گل سانسوریا و نگهداری آن: گیاه سانسوریا یکی از گیاهان مقاوم آپارتمانی است که علاوه بر زیبایی به تصفیه هوای محیط کمک فراوانی میکند. نگهداری از این گیاه در خانه و محل کار توسط شرکت ناسا توصیه شده است. نگهداری از این گیاه در اتاق خواب باعث بهبود کیفیت خواب میشود. سانسوریا برگهای کشیده و درازی دارد و به علت شکل برگهای خود به گیاه شمشیری معروف شده است.
سانسوریا گونههای زیادی دارد که در ایران فقط چند گونه آن یافت میشود. گونههای پاکوتاه و گونههای پا بلند این گیاه که برگهای آنها در دو رنگ سبز و ابلق وجود دارد، البته سانسوریا برگ نقرهای نیز در ایران یافت میشود. سانسوریا های ابلق یک نوار زرد رنگی به دور برگهای خود دارند و این نوار آن هارا زیباتر و خاصتر کرده است.
گونه دیگر این گیاه همان سانسوریا میلهای یا سانسوریا نوک مخملی است که نوک آنها رنگی بوده و در اکثر خانهها برای دکور استفاده میشود. البته رنگ نوک آنها طبیعی نبوده و تولید کنندهها برای جذب مشتری به صورت مصنوعی و با استفاده از روشهای خاص نوک آن ها را رنگ میکنند.این گیاه در برابر نور کم مقاوم است و به همین دلیل نگهداری از آن در آپارتمان و محل کار بسیار راحت است همچنین سانسوریا در برابر خشکی مقاوم بوده و گیاهی است با نیاز آبیاری کم و هنگام نگهداری از این گیاه نگران مسافرت رفتن خود نباشید. شرایط نگهداری گیاه سانسوریا بسیار آسان بوده و بهراحتی میتوانید از آن مراقبت کنید. برای نگهداری از سانسوریا لازم است به یکسری از نکات توجه شود.
آموزش نگهداری گل سانسوریا:
۱_ آبیاری:
سانسوریا به علت وجود بافت گوشتی در برگهای خود آب را ذخیره میکند و نیاز به آبیاری کمی دارد. هر وقت به طور کامل خاک آن خشک شد آبیاری را انجام دهید. آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و گندیدگی برگها میشود و گیاه از بین میرود. با آب فاقد املاح و فاقد کلر آبیاری کنید تا به گیاه آسیب نرسد. سانسوریا در اثر آبیاری زیاد برگهای خود را لوله میکند.
۲_ دما:
این گیاه به دمای بالای محیط مقاوم بوده و تا دمای ۴۰ درجه سانتیگراد را به خوبی تحمل میکند. دمای ایده آل برای رشد آن ۲۵ الی ۳۰ درجه میباشد. در زمستان گیاه را در دمای زیر ۱۵ درجه سانتیگراد قرار ندهید چون این گیاه به سرما بسیار حساس میباشد و اگر دما کمتر از ۱۵ درجه شد گیاه را به فضای گرمتری منتقل کنید. گیاه را در معرض هوای تازه قرار دهید و اگر در خانه از آن نگهداری میکنید خوب است کمی پنجره ها را باز کنید تا هوای تازه به گیاه برسد. سانسوریا را هرگز در نزدیک لوازم سرمایشی و گرمایشی مانند کولر و بخاری قرار ندهید.
۳_ نور:
این گیاه به نور کم مقاوم بوده و قادر است در نور محیط آپارتمان نیز رشد کند. به نور مستقیم خورشید حساس است و برگهای آن میسوزد و گیاه پس از مدتی از بین میرود. تاریکی هم برای گیاه خوب نیست و اگر نور آن کم باشد برگها کوچک و رنگ پریده میمانند. بهترین محل برای نگهداری این گیاه نزدیک یک پنجره نورگیر است. سانسوریا های ابلق به میزان نور بیشتری نیاز دارند و در اثر کم نوری نوار زرد رنگ دور برگهای آنها از بین رفته و برگ آن به رنگ سبز خالی رشد میکند.
۴_ رطوبت:
این گیاه به رطوبت احتیاج ندارد و عاشق آب و هوای خشک میباشد. در اثر وجود رطوبت زیاد گیاه از بین خواهد رفت. البته هر ماه یک مرتبه برگهای آن را با یک دستمال یا اسفنج مرطوب پاک کنید تا هم برگها درخشان و زیبا شوند و هم جذب نور و تنفس برای گیاه راحتتر صورت بگیرد.
۵_ خاک:
این گیاه نیازمند خاکی مغذی با زهکشی بالا است تا آب اضافی از خاک خارج شود. سالی یک مرتبه خاک این گیاه را تعویض کنید و خاک جدید و تازه را جایگزین کنید تا به رشد و سلامتی آن کمک کند. در ترکیب خاک این گیاه از کودهای ارگانیک مانند کود حیوانی، ورمی کمپوست و یا کود پوسیده گاوی استفاده کنید. استفاده از خاک زغال در ترکیب خاک به مقدار لازم از بروز یکسری بیماریها و مشکلات جلوگیری میکند.
مقاله بیماری های گل سانسوریا را نیز مطاله کنید. کلیک کنید



نویسنده: محمد نورعلی
منبع: میهن کاکتوس