طرز تهیه خاک بنفشه آفریقایی: بنفشه آفریقایی گیاه بسیار حساسی نسبت به پوسیدگی ریشه است، پس باید در تهیه خاک آن دقت کنید و از خاکهای استریل و با کیفیت استفاده کنید. ترکیبهای خاک مختلفی برای این گیاه وجود دارد که در ادامه یکی از ترکیبهای مناسب برای این گیاه را توضیح میدهیم. شما به راحتی میتوانید در منزل این ترکیب خاک را درست کنید.
تهیه خاک توسط خودتان چند مزیت دارد. اولاً قیمت آن خیلی پایینتر از بسته بندهای موجود در بازار خواهد بود ثانیاً میتوانید برای تهیه خاک از مواد درجه یک استفاده کنید تا خاکی با کیفیت و عالی داشته باشید.
خاک مناسب برای گل بنفشه آفریقایی:
گیاهان بنفشه آفریقایی به مخلوط خاکی سبک و با زهکش خوب نیاز دارند تا علاوه بر تأمین رطوبت، آب اضافی را در اطراف ریشههای گیاه نگه ندارد. باقی ماندن این آب و چنین شرایطی به پوسیدگی ریشهها و طوقه گیاه منجر میشود.
در تهیه خاک گل بنفشه آفریقایی میتوان از این ترکیبات استفاده کرد:
خاک برگ الک شده کاملاً پوسیده + شن یا خاک برگ الک شده +پرلیت (به نسبتهای مساوی)، خاک برگ الک شده ۵۰٪ +کوکوپیت ۳۰٪ + پرلیت ۲۰٪، پیت ماس ۶۰٪ + ورمی کولیت ۴۰٪ + پرلیت ۲۰٪، خاک برگ +پیت ماس +پرلیت (اندازه مساوی از هر کدام).
وقتی گیاه را داخل خاک میگذارید مراقب باشید تا طوقه بالای سطح خاک باشد. گلدان بنفشه آفریقایی را سالی یک مرتبه عوض کنید و یا زمانی که طول ساقه گیاه ۲ تا ۳ سانتیمتر شد این کار را انجام دهید. برخی از پرورشدهندگان زمانی که عرض گیاه (منظور از عرض گیاه فضایی است که گیاه به شکل افقی اشغال میکند) ۳ برابر قطر دهانه گلدان شد موقع مناسبی برای تعویض گلدان معرفی کردهاند. گلدان را خیلی بزرگتر از گیاه انتخاب نکنید.
برای گیاهی که ۲۰ تا ۲۲ سانتیمتر عرض دارد گلدانی با قطر ۸-۷ سانتیمتر و برای گیاهی که ۳۰ سانتیمتر عرض دارد گلدانی با قطر ۱۰ سانتیمتر انتخاب کنید. انتخاب گلدان بزرگ باعث میشود گیاه رشد کند اما فقط برگ دهد و تا زمانی که ریشهها فضای داخلی گلدان را پر نکنند گیاه گل نخواهد داد.
گلدان این گیاه را دیگر عوض نکنید بلکه به آن زمان دهید تا به شکل طبیعی رشد کند و گل بدهد. در طی فصل رشد وجود برگهای ریز و با تعداد کم نشاندهنده کمبود مواد غذایی است. در این حالت هر دو هفته یکبار میتوان از کودهای محلول با میزان بیشتر فسفر و پتاسیم نسبت به نیتروژن استفاده کرد تا گلدهی تحریک شود. البته در صورت در دسترس نبود چنین فرمولهایی میتوان از فرمولهای معمولیتر همانند ۱۰- ۱۰- ۱۰ یا ۲۰ – ۳۰ – ۱۰ نیز استفاده کرد تا گیاه دچار کمبود مواد غذایی نشود.
نویسنده: باغ سبز
منبع: میهن کاکتوس