۶ نکته برای جلوگیری از ابتلای کاکتوس و ساکولنت به آفات

6 نکته برای جلوگیری از ابتلای کاکتوس و ساکولنت به آفات

۶ نکته برای جلوگیری از ابتلای کاکتوس و ساکولنت به آفات: این بسیار دشوار است که شما به نحوی از گیاهان نگهداری کنید که هیچ مشکلی برای آنها پیش نیاید حتی اگر آنها را به درستی و در زمان مشخص آبیاری و کودیاری کنید نور مناسب و خاک خوب داشته باشند، آنها هنوز هم می‌توانند دچار حمله آفات شوند. مهاجمان مضر مانند، شته‌ها، قارچ‌ها، پوسیدگی و فراتر از آن است.

 

اگر اطراف گیاه خود حشرات کوچک در حال پرواز دیدید، یا روی برگها و ساقه آن موجودات کوچک ساکن ولی در حال فعالیت مشاهده کردید قطعاً زمان برای کنترل و مبارزه با آفات است. در اینجا فقط برخی از مواردی که باید انجام دهیم تا از حمله آفات و بیماری‌ها به گیاهان مخصوصاً کاکتوس و ساکولنت جلوگیری کنیم را بازگو می‌کنیم:

 

۱- کوددهی:
کاکتوس و ساکولنت را در طول فصل رشد فعال با استفاده از کودهای مناسب کودیاری کنید در پاییز کوددهی را متوقف کرده و تا زمانی که فصل سرما به پایان می‌رسد آن را تغذیه نکنید. این کار باعث افزایش توان مقاومت گیاهان و رشد بیشتر آنها می‌شود. البته کوددهی نامناسب و بیش از حد نیز می‌تواند به گیاهان آسیب برساند.

 

۲- کات کردن برگهای خشکیده:
اطمینان حاصل کنید که تمام برگهای خشکیده، زرد شده یا آسیب دیده را از روی گیاه خود جدا کردیده اید تا آفات و بیماری‌ها جایی برای پنهان شدن و پرورش نداشته باشند، اینکار همچنین باعث جلوگیری از تشکیل قارچ می‌شود. به یاد داشته باشید برگهای آسیب دیده را بعد از جدا کردن روی سطح خاک گلدان نریزید انباشت این برگها باعث ایجاد محیطی امن برای تجمع آلودگی و قارچ است.

 

۳- خشکی خاک:
اجازه دهید بستر کاشت گیاهان بین دو آبیاری کاملاً خشک شود مرطوبت نگه‌داشتن خاک برای مدت زمان طولانی ممکن است باعث پوسیدگی ریشه و همچنین ایجاد بیماری قارچی و مرگ گیاه شود.

 

۴- عدم استفاده مجدد از خاک:
به هیچ عنوان خاک گلدان‌ها را مجدداً استفاده نکنید، در هر بار تعویض یا تقویت خاک خاک‌های قدیمی و کهنه را دور بریزید و از آنها برای کاشت مجدد گیاهان خود استفاده نکنید.

 

۵- قرنطینه گیاه بیمار و آلوده:
با دیدن علائم بیماری روی گیاه خود در اولین اقدام آن را از بقیه گیاهان مجموعه دور کنید تا کنترل و درمان بیماری سریع‌تر انجام شده و آلودگی به گیاهان سالم سرایت نکند.

 

۶- استفاده از سموم قارچ و حشرات:
آفت‌کش‌ها می‌توانند برای پیشگیری و مقابله با آفات و بیماری‌ها در گیاهان مورد استفاده قرار گیرند.

اساساً دو نوع آفت کش وجود دارد: نوع اول “آفت‌کش‌های تماسی که باید با حشرات تماس پیدا کند تا آنها را از بین ببرد.

نوع دوم” آفت‌کش‌های سیستمیک: که از طریق ریشه جذب گیاه می‌شود تا حشراتی که از شیره گیاهی تغذیه می‌کنند را مسموم کرده و آنها را از بین ببرد.آفت‌کش‌های سیستمیک عموماً گران‌تر هستند.

 

برای کمک به جلوگیری از ابتلا گیاه به آلودگی و آفات می‌توانید گیاهان خود را به طور منظم با یک آفت کش سیستمیک طبیعی حاوی روغن گیاهی آبیاری یا اسپری کنید. روغن نئین (روغن چریش) بوی نامطبوعی دارد اما یک محصول ۱۰۰% طبیعی و غیر سمی است که برای انسان و دام خطرناک نیست و می‌تواند انواع مختلف حشرات را از بین ببرد.

