کود NPK چیست و چگونه مصرف میشود؟
کود NPK یکی از پر مصرف ترین نوع کودها در دنیا است که برای افزایش رشد گیاهان و درختان استفاده می شود . عناصر پر مصرف (ماکرو) شامل: ازت ، فسفر، پتاس ، کلسیم ، منیزیم
عناصر کم مصرف (میکرو) شامل : آهن ، روی ، منگنز ، مس ، بر
به کود هایی که مجموع عناصر فوق را با هم و به نسبت متناسب دارا باشد اصطلاحا کود کامل یا NPK گفته میشود.
گیاهان بیشتر از هرچیز دیگر به سه عنصر نیتروژن (N) ، فسفر (P) و پتاسیم (K) نیاز دارند.
برای کاکتوس ها و ساکولنت ها کدام ترکیب NPK مناسب است؟
ترکیب مناسب کود برای کاکتوس ها و ساکولنت ها بهتر است دارای ازت پایین و پتاس بالا باشد مانند کود NPK 3-11-38
برای بیشتر گیاهان آپارتمانی از کودهای NPK 20-20-20 یا NPK18-18018 استفاده می شود البته برای هر نوع گیاهی این ترکیبات میتواند متفاوت باشد.
عملکرد نیتروژن برای گیاه:
نیتروژن در اصل به رشد سریع شاخ و برگ کمک میکند. همچنین در تولید بذر گیاه و افزایش میوه موثرهست. کمک به فتوسنتز و کیفیت بهتر محصول از مزایای استفاده از نیتروژن است. بنابراین قبل از زمان گلدهی نیز و همچنین برای قلمه های جوان که نیاز به شاخ و برگ زدن بهتر دارن کودهای با نیتروژن بالا بدید.
عملکرد فسفر برای گیاه:
فسفر توانایی گیاه برای مقابله با استرس را بالا میبره. از دیگر مزیتهای فسفر، ریشه زایی بهتر و زیاد شدن شکوفه در گیاهان رو میتوان نام برد. بنابراین در زمان شوک گیاه به هر دلیلی از کودهای فسفر بالا استفاده کنید تا گیاه از استرس به راحتی خارج شود.
عملکرد پتاسیم برای گیاه:
پتاس به کیفیت میوه و گل و تشکیل پروتئین در میوه کمک میکند. کاهش بیماریها درگیاه از دیگر فواید پروتئین است. در گیاهان زینتی برای گلدهی و در درختان میوه به درشت شدن میوه و رنگ انداختن میوه کمک میکند.
بنابراین برای گیاهان زینتی گلدار و همچنین برای بذر از سه ماهگی تا یک سالگی از کودهای کامل پتاس بالا استفاده کنید.
نحوه مصرف کود NPK
حتما برای استفاده از کود NPK ، به میزان توصیه شده توسط شرکت های تولید کننده توجه کنید. استفاده بیش از حد کود NPK موجب خسارت به گیاه میشود. برای مثال یعنی ۲ گرم برای ۱ لیتر آب یا دو به هزار .
اعداد روی بسته های کود NPK:
این اعداد به همان ترتیبی که بیان می شوند نشان دهنده درصد عناصر NPK هستند.
برای مثال : کود NPK 3-11-38 از این عناصر تشکیل شده است :
۳ درصد N (نیتروژن)
۱۱ درصد P (فسفر)
۳۸ درصد K (پتاسیم)
البته ۳ + ۱۱ + ۳۸ درصد ، روی هم ۵۲ درصد می شود. پس الباقی ترکیبات کود از چه چیزی تشکیل شده است؟!
بعضی از شرکت ها روی بسته بندی کودهای خود بعد از اعداد، حروف +TE را درج می کنند که؛ مخفف کلمه (Trace Element ) به معنی عناصر کم مصرف است.
یعنی غیر از عناصر پر مصرف ( ازت، فسفر و پتاسیم ) ، عناصر کم مصرف نیز در کودهای NPK استفاده شده است.
اما این بدان معنی نیست که تمام ۵۰% باقیمانده ترکیب کود از عناصر کم مصرف تشکیل شده است.
بلکه تنها میزان کمی از این درصد متعلق به این عناصر است و باقیمانده آن از ترکیبات خنثی، اختصاصی و یا حتی سرّی مختص شرکت ها تشکیل شده …
کود NPK چیست و چگونه مصرف میشود؟
چرا شرکت های سازنده کودهای NPK ، ترکیبی مثل ۲۰-۲۰-۵۰ را تاکنون روانه بازار نکرده اند؟!
