نکات مهم در نگهداری خزانه کاکتوسها : خزانه کاکتوس به جوانههای کاکتوس پس از سبز شدن اطلاق میشود. در این مقاله به چند نکته مهم در نگهداری خزانه کاکتوسها بخصوص در فصل تابستان اشاره میکنیم. جوانههای کاکتوس و ساکولنت در ابتدا بسیار ضعیف و حساس هستند و باید مراقبتهایی برای رشد و سلامت آنها انجام شود تا به بهترین شکل ممکن رشد کنند.
نکات مهم در نگهداری خزانه کاکتوسها:
۱- احتمال پختگی جوانهها: معمولاً در کاشت بذر کاکتوس از ظرفهای در دار استفاده میکنیم که اگر در مکانی گرم و در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار بگیرند بخصوص در بهار و تابستان با توجه به بسته بودن در و بالا رفتن دمای بیش از حد داخل ظرف امکان پختگی و خراب شدن جوانهها وجود دارد. پختگی به گونهای اتفاق می افتد که تشخیص آن با بیماریهای قارچی دشوار است. از نشانههای پختگی میتوان به تغییر رنگ، ژلهای شدن، افتادن جوانهها روی خاک اشاره کرد. پس حتماً اطمینان داشته باشید که ظرف کاشت خود را در محلی قرار دهید که دچار پختگی نشوند. فیلتر کردن نور، قرار دادن در محلی خنک، استفاده از آفتاب صبح و عصر، باز کردن مقداری از در ظرف در ساعات گرم روز از کارهای لازم برای جلوگیری از پختگی میباشد.
۲- آفتاب سوختگی: آفتاب مستقیم و شدید میتواند به راحتی جوانههای کاکتوس و ساکولنت را بسوزاند، از اولین نشانههای نور زیاد تغییر رنگ و قرمز شدن جوانهها میباشد. برای جلوگیری از آفتاب سوختگی ظرف کشت را در مکانی با نور ملایم قرار دهید و از نور فیلتر شده استفاده کنید. برای فیلتر کردن نور در گلخانه از توریهای مخصوص (شید) استفاده میشود. اگر در منزل و پشت پنجره کاشت انجام میدهید میتوانید از شیشه مات کن یا توری استفاده کنید. توجه داشته باشید نور کم نیز میتواند باعث آسیب به جوانهها شود.
۳- هوادهی: بعد از سبز شدن بذرها هوادهی را شروع کنید، از روزی نیم ساعت شروع کنید تا طی یک ماه آینده کلاً درب ظرف را بردارید وهوادهی را بصورت کامل انجام دهید. هوادهی بخصوص در فصل گرما باید بیشتر انجام شود تا هوای تازه به جوانهها برسد. بیشتر قارچهای بیماریزا در گرما و رطوبت بالا رشد میکنند. پس میتوان نتیجه گرفت که هوادهی در فصلهای گرم نسبت به فصلهای سرد باید سریعتر انجام شود.
۴- قارچکشی: حتماً باید قارچکشی بهصورت مرتب و هر دو هفته یک بارانجام شود. قارچکشی تا سه ماهگی باید انجام شود و بعد از سه ماهگی هر ماه یک مرتبه کافی میباشد.
۵- ماسه ریزی اطراف بذرها: یکی از نکات مهم در سلامت جوانهها ماسه ریزی اطراف جوانهها میباشد. از مزیتهای ماسه میتوان به راست ایستادن بذرها، جلوگیری از رشد جلبک، جلوگیری از ورود مگس سیاه به خاک بستر، رشد بیشتر ریشهها و کاهش از دست دادن رطوبت بستر اشاره کرد. برای ماسه ریزی بعد از دو الی سه ماهگی از ماسههای یک دست در حدود اندازه عدس و ضدعفونی شده استفاده کنید.

۶- رشد جوانههای کاکتوس: برای رشد جوانهها خیلی عجله نکنید، کاکتوسها در کل گیاهان کم رشدی هستند. جوانههای کاکتوس ابتدا ممکن است رشد خیلی زیادی داشته باشند و بعد از مدتی رشد آنها کم شده و بعد از مدتی مجدد شروع به رشد میکنند ولی برای افزایش رشد میتوان بعد از سه ماهگی از کودهایی با پتاس بالا استفاده کرد. بهزودی مقالهای جامع در مورد کوددهی به جوانههای کاکتوس در سایت میهن کاکتوس قرار داده خواهد شد. برای خرید کود مخصوص اینجا کلیک کنید.
در مقالات بعدی در سایت به نکات مهم در پرورش کاکتوسها بعد از کاشت بذر اشاره میشود. با میهن کاکتوس همراه باشید.
منبع: میهن کاکتوس