نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن:  نگهداری بعد از سبز شدن کاکتوس‌ها در چند ماه اول مهم‌ترین قسمت پرورش کاکتوس‌ها می‌باشد. بعد از جوانه زنی بذرها مهم‌ترین نکاتی که باید دقت شوند تا جوانه‌ها رشد ایده ال داشته باشند عبارت‌اند از هوادهی، اسپری قارچ کش، آبیاری و کوددهی، که در ادامه مطلب به شرح  این موارد می‌پردازیم.

هوادهی جوانه‌های کاکتوس‌ها:
یکی از نکات خیلی مهم که اکثر پرورش دهندگان بخصوص برای کسانی که تجربه کافی ندارند هوادهی بستر کاشت است. معمولاً بعد از سبز شدن کامل بذرها هوادهی باید شروع شود. هوادهی به دلیل کم کردن رطوبت بستر انجام می‌گیرد، رطوبت زیاد باعث پوسیدگی ریشه و یا طوقه جوانه‌ها شده و در نهایت جوانه‌ها از بین خواهند رفت.

چطوری هوادهی را شروع کنیم؟
سعی کنید درب یا سلفون روی بستر را به‌کلی باز نکنید، این کار را به‌مرور زمان انجام دهید تا به جوانه‌ها شوک وارد نشود، باز کردن کلی درب باعث کم شدن ناگهانی دما و رطوبت شده و به جوانه‌ها شوک وارد می‌شود. توصیه ما برای هوادهی سه روز اول ۱۵ دقیقه درب به‌صورت نیمه باز کنید و سپس درب را ببندید، بعد از سه روز به مدت یک ساعت هوادهی را به‌صورت درب نیمه باز می‌توانید انجام دهید، هر چقدر هوادهی در روز فواصل زیادی داشته باشد بهتر است. برای مثال یک ساعت را در روز به چهار قسمت تقسیم کرده و در روز چهار بار هر بار ۱۵ دقیقه هوادهی انجام شود. اگر وقت کافی برای این کار را ندارید روزی یک ساعت هوادهی در ساعت گرم روز کافی خواهد بود.

هوادهی تا پایان شش ماهگی باید ادامه داشته باشد و تا این مدت هر روز باید مقداری به هوادهی افزوده شود تا در پایان شش ماهگی درب بستر به‌کلی برداشته شود، در مناطقی که رطوبت هوا زیاد هست بعد از پایان سه ماهگی هم می‌شود درب را برداشت. قبل از شش ماهگی و حتی در ماه‌های اول نیز می‌توان درب ظرف را کامل برداشت ولی این کار باعث خواهد شد که جوانه‌ها رشد کمی داشته باشند.

پیشگیری از ابتلا جوانه‌ها به قارچ:
بزرگ‌ترین مشکل در نگهداری جوانه‌های کاکتوس بیماری‌های قارچی می‌باشد. حتماً سعی کنید از ابتلا به بیماری‌های قارچی جلوگیری کنید. زیرا درمان جوانه‌های مبتلا شده بسیار سخت خواهد بود. برای پیشگیری از ابتلا جوانه‌ها به قارچ بهتر هست هر دو هفته یک بار اسپری محلول قارچ کش انجام شود. برای این کار بهتر هست از قارچ‌کش پریویکور استفاده شود، اگر به این نوع قارچ کش دسترسی نداشتید می‌توانید از سم قارچ کش کاربندازیم و یا مانکوزب هم استفاده کنید. قارچ کشی تا پایان سه ماهگی هر دو هفته یک بار انجام خواهد شد. بعد از پایان سه ماهگی ماهی یک بار تا پایان یک سالگی، برای پیشگیری از ابتلا به قارچ در انواع گیاهان بهتر هست هر شش ماه یک بار با محلول قارچ کش تمام قسمت‌های گیاه و خاک سم‌پاشی شوند.