۱- میزان تناسب عناصر باید با هم همخوانی داشته باشد. مثلا عناصری که اعداد آخر آنها بالاست، بیشتر جهت به بار نشاندن و گلدهی محصولات بکار می رود و ترکیب آن با ازت و فسفر باید کاملا آزمایش شده و تاثیر متقابل بین آنها بطور کامل سنجیده شود بنابراین به راحتی ترکیب کردن این عناصر با هم کار عاقلانه ای به نظر نمی رسد و مستلزم آزمایشات بسیار و متعدد خواهد بود.
۲- هنوز تکنولوژی ترکیب عناصر NPK با درصد بالا بدست نیامده و معمولا همین ترکیبات ، نیاز بیشتر گیاهان را تامین می کنند.
۳- دیگر ترکیباتی که به عنوان ترکیبات خنثی، تکمیلی و یا سرّی از آنها نام برده شد، باید درصد مشخصی از ترکیبات این کودها را تشکیل دهند که بعضا به جذب عناصر کمک می کنند.
طبق گفته های فوق ، تفاوت ترکیبات ۲۰-۲۰-۲۰ با ۱۸-۱۸-۱۸ در چیست؟ این دو ترکیب که دقیقا تمام عناصرشان مشابه و هم اندازه هم است !!
به گفته های بالا دقت کنید ؛ عناصر کم مصرف هم در این کودها گنجانده شده است. دلیل کم کردن درصد عناصر NPK در کود ۱۸-۱۸-۱۸ هم دقیقا همین است. علاوه بر این ، باید برای گنجاندن ترکیبات اضافی هم باید ظرفیت خالی وجود داشته باشد. به زبان ساده تر ، درصد این کود برای افزودن عناصر کم مصرف پایین تر آورده شده است .
منبع: میهن کاکتوس
سلام وقت عالی متعالی
می خواستم مقداری زمین رو کدو حلوایی بکارم(صادراتی )
لطفا راهنمایی بفرمایید می تونم npk استفاده کنم یا نه
می تونم قبل از کشت npkبه خاک بدم یا نه؟
در ضمن اگه جوابتون مثبته بفرمایید با چه در صدی می تونم این کود رو اضاف کنم
باتشکر
سلام، با توجه به اینکه ریشه های کدو در سطح ۱۵ تا ۲۰ سانتی متری خاک گسترش می یابند، باید کود حیوانی را تا این عمق با خاک مخلوط کرد. گاهی به علت کمبود کود حیوانی کشاورزان مقداری کود در محل گوده های کاشت می ریزند و یا اینکه در ته گوده و زیر بذرها قرار می دهند.
این عمل باعث سوختن بوته ها خواهد شد، مخصوصا اگر از کودهای مرغی و گوسفندی استفاده شود.
بنابراین و با توجه به گسترش ریشه ها در خاک باید کود حیوانی به مقدار کافی در اختیار این گیاه قرار بگیرد.
نیاز کودی گیاه کدو عبارت است از ۷۵ تا ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار ازت خالص، ۷۵ تا ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار اسید فسفریک خالص و ۵۰ تا ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار پتاسیم خالص.
ضمنا با در نظر گرفتن رقم مورد کاشت و شرایط رشد و نمو گیاه می توان در حدود ۱۰۰ کیلوگرم ازت خالص به صورت سرک نیز به کار برد.
ببخشید برای نهال دراگون فروت از چه کودی استفاده کنم
از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند میتونید استفاده کنید.
سلام
کود ۱۲ ۱۲ ۳۶ رو چقدر بدم به کاکتوسها؟
با چه فاصله زمانی؟
متشکرم.
سلام، یک گرم در یک لیتر اب برای کاکتوسهای بالغ ماهی یک بار برای جوانه کاکتوسهای بزرگتر از سه ماه، دو هفته یک بار.
سلام وقتتون بخیر
کود n.p.k رو که ترکیب ۲۰ ۲۰ ۲۰ داره برای درخت انبه و گل رز میشه استفاده کرد؟
سلام، بله میتونید استفاده کنید.
با عرض سلام و خسته نباشید
من چند تا درخت گیلاس دارم که شکوفه دهی زیادی دارند ولی خیلی از شکوفه ها میریزند یعنی بیش از حد معمول شکوفه خراب و ریخته می شود.و در اواسط تابستان برگ ها می سوزند و خیلی ضعیف می شوند. برای بهبود وضعیتشون کودnpk20-20-20 می خواهم استفاده کنم آیا مناسب خواهد بود؟ و برای هر درخت و نهال چقدر استفاده کنم؟
سلام، ممنون، گرده های گلهای گیلاس معمولا همدیگر رو بارور نمیکنن وباید یا از انواع مختلف گیلاس دریک جا کشت کنید ویا به ازای هر ۹ درخت گیلاس یک درخت البالو بکارید تا گلها بارور بشن. قبل از بیدار شدن درخت از خواب زمستانی وباز شدن گلها بهتر هست شاخه های اضافی رو هرس کنید.
