آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی : کامکوات درخت پاکوتاه زیبایی که دارای میوه‌های شبیه پرتقال در اندازه کوچک و کشیده می‌باشد. نگهداری از این درخت آسان بوده و می‌توان در خانه نیز پرورش داد. درخت کامکوات مناسب درست کردن بونسای می‌باشد و با هرس کردن می‌توان از این درخت  بونسای ساخت. برای آموزش ساخت بونسای اینجا کلیک کنید.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی :

روش آبیاری درخت کامکوات:
در سال اول کاشت این گیاه بخصوص در فضای باز، آبیاری حتماً باید به شکل منظم انجام شود تا به رشد، توسعه و استقرار ریشه‌های گیاه کمک شود. اما این به معنی همیشه مرطوب بودن سطح خاک نیست. بلکه زمانی که سطح خاک نسبتاً خشک شد باید اقدام به آبیاری گیاه کرد. درختان مرکبات همانند کامکوات ماندگاری آب و خیس بودن خاک را دوست ندارند و ریشه‌های آنها دچار خفگی و پوسیدگی می‌شوند که بر اثر این مسئله برگ‌ها زرد شده می‌ریزد و گیاه دچار زوال تدریجی شده و درنهایت از بین می‌رود. در طی زمستان می‌بایست آبیاری گیاه را کمتر انجام داد اما در طی این فصل نیز باید همواره به شرایط خاک توجه کرد و زمانی که خاک تا عمق حدود ۳ سانتیمتر خشک‌شده بود گیاه را آبیاری کرد.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی
بونسای درخت کامکوات

نور:
کامکوات به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب حداقل به مدت ۸-۶ ساعت نیاز دارد. هر مقدار که از میزان نور کم شود، گلدهی و درنهایت میوه دهی آن نیز کاهش خواهد یافت. البته در مورد نمونه‌های گلدانی باید گلدان را در مکانی گذاشت که در طی صبح از نور و بعد از ظهر از سایه برخوردار باشند.

دما:
کامکوات تابستانی گرم نیاز دارد اما این به معنی داغ بودن و گرمای شدید نیست بلکه دمای ۳۸-۲۵ درجه سانتی‌گراد نیازهای گرمایی این گیاه را تأمین می‌کند. در طی زمستان نیز تا حدود دمای ۱۰ درجه را تحمل می‌کند و از بین نمی‌رود البته در این دما برگ‌های خود را از دست خواهد داد. مکان‌های گرم و عدم وجود زمستانی سرد موجب می‌شود که این گیاهان میوه‌هایی درشت‌تر و شیرین‌تر تولید کنند. لازم به ذکر است که اگر حساسیت سرمایی کامکوات در صورت پرورش در گلدان بیش از حساسیت سرمایی درختانی است که در خاک باغچه و یا باغ کشت شده‌اند. بنابراین زمانی که دمای هوا به کمتر از ۱۰ درجه می‌رسد بهتر است که گیاه به مکانی محافظت‌شده منتقل شود.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی
میوه درخت کامکوات

خاک مناسب درخت کامکوات:
کامکوات به خاکی با زهکش مناسب نیاز دارد تا اضافه آب حاصل از آبیاری در اطراف ریشه‌ها باقی نماند. اگر قصد کاشت این گیاه را در خاک باغچه دارید بهتر است که خاک برگ را ابتدا با خاک باغچه مخلوط‌کنید به‌نحوی‌که نسبت آنها به هم در گودال کاشت این گیاه برابر باشد. در مورد گلدان نیز می‌توان از مخلوط‌هایی سبک همانند خاک باغچه +خاک برگ+ شن و یا کوکوپیت+پرلیت + خاک‌برگ و یا پیت ماس+پرلیت+ورمی کولیت + خاک برگ استفاده کرد. برای کوددهی می‌توان از کودی کامل همانند فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ماه یک مرتبه استفاده کرد.

کوددهی از اوایل بهار شروع می‌شود و تا اواخر تابستان ادامه می‌یابد اما نیازی به کوددهی در فصل پاییز و زمستان نیست اما در صورت مناسب بودن مکان نگهداری می‌توان از فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ۷-۶ هفته یک‌بار استفاده کرد. لازم به ذکر است که برخی از پرورش‌دهندگان ترجیح می‌دهند از کودهایی با مقادیر نیتروژن و پتاسیم بیش از فسفر و یا مقادیر فسفر و پتاسیم برابر اما کمتر از نیتروژن استفاده کنند. به‌طور کل چنین مسئله‌ای در مورد گیاهان مرکبات از سوی برخی پرورش‌دهندگان توصیه‌شده است. مثلاً فرمولی با نسبت ۱-۱-۳ و ۸-۴-۸ را به کار می‌برند. (توجه کنید که این اعداد نسبت فرمول کود را نشان می‌دهند و نه خود فرمول کودی را مثلاً کودی همانند ۵-۵-۱۵، دارای نسبت ۱-۱-۳ است).

در تابستان به‌کارگیری لایه‌ای از مالچ (مواد ارگانیک همانند خاک برگ) بر روی خاک اطراف گیاه به ضخامت حدود ۵ سانتی متر به خنک ماندن ریشه‌ها و عملکرد بهتر گیاه کمک می‌کند. اگر شرایط آب و هوایی منطقه شما اجازه می‌دهد و قصد کاشتن چندین کامکوات را در کنار هم دارید، فاصله حدود ۳٫۶۵-۲٫۴متر را بین هر دو درخت رعایت کنید تا ساقه‌ها فضای کافی برای بزرگ شدن داشته باشند. در کاشت گلدانی این گیاه باید از انواع کوتاه قامت کامکوات استفاده شود و نباید اجازه داد که ریشه‌ها در داخل گلدان به هم پیچیده و در هم تنیده شوند.

به همین دلیل از گلدان‌های بزرگ باید برای کاشت این گیاه استفاده کرد و گلدان این گیاه را باید هر دو سال یک‌بار تعویض کرد. همچنین قبل از کاشت گیاه منافذ زیرین گلدان را بررسی کنید و اگر امکان دارد تعداد آنها را بیشتر کنید و قبل از قرار دادن گیاه در داخل آن چندین قطعه سفال شکسته و یا قلوه سنگ‌های کوچک قرار دهید تا به زهکش بهتر گلدان کمک کند. همچنین عمل سله شکنی برای نفوذ هوا به اطراف ریشه‌ای گیاه انجام می‌شود. سله شکنی به معنی نرم کردن خاک سطحی با کمک بیل و یا بیلچه است. البته این کار نباید به شکل عمقی انجام شود زیرا می‌تواند به ریشه‌های گیاه آسیب وارد کند. عمق حدود ۵ سانتیمتر برای این کار مناسب است.

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    467 thoughts on “آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

    1. هدیه میگوید:

      سلام درخت کامکواتم رو پارسال عاسفند ماه خریدم و تو تراس نگه میداشتم.امسال تو پاییزوقتی هوا خیلی سرد شد آوردمش داخل خونه کنار پنجره ی تراس.تمام میوه هاش چه سبز و چه نارجی ریخت برگاهم خشک شدن و دارن میریزن.سرشاخه هاشم خشک شده.یه درختچه لیمو هم کنارش تو یه گلدون بزرگ هستن.لیمو حالش خوبه ولی رشدش متوقف شده و برگ جدیدم نمیده.برگهای سرشاخه هاشم ریخت اما متوقف شد.نمیدونم چیکار کنم میشه راهنموییم کنید؟ در ضمن ۳-۴ روزی یکبار بهشون آب میدم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تغییر محیط نگهداری باعث ریزش برگها ومیوه های گیاه شده باید بمرور زمان به محیط جدید انتقال میدادید،در جای ثابت که نور ودما وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید وخاکش هر زمان ۵ سانت خشک شد ابیاری کنید شاخه هایی رو که خشک شدند با یک قیچی باغبانی تیز وضدعفونی شده کات کنید با محیط جدید ادابته بشه شروع به رشد میکنه. دما اگر از ۱۵ درجه کمتر باشه به خواب میرند وبا گرم شدن محیط شروع به رشد میکنند.