آبیاری جوانه‌های کاکتوس به چه نحوی باید باشد؟
جوانه‌ها تا یک ماه نیازی به آبیاری نخواهند داشت ( در صورتی که درب کامل بسته باشد) بعد از یک ماه کم کم سطح بستر کمرنگ خواهد شد و این دلیل کم شدن رطوبت بستر هست که در مشاهده چنین اتفاقی باید بستر کشت آبیاری شود، در ماه‌های ابتدایی بهتر هست آبیاری از طریق اسپری و از بالای بستر انجام شود، زیرا ریشه‌ها کم و سطحی بوده و اسپری مقداری آب برای تأمین آب بستر  کافی خواهد بود، برای آبیاری جوانه‌ها بهتر هست از آب‌های بدون کلر و فلوراید استفاده شود تا بستر رسوب نبندد. برای این کار می‌توان از آب باران، یا آب دستگاه تصفیه شده و یا آب جوشیده سرد شده و یا آب مانده که ۲۴ ساعت داخل ظرف بدون درب مانده باشد استفاده کرد. بعد از پایان سه ماهگی آبیاری را می‌توان از طریق زهکش بستر هم انجام داد، به این طریق که داخل یک ظرف بزرگ‌تر از بستر آب ریخته و بستر را داخل آب قرار دهید، تا زمانی که آب به سطح بستر برسد، بعد بستر را از داخل آب خارج کنید و روی وسیله‌ای مانند سبد بگذارید تا آب اضافه خارج شده و بعد بستر را در محیط اولیه خود قرار دهید. حتماً باید به این نکته دقت کنید که نباید سطح بستر خشک شود، خشک شدن بستر باعث ترک خوردن خاک بستر شده و به ریشه جوانه‌ها آسیب خواهند زد و احتمال از بین رفتن جوانه‌ها بسیار بالاست، کمبود آب مشکلی از قبیل وارد شدن شوک به جوانه‌ها هم وجود خواهد داشت که با متوقف شدن رشد و یا کم شدن رشد جوانه‌ها را در پی خواهد داشت.

کوددهی خزانه کاکتوس‌ها:
بعد از پایان سه ماهگی کوددهی باید شروع شود، کوددهی برای تقویت کردن جوانه ها استفاده می‌شود تا جوانه‌ها رشد ایده الی داشته باشند. برای این کار می‌توان از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کرد، برای اولین کوددهی بهتر هست از کود کامل بیو بیست طلایی bio20gold یا کود npk 3-11-38 استفاده شود، طریقه مصرف این نوع کود برای جوانه‌ی کاکتوس‌ها برای اولین بار ۱ میلی لیتر یا یک گرم در یک لیتر آب مخلوط کرده و بستر کشت را کامل با این محلول آبیاری کنید، یک هفته بعد مجدد با همین میزان کوددهی را  انجام دهید، دو هفته بعد کوددهی با کودهای npk پتاس بیشتر از ازت را شروع کنید، برای مثال کود npk 12،۱۲،۳۶ یا ۳،۱۱،۳۸، که این دو نوع کود برای جوانه‌های کاکتوس‌ها مناسب می‌باشد. سری بعد استفاده از کودهای گفته شده شش ماه بعد خواهد بود، پس بهتر هست آخرین روز آبیاری با کود را یادداشت کنید و شش ماه بعد کوددهی را با این نوع کود تکرار کنید. کوددهی از پایان سه ماهگی شروع شده و تا پایان دو سالگی ادامه خواهد یافت، بعد از پایان دو سالگی ماهی یک بار در زمان رشد گیاهان. در این فواصل احتمال تقارن شدن مرحله کوددهی با سم‌پاشی محلول قارچ کش به وجود خواهد آمدن که در این شرایط اول سم‌پاشی با محلول قارچ کش را انجام دهید و کوددهی را به دو هفته بعد موکول کنید. این روش در اکثر گلخانه‌های صنعتی در هلند استفاده می‌شود.

