آفات و بیماری‌های گل برگ انجیری

آفات و بیماری‌های گل برگ انجیری

آفات و بیماری‌های گل برگ انجیری: گیاه برگ انجیری در محیط طبیعی رشد خود به درختان وابسته است زیرا ریشه‌های هوایی این گیاه رطوبت و مواد غذایی را از درختان دیگر تهیه می‌کند، بنابراین زمانی که به عنوان گیاه گلدانی و آپارتمانی قصد نگهداری از آن را دارید حتماً باید به فکر تهیه قیم پوشیده از خزه نیز برای این گیاه باشید و ریشه‌های هوایی این گیاه را هرگز قطع نکنید و برای تقویت هر چه بیشتر ساقه‌ها، ریشه‌های هوایی را به داخل خزه‌ها هدایت کنید.

آفات و بیماری‌های گل برگ انجیری:
از آفت‌های اصلی گیاه برگ انجیری می‌توان به کنه تار عنکبوتی، شپشک و شپشک آرد آلود اشاره کرد. در اثر وجود کنه تارعنکبوتی برگ‌ها رنگ پریده می‌شوند و در سطح زیرین آنان تار عنکبوت مشاهده می‌شود و بعد از مدتی برگ‌ها زرد می‌شوند و می‌ریزند. برای مبارزه از سموم کنه‌کش سیستماتیک باید استفاده شود.

شپشکهای جوان از گیاه تغذیه می‌کنند و پوسته باقیمانده از شپشکهای بالغ باعث ایجاد منظره‌ای پر از لکه‌های ریز و قهوه‌ای رنگ بر روی شاخسار گیاه بخصوص سطح زیر برگ ایجاد می‌کند. شپشکها موجب ضعیف شدن کلی گیاه و زرد شدن برگ‌ها و در نهایت ریزش آنان می‌شود. آنها همچنین ماده‌ای ترشح می‌کنند که عسلک نامیده می‌شود که بعد از مدتی ممکن است با قارچ پوشانده شوند.

از جمله بیماری‌های این گیاه نیز می‌توان به لکه برگی، آنتراکنوز،  و پوسیدگی ریشه اشاره کرد. لکه برگی توسط دو عامل قارچ و باکتری ایجاد می‌شود. لکه‌های قهوه‌ای یا سیاه رنگ با حاشیه‌های آبدار یا زرد رنگ بر روی برگ‌ها ایجاد می‌شوند.

برگ‌های آلوده را حذف کنید و از خیس شدن برگ ها در طی آبیاری جلوگیری کنید و در صورت لزوم می‌توان از سموم قارچ‌کش استفاده کرد. پوسیدگی ریشه توسط قارچ پیتیوم ایجاد می‌شود که خیس و  غرقاب ماندن خاک و عدم زهکش خوب بستر از جمله عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.

سم قارچ‌کش را به صورت آبیاری به ریشه بزنید و همچنین بر روی شاخه‌ها و برگ‌ها اسپری نمایید. آبیاری زیاد، عدم در جریان بودن هوا می‌تواند باعث رشد قارچ‌ها و پوسیدگی ریشه و تنه گیاه شود.

نحوه آبیاری گل برگ انجیری:
در فاصله بین دو آبیاری سطح خاک گلدان خشک شود. یعنی در تابستان هفته‌ای یک مرتبه و در زمستان هر دو هفته یک‌بار به این گیاه آب دهید. آبیاری بیش از اندازه موجب زرد و قهوه‌ای رنگ شدن برگ‌های موجود در قسمت پایین گیاه می‌شود. زمانی که هوا گرم است با عمل غبار پاشی برگ‌ها به میزان هفته‌ای ۳-۲ مرتبه رطوبت محیط را افزایش دهید. اما این عمل را زمانی که نور مستقیم آفتاب وجود دارد انجام ندهید زیرا موجب ایجاد لکه‌های قهوه‌ای رنگ بر روی برگ‌ها می‌شود. همچنین زمانی که آبیاری کمتر از میزان نیاز گیاه است نوک برگ‌های گیاه قهوه‌ای و سوخته می‌شود و پهنه برگ نیز خشک و چروکیده می‌شود که به سرعت نسبت به آبیاری گیاه اقدام نمایید.