چگونه بفهمیم درخت گیلاس به کود نیاز دارد؟
برخی از پرورش دهندگان به میزان رشد سالانه شاخه های گیلاس توجه میکنند. بدینصورت که گفته می شود شاخه های گیلاس در طی سال میبایست به اندازه ۳۷-۲۵ سانت رشد کنند و درختی که شاخه هایش تا این حد رشد نمی کند و رشد سالانه شاخه های آن کمتر از ۲۰ سانت است حتما باید از کود استفاده شود تا رشد آن تحریک گردد. از طرفی تغییرات موجود در وضیعت سلامتی برگها نیز نشانه خوبی برای تشخیص مصرف کود است. یعنی اگر برگها در طی تابستان رنگ پریده و سبز کم رنگ به زرد بودند و یا از سالی به سال دیگر اندازه آنها کوچکتر می شود و یا قبل از رسیدن پاییز می ریزند و خزان زودرس دارند می بایست حتما از کود استفاده و درخت را تقویت کرد. اما اگر این علائم وجود ندارد و در ضمن درخت رشدی مناسب و گلدهی و میوه دهی خوبی دارد ، استفاده از کود موجب رشد رویشی بیش از اندازه و کاهش گلدهی می شود.
برخی از پرورش دهندگان کود با فرمول ۱۰-۱۰-۱۰ و یا ۲۰-۲۰-۲۰ را برای این درختان مناسب می دانند و برخی نیز اظهار می کنند که درختان گیلاس نسبت به پتاسیم و فسفر حساس نیستند و استفاده از کودهایی که حاوی این عناصر میباشد بهتر است زمانی انجام شود که آزمایشات تست خاک کمبود این دو عنصر در خاک را نشان دهد و یا اینکه نشانه های کمبود را بر روی درخت ببینیم . مثلا درخت گیلاسی که از نظر رویشی مشکلی ندارد اما گل کم تولید میکند و یا میزان تبدیل شدن گلها به میوه کم است ، نیاز به فسفر و پتاسیم در خاک دارند . چنین پرورش دهندگانی که این اعتقاد را دارند (وجود نیتروژن را در مقایسه با فسفر و پتاسیم مهمتر می دانند) به طور کل از فرمولهایی همانند ۸-۴-۱۶ استفاده می کنند که میزان نیتروژن آن بیش از فسفر و پتاسیم است.
میزان کود برای هر درخت چقدر است؟
به طور کل اعتقاد بر این است که درختان جوان احتیاجی به کود ندارند و بعد از اینکه درخت به سن باروری و تولید میوه رسید (درخت گیلاس در سن ۵-۳ سالگی به بلوغ و تولید میوه میرسد) میبایست کود مصرف کرد. همچنین بسیاری از پرورش دهندگان با توجه به میزان قطر تنه یک درخت گیلاس نسبت به میزان مصرف کود تصمیم می گیرند. بدین صورت که از فاصله ۳۰ سانتیمتری از سطح خاک ، ابتدا محیط (دور) تنه را اندازه گیری و با کمک ان قطر تنه را به دست می آورند. اگر قطر تنه کمتر از ۱۵ سانتیمتر است حدود ۶۵۰-۶۰۰ گرم و اگر بیش از این مقدار قطر دارد حدود ۲/۱ کیلوگرم از کود استفاده می شود(البته این مقادیر یکجا داده نمی شود بلکه به دو یا سه قسمت تقسیم و از اوایل بهار تا میانه تابستان در دو یا سه نوبت به درخت داده می شود).
