نگهداری کاکتوسها و ساکولنت ها در بهار: با شروع فصل بهار کاکتوسها و ساکولنت ها مانند بسیاری از گیاهان شروع به رشد میکنند. اقداماتی که برای رشد بهتر و گلدهی کاکتوسها باید با شروع این فصل انجام دهید در این مقاله آمده است. کارهایی مانند تعویض گلدان، تعویض خاک، تأمین نور و دمای کافی، کود دهی، تهویه مناسب، آبیاری و سایر اقدامات لازم. اگر سؤالی دارید در زیر همین مقاله برای ما ارسال کنید. توجه داشته باشید ممکن است شروع فصل گرما در برخی مناطق مثل جنوب کشور زودتر اتفاق بی افتد.
۱- تعویض گلدان کاکتوس ها:
کاکتوسها و ساکولنت هایی که خاک مناسب ندارند یا گلدان آنها از ریشه پر شده است را تعویض کنید تا گیاه بتواند با تولید ریشههای جدید رشد بهتری داشته باشد. همچنین تعویض خاک و گلدان باعث میشود ریشه پوسیده نشود. از خاکهای ماسهای با تخلخل بالا استفاده کنید تا آب باقی مانده در خاک باعث پوسیدگی ریشه نشود. از گلدانهایی با سوراخ های زیاد در ته گلدان استفاده کنید. یادمان باشد تا یک هفته پس از تعویض گلدان نباید کاکتوسها را آبیاری کنید. تعویض گلدان را میتوان از اواسط بهار شروع کرد.
۲- نور مناسب کاکتوس در بهار:
دوست عزیزی که گلدانهای کاکتوس را در محل سایه مانند اپن آشپزخانه قرار میدهید بدانید که با این کار فقط گیاه را نابود میکنید و بهتر است هرچه سریعتر گیاه خود را به محل پر نور انتقال دهید. با شروع فصل رشد نیاز کاکتوسها به نور بیشتر میشود. در صورتی که کاکتوسها نور کافی دریافت نکنند رشد علفی کرده و بهزودی از بین خواهند رفت. نور ملایم فیلتر شده روز حداقل سه ساعت میتوانید برای بسیاری از کاکتوسها کافی باشد.
۳- آبیاری کاکتوسها در بهار:
همانطور که در مقالات قبلی میهن کاکتوس توضیح داده شد در زمستان آبیاری کاکتوسها را بسیار کم انجام میدهیم ولی در بهار با شروع رشد گیاه آبیاری باید اندکی بیشتر و منظم انجام شود. در بین دو آبیاری باید اجازه دهید خاک کاملاً خشک شود. کاکتوسها در بافتهای خود مقداری زیادی آب نگهداری میکنند پس با خشک شدن خاک نگران نباشید اتفاقی برای کاکتوس نمیافتد. کاکتوسها را با گلهایی مانند شمعدانی اشتباه نگیرید لطفاً! برای بیشتر کاکتوسها در فصل بهار معمولاً هر هفت تا ده روز آبیاری کافی میباشد. کاکتوسهای بزرگتر آب کمتری نسبت به کاکتوسهای کوچک احتیاج دارند.
۴- دمای مناسب رشد کاکتوسها:
دمای مناسب برای رشد اکثر کاکتوسها در حدود ۲۰ تا ۳۵ درجه سانتیگراد میباشد. دمای کمتر یا بیشتر از این حد ممکن است رشد آنها را کُند کند.
۵- تهویه مناسب:
دوستان عزیز توجه داشته باشید برای تمامی گیاهان جریان هوا امری حیاتی میباشد. پس شرایطی فراهم کنید که دما همواره در جریان باشد. حداقل روزی یکی دو مرتبه در و پنجره را باز کنید تا هوا جریان پیدا کند. جریان هوا برای خود انسانها هم بسیار مفید است پس خودمان و گیاهانمان را در خانه خفه نکنیم.
۶- کوددهی در بهار:
بهترین فصل برای کوددهی گیاهان از جمله کاکتوسها فصل بهار است. برای کاکتوسها از کودهای NPK با ازت کم استفاد کنید. کوددهی بیش از حد میتواند باعث آسیب به گیاه شود. برای کاکتوسها به طور کلی هر ماه یک مرتبه کوددهی کافی میباشد. کود را از مراکز معتبر تهیه کنید. هر کودی به دستتان رسید به گیاهان ندهید لطفاً. نیازهای گیاهان متفاوت میباشد و باید از کود مخصوص همان گیاه استفاده شود.
۷- بررسی آفتها و بیماریها:
حتماً حتماً کاکتوسها و ساکولنت ها را بررسی کنید تا آفت و بیماری نداشته باشند. در صورت مشاهده آفتها آنها را سریعاً از سایر گلدانها جدا کنید و نسبت به از بین بردن آفتها اقدام کنید. مواظب شپشک آرد آلود این موجود دوست نداشتی باشید که میتواند کل گلخانه شما را آلوده کنید. برای مطالعه مقاله کامل در مورد شپشک آرد آلود اینجا کلیک کنید.
و در آخر توصیه میهن کاکتوس به شما:
از نگهداری گیاهان در اطراف خود لذت ببرید، گیاهان میتوانند باعث آرامش ما شوند و هوای اطراف ما را تصفیه کنند. بخصوص این روزها که با کرونا درگیر هستیم و در خانه ماندهایم و مانند بسیاری از انسان های بی مسئولیت به سفر نرفتهایم(نوروز ۱۳۹۹) بهترین فرصت برای سرگرم شدن با این گیاهان دوست داشتنی است. هر سؤالی داشتید در زیر مقالات میهن کاکتوس بفرستید تا کارشناسان حرفهای ما به آنها پاسخ دهند. شاد باشید.
منبع: میهن کاکتوس
نویسنده: کاظم دروگریان