گل برگ انجیری

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    233 thoughts on “آفات و بیماری‌های گل برگ انجیری

    1. نیره میگوید:

      سلام روی برگهای گیاه برگ انجیری سوراخ های کوچک انگار کرمی خورده باشد هست اما اثری از لارو نیست

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، شرایط نگهداری از گیاه رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وقسمتهای که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    2. یاسا غلامی میگوید:

      سلام وقت بخیر، یک گیاه برگ انجیری دارم که نزدیک به دو ماه میشه برگ جدید نداده، سه تا از برگهای قدیمیشم زرد شدن، برگهای بزرگ گیاهم داره زرد میشه.
      چون قیم نداره، دو هفته پیش ریشه های هوایش رو داخل بطری پر از اب قرار دادم، نمیدون براش خوبه یا نه؟

      گیاه داخل اتاقی روی میز نزدیک به پنجره گذاشتم و برای اینکه آفتاب مستقیم به برگهاش نخوره، پرده اتاق رو می‌کشم.
      هر وقت خاکش خشک میشه بهش اب میدم، برگ هاشو با دستمال پارچه ای تمیز میکنم.
      بعداز هر با ابیاری هم اب زیر گلدانی رو خالی میکنم، از نظر زهکشی مشکلی نداره.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، میتونید براش قیم خزه دار درست کنید، این گیاه به رطوبت محیط نیاز داره، یا هر ازگاهی مهپاشی کنید ولی قیم خزه دار براش بهتر خواهد بود، ریشه های هوایی داخل اب بمدت طولانی احتمالا پوسیده بشند، اگر فقط برگهای قدیمی زرد وخشک میشند طبیعی هست میتونید ماهی یک بار با کودهای کامل تقویت کنید.

    3. یاسا غلامی میگوید:

      سلام وقت بخیر، دو هفته ای است که خاک گلدان گیاه برگ انجیری رو عوض کردم،(از خاک های اماده استفاده کردم)، رشد گیاه متوقف شده، برگ ها شروع به زرد شدن کردن، حتی برگی که امسال باز شده بود هم داره زرد میشه، احساس میکنم برگهاش بیحال هستن، زمانی که به برگها دست میزنم، نرم هستم استحکام ندارن.
      گیاه رو توی اتاقی کنار پنجره گذاشتم، ابیاری رو هم با توجه به خشکی خاکش انجام میدم. برگهای گیاه رو هم با دستمال پارچه ای تمیز میکنم، از حالت جزیره هم برای زیرگلدانی استفاده کردم.
      لطفا راهنمایی کنید تا علت مشکلش رو پیدا کنم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، بعد از تعویض خاک بهتر هست بمدت دو هفته درمحیط سایه وخنک نگهداری بشه تارطوبت از دست نده، تعویض خاک بهش شوک وارد کرده رطوبت محیط رو افزایش بدید وحتما در محیط سایه نگهداری کنید بعد ازبهبود به محیط پرنور انتقال بدید میتونید برای کاهش شوک وارد شده موقع ابیاری با محلول جلبک دریایی یا اسید امینو ابیاری کنید.

    4. ندا میگوید:

      سلام وقتتون بخیر
      حدودا ۴-۵ماهه این گیاهو خریدم از ابتدا یکی از برگا زرد شد
      آبیاری رو کم کردم هفته ای بیار وقتی سطح خاک تا دوسانت خشکه الان پشه های ریز مشکی دور گیاهم هست زه کشیش مناسبه با پنجره فاصله کم داره که مشخصه تو عکس آفتاب نمیتابه روش و نور غیر مستقیم داره. هیچ کود تقویتی بهش ندادم تا الان.از وقتی پشه دیدم دورش کمی پودر دارچین رو سطح خاک پاشیدم
      ممنون میشم راهنماییم کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، رطوبت خاک رو کاهش بدید وکنار گیاه کارت زرد نصب کنید اگر حشرات از بین نرفتند با محلول حشره کش خاک رو موقعی که خشک هست ابیاری کنید وزیرگلدانی رو همیشه خالی ازاب وخشک نگهدارید برای ابیاری ازاب بدون املاح وهمدمای محیط استفاده کنید ورطوبت محیط رو افزایش بدید یا با مهپاشی روزانه روی برگها یا با جزیره زیر گلدانی، که نوک برگها خشک نشن.

    5. شیرین میگوید:

      سلام وقت بخیر
      داخل گلدان گیاه برگ انجیری من سوسک‌های ریز دیده شده که بعضیاشونم اطراف گلدان مرده بودن چه توصیه ای دارین؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، خاک رو بررسی کنید اگر باز هم بودن خاک رو تعویض کنید یا با محلول حشره کش خاک رو ابیاری کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.