آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی : کامکوات درخت پاکوتاه زیبایی که دارای میوه‌های شبیه پرتقال در اندازه کوچک و کشیده می‌باشد. نگهداری از این درخت آسان بوده و می‌توان در خانه نیز پرورش داد. درخت کامکوات مناسب درست کردن بونسای می‌باشد و با هرس کردن می‌توان از این درخت  بونسای ساخت. برای آموزش ساخت بونسای اینجا کلیک کنید.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی :

روش آبیاری درخت کامکوات:
در سال اول کاشت این گیاه بخصوص در فضای باز، آبیاری حتماً باید به شکل منظم انجام شود تا به رشد، توسعه و استقرار ریشه‌های گیاه کمک شود. اما این به معنی همیشه مرطوب بودن سطح خاک نیست. بلکه زمانی که سطح خاک نسبتاً خشک شد باید اقدام به آبیاری گیاه کرد. درختان مرکبات همانند کامکوات ماندگاری آب و خیس بودن خاک را دوست ندارند و ریشه‌های آنها دچار خفگی و پوسیدگی می‌شوند که بر اثر این مسئله برگ‌ها زرد شده می‌ریزد و گیاه دچار زوال تدریجی شده و درنهایت از بین می‌رود. در طی زمستان می‌بایست آبیاری گیاه را کمتر انجام داد اما در طی این فصل نیز باید همواره به شرایط خاک توجه کرد و زمانی که خاک تا عمق حدود ۳ سانتیمتر خشک‌شده بود گیاه را آبیاری کرد.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی
بونسای درخت کامکوات

نور:
کامکوات به مکانی با نور کامل و مستقیم آفتاب حداقل به مدت ۸-۶ ساعت نیاز دارد. هر مقدار که از میزان نور کم شود، گلدهی و درنهایت میوه دهی آن نیز کاهش خواهد یافت. البته در مورد نمونه‌های گلدانی باید گلدان را در مکانی گذاشت که در طی صبح از نور و بعد از ظهر از سایه برخوردار باشند.

دما:
کامکوات تابستانی گرم نیاز دارد اما این به معنی داغ بودن و گرمای شدید نیست بلکه دمای ۳۸-۲۵ درجه سانتی‌گراد نیازهای گرمایی این گیاه را تأمین می‌کند. در طی زمستان نیز تا حدود دمای ۱۰ درجه را تحمل می‌کند و از بین نمی‌رود البته در این دما برگ‌های خود را از دست خواهد داد. مکان‌های گرم و عدم وجود زمستانی سرد موجب می‌شود که این گیاهان میوه‌هایی درشت‌تر و شیرین‌تر تولید کنند. لازم به ذکر است که اگر حساسیت سرمایی کامکوات در صورت پرورش در گلدان بیش از حساسیت سرمایی درختانی است که در خاک باغچه و یا باغ کشت شده‌اند. بنابراین زمانی که دمای هوا به کمتر از ۱۰ درجه می‌رسد بهتر است که گیاه به مکانی محافظت‌شده منتقل شود.

آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی
میوه درخت کامکوات

خاک مناسب درخت کامکوات:
کامکوات به خاکی با زهکش مناسب نیاز دارد تا اضافه آب حاصل از آبیاری در اطراف ریشه‌ها باقی نماند. اگر قصد کاشت این گیاه را در خاک باغچه دارید بهتر است که خاک برگ را ابتدا با خاک باغچه مخلوط‌کنید به‌نحوی‌که نسبت آنها به هم در گودال کاشت این گیاه برابر باشد. در مورد گلدان نیز می‌توان از مخلوط‌هایی سبک همانند خاک باغچه +خاک برگ+ شن و یا کوکوپیت+پرلیت + خاک‌برگ و یا پیت ماس+پرلیت+ورمی کولیت + خاک برگ استفاده کرد. برای کوددهی می‌توان از کودی کامل همانند فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ماه یک مرتبه استفاده کرد.

