معرفی کلکسیونرها | برادران موحدی

سه برادر موحدی

گفتگو با برادران موحدی از کلکسیونرهای خوب کاکتوس ایران، این سه برادر دوست داشتنی از سال‌ها پیش شروع به تهیه و تولید کاکتوس‌های کلکسیونی و کمیاب کردند. در این مصاحبه قصد داریم زیبایی کاکتوس‌ها، این گیاه پر از شگفتی از زبان کسانی بشنویم که در لحظه‌های ناب زندگیشان با عشق و تلاش به پرورش آنها پرداخته و برای من و شما حرف‌هایی پر از راز و رمز زندگی این گیاه دارند.
این متن گفته‌های برادران با اخلاق و مهربان موحدی است که با خاطرات شیرین و تلخ توانستند مجموعه بی نظیری جمع آوری کنند و یکی از مجموعه داران بزرگ در ایران باشند.

تو کاکتوس را می‌شناسی؟
نماد عشق است
لباس سبز به تن دارد
مقاومت می‌کند سختی می‌کشد و گاهی می‌خندد
لبخندش را زمانی باور می‌کنی
که بروی تن پر از خارش گل‌های رنگارنگ و لطیف هر صبح می‌شکفند و عشق را فریاد می‌زنند.

گفتگو با آقای عباس موحدی

لطفاً خودتان را معرفی کنید
ما سه برادر ( مجتبی، مصطفی و عباس) هستیم، که این مجموعه را در کنار هم جمع آوری کردیم.
هر سه برادر متولد دهه ۶۰ هستیم و در تهران به دنیا آمده‌ایم.

از کی شروع به جمع آوری کاکتوس کردید؟
وقتی به عقب برمی‌گردم از همان بچگی شروع به جمع آوری کاکتوس ها کردیم.
برادران موحدی از کودکی علاقه زیادی به کاکتوس‌ها داشتند و از همان روزها شروع به جمع آوری این گیاهان کردند.

اولین کاکتوسی که داشتید چه گونه‌ای بود و از کجا تهیه کردید؟
در مورد خرید اولین کاکتوس برای سال ۸۲ بود نخل ماداگاسکار از یک گل‌فروشی در تهران که ما خریدیم در شمال کشور کاشتیم شرایطی محیطی منطقه باعث شد به یه نخل غول پیکر واقعی تبدیل شود ولی چون اطلاعات نداشتیم که در هوای سرد گیاه از بین می‌ره متأسفانه وقتی بعد از زمستان رفتیم دیدم کلاً یخ زده.
شروع به صورت نسبتاً حرفه‌ای از سال ۸۵ با شناخت گونه‌ها آغاز شد و از آن موقع شروع به جمع آوری انواع کاکتوس‌ها کردیم.
جالب اینجا بود که از کودکی داخل پاسیو خانه ما پر از کاکتوس بود که از همه بیشتر به هاورتیا علاقه داشتیم.

برادران موحدی در کنار شغل اصلی خود شروع به جمع آوری کاکتوس نمودند و اکنون دیگر جمع آوری کاکتوس تبدیل به شغل اصلی آنها شده است.

به کدام گونه از کاکتوس‌ها علاقه بیشتری دارید؟
گیاهان مورد علاقه ما برادرها دیسکو، آریوکارپوس و هاورتیا می‌باشد که از دیدن آنها بسیار لذت می‌بریم.
ابراز علاقه آنها به کاکتوس نوعی عشق واقعی به رنگ بندی و تنوع بیش از حد این گیاه می‌باشد.

از نظر شما مشخصات یک کاکتوس کلکسیونی چیست؟
از دیدگاه من یک کاکتوس خوب باید کمیاب باشد تنوع بسیار کمی داشته باشد و در طبیعت به سختی زیاد شود، گیاه کلکسیونی ممکن است وقتی سن آن بالا برود نایاب و خاص شود.

