آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی : کامکوات درخت پاکوتاه زیبایی که دارای میوه‌های شبیه پرتقال در اندازه کوچک و کشیده می‌باشد. نگهداری از این درخت آسان بوده و می‌توان در خانه نیز پرورش داد. درخت کامکوات مناسب درست کردن بونسای می‌باشد و با هرس کردن می‌توان از این درخت  بونسای ساخت. برای آموزش ساخت بونسای اینجا کلیک کنید.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی :

روش آبیاری درخت کامکوات:
در سال اول کاشت این گیاه بخصوص در فضای باز، آبیاری حتماً باید به شکل منظم انجام شود تا به رشد، توسعه و استقرار ریشه‌های گیاه کمک شود. اما این به معنی همیشه مرطوب بودن سطح خاک نیست. بلکه زمانی که سطح خاک نسبتاً خشک شد باید اقدام به آبیاری گیاه کرد. درختان مرکبات همانند کامکوات ماندگاری آب و خیس بودن خاک را دوست ندارند و ریشه‌های آنها دچار خفگی و پوسیدگی می‌شوند که بر اثر این مسئله برگ‌ها زرد شده می‌ریزد و گیاه دچار زوال تدریجی شده و درنهایت از بین می‌رود. در طی زمستان می‌بایست آبیاری گیاه را کمتر انجام داد اما در طی این فصل نیز باید همواره به شرایط خاک توجه کرد و زمانی که خاک تا عمق حدود ۳ سانتیمتر خشک‌شده بود گیاه را آبیاری کرد.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی
بونسای درخت کامکوات

نور:
کامکوات به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب حداقل به مدت ۸-۶ ساعت نیاز دارد. هر مقدار که از میزان نور کم شود، گلدهی و درنهایت میوه دهی آن نیز کاهش خواهد یافت. البته در مورد نمونه‌های گلدانی باید گلدان را در مکانی گذاشت که در طی صبح از نور و بعد از ظهر از سایه برخوردار باشند.

دما:
کامکوات تابستانی گرم نیاز دارد اما این به معنی داغ بودن و گرمای شدید نیست بلکه دمای ۳۸-۲۵ درجه سانتی‌گراد نیازهای گرمایی این گیاه را تأمین می‌کند. در طی زمستان نیز تا حدود دمای ۱۰ درجه را تحمل می‌کند و از بین نمی‌رود البته در این دما برگ‌های خود را از دست خواهد داد. مکان‌های گرم و عدم وجود زمستانی سرد موجب می‌شود که این گیاهان میوه‌هایی درشت‌تر و شیرین‌تر تولید کنند. لازم به ذکر است که اگر حساسیت سرمایی کامکوات در صورت پرورش در گلدان بیش از حساسیت سرمایی درختانی است که در خاک باغچه و یا باغ کشت شده‌اند. بنابراین زمانی که دمای هوا به کمتر از ۱۰ درجه می‌رسد بهتر است که گیاه به مکانی محافظت‌شده منتقل شود.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی
میوه درخت کامکوات

خاک مناسب درخت کامکوات:
کامکوات به خاکی با زهکش مناسب نیاز دارد تا اضافه آب حاصل از آبیاری در اطراف ریشه‌ها باقی نماند. اگر قصد کاشت این گیاه را در خاک باغچه دارید بهتر است که خاک برگ را ابتدا با خاک باغچه مخلوط‌کنید به‌نحوی‌که نسبت آنها به هم در گودال کاشت این گیاه برابر باشد. در مورد گلدان نیز می‌توان از مخلوط‌هایی سبک همانند خاک باغچه +خاک برگ+ شن و یا کوکوپیت+پرلیت + خاک‌برگ و یا پیت ماس+پرلیت+ورمی کولیت + خاک برگ استفاده کرد. برای کوددهی می‌توان از کودی کامل همانند فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ماه یک مرتبه استفاده کرد.

کوددهی از اوایل بهار شروع می‌شود و تا اواخر تابستان ادامه می‌یابد اما نیازی به کوددهی در فصل پاییز و زمستان نیست اما در صورت مناسب بودن مکان نگهداری می‌توان از فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ۷-۶ هفته یک‌بار استفاده کرد. لازم به ذکر است که برخی از پرورش‌دهندگان ترجیح می‌دهند از کودهایی با مقادیر نیتروژن و پتاسیم بیش از فسفر و یا مقادیر فسفر و پتاسیم برابر اما کمتر از نیتروژن استفاده کنند. به‌طور کل چنین مسئله‌ای در مورد گیاهان مرکبات از سوی برخی پرورش‌دهندگان توصیه‌شده است. مثلاً فرمولی با نسبت ۱-۱-۳ و ۸-۴-۸ را به کار می‌برند. (توجه کنید که این اعداد نسبت فرمول کود را نشان می‌دهند و نه خود فرمول کودی را مثلاً کودی همانند ۵-۵-۱۵، دارای نسبت ۱-۱-۳ است).

در تابستان به‌کارگیری لایه‌ای از مالچ (مواد ارگانیک همانند خاک برگ) بر روی خاک اطراف گیاه به ضخامت حدود ۵ سانتی متر به خنک ماندن ریشه‌ها و عملکرد بهتر گیاه کمک می‌کند. اگر شرایط آب و هوایی منطقه شما اجازه می‌دهد و قصد کاشتن چندین کامکوات را در کنار هم دارید، فاصله حدود ۳٫۶۵-۲٫۴متر را بین هر دو درخت رعایت کنید تا ساقه‌ها فضای کافی برای بزرگ شدن داشته باشند. در کاشت گلدانی این گیاه باید از انواع کوتاه قامت کامکوات استفاده شود و نباید اجازه داد که ریشه‌ها در داخل گلدان به هم پیچیده و در هم تنیده شوند.

به همین دلیل از گلدان‌های بزرگ باید برای کاشت این گیاه استفاده کرد و گلدان این گیاه را باید هر دو سال یک‌بار تعویض کرد. همچنین قبل از کاشت گیاه منافذ زیرین گلدان را بررسی کنید و اگر امکان دارد تعداد آنها را بیشتر کنید و قبل از قرار دادن گیاه در داخل آن چندین قطعه سفال شکسته و یا قلوه سنگ‌های کوچک قرار دهید تا به زهکش بهتر گلدان کمک کند. همچنین عمل سله شکنی برای نفوذ هوا به اطراف ریشه‌ای گیاه انجام می‌شود. سله شکنی به معنی نرم کردن خاک سطحی با کمک بیل و یا بیلچه است. البته این کار نباید به شکل عمقی انجام شود زیرا می‌تواند به ریشه‌های گیاه آسیب وارد کند. عمق حدود ۵ سانتیمتر برای این کار مناسب است.

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    467 thoughts on “آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

    1. امیر میگوید:

      سلام
      کامنتها رو که میخوندم دیدم مشکل خشک شدن سرشاخه ها گویا همه گیر هستش. من هم دوتا کامکوات دارم یکیشون حدودا 2ماه پیش گل داد و فقط 2تا از گلها تبدیل به میوه شدن که اونا هم بعد از چند روز افتادن، دوباره حدودا 1ماه پیش گل داد و اینسری نه تنها تمام گلها خشک شدن بلکه باعث شد سر شاخه ها هم خشک بشن و میوه هایی که از زمستون داشت رو هم از دست داد. اون یکی هم همینطور گل داد و همه گلها ریختن و الان باز داره گل میده ولی با این شرایط میدونم که باز هم نگه نمیداره.
      شرایط نگهداری‌؛ تو فضای آزاد هستن، تقریبا روزی 7 ساعت آفتاب مستقیم دارن، دمای هوای شبانه روز 23_38 هست، آبیاری 1روز درمیون انجام می‌دادم اما دیدم نوشتید وقتی گل دارن آبیاری کمتر بشه بخاطر همین کمتر کردم آبیاریشو ولی بازم فایده نداشت ، زهکشی گلدان ها هم خوبه.
      چند وقت پیش هم رفتم گلخونه ای که ازش اینارو خریدم سوال کنم چرا گلها میریزن و شاخه ها خشک میشن که دیدم اونجا هم با اینکه نور فراوان و غیر مستقیم داره و رطوبت هوا زیاده اوضاع کامکواتا همینه.
      واقعا موندم دلیلش چیه. ممنون میشم راهنمایی کنید

      http://uupload.ir/files/g2uk_img_20190626_104832.jpg
      http://uupload.ir/files/tmbe_img_20190630_022230.jpg
      http://uupload.ir/files/29ai_img_20190703_185908.jpg