نور و دما:
جوانه‌های کاکتوس از ابتدای سبز شدن به نور آفتاب نیاز دارند، نور ملایم روزی ۲ الی ۴ ساعت برای جوانه‌ها کافی می‌باشد. نور کم باعث باریک شدن جوانه‌ها و نور شدید باعث سوختگی یا پختگی جوانه‌ها خواهد شد. نور مصنوعی نیز می‌توان برای جوانه‌ها استفاده کرد ولی همیشه توجه داشته باشید که نور آفتاب بهترین منبع نوری برای کاکتوس‌ها می‌باشد.
دمای مناسب برای رشد اکثر جوانه‌های کاکتوس در حدود ۱۸ تا ۳۵ درجه سانتی‌گراد می‌باشد.

سؤالات متداول در مورد جوانه‌ها:
جوانه‌ها تغییر رنگ داده‌اند و از رنگ سبز مایل به قرمز قهوه‌ای شده‌اند:
دلیل تغییر رنگ جوانه‌ها گرما و نور زیاد و یا سرما هست. بستر را در جایی که دما بین ۲۰_۳۰ درجه هست انتقال بدید و نور را بشکنید (فیلتر کنید). بعضی وقت‌ها تغییر رنگ جوانه‌ها کاملاً طبیعی بوده و به مرور زمان با رشد جوانه به حالت اولیه برمی‌گردد این نوع تغییر رنگ در جوانه‌های آستروفیتوم ها بیشتر شایع هست.

رشد جوانه‌ها بعد از یک ماه متوقف شده است:
جوانه‌ها بعد از رشد مقداری استراحت کرده و مجدد شروع به رشد می‌کنند و این علت طبیعی است. بعضی وقت‌ها جوانه‌ها تا چندین ماه رشدی ندارند و از همان ابتدای جوانه زنی کوچک می‌مانند دلیل این مشکل شوک وارد شده به جوانه‌ها می‌باشد، دلایلی که باعث شوک به جوانه‌ها می‌شود جابجایی بیش از اندازه بستر کشت، انعطاف پذیری بستر کشت، کمبود آبیاری و خشکی کشیدن جوانه به مدت طولانی.

جوانه‌ها به صورت طولی باریک و دراز رشد می‌کنند:
دلیل این مشکل کمبود نور هست بستر را به جای پرنور و فیلتر شده انتقال دهید. انتقال به مکان پرنور را به تدریج انجام دهید.

جوانه ها چروک می‌شوند:
این عارضه چند دلیل می‌تواند داشته باشد، کمبود رطوبت، بهتر هست بستر را کامل آبیاری کنید، استفاده بیش از اندازه از سموم قارچ کش، اگر دز مصرف قارچ کش زیاد شده، بهتر هست بستر را آبشویی کنید تا سم موجود در بستر خارج شود. وجود افت در خاک از جمله شپشک آردآلود، که بهتر هست از چند قسمت بستر جوانه‌ها با احتیاط از بستر خارج شوند و ریشه ها چک شود.

کنار بستر حشرات کوچکی پرواز می‌کنند:
علت این مشکل رطوبت زیاد بستر می‌باشد که مگس سیاه ماده علاقه‌مند به تخم گذاری در خاک‌های مرطوب را دارد، برای پیشگیری از این افت بهتر هست رطوبت بستر را کم کرده و کنار بستر از کارت‌های چسب‌دار استفاده شود، لاروهای این حشره به جوانه‌های کاکتوس‌ها آسیب جدی وارد می‌کنند که بهتر هست در زمان مشاهده لاروها در بستر، با محلول سم حشره کش کامل آبیاری شود.

سطح بستر سبز رنگ می‌شود:
دلیل این مشکل رطوبت زیاد بستر و تهویه نامناسب می‌باشد، بهتر هست بستر کشت هوادهی شده تا رطوبت بستر کم شود و اکسیژن کافی به جوانه‌ها برسد، نور را شکسته و نور غیر مستقیم به بستر بتابد. تا جای ممکن قسمت‌های سبز را با پنس استریل شده جمع کنید و روی سطح بستر ماسه‌هایی که از اندازه جوانه‌ها کوچک‌تر هستند و شکل کروی دارند بریزید تا نور با سطح بستر تماس نداشته و بستر جلبک نبندد. از ظرف‌هایی که مات هستند برای بستر کشت استفاده کنید ولی درب حتماً باید شفاف باشد تا نور کافی به جوانه‌ها برسد.

