نحوه کاشت بذر آدنیوم به زبان ساده

نحوه کاشت بذر آدنیوم به زبان ساده
در این مقاله دو روش ساده و عمومی کاشت بذر آدنیوم که از طریق آن میتوانید در منزل یا هر مکانی این گیاه زیبا را از طریق بذر تکثیر کنید.

روش اول

آموزش کاشت بذر آدنیوم (تصویری)

بذر گیاه آدنیوم را با همان روش کاشت بذر کاکتوس می شود به آسانی در آپارتمان و گلخانه کشت کرد.

روش دوم

کاشت بذر گل آدنیوم

نحوه کاشت بذر آدنیوم به زبان ساده: یکی از راه‌های تکثیر گیاه آدنیوم از طریق بذر می‌باشد و البته راه‌های بیشتری برای تکثیر وجود دارد ولی تکثیر از طریق بذر آسان‌تر بوده به شرطی که به یکسری از نکات توجه شود. تکثیر آدنیوم در گلخانه‌ها به صورت انبوه بوده و روش کاشت بذر در گلخانه کاملاً متفاوت با کاشت بذر در خانه می‌باشد. ما قصد دارید روش کاشت بذر در خانه را در این مقاله آموزش دهیم. روش کاشت بذر در خانه بسیار آسان است و با کمی دقت می‌توانید این گیاه زیبا را خودتان در خانه پرورش دهید. برای این کار کافی است مراحلی که گفته می‌شود را به ترتیب انجام دهید.

 

۱_ انتخاب بذر تازه با قوه نامیه بالا:
به توانایی بذر برای جوانه زنی قوه نامیه گفته می‌شود. به تعداد بذرهایی که در طول یک زمان معین (مثلاً ۱۰ روز) جوانه می‌زنند نیز قوه نامیه میگویند که معمولاً با درصد بیان می‌شود. پس اولین مرحله خرید، بذر تازه و با کیفیت که دارای قوه نامیه بالا باشد است که بسیار مرحله مهمی می‌باشد و برای این کار حتماً از فروشگاه‌های معتبر که قوه نامی و تازگی بذر را ضمانت می‌کنند خرید کنید در غیر این صورت ممکن است تمام زحمات شما به حدر برود. بذر آدنیوم به رنگ چوب می‌باشد و طول آن‌ها تقریباً نیم سانتی متر (ممکن است کوچک‌تر و بزرگ‌تر باشد) می‌باشد. برای بالا رفتن درصد جوانه زنی بذر بهتر است بذرهای درشت را چند ساعتی در آب ولرم خیساند البته اینکار ضروری نیست و فقط کیفیت جوانه زنی بیشتر می‌شود.

برای خرید بذر آدنیوم اینجا کلیک کنید.

۲_ خاک بستر کشت:

بستر کشت محلی است که بذر در آن جوانه زنی می‌کند و برای مدتی تا زمان انتقال درون آن رشد می‌کند. پس باید بستر کشت دارای خاکی با مواد مغذی باشد تا در طول دوران رشد جوانه، مواد مورد نیاز به گیاه برسد. خاکی که برای این کار انتخاب می‌کنیم پیت ماس است که هم رطوبت را به خوبی حفظ می‌کند و هم مواد مغذی مورد نیاز گیاه را تأمین می‌کند. می‌توانید پیت ماس را با کوکوپیت ترکیب کنید. برای این کار ۷۰ درصد خاک پیت ماس و ۳۰ درصد خاک کوکوپیت را باهم مخلوط کنید. البته می‌توان ماسه شسته رودخانه که ضدعفونی شده باشد هم به میزان کمی به خاک اضافه کرد، ماسه کمک می‌کند زمانی که رطوبت خاک کم می‌شود روی سطح خاک شکافت ایجاد نشود چون شکافت باعث می‌شود ریشه‌های ضعیف و کوچک جوانه پاره شود و ممکن است جوانه‌ها از بین بروند. اما ضرورتی نیست و با خاک پیت ماس خالی هم می‌توان بذر ها را پرورش داد.

