همه چیز در مورد ساکولنت ها

همه چیز در مورد ساکولنت ها

همه چیز در مورد ساکولنت ها: ساکولنت ها(succulent) یا گیاهان آبدار، گیاهان گوشتی شکلی هستند که دارای ۶۰ خانواده و ۳۰۰ گونه می‌باشند. ساکولنت ها را نباید با کاکتوس‌ها اشتباه گرفت. در واقع کاکتوس‌ها گیاهان آبدار یا ساکولنت هستند اما همه‌ی ساکولنت ها یا گیاهان آبدار کاکتوس نیستند. ساکولنت ها گیاهان بسیار زیبایی بوده و برخی از آن‌ها بسیار کوچک می‌باشند که فضای نگهداری کمی را اشغال می‌کنند. نگهداری از آن‌ها بسیار آسان بوده و تکثیر بسیار راحتی دارند.

 

برای نگهداری از ساکولنت ها به نکات زیر توجه کنید و رعایت این نکات باعث رشد بهتر آن‌ها می‌شود. این شرایط کلی عنوان شده و ممکن است نحوه نگهداری برخی از ساکولنت ها متفاوت باشد.

 

۱_ نحوه آبیاری ساکولنت ها:
برگ‌ها، ساقه و ریشه‌های این گیاهان به گونه‌ای هستند که می‌توانند آب را درون خود ذخیره کنند و این امر سبب شده مقاومت خوبی در برابر خشکی و کم‌آبی داشته باشند و نگهداری از آن‌ها آسان می‌باشد. تقریباً تمام قسمت‌های این گیاهان از جمله برگ و ساقه با سلول‌های ذخیره آب و یک لایه بافت فتوسنتز پوشیده شده است که این امر موجب می‌گردد تا این گیاهان عملکرد خوبی در ذخیره آب داشته باشند. مقاومت آن‌ها به کم آبی به این معنی نیست که اصلاً به آبیاری نیاز ندارند. آبیاری بیش از حد و افراط در آن باعث خرابی و پوسیدگی ریشه‌های این گیاهان می‌شود. برای آبیاری، بهتر است اجازه دهید خاک این گیاهان به طور کامل خشک شده و سپس آبیاری صورت گیرد.

 

۲_خاک مناسب ساکولنت ها:
یک فاکتور مهم دیگر برای این گیاهان خاک آن‌ها می‌باشد. خاکی سنگین با زهکشی بالا برای این گیاهان لازم است و خاک‌هایی که آب را زیاد در خود ذخیره می‌کنند و زهکشی خوبی ندارند باعث خرابی و آسیب رسیدن به ساکولنت ها می‌شوند. امروزه به علت فراوان بودن این گیاهان خاک‌های مخصوص آن‌ها در بسیاری از فروشگاه‌ها به صورت بسته بندی شده فروخته می‌شود.

 

۳_دما:
این گیاهان گرما دوست بوده و به سرما بسیار حساس هستند. به علت بافت گوشتی که دارند به راحتی در اثر سرمای شدید یخ زده و از بین می‌روند. بهترین دما برای این گیاهان دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد بوده و هرگز آن هارا در معرض دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد قرار ندهید. تغییرات ناگهانی دما باعث رسیدن آسیب به آن‌ها و تغییر رنگ برگ این نوع گیاهان می‌شود.

 

۴_نور مورد نیاز ساکولنت:
این گیاهان به نور فراوان طبیعی نیاز داشته و در اثر کمبود نور رشد علفی پیدا می‌کنند، رنگ برگ‌ها از بین می‌رود، فاصله بین برگ‌ها زیاد می‌شود و گیاه ضعیف و بد فرم ‌میشود. تابش مستقیم و شدید خورشید باعث سوختن برگ آن‌ها و ایجاد لکه‌های سوختگی بر روی آن می‌شود که در دراز مدت گیاه از بین خواهد رفت. یک مکان با نور ملایم مثل پشت پنجره و دور از تابش مستقیم آفتاب در فصل گرما برای این گیاهان انتخاب کنید.

 

۵_رطوبت:
ساکولنت ها گیاهان خشکی دوست بوده و به رطوبت نیازی ندارند و در صورت قرار گرفتن در رطوبت زیاد از بین می‌روند. نیازی به غبار پاشی و اسپری کردن نیست و این کار را انجام ندهید.

 

۶_کود دهی:
در فصل بهار و تابستان که فصل رشد می‌باشد این گیاهان را با کودهای پتاس بالا کود دهی کنید. پتاسیم به رشد آن‌ها کمک کرده و این گیاهان را به گلدهی تحریک می‌کند. در فصل پاییز و زمستان کود دهی را متوقف کنید. می‌توانید از کودهای npk  برای کود دهی این گیاهان استفاده کنید.

 

۷_ تکثیر ساکولنت ها:
یکی از مزایای این گیاهان تکثیر بسیار آسان آن‌ها می‌باشد. ساکولنت هارا می‌توانید از طریق بذر، پاجوش، ساقه و حتی از طریق برگ‌های آن‌ها تکثیر کنید. بهترین زمان برای تکثیر این گیاهان فصل بهار و تابستان می‌باشد. البته اگر می‌توانید شرایط محیطی و آب و هوا را در فصل زمستان کنترل کنید هیچ مانعی برای تکثیر ساکولنت ها در این فصل وجود نخواهد داشت.

برای آموزش کامل نگهداری از ساکولنت ها اینجا کلیک کنید.

همه چیز در مورد ساکولنت ها همه چیز در مورد ساکولنت ها

426215615_227663_13079971358268058937
اچیوریا
429904759_66885_9522909736777630657
هاورتیا

 

آئونیوم

نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    141 thoughts on “همه چیز در مورد ساکولنت ها

    1. Sepid میگوید:

      سلام من از این کاکتوس های گوشتی خریدم سه روز نبودم برگهاش باز شده چرا؟
      داخل اتاق بوده نور کم یه هفته پیش اب دادم بهش دما خوب بوده

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، عکس واضح ازگیاه بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    2. اسما میگوید:

      یه سوال دیگه هم داشتم من گل اشک تازه قبل از عید خریدم بعد گل داده بود بعد عید سر زنی کردم داخل گل ها دانه های خیلی ریز داشت اونها رو میشه کاشت؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        اگر منظورتون بذرهاش هست اگر کامل رسیده باشند بله میشه کشت کرد.

        • اسما میگوید:

          گلبرگ هاشون خشک شده بود دیگه که من سر زنی کردم ولیرهنوز قسمت تخمدانش سبز رنگ بود یعنی نرسیده بوده هنوز؟

    ارسال دیدگاه بسته شده است.