      تو این عکسها هم که طی چند روزرفتم مشخصه رفته رفته وضعیتش بدتر شده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بیماری قارچی هست،عامل بیماری قارچ N. mangiferae نام دارد که پیکنید دار است و به علت عدم وجود شرایط مناسب در طبیعت به ندرت پیکنید تشکیل می دهد. فرمی از قارچ فوق (Synanamorph ) که عامل اصلی اشاعه و خسارت بیماری در طبیعت می باشد قارچ ناقص Scytalidium dimidatum است که اندام های رویشی آن بصورت آرتروکنیدیوم در می آیند.
        برای درمان بهتر هست تمام شاخه های خشک شده رو بایک قیچی تیز باغبانی که از قبل کامل ضدعفونی شده کات کنید وشاخه های الوده رو معدوم کنید. وگیاه رو با محلول قارچ کش اکسی کلرو مس ویا بردو فیکس دو الی سه گرم در یک لیتر اب مخلوط کنید وتمام قسمتهای گیاه رو با این محلول سمپاشی کنید وداخل خاکش هم بریزید،موقع سمپاشی گیاه حتما در جای خنک وسایه باشه،در زمستان هم بهتر هست سمپاشی با این نوع محلول قارچ کش سمپاشی بشه،بعد دو هفته از سمپاشی گیاه رو با کودهایی که پتاس وفسفر بیشتری از ازت دارند تقویت کنید.

    2. طاهر میگوید:

      سلام حدود دو ماه پیش یه کامکوات از شمال اوردم میوه داشت سر حال بود جوانه هم داشت سر حال بود تا اینکه هفته قبل شب بهش اندازه قاشق چای خوری اهن محلول دراب دادم دیروز هم کود سفید دادم برگهاش کمی جمع شدن و نوکش رو به پایین هستند اب به مقدار کافی میدم با پنجره باز حدود 4الی 5ساعت نور مستقیم افتاب میخوره چکا کنم سر حال بشن ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، حد فاصل مصرف کودها از همدیگر 14 روز هست کوددهی پشت سر هم بافاصله کم باعث این مشکل شده، بهتر هست کوددهی رو قطع کنید وخاک گیاه رو اب شویی کنید تا کود اضافی از خاک خارج بشه.

    3. سمیرا میگوید:

      سلام وقت بخیر. توصیه های شما در مورد گیاه کامکواوت رو انجام دادم. خاک رو با چنگال زیرو رو کردم. شاخه های قهوه ای شده رو جدا کردم. آبیاری رو کم کردم و جاشم عوض کردم و به مکان پرنور تر منتقل کردم. اما متاسفانه تمام برگ های سبز در حال ریختن هستش و شاخه ها همچنان در حال خشک شدن.
      لطفا راهنمایی بفرمایید. چون من گیاهمو خیلی دوست دارم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، با یکی دور زو که بهتر نمیشه باید صبور باشید،زهکش گلدان رو بررسی کردید؟موقع ابیاری اب اضافی براحتی از زهکش گلدان خارج میشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ابیاری بیش از اندازه، خاک نامناسب،نبود زهکش مناسب،نبود تهویه کافی، کمبود نور، اینا همه عواملی هستند که باعث ریزش برگها وخشک شدن ساقه گیاه میشه،برگهایی رو که داخل گلدان ریخته جمع کنید وشاخه های خشک شده رو بایک قیچی استریل وتیز هرس کنید،سطح خاک رو با یک چنگال زیرو رو کنید تا اکسیژن به داخل خاک نفوذ کنه ابیاری رو هر وقت سطح خاک پنج سانت خشک شد انجام بدید،اگر براتون امکانش هست بمرور زمان گیاه رو به محیط پرنور ومحلی که تهویه مناسبی داشته باشه انتقال بدید وبا سم قارچ کش (مانکوزب یا اکسی کلرو مس) یکبار سمپاشی کنید. برای ابیاری سعی کنید از اب بدون املاح وهم دمای محیط استفاده کنید. بعد از بهبود میتونید گیاه رو با کودهای کامل npkتقویت کنید.