تارهای سفید رنگی اطراف جوانه نمایان شده:
اگر تارهای سفید رنگ در یک قسمت جوانه باشند ریشه‌های جوانه هستند، بعضی مواقع این تارها کل جوانه را در برمی‌گیرند که این نوع تارها شبیه تارهای عنکبوت هستند در این حالت جوانه قارچی شده و باید از بستر کشت خارج شود تا بقیه جوانه‌ها مبتلا نشوند.

جوانه های کیکو ابلق تست شده در میهن کاکتوس و جوانه های قرمز طبیعی
جوانه های کیکو ابلق تست شده در میهن کاکتوس و جوانه های قرمز طبیعی

آسترو

کاشت بذر کاکتوس

تغییر رنگ جوانه‌های کاکتوس که طبیعی می‌باشد( تصاویر بالا)

 

ff

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

سبز شدن و جلبک بستن سطح بستر (تصاویر بالا)

خراب

ژله‌ای شدن جوانه‌ها در اثر بیماری‌های قارچی که فوراً باید از بستر حذف شوند (تصویر بالا)

Low light

رشد علفی جوانه‌ها در اثر کمبود نور (تصاویر بالا)

کاشت بذر کاکتوس

ریشه جوانه‌ها (تصاویر بالا)

تغییر رنگ جوانه ها در اثر نور وگرما

تغییر رنگ جوانه ها در اثر نور و گرما

رشد ایدال وطبیعی جوانه ها

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری از جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

رشد ایده آل و طبیعی جوانه‌ها

برای آموزش کاشت بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.
برای خرید بذر کاکتوس اینجا کلیک کنید.

نویسنده: کارشناس میهن کاکتوس
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

      459 thoughts on “نگهداری جوانه‌های کاکتوس پس از سبز شدن

      1. مهسا میگوید:

        سلام خسته نباشی
        1 بذر هام حدودا دوماهه هستن ولی فک کنم یک ماهی هست رشد نمیکنن چیکار کنم کی دوباره رشد میکنن؟
        2بعضی بذر ها می افتن رو سطح بستر (میخابن) چه مشکلی دارن که استوار نمی ایستند
        3 ی سری پشه سیاه رنگ هستن که وقتی بذر ها رو می زارم تو نور از نور بدشون میاد هی پرواز میکنن هرچی دیازینون میزنم از بین نمیرن چیکار کنم؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، جوانه ها کمی رشد میکنند وکمی استراحت میکنند ومجددد شروع به رشد میکنند جای نگرانی نیست، دمارو سعی کنید تا حدودی ثابت نگهدارید ورطوبت رو با هوادهی روزانه کم کنید، کمبود نور ورطوبت زیاد بیشتر باعث میشه که جوانه ها روی بستر بیفتند، نور رو بیشتر ورطوبت رو کم کنید، بعد از پایان سه ماهگی که کوددهی شروع بشه مجدد شروع به رشد میکنند. برای مگس سیاه کنار بستر کارت زرد نصب کنید ،حتما رطوبت بستر رو کم کنید،برای لاروها ی داخل بستر چهار بار هر بار بافاصله یک هفته سمپاشی یا ابیاری با محلول حشره کش دیازینون یا دلتامترین رو انجام بدید،چرخه زندگی این حشره چهار هفته هست در این چهار هفته، هر هفته یک بار سمپاشی رو انجام بدید بکلی از بین میرند.