از طرفی برخی از پرورش دهندگان اعتقاد دارند که در مورد درختان بالغ که به میوه دهی رسیده اند (۵-۳ سال بعد از کاشت) باید میزان کود را با توجه به رشد و افزایش قطر تنه ، بیشتر کرد.به نحوی که به ازاء اضافه شدن هر ۲٫۵ سانتیمتر به قطر تنه حدود ۵۶ گرم کود نیتروژنه به مقدار کود قبلی اضافه می کنند . بنابراین طبق گفته و عملکرد این پرورش دهندگان اگر درخت حدود ۱۲٫۵ سانتیمتر قطر داشته باشد می بایست حدود ۲٫۸ کیلوگرم از کود ۱۰-۱۰-۱۰ مصرف کنیم تا ۲۸۰ گرم نیتروژن عاید گیاه شود . زیرا اگر قرار باشد به ازا هر ۲٫۵ سانتیمتر از قطر درخت ۵۶ گرم کود نیتروژنه صرف این گیاه شود یعنی به درختی که ۱۲٫۵ سانتیمتر قطر تنه دارد مجموعا می بایست ۲۸۰ گرم از کود نیتروژنه بدهیم. کود ۱۰-۱۰-۱۰ دارای ۱۰درصد نیتروژن است و کافی است میزان نیازمان به نیتروژن یعنی ۲۸۰ گرم را تقسیم بر ۰٫۱ (میزان نیتروژن در کود با فرمول ۱۰-۱۰–۱۰) کنیم تا بدست آوریم چه مقدار از کود ۱۰-۱۰-۱۰ باید استفاده کرد که ۲۸۰ گرم نیتروژن عاید درخت شود که عدد ۲۸۰۰ گرم و یا ۲٫۸ کیلو گرم بدست می آید. یعنی این پرورش دهندگان با این محاسبات حدود ۲٫۸ کیلوگرم از کود ۱۰-۱۰-۱۰ را برای درختی گیلاس که قطر تنه آن ۱۲٫۵ سانیتمتر است استفاده می کنند.البته توجه کنید که این کود را یک جا به درخت نمی دهند بلکه آنرا به دو یا سه قسمت تقسیم می کنند و از اوایل بهار و حتی چند هفته قبل از شروع فعالیت درخت گیلاس به آن می دهند . همچنین آخرین مرتبه کوددهی نباید دیرتر از اواسط تابستان باشد. توجه کنید که هنگام کوددهی اگر تنه گیاه را مرکز یک دایره در نظر بگیریم طوری میبایست کود داد که دایره ای به قطر ۶۰ سانتیمتر از محلول کودی بهره مند شود.
سلام ببخشید در کشت باقلا سمپاشی قارچ استفاده شده که سمپاش قبلش از سم توفوردی برای گندم استفاده شده که سمپاش بعدش شسته نشده و سم قارچ در کشت باقلا استفاده شده حالا همه باقلا پژمرده شده میخوام برای خوب شدنش از کود کامل استفاده کنم حالا از چه نوع کودکاملی استفاده کنیم وبه چه طریقی
سلام، کود دهی برای بوته های باقلا قبل از کشت ودر مرحله رشد انجام میشه. الان کوددهی کنید احتمال داره که گیاهانتون خشک بشه بهتر هست اول درمان کنید ومشکل اصلی رو پیدا کنید که سم قارچ کش باعث پژمرده شدن گیاهان شده یا افات بعد از اینکه گیاه بهبود کامل یافت میتونید کوددهی کنید. قبل از کاشت باقلا باید زمین را در سال قبل شخم زده و ۲۰ تا ۳۰ تن کود دامی و ۸۰ کیلوگرم کود ازت و ۸۰ کیلوگرم کود فسفر در هکتار به زمین اضافه میکنند. کود ازت را در دو زمان به خاک اضافه میکنند، یک بار هنگام آماده کردن زمین و یک بار در مرحله رشد و نمو به محصول داده میشود.میتونید از کود های کامل شیمیایی که عناصری از قبیل ازت، فسفر وپتاس به میزان مساوی دارند استفاده کنید از ورمی کمپوست هم میتونید استفده کنید.
سلام خسته نباشید ببخشید من یک هکتار زمین دارم که چندین ساله یونجه بوده ولی امسال میخام توت فرنگی کشت کنم چه کودهایی رو به خاک بزنم و چه مقدار؟؟ خیلی ممنون میشم اگر جواب بدید
سلام، ممنون، متاسفانه در این مورد اطلاعی ندارم ،از فروشگاههایی که لوازم کشاورزی میفروشن بپرسید راهنماییتون میکنند.
سلام از اطلاعاتی که در اختیار کاربران قرار دادید ممنونم برای تقویت شاخه و میوه درختان انار و انجیر این کود مناسب است ؟ چه مقدار ؟به چه صورت ؟ و در چه زمانی توصیه میفرمایید ؟ از پاسخ کامل شما پیشاپیش سپاسگزارم
سلام، ممنون از شما،برای اینکه بدونید برای انار چه کودی بدید اول باید خاک گیاه رو به ازمایشگاه بدید وبدونید که خاک چه کمبودهایی داره بعد از کود مناسب استفاده کنید.
