علت ایجاد لکههای قهوهای در برگ ساکولنتها چیست؟ ساکولنتها در زیستگاههای مختلف در سراسر جهان زندگی میکنند و همچنین میتوانند به عنوان گیاهان پرورشی نیز رشد پیدا کنند. این گیاهان در طول دوره خشکسالی میتوانند از برگهای گوشی خود به عنوان یک مخزن آب استفاده کنند اما همین برگها و قطعات نیز حساس به بیماریها و اختلالاتی است که عموماً با ایجاد لکه قهوهای روی برگها و ساقه آغاز میشود.
بیماری ادم :
اگرچه برگهای سالم ساکولنت ضخیم. گوشتی و پرآب است این بدان معنا نیست که گیاه شما نسبت به بقیه گیاهان نیاز به آب بیشتری دارد. ساقههای این گیاه زمانی بهترین حالت ایده آل خود را دارد که بین دو آبیاری تمام لایههای خاک کامل رطوبت از دست بدهد ساکولنتها اگر بهطور مداوم در خاکهای مرطوب یا نمور باقی بمانند از بیماری ادم که باعث ایجاد نقاط قهوهای و کدر که عمدتاً در برگها و پارهای مواقع در ساقه گیاه ایجاد میشود رنج میبرد.
گاهی اوقات این لکهها در قسمتهای پایین برگ ایجاد میشود و این اختلال را دشوار میکند. لکههای قهوهای به ویژه در مناطق سفید ساقهها ایجاد میشود. پس به یاد داشته باشید ساکولنتها از آب زیاد و خاک دائم خیس رنج میبرند و خاک غرقاب باعث ایجاد بیماری ادم میشود.
ساکولنتها به کودیاری زیاد حساس هستند برای این گیاهان بهتر است در فصول رشد فعال ماهانه یکبار با کود رقیق تغذیه شود اگر شما ساکولنت شادابتان را بیش از حد کود بدهید نمکهای موجود در کودها در خاک جمع میشود و تجمع این نمکها میتواند ریشهها را بسوزاند همانطور که محلول نمکی شور از طریق آوند در ساکولنتها حرکت میکند ممکن است برگها را نیز بسوزاند و لکههای قهوهای ایجاد کند.
بیماریهای قارچی:
ساکولنتها به بیماریهای قارچی برگها بسیار حساس هستند این قارچهای بیماریزا نیازمند آب برای تولید مثل از نظر جنسی و گسترش هستند بنابراین این بیماریها در مناطق با آب و هوای مرطوب بیشتر گسترش مییابد.
زمانی که یک برگ از ساکولنت دچار بیماری قارچی میشود بهتر است به سرعت از ساقه جدا شود اگر این برگ روی برگهای سالم دیگر هم بیفتر آنها را هم آلوده میکند در این صورت و با گسترش آلودگی هیچ راه درمانی وجود ندارد.
راههای جلوگیری از ایجاد لک قهوهای در ساکولنتها:
جلوگیری از ایجاد لک قهوهای در برگهای ساکولنتها به همان اندازه نگهداری از ساکولنتها راحت و آسان است انتخاب یک گلدان مناسب با سایز گیاه، آبیاری کافی، زهکشی مناسب، و عدم کودیاری فراوان میتواند به اندازه زیادی گیاه ما را از لک قهوهای محفوظ کند.
خاک متخلخل و خوب تخلیه شده بهترین گزینه است:
اگر ساکولنت را در گلدان کشت میکند از گلدانهای مناسب با سایز گیاه که دارای حفره انتهایی فراوان برای زهکش است استفاده کنید به یاد داشته باشید گلدانهای با حفره کم و کوچک باعث مانده آبی در خاک شده و همین امر موجب رطوبت دایمی خاک و پوسیدگی ریشه و مرگ گیاه میشود.
برای جلوگیری از رسوب املاح و نمک موجود در آب و کود خاک را قدری آبیاری کنید که آب اضافی به طور کامل از سوراخهای انتهایی بیرون بیاید اینکار کمک میکند تا املاح و رسوبات و نمک موجود در خاک خارج شده و ریشه نسوزد.
نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس
سلام وقت بخیر کارشناسان محترم من از این کود ماهی یکبار برای گیاه لدبوریا استفاده میکنم پشت پنجره شرقی و هفته ای یکبار با آب بدون کلر آبیاری و آب پاشی میشه خیلی خوب رشد میکرد و مرتب برگ جدید درمیورد یکدفعه شروع کرد به له شدن برگهای جدید و قدیمی به اینصورت که مشاهده میفرمایید
https://s4.uupload.ir/files/421868d5-fc91-4997-8cba-0961e06d6216_0f37.jpeg
https://s4.uupload.ir/files/4f5cc302-8652-4a86-a42e-b55bb934d75a_c278.jpeg
آبپاشی رو قطع کردم فرقی نداشت برگ جدید و پاجوش همچنان در میاره ولی خراب میشن بعضی های بفرمایید چکار کنم ؟
درود، روز خوش، زهکش گلدان رو بررسی کنید که گرفته نباشه ابیاری رو کاهش بدید وزمانیکه خاک کامل خشک شد ابیاری رو انجام بدید تمام برگهای خشک ونرم شده رو جدا کنید وگیاه رو موقع ابیاری، دو بار بافاصله یک هفته با محلول قارچ کش کاربندازیم ابیاری کنید.