    4. سمیرا میگوید:

      ترکیب خاکشو نمیدونم. همون باغبونی که ازشون خریدیم همونجا گلدونشونو عوض کردن و خاک ریختن و دادن.
      من خیلی آب زیاد نمیریزم که بخواد خارج بشه . البته فکر میکنم از لحاظ زهکش مشکلی نداشته باشه اما بازم چک میکنم.
      چطور میتونم واستون عکس بفرستم؟
      خیلی ممنون ازینکه پاسخ میدین

    5. سمیرا میگوید:

      سلام من یه درختچه کامکوات دارم که تقریبا 9 ماه هست خریدم و در گلدان هستش. مدتیه که سر شاخه های اون شروع به خشک شدن میکنه بطوریکه به ازای هر چند روز یک شاخه اش خشک میشه و من اونارو میچینم اما فردا دوباره شاخه دیگه قهوه ای شده. امسال فقط دوتا گل دارد که نمیدونم همونم به سرانجام رسید یا نه؟
      محل نگهداری در فضای باز اما زیر سقف هستش و نور مستقیم آفتاب بهش نمیخوره. یک روز در میان هم بهش آب میدم. هیچ کودی هم تاحالا بهش ندادم. لطف میکنید علت خشک شدن شاخه هارو بگید؟ و اینکه چیکار کنم گیاهم پربار و پر برگ باشه چون فقط یک تنه بلند است که چندتا شاخه کوچک و برگ داره.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ترکیب خاکش چی هست؟موقع ابیاری اب براحتی از زهکش خارج میشه؟ عکس واضح از گیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    6. جواد میگوید:

      سلام کامکوات من اونموقعی که خریدم بیشترگل ومیوه داشت درجای مسقف نگهداری میکنم ولی نور مستقیم نمیخوره وکود آهنم بهش دادم ولی امسال فقط چندتا میوه داده2یا3تا خاکش خاک سیاهه ارتفاع درخت حدودایک متره چیکارکنم؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، گیاه رو بجای پرنوری انتقال بدید هر چقدر گیاه نور بیشتری دریافت کنه میوه بیشتری میده میتونید بعد از اتمام میوه دهی باکودهای پتاس وفسفره تقویت کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        اگر ریشه ها اسیب جدی دیده باشن متاسفانه دیگه کاری نمیشه کرد.

    7. محمد میگوید:

      سلام من یه کامکوات دارم و خیلی رشد خوبی داشت تا اینکه از یک منطقه به منطقه دیگه بردمش رشد و گلدهیش متوقف شد و بعد از تعویض خاکش برگاش شروع کرد به فلزی رنگ شدن و ریختن و میوهای تازه اونم همینجور توی اتاقه آبدهی هر دوروز یک باره و خاکی که استفاده کردم ترکیبی از خاک برگ و خاک زراعی و ماسه بادیه از نور مستقیم دوره ولی در منطقه قبلی هم همینجور بوده علت این حالتش چیه؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، احتمال داره که موقع جابجایی ریشه های مویی گیاه اسیب دیده. بهتر هست ریشه های گیاه رو چک کنید ،اگر سالم هستند گیاه رو مدتی درجای ثابت که نور وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید بمرور زمان با محیط جدید که اداپته بشه شروع به رشد میکنه.ابیاریتون زیاد هست،هر وقت سطح خاک یک بند انگشت خشک شد ابیاری رو انجام بدید.

    8. عباس میگوید:

      با سلام
      من یه عدد کامکوات از عید خریدم در حیاط و در گلدان نگهداری میکنم .به صورت مرتب آبیاری شده در منطقه اصفهان نگهداری میکنم چند روزی هست گلها باز شده و یه نوع سوسک یا حشره پرنده به صورت شیرجه به عمق گل ها فرو میرود .چند بار با تکان دادن گلها آنها را خارج کرده ام ولی باز به صورت دسته جمعی به گلها حمله ور میشوند.
      سوسکها قهوه ای و ریز سه تا چهار میلی متر طول بدن آنهاست بفرمایئید آیا ضرری برای گلها و میوه دارد؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بله میوه گیاه رو از بین میبرند. بهتر هست از سموم شیمیایی برای کنترل استفاده کنید از سم مالاتیون یا اتیون یک سی سی در یک لیتر اب ،دو بار در سال، اوایل تابستان در زمان گلدهی وتشکیل میوه واواخر تابستان، اخر شهریور ماه. گیاه رو کامل سمپاشی کنید،موقع سمپاشی نکات ایمنی رو رعایت کنید.