کوددهی از اوایل بهار شروع می‌شود و تا اواخر تابستان ادامه می‌یابد اما نیازی به کوددهی در فصل پاییز و زمستان نیست اما در صورت مناسب بودن مکان نگهداری می‌توان از فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ هر ۷-۶ هفته یک‌بار استفاده کرد. لازم به ذکر است که برخی از پرورش‌دهندگان ترجیح می‌دهند از کودهایی با مقادیر نیتروژن و پتاسیم بیش از فسفر و یا مقادیر فسفر و پتاسیم برابر اما کمتر از نیتروژن استفاده کنند. به‌طور کل چنین مسئله‌ای در مورد گیاهان مرکبات از سوی برخی پرورش‌دهندگان توصیه‌شده است. مثلاً فرمولی با نسبت ۱-۱-۳ و ۸-۴-۸ را به کار می‌برند. (توجه کنید که این اعداد نسبت فرمول کود را نشان می‌دهند و نه خود فرمول کودی را مثلاً کودی همانند ۵-۵-۱۵، دارای نسبت ۱-۱-۳ است).

در تابستان به‌کارگیری لایه‌ای از مالچ (مواد ارگانیک همانند خاک برگ) بر روی خاک اطراف گیاه به ضخامت حدود ۵ سانتی متر به خنک ماندن ریشه‌ها و عملکرد بهتر گیاه کمک می‌کند. اگر شرایط آب و هوایی منطقه شما اجازه می‌دهد و قصد کاشتن چندین کامکوات را در کنار هم دارید، فاصله حدود ۳٫۶۵-۲٫۴متر را بین هر دو درخت رعایت کنید تا ساقه‌ها فضای کافی برای بزرگ شدن داشته باشند. در کاشت گلدانی این گیاه باید از انواع کوتاه قامت کامکوات استفاده شود و نباید اجازه داد که ریشه‌ها در داخل گلدان به هم پیچیده و در هم تنیده شوند.

به همین دلیل از گلدان‌های بزرگ باید برای کاشت این گیاه استفاده کرد و گلدان این گیاه را باید هر دو سال یک‌بار تعویض کرد. همچنین قبل از کاشت گیاه منافذ زیرین گلدان را بررسی کنید و اگر امکان دارد تعداد آنها را بیشتر کنید و قبل از قرار دادن گیاه در داخل آن چندین قطعه سفال شکسته و یا قلوه سنگ‌های کوچک قرار دهید تا به زهکش بهتر گلدان کمک کند. همچنین عمل سله شکنی برای نفوذ هوا به اطراف ریشه‌ای گیاه انجام می‌شود. سله شکنی به معنی نرم کردن خاک سطحی با کمک بیل و یا بیلچه است. البته این کار نباید به شکل عمقی انجام شود زیرا می‌تواند به ریشه‌های گیاه آسیب وارد کند. عمق حدود ۵ سانتیمتر برای این کار مناسب است.

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    467 thoughts on “آموزش نگهداری درخت کامکوات یا پرتقال زینتی

    1. تیمور حیدری میگوید:

      سلام وخسته نباشید به کارشناسان محترم
      من عید ۹۸یک گلدان کامکوات خریدم اوردم منزل شاخه اش شکسته بعد از ی مدت شکست خشک شد از اونجای که شکسته بود برش زدم بعد از یک ماه نیش زد شاخه های نازک در اومد به تعداد ۴تا شاخه اومده بالا ولی از همون پایین برگ داده تا بالا دوتا شاخه اش بلند تره میخواستم بدون شاخه های دیگه رو بچینم یک شاخه ضخیم داشته باشم یا باشه چهار تا شاخه؟ممنون میشم راهنمایی کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، شاخه های نازک وفرعی رو میتونید کات کنید تا شاخه های اصلی قوی وقطور بشن.