انار روی خاکهای آهکی و قلیایی به خوبی رشد می کند، معهذا خاکهای اسیدی نیز مانع از رشد آن نمی شوند. خاک عمیق با بافت متوسط برای رشد آن بهتر است و خاکهای سنگین را در صورتی که زهکشی خوبی داشته باشند به خوبی تحمل می کند. انار حتی خاکهای سنگلاخی را نیز به خوبی تحمل می نماید.
در مناطق غربی آمریکا به درختان انار حدود ۶۰-۳۰ گرم سولفات آمونیوم یا کود نیتروژنی دیگر در بهار دو سال اول کشت داده می شود، بعد از آن کوددهی چندانی انجام نمی شود.
درختان بالغ انار حدود ۲۵۰ تا ۵۰۰ گرم از نیتروژن برای هر درخت در هر سال نیاز دارند. بهتر است در خاکهای سبک نصف کود در اواخر زمستان و نیمه دیگر در بهار داده شود، کوددهی نیتروژن زیاد و دیر ممکن است موجب تأخیر در رسیدن میوه و رنگ گیری آن شود. برخی شواهد حاکی است که کود نیتروژنی زیاد موجب تحریک رشد رویشی و کاهش تولید میوه می گردد. در آمریکا کاربرد مقایسه ای کودهای فسفره تأثیری در افزایش محصول انار نشان نداده اند. در آمریکا گاهی علائم کمبود روی Zine deficiency در درختان انار دیده شده است که با پاشیدن کود روی محلول در طی فصل زمستان و یا روی برگها در بهار و اوایل تابستان رفع شده است.
انار به کود پوسیده یا سایر کمپوست ها که سالانه داده شود پاسخ خوبی نشان می دهد. در ایران به باغات انار به میزان ۱۵-۵ تن در هکتار کود دامی داده می شود. حتی مواردی از مصرف حدود ۶۰ تن کود دامی در هکتار در برخی مناطق انار کاری ایران گزارش شده است که کاملاً با برداشت بالای محصول در این باغات (حدود همین تناژ) همراه بوده است. همچنین از کودهای شیمیایی،بیشتر از فسفات آمونیوم 200gr برای هر درخت همراه با کود دامی و شخم استفاده شده است. مصرف بوریک اسید ۲/۰% به صورت محلول پاشی موجب کاهش درصد میوه های ترکیده شده است.
قبل از کاشت درخت انجیر باید خاک آنرا پس از کود پاشی سطحی (مقدار کود موردنیاز ۸۰ کیلو ازت به صورت ,N 50 کیلو فسفر به صورت P2O5 و ۵۰ کیلو کود پتاسه به صورت K2O در هر هکتار توصیه می شود).شخم عمیق زد. آنگاه چاله هایی که نهالها در آنها باید کاشته شوند به طول ۵۰ و عرض ۵۰ و عمق ۵۰ سانتی متر کنده ، نهالها را داخلشان کاشت. هنگام ریختن خاک به داخل چاله ها مقداری کود فسفره نیز با آن مخلوط کرد. فاصله ها مطابق قدرت نهایی درختها محاسبه می شوند. برای درختان قوی و پر رشد فواصل ۱۲ متری در نظر گرفته و برای درختان نسبتاً ضعیف تر فواصل تا ۶ متر نیز در نظر گرفته می شود. طرز کاشت درختان مربع یا مستطیل روی خطوط مستقیم توصیه می شود هنگام کاشت نهالها مقداری از ریشه هایشان را قطعه می کنند. زمین را خوب شخم زده و نرم کرده برای کاشت آماده می کنند در ماههای اول پس از کاشت نهالها باید سعی کرد که خاک همیشه مرطوب باشد. البته مقصود فقط مرطوب بودن است خیس نگهداشتن زمین به نهالها صدمه میزند.ایجاد بادشکن به رشد نهالها می تواند کمک کند. در سالهای اول اغلب نهالهای انجیر به یک قیم نیاز دارند. نهالها را معمولاً در زمان خواب زمستانی می کارند چون خطر خشک شدنشان از هر زمان دیگر کمتر است. درختان کاشته شده ۵ تا ۷ سال بعد اولین محصول قابل توجه را می دهند. کاشت نهالها بایداواخر زمستان یا اوایل بهار و قبل از جوانه زدن صورت پذیرد ولی امروزه ترتیب نهالها در گلدانهای پلاستیکی کاشت آنها را در هر زمان ممکن ساخته است.
سلام.مهندس برای گندم زمان خوشه چه ترکیبی بدهیم تا همه خوشه بزرگ بشه و هم وزن دانه گندم.ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمائید.تشکر
سلام کودهای نیتروژن می تواند موثر باشد.
