فهرست مطالب
آموزش کاشت پیاز سنبل در باغچه
آذر و دی ماه زمان کاشت پیازهای سنبل است. برای کاشت در باغچه ابتدا خاک باغچه را بیل زده و نرم کنید. سپس با بیلچه حفرهای به عمق ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر حفر کرده و پیاز را در آن قرار داده با خاک بپوشانید.
توجه کنید که از کف پیاز تا سطح خاک باید حدود ۱۲ تا ۱۵ سانتیمتر فاصله باشد.
در مناطق سردسیر باید برای حفاظت پیازها از سرمای زمستان و جلوگیری از یخ زدگی آنها، روی سطح خاک را با برگ های خشک شده یا کود حیوانی پوسیده پوشش داد.
از اواسط اسفندماه و گرم شدن تدریجی هوا پوشش را از روی سطح خاک بردارید تا جوانه های سبز سنبل کم کم سر از خاک درآورده و رشد کنند.
مراحل کاشت پیاز سنبل درگلدان
روش کاشت در گلدان
ابتدا روی سوراخ ته گلدان سنگریزه قرار دهید. مقداری خاک بستر ریخته و پیاز را روی خاک بگذارید. سپس دور پیاز را با خاک بستر پر کرده و به آرامی فشار دهید. توجه کنید که نصف پیاز باید بیرون از خاک بماند. بعد از آبیاری گلدان را در محلی گرم که دمای آن بین ۱۲ تا ۲۰ درجه است، قرار دهید.
در روزهای اول کاشت نیازی به نور مستقیم نیست. بهتر است گلدان را در محل تاریکی قرار دهید تا ریشه ها رشد کنند.
بعد از خروج جوانه و ظاهر شدن برگ ها باید به گیاه نور کافی برسد.
سنبل از نظر گلدهی در طول روز خنثی است ، یعنی کوتاه یا بلند بودن طول روز در صورت فراهم بودن سایر شرایط در گلدهی آن تاثیری ندارد.
درطول مدت رشد باید آبیاری مرتب بوده و خاک بستر همواره مرطوب باشد. پس از گلدهی میزان آبیاری را کم کنید.
آبیاری بیش از اندازه پیازها منجر به پوسیدگی و از بین رفتن گیاه می گردد.
آموزش نگهداری پیاز گل برای سال بعد:
در مناطقی که زمستانهای سردی دارند برای جلوگیری از یخ زدگی پیازها و همچنین جلوگیری از پوسیدگی پیازها در اثر مرطوب ماندن به مدت طولانی در طی این فصل میتوان آنان را از خاک درآورد و در انبار نگهداشت.
پیازهایی را که در گلدان کاشته شدهاند نیز میتوان از گلدان در آورد و در مکانی خشک و تمیز انبار کرد. بعد از در آوردن پیازها باید خاک اطراف آنها را تمیز کرد و نباید آنان را با آب شست چون میتواند باعث پوسیدگی آنان در طی مدت انبارداری شود.
البته اگر از روش شستن برای تمیز کردن استفاده شود باید به مدت یک هفته پیازها را در مکانی خشک و به دور از نور آفتاب بر روی قطعهای کاغذ همانند روزنامه قرار داد تا رطوبت اضافی خود را به خوبی از دست بدهند.
برای انبار کردن پیازها از گلدانها و یا ظرفهای پلاستیکی استفاده نکنید. جعبههای مقوایی و یا سینیهای کم عمق برای این کار بهتر است. (برخی افراد پیازها را در محلول قارچکش میزنند و بعد میگذارند خشک شود)
کف جعبه ابتدا لایهای از ورمی کولایت، شن خشک و یا پیت ماس بریزید و سپس پیازها را بر روی آن بگذارید.
اگر تعداد پیازها زیاد است ابتدا یک ردیف را در کف جعبه بچینید و سپس یک لایه روزنامه بگذارید و ردیف بعدی پیازها را بر روی روزنامهها قرار دهید و در نهایت نیز یک لایه روزنامه بر روی آخرین ردیف پیازها قرار دهید.
البته برخی از پرورش دهندگان از روش متفاوتی استفاده میکنند بدین صورت که برای پوشاندن این پیازها مخلوط مساوی پیت ماس + ماسه و سینیهای کم عمق را استفاده میکنند، بدین صورت که تنها یک ردیف لایه را با مخلوط شن و پیت ماس میپوشانند و چیز دیگری روی آنها قرار نمیگیرد تا تهویه هوا به خوبی صورت گیرد. جعبه محتوی پیازها را در مکانی خشک و خنک با دمای حدود ۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا نیاز سرمایی آنان برطرف شود. پیازهای لاله حداقل ۸_۶ هفته سرما نیاز دارند.
منبع:میهن کاکتوس