    2. حمید فروزان میگوید:

      سلام، با عرض خدا قوت خدمت کارشناس محترم
      میخواستم بدونم چه نوع کودی مناسب درخت کاوکوات هست وبه چه مقدار باید استفاده شود
      پیشاپیش سال نو را به شما و همه کارگزارن میهن کاکتوس تبریک عرض میکنم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، خیلی ممنون همچنین، برای مرکبات کودهایی که فسفر بیشتری از سایر عناصر دارند مناسب هست ومیتونید بصورت دوره ای از کود فسفر بالا وکودکامل گیاه رو تقویت کنید،برای مثال مثل ۱۲،۲۴،۱۲ یا ۰،۵۲،۳۴ ماهی یک بار ،یک الی یک ونیم گرم در یک لیتر اب.

    3. میلاد شایق میگوید:

      با سلام مجدد دو سوال خدمتتون داشتم
      ۱- در مورد لیمو چهارفصل ک فرمودید در مورد شاخه ها امتحان کردم بعضی شاخه ها خشک بود و بعضی دیگر منعطف بودن حالا ابیاری باید چطور باشد
      ۲- من یک درخت کامکوات هم دارم ک اونم هنوز داخل گلدان اولیه خودش هست الان موردی ک هست میوه های روی درخت ک رسیده بودند دارند به حالت پیر شدن(چروک) میرن و درخت هم هیچ برگ جدید نکرده ایا این حالت طبیعی هست؟
      ممنون از راهنمایی هاتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، شاخه های خشک شده رو هرس کنید (بوسیله قیچی باغبانی تیز وضدعفونی شده) ابیاری رو طبق روال قبلی ادامه بدید شروع به رشد میکنه،در مورد کامکوات هم بهتر هست میوه ها رو بچینید وگیاه رو هرس کنید.

    4. میلاد شایق میگوید:

      باسلام و خسته نباشید من یک نهال لیمو چهار فصل کاشتم و بعد از کاشت تمامی برگها خشک شده است میخواستم ببینم دلیل چی هست و چکار باید انجام بدم و امکان داره ک درخت مجدد رشد کنه؟ اگر امکان رشد مجدد داره چقدر زمان نیاز داره؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، احتمالش هست که موقع جابجایی وکاشت ریشه های گیاه اسیب دیدند ویا رطوبت محیط کم بوده،این موارد رو بررسی کنید ورطوبت محیط رو افزایش بدید،شاخه ها رو با احتیاط خم کنید اگر انعطاف داشته باشند مجدد رشد میکنه ولی اگر موقع خم کردن شاخه بشکنه متاسفانه گیاه خشک شده ولی بهتر هست ابیاری رو ادامه بدید احتمال رشد مجدد وجود داره.

      • کارشناس 1 میگوید:

        خسارت مینوز مرکبات هست،تمام برگهایی که این لکه ها رو دارند کات ومعدوم کنید،کنار گیاه کارت آبی نصب کنید، چرخه زندگی این نوع افت ۵۰ روز هست، از سموم، کنفیدور، ایمیداکلرپرید یا آباماکتین میتونید استفاده کنید به اندازه ۵\۰سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وگیاه رو با این محلول کامل سمپاشی وابیاری کنید،سه الی چهار باربا فاصله ۱۲ الی ۱۵ روز. زیر گلدانی رو همیشه خالی از اب وخشک نگهدارید،میوه ها رو هم قبل از سمپاشی جدا کنید .

    5. اکبر میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      من کامکوات گرفتم و گذاشتم پشت بوم،ک افتابگیرشم خوبه
      بنظرتون اونجا بمونه خوبه؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، نور رو حتما فیلتر کنید تا افتاب سوخته نشه، دما در شبانه روز کمتر از ۱۵ درجه نباشه ورطوبت محیط باید فراهم باشه تا خشک نشه.