 

نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    24 thoughts on “۶ نکته برای جلوگیری از ابتلای کاکتوس و ساکولنت به آفات

    1. محمود محمدی میگوید:

      دما حدود ۱۰ تا ۱۵ درجه است و هر ۲۰، ۳۰ روز آبیاری میشه. نور هم خوب دریافت می‌کنه.
      خاکشم ماسه و پیت ملی و ورمی است.
      در مورد آن یکی فرو چطور؟ میتونم پیش بقیه گیاهان بزارمش؟؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، این شیره ها اگر از اروئلهای گیاه خارج میشه نشانه این هست که گیاه داره از خواب زمستانی بیدار میشه ریشه ها شیره رو در اوند ها به حرکت در اورده تا گیاه شروع به رشد کنه، بهتر هست با پنبه اغشته به الکل اون شیره ها رو پاک کنید چون باعث جذب افات میشند اگر افتی ندارند ومطمئن هستید میتونید کنار سایر گیاهان نگهداری کنید.

    2. محمود محمدی میگوید:

      سلام. وقت بخیر
      کاکتوس فرو بنده روش شیره هایی به رنگ عسل رنگ هست اثری از شپشک هم در گیاه ندیدم. علت این شیره چی هست؟؟ اگر روی گیاه بمونه مشکل داره؟؟

      بعد به جز این فرو، یک فرو دیگه داشتم که روش چند تا شپشک سفید مانند بود که با پنس برداشتمشون الان روش نمی‌بینم از این شپشک ها و جدا گذاشتمش در یک اتاق ، میتونم بزارم پیش دیگر کاکتوس ها؟؟؟
      سپاسگزارم از پاسخ گویی و توجه تون??

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، ممنون، شرایط نگهداری رو بفرمایید وعکس واضح از گیاه وقسمتهایی که میفرمایید بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، زمانی که گیاه زخمی بشه در اثر ضربه فیزیکی ویاگزش حشرات ویا خارج شدن از خواب زمستانی پوست گیاه ترک برمیداره واین شیره از گیاه خارج میشه که طبیعی هست گیاهانتون از خواب زمستانی بیدار شدند ودر حال رشد هستند واین شیره به همین خاطر از گیاه خارج میشه برای اینکه گیاه قارچی نشه شیره های خارج شده رو بوسیله یک گوش پاکن اغشته به الکل پاک کنید وروی قسمت زخم محلول قا چ کش اسپری کنید گیاهانتون کمبود نور هم دارند بمرور زمان به محیط پرنوروفیلتر شده انتقال بدید.

      • کارشناس 2 میگوید:

        ممنون از شما،اون قسمت رو با یک چاقوی تیز وضدعفونی شده به ارامی بشکافید ببینید داخلش حشره هست یا حالت نرم ولزج داره؟ در هر دو صورت بهتر هست برگ رو کات کنید گیاهتون الوئه ورا هست وکمبود نور داره بمرور زمان به محیط پرنوروفیلتر شده انتقال بدید،برای ضدعفونی میتونید از سم قارچ کش مانکوزب یا کاربندازیم استفاده کنید، از فروشگاهای لوازم کشاورزی میتونید تهیه کنید ویا بصورت اینترنتی تهیه کنید ،مقدار مصرف یک گرم در یک لیتر اب.

    3. ekreshe.azarafra میگوید:

      سلام هاوارتیاویکی دیگه از ساکولنتهای من خالهای سیاهی روی برگهاشون افتاده ورشد نمیکنند.البته ریشه ها رو بررسی کردم پوسیدگی نداشتند.لطفا راهنمایی کنید

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، لطفا شرایط نگهداری رو بفرمایید واز گیاه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

        • کارشناس 2 میگوید:

          لینک اولی رو مجدد ارسال کنید، مشکل داره، لینک مستقیم رو کپی وارسال کنید بعد از ارسال لینک کلید اسپیس یا فاصله رو بزنید. عکس دوم شبیه ضربه فیزیکی هست ویا در اثر سرما این لکه ها بوجود اومدن در اثر ابیاری با اب سرد هم این مشکل بوجود میاد، برای ابیاری از اب همدمای محیط وبدون املاح استفاده کنید،بمرور زمان گیاه رو به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید.

