیس هست که بشدت کمبود نور داره،قسمتهایی که باریک رشد کردند بهتر هست کات کنید وگیاه رو در محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید. عکس هشتم مامیلاریاست ومتاسفانه بشدت کمبود نور داره،عکس نهم اچینو گرزونی کمبود نور داره،عکس دهم مامیلاریا پرولیفرا کمبود نور داره، عکس یازده اچینو پسیس رشد ایدالی داره،عکس اخر هم اچینو گرزونی هست که بشدت کمبود نور داره.
سلام خسته نباشید. واقعا لذت بخش بود خوندن این مقاله. کارتون بسیار عالی بود. فقط یه پیشنهاد. از نظر من خیلی خوب میشه اگر عکس های خیلی بیشتری گرفته بشه و در مورد گیاهان مخصوصا کاکتوس های سن دار مجموعه و سن و داستانی که پشتشون دارن حرف زده بشه. ممنون
سلام نام این کاکتوس چیه؟ نام فارسی و لاتین. ممنون
http://uupload.ir/files/d9zk_img_۲۰۲۰۰۵۱۹_۲۱۴۴۵۷.jpg
http://uupload.ir/files/37t6_img_۲۰۲۰۰۵۱۹_۲۱۴۶۳۵.jpg
سلام، اچینو پسیس اسپاچیانا،Echinopsis spachiana.
واقعا یکی از شریف ترین انسان هایی که در زندگیم افتخار آشنایی و دیدار رو باهاشون داشتم استاد ارمگان بودن، یادش بخیر چند مرتبه توی گلخانه شخصی شون توی منزل مزاحمشون شدم و واقعا گل هاشون فوق العاده بودن و آدم کیف میکنه ازین همه کارهای خاص و تک.
در کمال آرامش و با حسن نیت همه سوالات بنده رو پاسخ میدادن و واقعا همیشه به عنوان یکی از بهترین خاطرات کاکتوسیم ازشون یاد میکنم.
سلام
بسیار مسرت آمیز بود که مطالبی از بزرگان کاکتوس ایران می گذارید و دوستان را بیشتر با این اساتید آشنا می کنید.
لطفا به گلخانه آقای تتاردار در بابلسر هم بروید و با این مرد بزرگ و خوش اخلاق و مهمان نواز هم مصاحبه ای داشته باشید تا در یاد و خاطر ما زنده بمانند.
ممنون از میهن کاکتوس برای همه زحماتش
سلام حتما انشالا
واقعا عالی بود.
ای کاش میهن کاکتوس در زمینه ارائه بذر با کلکسیونر های بنام ایرانی همچون استاد ارمگان همکاری داشته باشد تا شاهد تعداد بذر بیشتر و گونه های متنوع تری نسبت به گذشته برای فروش در سایت باشیم.
سلام اگر میشه درباره کلکسیونر ها بیشتر مطلب بذارید
سلام، بمرور زمان مطالب بیشتری از تمام کلکسیونرهای ایران ارائه خواهد شد، لطفا صبور باشید.
تشکر ، مطلب عالی بود.
لطفا اساتید رو معرفی بفرمائید.
واقعا ممنونم از زحمات شما و استاد گرانقدر ارمگان که ایشان و دیگر اساتید و بزرگان این کشور که سرمایه های و پشتوانه ما هستن و هرچی داریم از امثال این بزرگوار و شماست،