    6. حمید فروزان میگوید:

      با سلام و خسته نباشید پیرو سوال قبلیم عکسها رو ارسال میکنم جهت مشخص شدن آفت پشت برگ درخت کامکوات

    7. حمید فروزان میگوید:

      سلام
      با عرض خسته نباشی من یه درخت کامکوات تازه خریدم میوه داره میخواستم بدونم ۱-چه موقع باید کل میوه ها رو از درخت چید که برای گل دهی بعدی آماده باشه و آیا اگر میوه داشته باشه جهت گل دهی بعدی به درخت آسیب میرسه ؟۲-پشت برگ درخت آفت زده تقریبا سیاه شده به صورت رگه رگه میخواستم بدونم علتش چیست ؟ موقعی که خریدم خاک و گلدونش رو عوض کردم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر میوه ها رسیدن میتونید جدا کنید، تا گلدهی بعدی میتونید گیاه رو با کودهای کامل تقویت کنید زمان گلدهی کوددهی رو قطع کنید،چه نوع افتی هست از گیاه وپشت برگها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    8. رضا میگوید:

      سلام من یک کامکوات خریدم میخوام بکارم داخل باغچه.من شیراز هستم دمای هوا در تابستان تا ۴۰ درجه بالا میره و زمستان گاهی تا منفی هفت یا هشت درجه پایین میاد میتونم توی باغچه بکارم یا نه.ممنونم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، در تابستان تا دمای ۳۸ درجه وکمترین دمایی که میتونه تحمل کنه ۱۰ درجه هست، میتونید با گلدان در فضای باز نگهداری کنید وموقع سرما یا گرما بتونید به محیط ایدالی انتقال بدیدو خاکش همیشه باید مرطوب باشه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        میتونید با یک نایلون شفاف بزرگ گیاه رو بپوشونید وچند تا سوراخ روی نایلون ایجاد کنید.

    9. mahdi میگوید:

      سلام خوب هستین
      من سه روز پیش یه درختچه ی کامکوات خریدم تو گلخونه که برگاش سبز بودن و خوب بود الان تو مدت سه روز برگاش داره زرد و خشک میشه چیکار باید بکنم

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، زرد شدن برگهای پایینی در اثر تنش تغییر محیط نگهداری میتونه باشه گیاه رو در جای ثابت که دما ونور وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید، برای تامین رطوبت میتونید گیاه رو برای چند روزی کاورکنید تارطوبت محیط تامین بشه. برگهایی رو که زرد شدن جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشه بعد جدا کنید.

    10. سعید میگوید:

      سلام
      کامکوات بنده همین جور که در عکسها مشاهده میکنید قبل از اینکه در راهرو قرارش بدم و قبل از آن در بالکن (حیاط شمالی) و از لحاظ آفتاب بسیار وضعیت مناسبی داشت که به این حال افتاد و آبیاری آن در فصل زمستان هفته ای یکبار به طوری که خاکش خشک میشد آبیاری میکردم ولی روز به روز حالش بدتر شد که من احتمال دادم به خاطر سرمای هوا باشد که من در راهرو قرارش دادم ولی الان یک هفته ای هست که هیچ فرقی نکرده و به نظرم ریزش برگهایش بیشتر هم شده
      در ضمن در این مدت کود N.P.K 7.7.7 هر دو هفته یکبار داده شده
      خواهشمندم راهنمایی فرمایید

      http://uupload.ir/files/ifq6_e8eb0d99-7cbc-4c95-b541-ed9654d5ab4f.jpeg
      http://uupload.ir/files/iwbb_2c00c16d-b55a-439d-863f-7567bb417a9d.jpeg
      http://uupload.ir/files/wmoe_7a3d2b42-5b3d-48c2-ac6f-b031e5c6851e.jpeg
      http://uupload.ir/files/cnx_859d43f9-7c29-480f-8a5d-764d42519b3d.jpeg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، گیاه رو در محیط ثابت که نور ودما وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید وزیاد جابجا نکنید،سطح خاک رو با کمک یک چنگال یا هر وسیله دیگه زیرو رو کنید تا اکسیژن کافی به ریشه ها برسه میوه های رسیده رو جدا کنید، زیر گلدانی رو خالی از اب کرده وخشک نگهدارید از اب بدون املاح وهمدمای محیط برای ابیاری استفاده کنید هر زمان سطح خاک یک بند انگشت خشک شد ابیاری رو انجام بدید گیاهتون کمبود عناصر هم داره میتونید با کودهای کامل ویا با کود بیوبیست طلایی یک بار تقویت کنید از کود npk20،۲۰،۲۰ هر دو هفته یک بار برای تقویت گیاه استفاده کنید ویا کودهایی که فسفر وازت زیادی دارند.