آینده کاکتوس در ایران را چگونه می‌بینید؟
به نظر من آینده کاکتوس در ایران را بسیار روشن است. مردم ایران نسبت به کاکتوس به دلیل تنوع و آشنایی بالا علاقه نشان می‌دهند و روز به روز به جمع دوستداران این گیاه زیبا افزوده می‌شود.

لطفا چند توصیه در مورد نگهداری کاکتوس‌ها برای علاقمندان بفرمایید
گیاه کاکتوس به آبیاری کم و نور زیاد نیازمند است این گیاه زیبا و دوست داشتنی نیازمند کودهای زیادی نیست علاقه در نگهداری باعث رشد و طول عمر کاکتوس می‌شود.

توصیه شما به علاقه‌مندان به کاکتوس چیست؟
و افرادی که علاقه‌مند به جمع آوری کاکتوس می‌باشند ابتدا زمینه نگهداری کاکتوس را فراهم نمایند مانند توضیحاتی که در سطرهای بالا گفته شد و مردم دیدگاه خود را نسبت به کاکتوس تغییر دهند و بدانند گیاه تنوع بسیار زیادی دارند که با تحقیق می‌توانند به آنها دست یابند و تولید و جمع آوری این گیاه می‌تواند درآمد خوبی برای علاقه‌مندان به ارمغان آورد.

آیا شما فروشگاه یا گلخانه‌ای جهت فروش دارید؟
آدرس گلخانه برادران موحدی: کرج – کردان – کوهسار – روبروی مجتمع ایثار – مجموعه بوستان کاکتوس

علاقه‌مندان کاکتوس چگونه می‌توانند با شما در ارتباط باشند؟
آدرس پیج اینستاگرام آقای عباس موحدی. برای ورود کلیک کنید.

بهترین و بدترین خاطره‌ای که از کاکتوس دارید را بفرمایید؟
حدود ۹ سال پیش بود یکی از همکاران گفت یک مرد سالخورده هست در منطقه نیاوران تهران از کلکسیونرهای قدیمی می‌باشد نگهداری گیاهان برایش سخت شده می‌خواهد کاکتوس‌هایش را بفروشد و ما رفتیم نزد زنده یاد.. ایشان می‌خواست یکسری از گیاهان را نگهدارد اما با دیدن علاقه ما همه گیاهان را با همان قیمتی که ۲۰ سال پیش خریده بود در اصل به ما هدیه داد و ما از خوشحالی در پوست خود نمی‌گنجیدیم و ایشان از خوشحالی ما شاد بود.

بدترین خاطره که واقعاً از دست دادن بزرگی در این حیطه کاری سخت است، استاد بزرگی که ما را تشویق کرد به خرید گیاهان خاص خدا رحمت کنه استاد کیومرث شیرازی که همیشه می‌گفت به جای یه تعداد گیاه معمولی یک عدد گیاه خاص به مجموعه اضافه کنید.
یه عاشق واقعی بود که با ورودش به گلخانه علاقه ما را به کاکتوس چندین برابر می‌کرد.

سخن آخر
مقاله‌ای در خصوص شناخت کاکتوس و ارزش گونه‌های مختلف تهیه گردد و در اختیار مردم قرار گیرد چون علاقه‌مندان اینکار زیاد هستند و دوست دارند گیاهان خاص خریداری کنند ولی چون اطلاعی از ارزش واقعی گیاه ندارند، به مشکل برمی خورند.
موضوع دیگر در مورد واردات کاکتوس است اگر این کار تخصصی و برای افزایش واریته های جدید باشد بسیار عالی می‌باشد اما واردات بی رویه ضربه بزرگی به تولیدکنندگان عزیز می زند که قابل جبران نیست.

در این مصاحبه دریافتم افرادی که با این گیاه سروکار دارند مهربان صبور و بی نظیر هستند، هم‌صحبت شدن با برادران بزرگوار موحدی پر از لذت بود و تشکر ویژه می‌کنم بابت همکاری آنها با سایت میهن کاکتوس برای مصاحبه دوستانه و نکات مهمی که بیان کردند.