    9. رضا میگوید:

      سلام
      من یدونه کامکوات و ۴ ماهی هست که کاشتم تو باغچه روزی ۶ ساعت افتاب میخوره دو تا سه روز هم ابیاریش میکنم کود ابی رنگ هم به صورت چاله ای به فاصله ۴۰ سانتی بهش دادم الان مرتب بهار میکنه و بهار ها خشک میشن نوک بعضی از برگ ها قهوای شده خیلی بهار کرده حتی از شاخه های اصلی هم بهار میکنه ولی یا بهار ها باز نشده خشک میشن یا باز شده چند تا از شاخه هاش هم خشک شده در واقع بهار با میوه باهم خشک میشه میریزه شبها هم بصورت پاششی برگهاشو ابیاری میکنم میشه راهنمایی کنیین
      محل نگهداری بوشهر
      ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، موقعی که گیاه روی گل یا غنچه هست ابیاری رو کمتر کنید،ابیاری بیش از اندازه باعث ریزش گلها میشه. کودهی رو باید بعد از اتمام گلدهی انجام میدادید. شاخه هایی رو که خشک شدند با قیچی باغبانی استریل شده هرس کنید.

    10. ماهان میگوید:

      سلام من در استان بوشهر زندگی میکنم . یک درخت کامکوات خریدم و در زمین کاشته ام بعد از یه سری گل داد ولی گل های اون سریع ریخت ولی الان خداروشکر داره جوانه میزنه و برگ های جدید درست میکنه . سوال من اینه برای تقویت گیاه و اینکه محصول بهتری بده چه کودی و چه میزان و چه جوری بهش بدم .ایا الان در فصل تابستان میتونم بهش کود بدم.ابیاری 2 روز یکبار انجام میدم ؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، برای تقویت میتونید بصورت چالکود از کود دامی استفاده کنید. یا از کودهای کامل npk20، 20،20 ماهی یک بار دو گرم در یک لیتر اب،برای تسریع در گلدهی از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند مثل 12،12،36،بعد از میوه دهی از کودهایی که فسفر بیشتری دارند، بهتر هست این کودها رو بصورت دوره ای وماهی یک بار استفاده کنید دقت کنید که کوددهی در ساعات خنک انجام بشه وموقع کوددهی خاک مقداری رطوبت داشته باشه وخشک نباشه.

    11. طاهر میگوید:

      سلام من یه کامکوات از شمال اوردم میوه دارد یه جوانه هم دارد صبحها مه پاشی هم میکنم طبقه اول نگهداری میکنم برای افتاب گیری مجبورم جابجاش کنم روی بالکن و پنجره کلات اهن چی مقدا کی بدم کود حیوانی کی چی مقدار بدم میوه را کی بچینم تا جوانه بیشتری بزنه کود سولفات وفسفات دارم کی چه مقدار بدم ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، میوه هر وقت کامل رسید میتونید بچینید بهتر هست گیاه رو در جای ثابتی نگهداری کنید ومدام جابجا نکنید، اگر در بالکن نور مستقیم هست با “شید” نور رو فیلتر کنید،کود دامی رو میتونید به خاکش ترکیب کنیداز سطح خاک مقداری بردارید با دو الی سه قاشق کود دامی کاملا پوسیده وضدعفونی شده ترکیب کنید وداخل گلدان بریزید،کوددهی رو ماهی یک بار بهتر هست که انجام بدید، مقدار مصرف انواع کودها معمولا روی بسته بندی نوشته میشه، کوداهن رو شب بدید. برای مرکبات کودهای فسفات بهتر هست.

    12. محمد میگوید:

      باعرض سلام
      من دراهواز زندگی میکنم
      داخل گلدان بادهانه ۳۰ وبلندی۳۵ یه درختچه کامکوات دارم موقع خرید چند میوه نارس هم داشت تا امثال بهار که من با کو دمیکرو ۲سی سی در یک لیتر تغذیه اش کردم شروع کردبه جوانه های زیاد وخیلی عالی داشت پیش میرفت غنچه هاهم شروع به دراومدن کردن من برای باردوم که کود رودادم یکدفعه تمام ساقه های جوان که غنچه داشتن تا قسمت ساقه قبلی خشک شدن وکلاً همه چیزمتوقف شد
      همین شرایط روبرای یک لایم کوات هم که درگلدان دارم انجام دادم ولی اون مشکلی نداره داره گلهاش به لیموتبدیل میشه محل نگهداریش پنجره جنوبیه ازساعت ۶تا۸ونیم آفتاب بعدازظر مستقیم بهشون میخوره نور درتمام روز هست ودما ۲۵تا۴۰
      باتشکر فراوان

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، گیاه وقتی روی غنچه هست نباید کوددهی بشه،باید صبر میکردید بعد از اتمام گلدهی وبوجود امدن میوه ها کوددهی میکردید، بهتر هست شاخه های خشک شده رو هرس کنید،امسال تقویت کنید گیاه رو، انشالله سال بعد پرمحصول خواهد بود.