    2. رضا میگوید:

      سلام وقت بخیر ، من گیاه کامکواتم برگهای سبزش شروع به ریزش کرده، من کیش زندگی میکنم، دما الان ۲۰ درجه هستش، خاکش همیشه رطوبت زیاد داره، ممنون میشم دلیلش بهم بگید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری به چه نحو هست بتازگی تغییری در محیط نگهداری داشته ویا خاک وگلدان گیاه تعویض شده؟زهکش گلدان باز هست، این موارد رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    3. علیرضا رنجبر میگوید:

      ممنونم از پاسخگویی به وقتتون
      لطفا زهکش رو برام تشریح کنید چی هست
      و پل ارتباطی که بشود تصویر براتون ارسال کنم چیست اعلام بفرمایید ممنون.
      ضمنا دستگاه بوخور سرد نیز بالای سر درخت گذاشتم تاثیر داره
      اب پاشی رو هم روزی ۳مرتبه دارم انجام میدم در این خصوص نیز راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        ممنون از شما برای ارسال عکس در قسمت نظرات مقاله آپلود عکس در قسمت نظرات رو مطالعه بفرمایید،زهکش سوراخهایی که کف هر گلدان تعبیه میشه وبرای خارج شدن اب اضافی از گلدان هست. اگر این سوراخها به هر وسیله ای گرفته شده باشن اب داخل خاک باقی میمونه وباعث پوسیدگی ریشه های گیاه شده وعملکرد ریشه مختل میشه. وباعث زرد شدن وریزش برگهای گیاهان میشه.

    4. علیرضا رنجبر میگوید:

      سلام من یه درخت کامکوات دارم جدیدا برگهاش شروع به ریزش کرده لیکن رشد سرشاخه هاش خوبه
      راهنمایی بفرمایید علت ریزش برگها چیست؟
      ضمن اینکه رورانه دو الی چهار مرتبه آبپاشی نیز میکنم!
      زمان حرس این درخت چه زمانی هست؟
      در سال چندبار بارمیوه میدهد؟
      آیا کوتاهی قد درخت در میزان باردهی تاثیرداره؟
      و در فصل زمستان چند روز چند روز آبیاری نیاز داره؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ریزش برگها از ابیاری زیاد، دمای پایین،خاک نامناسب، نبود زهکش مناسب،تغییر محیط نگهداری،تعویض گلدان ویاخاک گیاه میتونه باشه،این موارد رو بررسی کنید.شرایط نگهداری ایدال باشه درسال دوبار میوه میده، خیر قد درباردهی گیاه تاثیر زیادی نداره ولی اگر گیاه قدش کوتاه باشه ومانعی جلوی نور باشه ومانع از رسیدن نور کافی به گیاه باشه بله موثر خواهد بود. هرس رو اوایل بهار واواسط تابستان میتونید انجام بدید بعد از اتمام میوه دهی. ابیاری در زمستان زمانی که سطح خاک به اندازه ۵ سانت خشک شد ابیاری رو انجام بدید.

    5. Art میگوید:

      سلام یک درخت کامکوات دارم بعداز که گلدان را عوض کردم دوهفته خوب بود ولی متاسفانه شروع به ریزش برگ کرد و سرشاخه ها خشک میشوند.نور پشت پنجره بهش میخوره .درضمن موقع جابجاکردن گلدان ریشهای مویه ای داخل گلدان قبلی کنده شد ولی ریشه های بزرگ به گل کامکوات باقی مانده بود.لازم بذکر است در حال حاضر میوه های درخت پلاسیده شده ولی روی درخت است واینگه برگها کمی ریزش کرده و سرشاخه هایش کم کم خشک میشود .لطفا راهنمایی بفرمایید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تعویض گلدان وکمبود رطوبت محیط باعث این مشکل شده فعلا گیاه رو در جای ثابتی که نور ودمای مناسبی داره نگهداری کنید، میتونید برای تامین رطوبت گیاه رو برای چند روزی کاور کنید،شاخه های خشک شده رو با یک وسیله ی تیز وضدعفونی شده کات کنید وحتما با محلول قارچ کش سمپاشی کنید بعد کاور کنید بمرور زمان با محیط جدید ادابته بشه شروع به رشد میکنه از محلول قارچ کش داخل خاکش هم بریزید.