مصاحبه کننده: علی بهنام جو
میهن کاکتوس

عکس تعدادی از کاکتوس‌های زیبای برادران موحدی

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

     

    15 thoughts on “معرفی کلکسیونرها | برادران موحدی

    1. صادق میگوید:

      باسلام بنده یکی از علاقه مندان واقعی کاکتوس هستم وچندین سال میباشدکه از میهن کاکتوس خریدوازآموزشهای کارشناسان میهن کاکتوس استفاده میکنم.اززحمات ایشان نهایت قدردانی رادارم که باعث شده اند من به آرزوم درزمینه کاکتوس برسم .ممنون وموفق باشید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما، خوشحالیم که هم سایت وهم اموزشها براتون مفید بوده، پیامهای زیبا ودلگرم کننده شما دوستان ما رو بیش از پیش به کارمون دلگرم میکنه.

    2. رضا میگوید:

      چند در صد از پیوند های شما میگیره و چرا پیوند های من قارچی (قهوه ای و کپکی میشن؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        پیوند اگر اصولی باشه بالای نوددرصد میگیره،چند نکته در مورد پیوند هست که حتما باید دقت بشه، تمام لوازمی رو که برای برش وپیوند زدن استفاده میکنید(حتی دستها) حتما باید ضدعفونی واستریل باشه،پایه وپیوندک در حال رشد باشند،قبل از انجام پیوند دوروز قبل کامل سیراب بشند، بعد از انجام پیوند حتما وکیوم یا کاور بشه وبمدت ۷الی ۱۰ روز در محیط خنک ونیمه سایه نگهداری بشند.

    3. خاکی میگوید:

      باسلام به دوستان
      از ویژگی های بارز برادران موحدی و همکارشون خوش اخلاقی و تواضعشون هست
      کاش هممون اینطور بودیم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، عکس واضح نیست، شرایط نگهداری به چه نحو هست؟پشت برگها نقطه های سفیدی وجود داره؟ پشت همه ی برگها رو بررسی کنید. واینکه کنار گیاه مگسهای کوچک سفید رنگی پرواز میکنند؟

    4. mousavinezhad میگوید:

      سلام وقت بخیر
      در مورد ابیاری کاکتوس ها آقای نثاری فرمودن کاکتوس گیاه آب دوستی است و آقای موحدی میفرماین آبیاری کم را دوست دارند.
      بعضیا میگن بستگی داره چجوری و در چه شرایطی عادت کرده باشه.
      نظر جامعی هست که مشخص کنه کاکتوس در کوچکی و بزرگسالی نیاز آبیش چگونه هست؟
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، این موضوع به شرایط اب وهوایی منطقه ای، نوع خاک ودما بستگی داره، برای مثال ابیاری کاکتوسها در مناطق شمالی کشور که رطوبت زیاد هست با مناطق جنوبی کشور که اب وهوای خشکی داره متفاوت هست. باید این موارد هم در نظر گرفته بشه، ولی در کل ابیاری کمتر اسیب کمتری به کاکتوسها وارد میکنه تا ابیاری بیشتر.

    5. سعید میگوید:

      سلام بر شما
      برادران موحدی بسیار حرفه ای ، مشتری مدار ، خوش اخلاق و با صبر و حوصله هستند و کلکسیونی بی نظیر که ساعتها تماشا کردن آنها متوجه گذشت زمان نمیشوید . به علاقمندان حرفه ای کاکتوس پیشنهاد میکنم حتما از مجموعه آنها بازدید کنند .

    6. نوید نجفی میگوید:

      لطفا با اقای نوروز که بیشتر از شصت سال هست که به کار کاکتوس مشغولن و فارغ التحصیل از برلین هستن و در استارای استان گیلان گلخونه دارن هم مصاحبه کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.