بیماری‌ های گل بنفشه آفریقایی

بیماری‌های گل بنفشه آفریقایی

بیماری‌های گل بنفشه آفریقایی: گل بنفشه آفریقایی گیاه حساسی است. در صورتی که به خوبی نگهداری نشود ممکن است خیلی زود دچار برخی مشکلات و آفت‌ها شود. در این مقاله به برخی از مشکلات اصلی که بنفشه آفریقایی دچار می‌شود را توضیح می‌دهیم.

پوسیدگی بنفشه آفریقایی:
باقی ماندن آب در اطراف طوقه مشکل پوسیدگی طوقه و یا قسمت پایین ساقه را به وجود می‌آورد. پوسیدگی طوقه و ریشه این گیاه در اثر قارچ پتیوم ایجاد می‌شود و آبیاری بیش از اندازه یا زهکش نامناسب بستر کاشت موجب شیوع بیشتر این بیماری خواهد شد. ریشه و طوقه گیاه سیاه و نرم می‌شوند و برگ‌ها پژمرده می‌شوند. در مورد این بیماری پیشگیری بهتر از درمان است بنابراین حتماً از خاک ضدعفونی شده برای کاشت این گیاه استفاده کنید و گلدان‌های مورد استفاده را نیز به خوبی تمیز کنید. مخلوط خاکی باید مصرف شود که زهکش خوبی داشته باشد. هنگام کاشت گیاه نیز طوقه بالای سطح خاک قرار گیرد.

پوسیدگی دم برگ‌ها موجب ظهور زخم‌هایی نارنجی-قهوه‌ای رنگ بر روی دم برگ‌ها در قسمت‌هایی که آنان با لبه گلدان و یا خاک تماس دارند می‌شود. این مسئله با تجمع نمک‌های ناشی از کودهایی که مصرف می‌شود، تشدید می‌شود. برای کاهش این بیماری باید هر چند وقت یکبار با آب خاص و عاری از املاح، گیاه را آبیاری کرد تا نمک‌های اضافی که در خاک جمع شده‌اند شسته شوند و از گلدان خارج گردند همچنین می‌توان لبه گلدان‌ها را با ورقه‌های آلومینیومی پوشاند تا رگبرگ‌ها با لبه گلدان تماس نداشته باشند.

بیماری‌های گل بنفشه آفریقایی

مشکل لکه حلقوی و یا کلروز برگ‌ها که به صورت حلقه‌ها و یا خطوط سفید یا زرد رنگ بر روی برگ‌ها ایجاد می‌شود به دلیل ریزش آب سرد بر روی برگ‌ها و یا تابش نور مستقیم آفتاب بر روی برگ‌های مرطوب است که با آبیاری دقیق گیاه، عدم استفاده از آب سرد در حین آبیاری (می‌توان از آبی استفاده کرد که دمای حدود ۲۵ درجه سانتی‌گراد است) و جلوگیری از خیس شدن برگ‌ها قابل جلوگیری است.

سوختگی بوترتیس که بر اثر قارچ بوترتیس ایجاد می‌شود منجر به ظهور نواحی زخمی آبدار در قسمت زیرین برگ می‌شود. این لکه‌ها می‌توانند بزرگ شوند تا زمانی که کل برگ قهوه‌ای یا سیاه شود. گل‌ها نیز به همین ترتیب آلوده می‌شود. رطوبت بالای محیط، تهویه بد هوا (فاصله بسیار کم گلدان‌ها با یکدیگر در گلخانه)، نور کم محیط از جمله موارد تشدیدکننده این بیماری هستند که با رعایت آنها می‌توان از شیوع این بیماری تا حد بالایی جلوگیری کرد و گاهی استفاده از سموم قارچ‌کش نیز مورد نیاز واقع می‌شود. سفیدک پودری از دیگر بیماری‌های قارچی این گیاه است که ساقه و دم برگ و دمگل را در ابتدا گرفتار می‌کند و باعث کاهش کیفیت گل و عمر آن می‌شود. هوای سرد و مرطوب و عدم تهویه مناسب محیط نگهداری گلدان‌ها این بیماری را تشدید می‌کند. برای مبارزه شرایط محیطی را باید بهبود بخشید و همچنین از سموم قارچ‌کش نیز استفاده کرد.

