معرفی گونه کاکتوس آستروفیتوم

معرفی گونه آستروفیتوم

معرفی گونه آستروفیتوم: آستروفیتوم از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین کاکتوس‌ها به شمار می‌آید که دارای گونه های مختلفی می باشد. مهمترین گونه ها عبارتند از آستریاس ها، اورناتوم، کاپری کورن، میروستیگما، نادم و غیره. آستروفیتوم ها مشخصاً به دلیل ظاهر ستاره گونه آنها به نام‌های کاکتوس ستاره‌ای و همچنین کلاه اسقفی با کلاه کشیش معروف است.

گیاه شناسی:
استروفیتوم ها در قسمت‌های مرکزی و شمالی و شمال شرقی مکزیک و در ارتفاعات بسیار بالا یافت می شوند جدا از ستاره‌ای حالت بودن بدنه می‌توان به ظاهر سبز یا خاکستری رنگ و شامل تعدادی شیار که روی آن پوشیده با کرک می‌باشد و بسته به واریته ی آن دارای خار یا بدون خار در روی کرک است. نام علمی این گونه Astrophytum می باشد.

 

گلدهی:
آستروفیتوم ها اغلب زود گلدهی انجام می‌دهند و در سن ۳ تا ۵ سالگی این امر آغاز می‌شود در بهار و تابستان شروع به گلدهی می‌کند و اگر کاکتوس پیوندی باشد شاید این امر زودتر اتفاق بیفتد گل‌های آنها به صورت قیفی شکل به قطر ۳ تا ۹ سانتیمتر  و در رنگ‌های غالباً زرد یا قرمز و یا به صورت ترکیبی از این دو رنگ وجود دارند.
شرایط رشد:
این گیاهان با اینکه کمی دیر رشد هستند ولی در محیط گلخانه و با فراهم سازی همه خواسته های گیاه بسیار سریع رشد خواهد کرد.

 

نور:
آستروفیتوم ها نور مستقیم آفتاب را دوست ندارند و بهتر است آنها را در محیط نیمه آفتابی مانند کنار پنجره نگهداری کنید ولی دقت کنید اگر بیش از حد سایه باشد برای گیاه مضر است .

 

دما:
این گونه از کاکتوس میتواند تا دمای در حدود صفر تا ۴۵ درجه را تحمل کند. بهترین دما برای رشد گیاه در حدود ۲۲ تا ۳۵ درجه سانتی گراد می باشد.

 

خاک مناسب آستروفیتوم:
آستروفیتوم ها به خاک ماسه ای با تخلخل بالا نیاز دارند در ترکیب خاک میتوانید از پیت ماس و کود گاوی کهنه و استریل استفاده کنید. برای مطالعه مقاله کامل نحوه تهیه خاک کاکتوس اینجا کلیک کنید.

 

آبیاری:
این گیاه به آبیاری بسیار حساس است به دلیل شرایط ذاتی آن و رشد در مناطق بسیار کم آب هر گونه بی برنامگی و تغییر آنی در آبدهی گیاه باعث مرگ آن خواهد شد و باید از شروع فصل رشد که عموما بهار است تا اواخر تابستان و شروع پاییز به صورت منظم بسته به محیط نگهداری آبیاری شود. در فصل رشد هفته ای یک مرتبه کافی می باشد. در زمستان آبیاری هر ماه یک مرتبه انجام شود.

 

کود دهی:
در زمان رشد گیاه می توانید از کودهای ازت پایین و پتاس بالا برای افزایش رشد گیاه استفاده کنید.

 

تکثیر:
از طریق بذر انجام می شود. برای آموزش کاشت بذر کاکتوس آستروفیتوم اینجا کلیک کنید.

 

زیر مجموعه های آستروفیتوم:
بیش از صد گونه از آستروفیتوم ها شناسایی شده است. آستریاس ها نیز از زیرمجموعه این گروه هستند.

معرفی گونه آستروفیتوم
شکل بذر آستروفیتوم

معرفی گونه آستروفیتوم

نویسنده: محمدرضا سلطانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

19 دیدگاه برای “معرفی گونه کاکتوس آستروفیتوم

  1. محمودی گفته:

    سلام خسته نباشید واریته این آستروفیتوم هارو میتونید بگید و چقدر ارزش دارند خیلی ممنون

    • کارشناس 1 گفته:

      سلام، ممنون، چند تاش استروفیتوم چروک هستند وسط دوتا شبیه انزوکا هست که کمی بزرگتر بشن کامل میشه تشخیص داد بقیه میروستیگما ونادوم هستن این نوع کاکتوسها زمانی که بزرگتر بشن اندازه گلدان ۱۰ الی ۱۲با ارزش میشن، سایز کوچکشون زیاد قیمتی نمیشه. مگر اینکه بخواهید بصورت خزانه بفروشند. خزانه حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ تومان البته خزانه کامل مشخص نیست که بقیه قسمتش چه واریته هایی هست. انزوکا وچروک باشن ارزششون بیشتر هست چون کلکسیونی هستند.

      • محمودی گفته:

        خیلی‌ ممنونم اینا میکس بودن و دقیقا نمیدوستم چه نوعی هستن ولی بذر هایی که از شما خریدم همه دقیقا میدونم چه واریته ای هستن خیلی ممنون از پاسخ گویی تون

      • محمودی گفته:

        ببخشید الان این اونزوکا س یا نه؟
        حدود شش ماه که پیوند زدم گلدهی رو میتونه بکنه اگه خواب زمستانی و کود گلدهی بدم بهش؟

      • محمودی گفته:

        این خزانه بیشترش از بذر های شماس
        واقعا خیلی خوبن باید بزرگتر بشن تا مشخص بشن چه نوعی هستن؟

        • کارشناس 1 گفته:

          سوپر کاباتو و استروفیتوم ابلغ فکر کنم باشند بالاییها استریاس کیکو واستروفیتوم چروک.

    • کارشناس 1 گفته:

      درود، بررسی کنید ببینید خود گیاه نرم نشده ؟ اگر سفت باشه مشکلی نیست ولی اگر نرم شدن بهتر هست ریشه های گیاه رو از نظر پوسیدگی بررسی کنید.

  2. فهیمه محمدی گفته:

    با سلام عرض ادب خدمت شما.اسم این گونه ها چیست؟استروفیتوم و استریاس؟

  3. فهیمه محمدی گفته:

    سلام .من این رو یک ماهه خریدم.این رو ۲ سه روزه این برآمدگی روش اومده .آیا غنچه است؟و اینکه نوعش چیه؟استروفیتوم؟

    • کارشناس 1 گفته:

      سلام، از سمت راست، اچینو پسیس، وسطی فرو کاکتوس لاتیسپینوس،سمت چپ اچینو گرزونی که بشدت کمبود نور داره بمرور زمان به محیط پرنوری انتقال بدید.

دیدگاه‌ها بسته شده است.