سلام . ممنون از توصیحات کامل شما لطف میکنید راجبه پرورش ماریجوانا توضیح مختصر بدید؟
سلام. در این مورد اطلاعی ندارم.
سلام.اون بالا گفتید برای گلدهی فسفر باید بیشتر باشه.مگه پتاس برای گلدهی نیست؟من باغ آلو دارم چیکار کنم تا گلدهی بیشتر باشه واینکه همه ی گلها بالغ باشن.واینکه بهترین زمان کودهی چه زمانی هست؟و اینکه من اذربایجانی هستم وهوای اینجا خیلی سرده
سلام. ممنون از توجهتون بله اشتباه تایپ شده،اصلاح شد. هرچه مدت رشد درخت میوه بیشتر باشد، نیاز به میزان کود متفاوتی خواهد داشت. اگر طول درخت به هنگام کاشت ۰.۹ تا ۱.۸ متر باشد، احتمالا می توانید برای چند سال از دادن کود به این درخت اجتناب کنید. بنابراین به جای کود دادن به این درخت می توانید برای از بین بردن علف های هرز و تنظیم میزان رطوبت خاک وقت بگذارید.
بررسی کنید که درختان شما در هر فصل چقدر رشد می کنند. اگر درختان جوان به خوبی رشد نمی کنند، می توانید به آنها کود بدهید.
به طور کلی، شاخه ی درختان باید بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر در سال رشد کند. بنابراین باید میزان رشد درختان خود را اندازه بگیرید و اگر شاخه ی درخت شما به خوبی رشد نمی کند، باید به آن کود بدهید. در غیر این صورت درختان نیازی به کود نخواهند داشت، معمولا کوددهی در سه مرحله انجام میشه اوایل بهار که هنوز ریشه هافعالیت خود رو شروع نکردند، اواخر بهار، اواسط تابستان.
نسخه کلی وعمومی برای خاک های کشور به شرح زیر است؛
برای افزایش میزان تشکیل میوه کاربرد سولفات روی واسید بوریک برای هر یک غلظت پنج در هزار توصیه می شود. این کود رامیتوان به صورت محلول پاشی در سه زمان به کار برد،
بعد از برداشت محصول وقبل از ریزش برگها، هنگام متورم شدن جوانه ها در بهار.
سایر کودهارا میتوان به صورت زیر وترجیحا بصورت چالکود به درختان داد.
نسخه کلی وعمومی برای مقادیر مورد نیاز کود در کشت درختان آلو؛
کود مصرفی مقدار مورد نیاز (به ازای هر درخت بارده)
سولفات پتاسیم 1_2 کیلوگرم
سولفات آمونیوم ۱ کیلو گرم
گوگرد پودری 1_2 کیلوگرم
سولفات روی 250_500 گرم
سولفات منگنز ۱۰۰ گرم
سولفات مس ۱۰۰ گرم
اسید اوریک 100_150 گرم
سکوسترین آهن 100_150 گرم
بجای سکوسترین آهن میتوان از سولفات آهن به میزان یک کیلو گرم برای هر درخت بارده استفاده نمود.
کود حیوانی به میزان 30_25 کیلو گرم برای هردرخت به صورت چالکود در اواخر زمستان یا اوایل بهار توصیه میشود. برای تبدیل شدن گلها به میوه نیاز به حشرات هست، مانند زنبور که گردافشانی صورت بگیره.
باسلام
یه باغ دارم که درختان نارنگی دارد که درختان آن زرد و کم رنگ هسنند و
از نظر رشدی خیلی ضعیف هستند آیا این کود npk مناسب به صورت محلول پاشی و با چه غلظتی استفاده کنم
درختان ۳ ساله هستند.
با تشکر
سلام. با نزدیک شدن به بهار برای تقویت گلدهی و نمو بعدی میوه , کود دهی به مرکبات مهم هست.
درختان مرکبات برای رشد مناسب به ازت و هم فسفر نیاز دارند. این عناصر را میتوان با استفاده از کود فسفات آمونیوم یا از فرمول های کود دارای فسفر و ازت برای درختان مرکبات تامین نمود.
درختان بالغ با اندازه بزرگ (بیش از ۶ ساله بعد از کاشت ) به حدود ۱۳۵۰ گرم کود نیاز خواهند داشت.
درختان کوچک ( دو تا سه ساله بعد از کاشت ) به حدود ۳۴۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان جوان ( یک تا دو ساله بعد از کاشت ) به حدود ۲۲۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان کوچک بالغ (۴تا۵ ساله بعد از کاشت ) به حدود ۹۰۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان کوچک با اندازه متوسط (۳ تا ۴ ساله بعد از کاشت )به حدود ۶۸۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان بالغ با اندازه متوسط (۵تا۶ ساله بعد از کاشت ) به حدود ۱۱۲۵ گرم کود نیاز دارند.