    6. محدثه آتش صنعت میگوید:

      سلام ممنون از راهنماییتون من ۱درخت کامکوات دارم ولی از سنش خبر ندارم الانم آفتاب در زمستان زیاد بهش نمیتابه .برگهاش جمع شده و ریزش اره خال قرمز هم پیدا کرده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    7. لیدا میگوید:

      سلام روزتون بخیر پیشاپیش ممنونم از راهنمایی هایی که میکنید و اطلاعات خوبی که در اختیارمون میزارید، من یه انار زینتی خیلی کوچیک دارم که شرایطش از نظر نور و دما و خاک و آبیاری و زهکشی مناسب هست و فقط یه میوه داده و از اوایل تابستان که خریدم حالش خوب بوده اما به تازگی میبینم که برگ های پایینش زرد میشن و میریزن و شاید ۳ تا دونه از برگ های تازه درامده بالا هم زرد میشن و میریزن و میوه انار هم بزرگ شده و ترک خورده و روی ۲ تا از برگ ها شته های سیاه خیلی ریز دیدم البته من ماه پیش که شته ها رو دیدم به اشتباه با سم قارچ کش به جای حشره کش روی گیاه رو اسپری کردم و چند روز با الکل هم تمیزش کردم و شته ها از بین رفتن ممنون میشم اگه در مورد این گیاه اطلاعاتی دارید راهنمایی بفرمایید که علت ریزش برگ ها چی میتونه باشه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون از شما اگر گیاه در محیط خنکی نگهداری میشه زرد شدن وریزش برگهاطبیعی هست چون انار خزان میکنه، ولی اگر دمای نگهداری از ۲۰ درجه بالاست بهتر هست زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه وابیاری رو هم در این فصل کاهش بدید میتونید میوه رو جدا کنید اگر هنوز هم افت داره میتونید از سم حشره کش دیازینون یا دلتامترین (یک سی سی در یک لیتر اب) سمپاشی کنید از محلول داخل خاکش هم بریزید.

    8. لیدا میگوید:

      خیلی ممنونم از راهنماییتون و همینطور از اطلاعات عالی و مفیدتون

    9. لیدا میگوید:

      سلام من یک درختچه کامکوات ماه پیش از گلفروشی که از شمال آورده بودن خرید کردم در بالکن با نور خوب و آبیاری منظم و بدون املاح ازش نگهداری میکنم و چند روز یکبار با فاصله مه پاشی میکنم اما امروز دیدم یکی از برگ های سبزش افتاد برای همین براش جزیره هم درست کردم و با توجه به مطالبی که گذاشتید امروز زیر گلدان رو نگاه کردم که ببینم زهکشی مناسبی داره که دیدم از یکی از سوراخ های گلدان ریشه بلندی بیرون زده و همینطور آب هم از زیر گلدان خارج نمیشه! با این شرایط به نظر شما با توجه به اینکه تازه خریدمش آیا عوض کردن گلدان بهش صدمه نمیزنه؟ چون میوه های خیلی خوبی هم میده و سر حال هست

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بهتر هست فعلا گلدان رو تعویض نکنید ابیاری رو کاهش بدید وزمانی که سطح خاک رطوبت از دست داد ابیاری کنید، افتادن برگ میتونه در اثر گرفتگی زهکش باشه، بعد از اتمام میوه دهی میتونید گلدان رو تعویض کنید ویک الی دو سایز بزرگتر کنید.

    10. علیرضا میگوید:

      سلام درختچه کامکوات من شاخه هاش خشک شد، شاخه های خشک رو چیدم الان دوباره دو تا جوونه تقریبا ۵سانتی داره ولی دیگه رشدش متوقف شده چ راهکاری پیشنهاد میکنین؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری به چه نحو هست؟اگر محیط نگهداری رطوبت کمی داره رطوبت رو تامین کنید ودما رو ایدال کنید مجدد شروع به رشد میکنه، در این فصل متوقف شدن رشد گیاهان طبیعی هست بهار مجدد شروع به رشد خواهد کرد.