      2. iman.quest2010 میگوید:

        با سلام خدمت تیم میهن کاکتوس
        من یه مشکلی دارم یکی از خزانه هام که استرو کاشتم جوانه های استروها انگار یه چیزی داره یه طرفشونه گاز میزنه میخوره یکبار دیازینون هم اسپری کردم فایده نداره مثل سیب گاز خورده شدن
        پشه سیاه هم اطرافشون ندیدم حتی کلی دقت کردم چیزی تو بستر پیدا کنم اونم چیزی ندیدم یه لطف بفرماین راهنمایی کنین چیکار باید بکنم؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، احتمالش هست که داخل بسترتون لارو مگس سیاه باشه،با یک بار سمپاشی اثر نمیکنه، چهار بار هر هفته یک بار باید سمپاشی رو انجام بدید بعد از سمپاشی درب ظرف رو بمدت یک ساعت ببندید ،یک ساعت بعد درب رو باز کنید وهوادهی کنید.

      3. سعید میگوید:

        سلام
        خسته نباشید
        خیلی از دوستان در حدود شش ماهگی جوانه ها رو به بستر دوم با خاک غنی تر انتقال میدن آیا این کار صحیح هست و یا لزومی داره برای رشد بهتر جوانه ها اینکار انجام بشه ؟
        اگر ممکنه بفرمایید که روش صحیح چیه و در چه زمانی میشه جوانه ها رو به بستر دوم با خاک غنی تر انتقال داد . یا اصلا خوبه که انتقال انجام بشه یا خیر ؟
        ممنون از شما

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون، بله انتقال جوانه ها به خاک غنی باعث رشد سریع میشه، شش ماهگی زود هست ولی اگر داخل بستر جاشون تنگ باشه میتونید از پایان شش ماهگی هم تک کنید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، فعلا که برای ۲۰ روز رشدشون خوب هست بمرور زمان نور رو بیشتر کنید. رطوبت بستر رو هم چک کنید تا کم نباشه.

        • کارشناس 2 میگوید:

          بله متاسفانه جوانه سمت چپ پوسیدگی داره بهتر هست از بستر خارج کنید،بسترتون رطوبت نداره یا نور فلش باعث چنین دیدی میشه؟ میتونید از رطوبت سنج برای میزان رطوبت بستر استفاده کنید، بستر کامل خیس باشه وکاور کنید رطوبتش تامین میشه. بله روی سطح بستر که دست بزنید رطوبت رو حس کنید، برای جوانه های دو ماهه رطوبت بین 70_60 درصد.

      4. سحر میگوید:

        سلام وقت بخیر
        از کجا باید فهمید رطوبت بستر مناسبه من جوانه هام حدودا یک ماه و نیم سن دارن.
        اگه جوونه قسمت بالایش زرد باشه از کجا بفهمم که ابلقه یا مریض هست؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، اگر سطح بستر مرطوب باشه رطوبتشون کافی هست،ازجوانه عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

        • کارشناس 2 میگوید:

          لطفا با یک اسم کاربری تایپ کنید تا سوالاتتون مشخص باشه، تا بهتر بتونیم راهنماییتون کنیم.

      5. عرفان میگوید:

        سلام خسته نباشید
        الان حدود ۱۵ روز از جوانه زنی میگذره من فکر‌میکنم که هوادهی من باعث شوک جوانه ها شده
        ایا باید هوادهی رو متوقف کنم؟
        و اینکه جوانه ها روی خاک افتادند و ریشه شون آون خیلی کوچیکه داخل خاک نرفته ایا علت رشد نداشتنش همین میتونه باشه؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          سلام، ممنون،زمانی بهشون شوک وارد میشه که کلا رشدشون متوقف بشه،اگر ریشه ها داخل خاک نرفتن نشان از رطوبت زیاد بستر هست اگر هوادهی رو انجام بدید رطوبت کم شده وریشه ها داخل خاک هدایت میشن. هوادهی رو باید بمرور وکم کم شروع کنید وبیکباره درب رو کامل باز نکنید.