    13. امیر میگوید:

      با سلام حدود سه ساله، چهار درخت کامکوات با میوه خریدیم وبعد از اون دیگه میوه نداده .ساکن کرج هستیم و درختها رو تو باغچه کاشتیم .علت میوه ندادن درختها چیه؟با تشگر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کامکوات برای گلدهی ومیوه دهی باید نور مستقیم روزی 8_6 ساعت دریافت کنه ومیتونید برای تقویت از کودهای فسفره استفاده کنید.

    14. محسن میگوید:

      با سلام، من یک درخت کامکوات دارم که بعد از چیدن میوه هاش در اخر زمستان، الان دوباره شروع کرده به شکوفه دادن، ایا برای تقویت شکوفه و تبدیل شدنشون به میوه، باید کود خاصی استفاده کنم؟در دزفول از استان خوزستان زندگی میکنیم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کوددهی رو باید قبل از باز شدن گلها انجام میدادید الان کوددهی کنید احتمالش هست که گلها بریزند، بعد از اینکه گلها به میوه تبدیل شدن میتونید با کودهای آلی ویا کودهای کامل npkگیاه رو تقویت کنید.

    15. طاهر میگوید:

      سلام من یه کامکوات از شمال اوردم بعداز دو هفته در گلدان بزرگتر کاشتم در روز دو ساعت افتاب میخوره اب هم هر چهار روز الان برگاش و میوهاش ریخته

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، گیاهانی که از شمال خریداری میشن بعد از انتقال به محل جدید باید میزان رطوبتشون همانند رطوبت شمال تامین بشه وبمرور زمان رطوبت کم بشه تا چنین مشکلی پیش نیاد، گیاه از رطوبت زیاد بیکباره در محیط خشک نگهداری بشه بهش شوک وارد میشه، بهتر هست رطوبت محیط رو تا حدودی براش تامین کنید ریشه ها سالم باشه مجدد شروع به رشد میکنه میتونید با مه پاشی ویا جزیره زیر گلدانی رطوبت مورد نیاز گیاه رو تامین کنید. کامکوات به نور زیادی نیاز داره حداقل روی 6_12 ساعت. در محیط پرنوری نگهداری کنید.

    16. maryam میگوید:

      سلام خسته نباشید. یه گلدون گام کوات داریم که از شش ماه پیش خریدیمش جاشو که پشت پنجره هست تغییر ندادیم. اوایل رشدش خوب بود و برگای جدید باز میکرد و شکوفه میداد ولی از بعد از عید دیگه برگای هر شاخه دسته جمعه خشک می شدن. الان از 5 شاخه 3 شاخه خشک و قهوه ای شدن. همینطور که پیش بره بقیه شاخه ها هم درگیر و کلا خشک میشه. میشه بگید چطور نجاتش بدم؟این گلدونو هفته ای 2 بار نصف استکان آب میدم. تو تهران هم زندگی می کنیم و جای گلدون کاملا نورگیره

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، مقدار ابیاریتون خیلی کم هست باید به اندازه ای ابیاری رو انجام بدید تا مقداری اب از زهکش گلدان خارج بشه، خشک شدنش هم دلیلش نرسیدن اب کافی به ریشه هاست، هر وقت سطح خاک خشک شد ابیاری کنید،بهتر هست شاخه هایی رو که خشک شدن کات کنید وگیاه رو کامل سیراب کنید. شش ماه پیش زمستان بود واین مقدار اب برای گیاه کافی بود ولی الان هوا گرم شده وباید ابیاری رو بیشتر کنید.

    17. علیرضا میگوید:

      سلام من ۱ ماهه درخت کامکوات خریدم و میوه هاشو چیدم این درخت من داخل یه گدان پلاستیکی هستش و یک هفته هست که برگاش میریزه و از قسمت بالا درحال برگ درآوردن هستش ،۲ روز شکوفه داده و الان گلبرگ های شکوفه هاش کم کم داره خشک میشه، این درخت نور مستقیم دریافت میکنه و هروز خاکش خشک میشه و مجبورم کمی بهش آب بدم تا خاکش مرطوب بشه ریزش برگ ها و کاسبرگ هاش طبیعیه؟؟؟؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر فقط برگهای پایینی زرد میشن ومیریزن طبیعی هست ولی اگر ریزش برگها زیاد هست وبرگهای میانی وبالایی هم ریزش دارند ابیاری رو کم کنید وزهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه،بعد از اتمام گلدهی گلبرگها میریزن واین طبیعی هست.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.