      • ekreshe.azarafra میگوید:

        یعنی با آّب جوشیده آبیاری کنم ,سوال بعدیمم اگه جواب بدید ممنون میشم :الان میخام گلدونامو عوض کنم آیا همه ی کاکتوسام وساکولنتام نیاز به ریشه شویی دارند اگه بله با چی وباید چند روز بیرون از گلدون بمونن

        • کارشناس 2 میگوید:

          نه اب جوشیده که باعث سوختگی ریشه ها میشه وکلا گیاه از بین میره ،اب رو داخل یک پارچ بدون درب بریزید وکنار گیاه قرار بدید ۲۴ ساعت بمونه بعد موقع ابیاری از این اب استفاده کنید. منظور این هست که مستقیم اب رو از شیر باز نکنید وگلدانهارو ابیاری نکنید. اگر ریشه گلها از کف گلدان بیرون زده میتونید گلدانها رو عوض کنید ،دقت کنید که گلدانها از حجم ریشه یک الی دو سایز بزرگتر باشه،برای ضدعفونی ریشه ها گلدانها رو با محلول قارچ کش ابیاری کنید و۲۴ ساعت بعد اقدام به تعویض گلدان کنید بعد از کاشت در جای خنک ونیمه سایه نگهداری کنید ویک هفته بعد ابیاری رو شروع کنید.

    4. هانیه میگوید:

      سلام کاکتوس ها و ساکولنت های من یه حشره های سیاهی که پرواز هم میکنن بهشون رده چه حشره کش یا راه خونگی برای ازبین بردنشون هست

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، کنار گیاهان کارت زرد نصب کنید ورطوبت خاک رو کم کنید،زیرگلدانی رو خالی از اب وکاملا خشک نگهدارید،برای درمان خانگی میتونید روی چند دستمال کاغذی حشره کش اسپری کنید(پیف پاف). ودستمال کاغذیهارو روی سطح خاک گیاهان قرار بدید بعد مجدد دستمالها رو بردارید ومجدد حشره کش اسپری کنید،چند بار این کار رو تکرار کنید بعد دستمالها رو دور بندازید،دقت کنید که از این نوع حشره کشها روی گیاهان ویا خاک گیاه اسپری نکنید.

    5. MOIEN میگوید:

      سلامی دوباره خیلی ممنون
      کاکتوس رو هر ۱۰-۱۲ روز آب میدم و در اتاق پشت پنجره ازپشت پرده آفتاب غیر مستقیم میخوره
      چندروز پیش فکر کردم مشکل از خاکشه ،از بسته های خاک بازار خاکش رو عوض کردم
      این دوعکس رو لطفا مشاهده بفرمایید
      http://uupload.ir/files/ly9_۲۰۱۹۱۲۲۱_۲۱۳۸۳۹.jpg
      http://uupload.ir/files/inen_۲۰۱۹۱۲۲۱_۲۱۳۷۵۱.jpg
      باتشکر

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، فرو کاکتوس لاتیسپینوس هست،متاسفانه بیشتر قسمتهای گیاه درگیر شده وکاری نمیشه کرد، بیماری قارچی هست.

    6. MOIEN میگوید:

      سلام خسته نباشید کاکتوسی شبیه آچینو دارم که خارهاش به رنگ قرمزه .
      و پوستش داره رنگ قرمز مایل به نارنجی ایجاد میشه و هی داره زیاد تر میشه
      بیمای خاصی داره؟؟
      امکان داره عکسش رو بفرستم تا از نزدیک این مشکل رو درک کنید.
      باتشکر

    7. kasmaee264 میگوید:

      سلام می خواستم اسم یک آفت کش سیستمیک را معرفی کنید که همه آفات و حشراتو از بین ببره.
      استفاده از دود اسپند برای ضد عفونی محیط کاکتوس خوب هست؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، حشره کشی که همه ی افتها رو از بین ببره وجود نداره، برای هر نوع افتی سم خاصی وجود داره، سم دلتامترین تا حدودی طیف وسیعی از افتهارو از بین میبره. در این مورد اطلاعی ندارم.

    8. naderkarimi68 میگوید:

      با سلام و احترام
      من از شما این بذرها رو خریداری کردم میخواستم بدونم کدوم بذرها رو میشه با هم کاشت؟

      بذر اسپوستوا لاناتا
      بذر نخل ماداگاسکارگیی
      بذر مامیلاریا مگنی فیکا
      بذر پاچی سرئوس پرینگلی
      پارودیا کریساکانتیون
      مامیلاریا بوکاسانا
      پیلوسرئوس پاچی کلاندوس
      ازروسرئوس وریدیس
      ژیمینو کالسیوم میکس
      ارغوان قرمز
      فرو رکتیسپینوس
      ملو کاکتوس میکس
      ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام،
        1_ (اسپستوا، پاچی سرئوس،پیلوسرئوس پاچی کلاندوس، ازروسرئوس وریدیس)
        2_( مامیلاریا مگنی فیکا،پارودیا کریساکانتیون، مامیلاریا بوکاسانا،ژیمینو کالسیوم میکس)
        3_(فرو رکتیسپینوس،ملو کاکتوس میکس)
        4_نخل ماداگاسکار
        5_ارغوان

    ارسال دیدگاه بسته شده است.