      6. ایمان میگوید:

        با سلام و خسته نباشید خدمت تیم میهن کاکتوس
        15 روز از شروع استارت خزانه های استریاس میگدره بعد از جوانه زنی روزی ۱۵ دقیقه هوادهی کردم امروز یدونه از جوانه ها ژله ایی شده بود و دورش تار بسته بود که فکر میکنم قارچی شده بود سریع با پنس خارجش کردم و کل بستر رو مانکوزب اسپری کردم به نظرتون مابقی خزانه هارو هم قارچ کشی رو شروع کنم؟ و اینکه میزان هوادهی هم باید بیشتر بشه؟

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون، هر دو هفته یک بار تا پایان سه ماهگی اسپری محلول قارچ کش رو انجام بدید بعد از پایان سه ماهگی ماهی یک بار تا پایان یک سالگی، بله هوادهی رو هم باید تا شش ماهگی هر روز مقداری افزایش بدید ودر پایان شش ماهگی کلا درب رو بردارید.

        • کارشناس 1 میگوید:

          از حشره کشهایی مثل دیازینون یا دلتامترین میتونید استفاده کنید ،حشره کشهایی که داخل ظرف فلزی هستند برای گیاهان مضر هستند وباعث از بین رفتن جوانه ها میشن.

      7. dr.sharifi2018 میگوید:

        ببخشید از بین رفتن تعدادی از جوانه ها طبیعیه؟ من چند هزار تا بذر کاشتم اکثرش هم سبز شد ولی الان حس میکنن هرچی میگذره تعداد جوانه ها کمتر میشه!!! بستر هیچ مشکلی نداره و اثری از جوانه های خراب هم وجود نداره انگار بعضی جوانه ها کلن عیب شدن رفتن!!!

        • کارشناس 2 میگوید:

          احتمالا داخل بستر لاروهای پشه سیاه وجود داره که جوانه ها رو میخورند، بهتر هست از چند قسمت بستر رو چک کنید واگر لارو داخل بستر هست با محلول سم حشره کش بستر رو ابیاری یا سمپاشی کنید.

      8. الميرا میگوید:

        با درود و تشکر فراوان. بذرهای من امروز و بعد از دوازده روز جوانه زدند. هم سایت، هم محصولات و به خصوص پاسخگویی شما عالیه و فقط خواستم تشکر کنم. آشنایی با سایت شما باعث شد علاقه من به کاکتوس ها چندین برابر بشود.

      9. صالح میگوید:

        صابون قارچ کش داخل داروخانه برای مصارف انسانیه گفتم اگه امکان داره ازش استفاده کنم ??فک کنم جواب بده?????

        • کارشناس 2 میگوید:

          بهتر هست از قارچکشهایی که مخصوص گیاهان هست استفاده کنید مثل قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب.

      10. صالح میگوید:

        صابون قارچ کش داخل داروخانه برای مصارف انسانیه گفتم اگه امکان داره ازش استفاده کنم فک کنم جواب بده?????

        • کارشناس 1 میگوید:

          نه این نوع صابونها برای گیاهان مضر هست از قارچکشهای مخصوص گیاهان بهتر هست استفاده کنید. مثل کاربندازیم یا مانکوزب.

      11. صالح میگوید:

        میخوام بذر بکارم نه قارچ کش گیر اوردم نه گوگرد میخوام که بعد از کاشت قارچ نزنه?????یه چیزی نیست که به عنوان قارچ کش عمل کنه مثلا گیاهی. رفتم داروخانه صابون قارچ کش داره به نظرتون استفاده از این مورد چطوره???

        • کارشناس 1 میگوید:

          برای اوایل میتونید خاک بستر رو با حرارت دادن ضدعفونی بکنید ولی بعد حتما باید از قارچ کش استفاده بکنید،میتونید بصورت اینترنتی تهیه کنید.صابون قارچ کشی که تهیه کردید اگر روی بسته بندی، برای ضدعفونی بستر هم مورد استفاده قرار میگیره، ذکر شده، میتونید استفاده کنید.