 

۳_ ظرف بستر کشت:
برای کاشتن بذرها ما نیاز به یک ظرفی داریم که به تعداد بذرها فضا داشته باشد،نور را از خودش عبور دهد و رطوبت را برای جوانی زنی حفظ کند. برای این کار می‌توانیم از ظرف‌های پلاستیکی یا شیشه‌ای یا هر ظرفی که شفاف باشد و نور از آن عبور کند استفاده کنیم. برای ظرفمان به یک درب نیاز داریم تا هوا از آن عبور نکند. درب ظرف نباید به قدری نازک باشد تا دمای محیط بیرون و داخل بستر به راحتی تبادل پیدا کند. می‌توانیم بجای درب از پلاستیک‌های فریزر به همراه کش استفاده کنیم. ارتفاع ظرف نباید کم باشد و حداقل ارتفاع مورد نیاز ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر می‌باشد. البته ارتفاع زیاد هم نیاز نیست. ظرف بستر باید دارای سوراخ‌هایی در کف خود باشد تا آب و رطوبت اضافی از کف آن خارج شود. اگر سوراخ نداشته باشد باید خودمان به کمک یک وسیله تیز برای ظرف سوراخ ایجاد کنیم. معمولاً ظرف‌های شیشه‌ای به منظور اینکه سوراخ کردنشان سخت است برای این کار مناسب نیستند. ظرف‌های پلاستیکی را به راحتی می‌توان در کف آن‌ها سوراخ ایجاد کرد. بهترین ظرف برای این کار همان جا نانی‌هایی است که در بیشتر خانه‌ها یافت می‌شود. یک جا نانی با ظرفیت تعداد بذرها تهیه کنید و کف آن را سوراخ کنید. جا نانی به علت دارا بودن درب، کار را بسیار آسان‌تر می‌کند. دقت کنید که جا نانی سفید و شفاف باشد تا نور به جوانه‌ها برسد.برای سوراخ کردن کف ظرف می‌توانید از یک پیچ گوشتی کمک بگیرید (فقط ظرف‌های پلاستیکی) پیچ‌گوشتی را بر روی شعله آتش قرار دهید تا داغ شود بعد از اینکه کاملاً داغ شد با آن روی ظرف سوراخ ایجاد کنید. هر وقت سرد شد باز چند دقیقه‌ای روی شعله قرار دهید و مجدداً تکرار کنید فقط خیلی مراقب باشید چون این کار کمی خطر هم دارد و در یک محل مناسب و بیرون از خانه این کار را انجام دهید چون ممکن است باعث آتش سوزی شود. سوراخ‌ها را به ترتیب و مرتب بر روی کف با فاصله ۲ سانتی متری از هم ایجاد کنید. تمام کف ظرف باید سوراخ داشته باشد. کف بستر باید با سنگ ریزه پر شود تا هم از ریزش خاک ظرف جلوگیری کند و هم فاصله‌ای ایجاد کند تا آب اضافی به راحتی خارج شود. سنگ‌هایی انتخاب کنید تا از سوراخ‌های کف ظرف کمی بزرگ‌تر باشد.

 

۴_مراحل ضدعفونی بستر:
بعد از خرید بذر و آماده کردن خاک و ظرف، شما نیاز به یک ضدعفونی کننده یا قارچ‌کش دارید. در بستر کشت رطوبت فراوان ایجاد می‌شود و به علت دارا بودن مواد مغذی خاک، محل رشد قارچ‌ها ایجاد می‌شود. قارچ‌ها برای جوانه‌ها بسیار خطر دارند و باعث از بین رفتن جوانه‌ها می‌شوند. این مرحله نیز یکی از مراحل حساس و مهم است.

.
نحوه کاشت بذر آدنیوم به زبان ساده
.

مقالات مشابه

مطالب مرتبط
132 پرسش و پاسخ
Inline Feedbacks
مشاهده همه پیام‌ها