کود به صورت یکنواخت در سایه انداز درخت پخش شود , این توزیع کود از نزدیک به تنه درخت شروع شده وتا چند سانتیمتر بعد از انتهای شاخه ها ادامه می یابد.
بعد از پخش کود ها , اختلاط کود ها با چند سانتی متر عمق خاک انجام شود. بعد , درختان را به آرامی آبیاری کنید.
به طور کلی درختان مرکبات در طول سال سه بار به کود دهی در ماه های اسفند , اردیبهشت و مرداد نیاز دارد. در هربار به یک اندازه کود مصرف می شود.احتیاط کنید که کود زیاد داده نشود. درختان مرکباتی که کود زیادی دریافت کرده باشند میوه هایی با پوست کلفت تولید می کنند. اگر درختان مرکبات رشد زیادی داشته باشند و رنگ برگ ها سبز تیره باشد ,مقادیر کود توصیه شده را کاهش دهید. یکی از دفعات کود دهی را می توان با توجه رشد خوب درختان مرکبات حذف نمود.
متداول ترین نگرانی در درختان مرکبات زرد و ریزش برگ های پیر می باشد.در ماه های زمستان ریزش برگ در همه درختان همیشه سبز یک امر عادی است. هرچه برگ ها پیرتر می شوند , ریزش برگ های پیر شروع می شود. در مرکبات , ریزش برگ های پیر درست قبل از شروع رشد جدید در بهار اتفاق می افتد.
مشاهده رنگ سبز مایل به زرد در برگ تازه تشکیل شده روی مرکبات یک امر عادی می باشد. اگر این برگ های جوان در طول زمان قادر به ایجاد رنگ سبز تیره نباشند در آن صورت به خاک ممکن است کود آهن افزوده شود. از کود آهن کلاته شده درخاک استفاده شود.
با سلام و تشکر از اطلاعات خوبی که در اختیار هموطنان میگذارید.
من ساکن امیدیه هستم استان خوزستان. باغچه کوچکی دارم که خاک آن شنی است و آفتابگیر. مرتب آنرا آبیاری میکنم. تابستان هر روز و زمستانها یک روز در میان. چون زهکشی خوبی دارد. ولی نمی دونم چرا گیاها رشد کمی دارن و رنگ برگها سبز روشن هست. مدتی هست که از کود کامل استفاده میکنم ولی نتیجه ای نگرفتم. تازه بر روی برخی از برگها لکه های قهوه ای مثل زنگ زدگی یا خشکی دیده میشه!
ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام.ممنون از شما دوست گرامی. کمبود عناصر موجود در خاک میتونه باعث کمرنگ شدن برگها بشه میتونید به ترکیب خاکشون پیت ماس یا خاک برگ اگر گیاهان آپارتمانی هستند ترکیب کنید. یا از کود کامل بیو بیست طلایی برای تقویت استفاده کنید. علت لکه های قهوه ای روی برگها چند دلیل میتونه داشته باشه.. موندن اب بمدت طولانی روی برگها،افتاب مستقیم موقع ابیاری، یا کمبود رطوبت محیط این موارد رو چک کنید. اگر روی برگها حالت زنگ زدگی داره برگهای آلوده رو جدا کنید وبا یکی از سمهای قارچ کش محلول درست کنید وگیاهان رو سمپاشی کنید. میتونید از قارچ کش بردوفیکس استفاده کنید سمپاشی رو هنگامی که سایه هست وباد نیست انجام بدید.
سلام
عذر نیتروژن بالا موجود نمیکنید برای اپونتیا میخوام
سلام. موجود هست.
با سلام و درود خدمت شما لطف میکنید برای مرکبات از چه نوع کود و چه مقدار(به چه نسبت) باید استفاده بشه؟ مثلا کامکوات
سلام. درختان مرکبات برای رشد مناسب به ازت و هم فسفر نیاز دارند. این عناصر را میتوان با استفاده از کود فسفات آمونیوم یا از فرمول های کود دارای فسفر و ازت برای درختان مرکبات تامین نمود.
درختان بالغ با اندازه بزرگ (بیش از ۶ ساله بعد از کاشت ) به حدود ۱۳۵۰ گرم کود نیاز خواهند داشت.