      12. صالح میگوید:

        از فروشگاه سم فروشی زیر یک کیلو نداشت . میشه از الکل یل چیز هایی دیگه به عنوان قارچ کش استفاده کرد???????

        • کارشناس 2 میگوید:

          برای چه کاری از قارچ کش میخواهید استفاده کنید؟اگر برای ضدعفونی بستر میخواهید ،میتونید خاک بستر رو داخل مایکروفر حرارت بدید.

      13. صالح میگوید:

        سلام خسته نباشد من گل خانه رفتم قارچ کش نداشت لطفا راهنمایی میکنید از کجا تهیه مثلا دارو خانه داره یا جاهای دیگه ای

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، از فروشگاهای لوازم کشاورزی باید تهیه کنید،فروشگاهایی که کلا کود وسم ولوازم کشاورزی میفروشند.

      14. Danial میگوید:

        سلام عید سعید قربان و به شما تبریک میگم
        جوانه های کاکتوس از قسمت پایین داره به رنگ سبز روشن تغییر میکنه این مشکلی داره؟ و داخل خونه دمای هوا هم بین ۲۰ تا ۳۰ درجس منتی نور کافی نمی‌رسه بهشون هوای بیرون هم خیلی گرم توصیه ایی دارید؟ دیروز هم بهشون قارچ کش زدم!
        http://uupload.ir/files/w3qt_img_20190812_130006.jpg

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون همچنین، مشکلی ندارند رشد طبیعی دارند، بمرور زمان به جای پرنوری انتقال بدید تا نور کافی دریافت کنند.

      15. Danial میگوید:

        ممنون از راهنمایی شما
        http://uupload.ir/files/yugo_img_20190803_225236.jpg
        http://uupload.ir/files/4m0o_img_20190728_230035.jpg
        اینم عکسشون
        فقط یه سوال دیگه توی سایت نوشتید ترک بردن خاک برای کم آبی
        اما من دو روز یک بار آب اسپری میکنم این کار اشتباهی؟ چه مدت یک بار آب رو اسپری کنم؟
        ممنون میشم راهنمایی کنید

        • کارشناس 1 میگوید:

          ممنون از شما، فعلا جابرای رشد دارند جای نگرانی نیست، کمی که بزرگتر شدند میتونید جوانه هایی رو که نزدیک به هم هستند رو تک کنید و درقسمتهای خالی بستر کشت کنید، بهتر بود بذرهای اگاو رو جدا از سایر بذرها کشت میکردید چون جوانه های اگاو زود بزرگ میشن واحتمالش هست که نور کافی به سایر جوانه ها نرسه،البته میتونید بعد از اتمام سه ماهگی هم اگاوها رو جدا کنید وداخل بستر دیگری کشت کنید تا برای سایر جوانه ها مشکلی پیش نیاد.در مورد ترک خوردن بستر کمبود اب وجابجایی بیش از اندازه باعث این مشکل میشه،ابیاری رو بهتر هست هر وقت سطح بستر کمرنگ شد انجام بدید ابیاری هر روز باعث میشه اکسیژن خاک کم بشه وریشه ها در اثر ابیاری زیاد پوسیده بشن.

      16. Danial میگوید:

        سلام خسته نباشید ممنون از سایت خوبتون که همه توضیحات و نحوه کاشت رو داره و این اولین خرید من از شما بوده واقعا عالی
        الان سوال من از شما اینه که من بذر هارو همینجوری کاشتم ینی اصلا به فاصله هاشون دقت نکردم الان که سبز شدن خیلی کنار هم دیگه هستن این مشکلی ایجاد میکنه؟ متاسفانه بلد نیستم عکس رو اینجا آپلود کنم ممنون میشم راهنمایی کنید

        • کارشناس 1 میگوید:

          سلام، ممنون از توجه شما،مبارکتون باشه،برای ارسال عکس روینوشته کلیک کنید، اگر جوانه ها خیلی فشرده رشد کردند میتونید بعد از اتمام پنج ماهگی تک کنید.

      ارسال دیدگاه بسته شده است.