    11. حبیب میگوید:

      سلام
      من گیاه کامکوات به دلیل سرمای هوا اوردم تو خونه
      بعد یه مدت برگاش ریخت و فقط میوه هاش مونو اوناهم ریختن و گیاه خشک شد شاخه های خشک و قطع کردم و بعد یه مدت از ساقه گیه چندتا جوانه کوچک زد الان بزرگ شدن و کلی رشد کردن ولی هیچ شباهتی به برگهای قبلی کامکوات ندارن برگها به صورت سه تایی کنار هم در میان میشه راهنمایی کنید و ساقه های جدید خارهای کوچکی هم دارن

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، احتمالا گیاهتون پیوندی بوده وقسمت پیوند خورده رو کات کردید وگیاه پایه قبلی رشد کرده.

    12. مرضیه صادقی میگوید:

      سلام خسته نباشید من ی درخت کامکوات دارم که میوه داده ولی میوه هاش هنوز نرسیده و سبز هستن چ مدت طول میکشه تا میوه هاش برسن

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، زمانی که رنگ میوه تغییر کرد میوه ها میرسن، رنگ پوست میوه مایل به نارنجی میشه.

    13. طاهر میگوید:

      سلام برج چهار از شمال کامکوات بامیوه اوردم میوه رخت شکوفه داد اونم ریخت ا بیشتر برگشم ریخت تو گلدان مشمایی است چکا ر کنم افتاب ۴و۵ساعت داره چکار کنم جوانه بزنه برگ بزنه ایا گلدان عوض کنم راهنمایی کنید ممنون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام،متاسفانه تمام گیاهانی که از شمال تهیه میشه وبه مناطق گرم یا خشک یاسردسیری انتقال داده میشن این مشکل براشون پیش میاد، دلیلش هم این هست که گیاهان در شمال به رطوبت زیاد عادت میکنند وبعد از انتقال به محیط دیگه در اثر کمبود رطوبت از بین میرند باید شرایط رو براش مثل قبل کنید، میتونید کلا گیاه رو کاور کنید تا رطوبت محیط براش تامین بشه یا جزیره زیر گلدانی براش درست کنید. یا اگر داخل منزل نگهداری میکنید با دستگاه مه ساز سرد رطوبتش رو تامین کنید.

    14. محمد میگوید:

      سلام وقت بخیر
      http://uupload.ir/files/0ok8_img_20190914_123103-1024×1024.jpg
      لطف میکنید بفرماید علت ریزش برگهای لایم کوات من چی میتونه باشه؟هر شش روز ابیاری میکنم.محل نگهداریشم نور خوبی داره ولی مستقیم نیست
      مورد بعدی اینکه الان خاک گلدن عوض بشه ایرادی نداره؟خاکش اصلا شبیه توضیحاتی که در مقاله فرمودید نیست.بنظر خاک باغچه باشه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، اگر خاکش مناسب نیست میتونید خاکش رو عوض کنید حتما زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه،گیاهتون کمبود عناصر داره،میتونید با کودهای کامل گیاه رو تقویت کنید،اگر خاکش رو عوض کردید یک ماه بعد تغذیه رو شروع کنید.

    15. حسین میگوید:

      سلام با عرض خسته نباشید.
      درخت کامکواتم داخل حیاط بود تابستان. الان که یکم هوا سرد شده آوردمش داخل خانه تمام برگاش ریخته ولی میوه هاش نریخته. علتش چی میتونه باشه. طبیعه؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، بله طبیعی هست،تغییر ناگهانی دما باعث این ریزش برگ شده، فعلا بهتر هست گیاه رو در جای ثابتی نگهداری کنید،بمرور زمان با محیط جدید اداپته بشه شروع به رشد میکنه.