درختان کوچک ( دو تا سه ساله بعد از کاشت ) به حدود ۳۴۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان جوان ( یک تا دو ساله بعد از کاشت ) به حدود ۲۲۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان کوچک بالغ (۴تا۵ ساله بعد از کاشت ) به حدود ۹۰۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان کوچک با اندازه متوسط (۳ تا ۴ ساله بعد از کاشت )به حدود ۶۸۰ گرم کود نیاز دارند.
درختان بالغ با اندازه متوسط (۵تا۶ ساله بعد از کاشت ) به حدود ۱۱۲۵ گرم کود نیاز دارند.
کود به صورت یکنواخت در سایه انداز درخت پخش شود , این توزیع کود از نزدیک به تنه درخت شروع شده وتا چند سانتیمتر بعد از انتهای شاخه ها ادامه می یابد.
بعد از پخش کود ها , اختلاط کود ها با چند سانتی متر عمق خاک انجام شود. بعد , درختان را به آرامی آبیاری کنید.
به طور کلی درختان مرکبات در طول سال سه بار به کود دهی در ماه های اسفند , اردیبهشت و مرداد نیاز دارد. در هربار به یک اندازه کود مصرف می شود.احتیاط کنید که کود زیاد داده نشود. درختان مرکباتی که کود زیادی دریافت کرده باشند میوه هایی با پوست کلفت تولید می کنند. اگر درختان مرکبات رشد زیادی داشته باشند و رنگ برگ ها سبز تیره باشد ,مقادیر کود توصیه شده را کاهش دهید. یکی از دفعات کود دهی را می توان با توجه رشد خوب درختان مرکبات حذف نمود.
سلام لطفا به من جواب دهید خیلی کمک لازمم میخاستم بدونم از کود npkبرای زعفران هم میشه استفده کرد واینکه کدوم ترکیبش
سلام میخاستم بدونم برای زعفران هم میشه از این کود استفاده کرد
سلام متاسفانه در مورد زعفران اطلاعات زیادی نداریم.
با عرض سلام خدمت شما و کارشناسان محترم میهن کاکتوس
برای زعفران بهتره که از کودهایی با درصد بالای فسفر و پتاسیم مصرف بشه
معمولا توی مهرماه که گلدهی انجام میشه یکبار کوددهی انجام میشه
مرحله ی دوم در مرحله ی زاجاب کوددهی میشه که توی اسفندماه میشه و مرحله ی بعدی بصورت محلولپاشی برگی از کود استفاده میشه
البته این عرض بنده به این منظور نیست که فقط از کودهای پتاسه و فسفره استفاده بشه و بسته به آزمایش خاک کمبود ها مشخص میشه
سلام. ممنون از راهنمایی شما دوست عزیز.
سلام برای افزایش مصول درخت فندق از چه ترکیب کود استفاده کنیم ؟ و در چه زمان هایی کود دهی انجام شود بهتر است ؟ با تشکر
سلام. برای افزایش محصول فندق اول باید خاکی رو که نهال یا درخت در اون کاشته شده به ازمایشگاه بدید وببینید که خاک فقیر هست یا غنی بعد از کود استفاده کنید. کوددهی معمولا دو بار در سال انجام میشه. اواخر ابان واوایل فروردین ماه. بصورت محلول پاشی که با خاک ترکیب میشه.( نیاز کودی براساس نتایج آزمون خاک و برگ تعیین می گردد. بطورکلی در زمان کاشت به ازای هر چاله ۱۰-۸ کیلوگرم کوددامی پوسیده به همراه ۱۰۰-۸۰ گرم کود ازته، ۸۰ – ۶۰ گرم کود فسفاته و ۱۲۰-۸۰ گرم کود پتاسه و مخلوط کردن آنها با خاک رو (سطح الارض) در زیر گودال و خاک زیر (تحت الارض) در روی چاله انجام می شود.)
بعد یه نفر میگفت ۳۶-۱۲-۱۲ برای گلدهی مناسبه مشکلی پیش نمیاد کلا در تابستان و بهار از این کود استفاده کنم؟ یه جا باز این کود رو داشت باز بگیرم اشکال نداره؟ خیلی ممنون
سلام. بله میتونید استفاده کنید،مشکلی نیست.
سلام. میشه برای کاکتوس ها از کود npk3. 18 استفاده کرد؟ کلا برای چی خوبه این کود متاسفانه تو بازار اصلا کود ۳-۱۱-۳۸ نیست
سلام. کود سه ۱۸بیشتر برای گیاهان ابلق استفاده میشه. کود ملایمی هست. اگر کاکتوس ابلق دارید میتونید براش استفاده کنید. برای سایر کاکتوس ها بهتره از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید میتونید از ۱۲،۱۲،۳۶استفاده کنید.