      • کارشناس 1 میگوید:

        اگر میوه ها رسیده از گیاه جداکنید وگیاه رو با کودهای کامل تقویت کنید،نیروی گیاه کم شده به همین دلیل غنچه ها میریزند همزمان نمیتونه هم میوه داشته باشه هم گل بده. میتونید با کودهای دامی کاملا پوسیده هم تقویت کنید مقداری از سطح خاک رو بردارید وبا کود ترکیب کنید وداخل گلدان بریزید.

    11. amir hoosin میگوید:

      در مکانی با نور متوسط وخاک همیشه مرطوب دما هم معتدل هست
      نمیدونم چطوری عکس بفرستم میشه راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        زمانی که گیاه روی گل وغنچه هست نور رو افزایش بدید وابیاری رو کم کنید. هر زمان سطح خاک دو بند انگشت خشک شد ابیاری رو انجام بدید.

    12. amir hoosin میگوید:

      سلام من درختچه کامکوات دارم ولی نمیدونم چرا جوونه هایش میریزه ولی برگاش نمیریزه

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    13. میلاد میگوید:

      سلام من تقریبا یک ماهه درخت کامکوات خریدم و داخل گلدان نگهداری میکنم اما الان برگاش داره زرد میشه و میریزه باید چیکار کنم البته آفتاب هم بهش میخورد

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ابیاری رو دقت کنید وزهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه گیاه رو در محیط ثابت که نور ودما وتهویه مناسبی داره نگهداری کنید،تنش تغییر محیط نگهداری هم میتونه باشه برگهای زرد رو جدا نکنید صبر کنید کامل خشک بشن بعد جدا کنید. موقع ابیاری حتما اب اضافی بلافاصله از زهکش گلدان خارج بشه واز اب همدمای محیط وبدون املاح برای ابیاری استفاده کنید.

    14. رضا میگوید:

      الان حدود ۲ماه میشه که از بندر عباس آوردمش، به همراه لیمکوات، لیمکوات رشد اصلا نداشته، اما برگاشمنریخت، اما معمولا هم برگای سبزش میریزه، میوه اش رسیدن ، چندتا میوه جدید هم داد اما برگاش میریزن، ته گلدون یکم عجیب بود یه توری داشت که خاک رو اون ریخته میشد و با ته گلدان ۱۰ سانت فاصله ایجاد میکرد و یه لوله که ارتفاعش ۱۰ سانت بود آبه کف گلدون از ۱۰ سانت بیشتر شه از اون لوله باریک میاد بیرون تو زیر گلدونی

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ریزش برگها دلیلش کمبود نور،دمای پایین ،ابیاری بیش از اندازه، نبود زهکش مناسب،خاک نامناسب هست،بهتر هست این موارد رو بررسی کنید.

    15. علیرضا رنجبر میگوید:

      سلام ممنون میشم بفرمایید درخت کامکوات چه ماهی از سال بار میده
      ضمن اینکه الان درختم بار داره
      و بفرمایید چند روز یکبار آبیاری نیاز داره با توجه به فصل سال

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، اگر شرایط نگهداری ایدال باشه دوبار در سال به گل میشینه بهار واواخر تابستان،ومحصول میده،سطح خاک هر وقت حدود ۵ سانت خشک شد ابیاری رو انجام بدید.

    16. سمانه میگوید:

      سلام گیاه رازقی دارم اوایل که خریدمش گل میکرد الان گلش ریخته یه طرف گیاه خشک میشه رشدش کمه برگاشم زرده طرف دیگش براش سبزه! زهکش مناسب داره آبیاری اولا هر روز یکم آب میدادم الان شده دو سه روز یبار. لطفا کمکم کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ترکیب خاکش چی هست؟بتازگی تغییری در محیط نگهداری داشته ویا خاک وگلدان تعویض شده ؟کوددهی یا سمپاشی داشته؟از گیاه عکس واضح هم بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.