    16. محمد میگوید:

      سلام و عرض ادب

      گلدان لایمکوات من در محیط سر بسته ی هست که هیچ زنبور یا حشره ی نیست برای گرد افشانی.سوالم اینه نیازی برای گردافشانی مصنوعی هست که گل به میوه تبدیل بشه یا خیر؟اگه هست ممنون میشم نحوه انجامشو بفرمایید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، مرکبات هم بصورت خود گرد افشان هستند وهم بصورت دگر گرد افشان واین موضوع به نوع گیاه بستگی داره، اگربعد از گلدهی میوه تشکیل میشه خود گرد افشان هست ولی اگر بعد از گلدهی میوه تشکیل نمیشه میتونید بصورت دستی گرد افشانی رو انجام بدید،برای این کاربه یک قلمو تمیر نیاز دارید که گرده های یک گل رو از روی پرچمهای گیاه توسط قلمو برداشته وروی کلاله گل دیگر اغشته کنید.دقت کنید که در بعضی از مرکبات گلهای نر وماده روی گیاه جداگانه هستند،این کار رو زمانی که گلها کاملا باز هستند انجام بدید.

    17. طاهر میگوید:

      سلام وقت بخیر یه کامکوات سه هفته پیش از شمال اوردم پر از میوه امساله دوروز بعد تمام میوه ها یباره ریخت چند روز بعد شکوفه داد ولی شکوفه هاشم ریخت روزی چهار پنج ساعت افتاب میخوره موقع جابجایی گلدان کی هستش ایا دوباره شکوفه میده

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، تغییر محیط نگهداری به گیاه شوک وارد کرده فعلا بهتر هست گیاه رو مانند محیط نگهداری قبلی مرطوب نگهدارید ودر جای ثابت وخنکی نگهداری کنید،فعلا گلدان رو تعویض نکنید چون شوک مجدد به گیاه وارد میشه، بمرور زمان که به محیط جدید عادت کرد شروع به رشد وگلدهی میکنه.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، موقع گلدهی ابیاری رو کمتر کنید مشکل برطرف میشه.

    18. میثم رح میگوید:

      با سلام درختچه کامکوات من تقریبا روزی ۴ ساعت از پنجره شرقی نور مستقیم دریافت میکنه تقریبا هر ۴ روز یکبار هم بهش آب میدم خاک سبک و زهکش مناسب هست پارسال درختچه را همراه با میوه در پاییز خریدم امسال اواسط خرداد شکوفه داد ولی متاسفانه چند روز بعد شکوفه ها از بین رفت مشکل چی هست؟
      لازم به ذکره حدود دو ماه پیش درختم از قسمت بالا به سمت پایین شروع شد به خشک و قهوه ای شدن که با بریدن تقریبا نیمی از درختچه و تعویض خاک مشکل برطرف شد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، خشک شدن شاخه ها دلیل قارچ هست که با کات کردن وتعویض خاک مشکل برطرف شده، میتونید هر شش ما یک بار گیاه رو با محلول قارچ کش اکسی کلرایدمس یا بردوفیکس سمپاشی کنید تا از هر نوع بیماری قارچی پیشگیری بشه. دلیل ریزش گلها کمبود عناصر موجود درخاک ویا کمبود نور وابیاری بیش از اندازه میتونه باشه در زمان گلدهی ابیاری رو کاهش بدید وگیاه رو در جای پرنوری نگهداری کنید،قبل از گلدهی وبعد از تشکیل میوه گیاه رو با کودهای کامل وکودهایی که فسفر وپتاس بیشتری دارند بصورت دوره ای تقویت کنید.

    19. محمد میگوید:

      سلام وقت بخیر
      بنده یه درختچه لیموی لایم کوات تهیه کردم خواستم بدونم میتونم از شرایط نگهداری که برای کامکوات فرمودید برای نگهداری لایم کوات هم استفاده کنم؟
      و اینکه بهترین زمان برای هرس چه زمانی هست؟
      سپاس بی پایان از میهن کاکتوسً بهترین مرجع برای علاقمندان گل و گیاه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری دقیقا مثل کامکوات هست، فقط لایم کوات نسبت به سرما حساس تر هست، در زمستان در محیطی نگهداری کنید که دما از 10 درجه کمتر نباشه.هرس مثل سایر مرکبات بعد از اتمام زمستان و اواخر تابستان. ممنون از توجه شما دوست گرامی.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.