کنه‌های گیاهی از طوقه گیاه تغذیه می‌کنند و موجب بدشکلی، خشکیدگی و رنگ نامناسب برگ‌های جوان خواهند شد.

شپشکهای گیاهی در سطح برگ و یا دم برگ تجمع می‌کنند و شیره گیاه را مکیده موجب کاهش رشد و بدشکلی گلبرگ‌ها خواهند شد و همچنین به دلیل تولید عسلک برگ‌ها را چسبناک می‌کنند.

شته‌ها نیز با مصرف شیره گیاهی می‌توانند موجب کاهش رشد و زردی برگسار جدید شوند و با تولید عسلک موجب چسبناک شدن قسمت‌های مختلف گیاه بخصوص برگ‌ها می‌شوند.

تریپسها از برگ و گل گیاه تغذیه می‌کنند و نواحی نقره‌ای رنگ همراه با لکه‌های سیاه رنگ را بر روی برگ‌ها به وجود می‌آورند. غنچه‌های گل بدشکل و کم رنگ می‌شوند و عمر گل‌ها کوتاه می‌شود. برای مبارزه با آفات اگر تعداد آنها کمک است می‌توان آنها را با کمک یک تکه پارچه نرم از روی گیاه برداشت اما در صورتی که تعداد آنها زیاد است باید از سموم سیستماتیک استفاده کرد.

نماتد گره ریشه از جمله آفاتی است ک این گیاه را تهدید می‌کند. در اثر فعالیت ان گیاه کوتاه قامت و ضعیف می‌شود. بر روی ریشه گره تشکیل می‌شود و طوقه و برگ‌ها ضخیم و بدشکل می‌شوند. روی برگ‌ها ممکن است گال شکل گیرد. تنها راه نیز از بین بردن گیاهان آلوده است.

از دیگر مشکلات این گیاه می‌توان به حساسیت ان به گازهای آشپزخانه و یا هوای کثیف اشاره کرد که موجب زردی ناگهانی برگسار می‌شود و تنها را تعویض مکان گلدان به جایی است که هوای تمیزتری داشته باشد. استفاده از مواد براق کننده شیمیایی نیز موجب سیاه شدن ناگهانی برگها خواهد شد. برگ‌ها را با پارچه‌ای نرم پاک کنید.

بیماری‌های گل بنفشه آفریقایی

نویسنده: باغ سبز
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    6 thoughts on “بیماری‌ های گل بنفشه آفریقایی

    1. ماهی میگوید:

      سلام.بنفشه آفریقایی برگهاش لول شده و تعداد کمی از برگ ها لک شده اند بهش آهن و کود کامل میدهم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کمبود رطوبت محیط ودمای زیاد باعث لوله شدن برگهای این نوع گیاه میشه دما ورطوبت رو چک وایدال کنید سعی کنید روی برگهای گیاه اب نریزه اگر هم ریخت زود خشک کنید وبرگها رو با یک مسواک نرم با براش تمیز کنید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، متاسفانه لینکهای ارسالی مشکل دارند ولود نمیشن مجدد تلاش کنید.

    2. زهرا میگوید:

      سلام. خسته نباشید. من یه بنفشه آفریقایی هدیه گرفتم که یه پاجوش هم کنارشه و گلدانش نیاز به تعویض داره. برگ های مرکزی حاشیه شون لوله شده. به نظر شما بیماری هستش یا میتونه طبیعی باشه. متاسفانه نمیتونم عکسو پیست کنم اینجا. ممنون از پاسخ گویی تون.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.