نقش هیومیک اسید در بهبود رشد کاکتوس‌ ها

نقش هیومیک اسید در بهبود رشد کاکتوس‌ها

نقش هیومیک اسید در بهبود رشد کاکتوس‌ها : هیومیک اسید معمولاً جهت ریشه زایی و همچنین بهبود بافت خاک و افزایش جذب مواد معدنی در خاک گیاهان استفاده می‌شود. قبل از شروع مقاله تاکید می‌کنم حتماً از هیومیک اسیدهای درجه یک و ساخته شده توسط شرکت‌های معتبر استفاده کنید. شرکت میهن کاکتوس سعی دارد بهترین نوع هیومیک اسید را تهیه کرده و در سایت قرار دهد.

هیومیک اسید چندین تأثیر مثبت بر روی گیاهان و خاک دارد. مهم‌ترین ویژگی هیومیک اسید عبارت است از:

۱٫ ریشه زایی، یکی از کاربردهای هیومیک اسید کمک به ریشه زایی گیاهان می‌باشد. در ادامه نحوه ریشه زایی را توضیح خواهم داد.

۲٫ اصلاح ساختار فیزیکی خاک فضای مناسب‌تری را برای نفوذ ریشه ایجاد می‌کند.

۳٫ هیومیک اسید با افزایش نفوذپذیری سلول‌های ریشه به جذب بهتر مواد غذایی و توسعه بیشتر گیاه کمک می‌نماید.

۴٫ اسیدی کردن PH خاک، همان‌طور که مطلع هستید کاکتوس‌ها در خاک‌های اسیدی بهتر رشد می‌کنند و بهتر می‌توانند مواد غذایی را از طریق ریشه جذب کنند.

۵٫افزایش مقاومت گیاه در برابر انواع استرس ها.

۶٫ بهبود و تسریع جوانه زنی بذر. برای تسریع جوانه زنی بذر کاکتوس نیز میتوان استفاده کرد.

 

تأثیر هیومیک اسید در جذب بهتر مواد معدنی در گیاهان:
غالب مواد معدنی نظیر اکسیدها، کربنات‌ها و سولفیدها برای گیاه قابل جذب نیستند و سولفات‌ها هم قابلیت جذب محدودی دارند. نقش هیومیک اسید خاک از یک طرف انحلال و جذب عناصر نامحلول از خاک و از طرف دیگر حفظ و نگهداری این عناصر در خود و انتقال آن در زمان مناسب به ریشه گیاه است. به این عمل تبادل کاتیونی نیز گفته می‌شود. هیومیک اسید با بهبود تولید قند، پروتئین و ویتامین در گیاه و نیز تأثیر مثبتی که بر جنبه‌های مختلف فتوسنتز دارد نیز محتوای غذایی محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد. هیومیک اسید سبب تقویت دیواره سلولی می‌شود. با این مکانیسم نفوذپذیری محصولات نسبت به قارچ‌ها در گیاه می‌شود.

 

نقش هیومیک اسید در ایجاد توازن در عناصر غذایی خاک:
مسئله توازن بحث بسیار مهم و پیچیده‌ای است. دیر زمانی نیست که دانشمندان دریافته‌اند که تنها تأمین عناصر مورد نیاز گیاه برای رشد و سلامت آن کافی نیست، بلکه تأمین متوازن عناصر بسیار مهم‌تر است.
عدم تعادل در خاک چه مشکلی ایجاد می‌کند؟ اولین مشکل در جذب خودنمایی می‌کند. برای نمونه بیش‌بود فسفر می‌تواند مانع جذب آهن، روی، کلسیم و… شود. چرا که فسفر با این عناصر تولید فسفات‌های نامحلول می‌کند.

نحوه استفاده از هیومیک اسید:
هیومیک اسید را میتوان به صورت محلول پاشی، آبیاری، بذر مال و آغشته کردن ریشه نهال و نشاء استفاده کرد. مقدار توصیه شده نیز به نوع محصول ، سن گیاه و نوع. خاک بستگی دارد. بهترین دستور مصرف طبق دستور نوشته شده روی بسته است.

توصیه می شود مقاله تغذیه برگی یا محلول پاشی چیست؟ را نیز مطالعه کنید.کلیک

منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
91 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها