بیماری های بعد کاشت بذر کاکتوس

بیماری های بعد کاشت بذر کاکتوس

بیماری های بعد کاشت بذر کاکتوس: در این مقاله به تعدادی از بیماری‌های بعد کاشت بذر کاکتوس‌ها که جوانه‌ها ممکن است دچار شوند می‌پردازیم.
بیماری‌های بعد کاشت بذر:

۱_قارچ ژله‌ای:
این بیماری عاملش نوعی قارچ هست ، یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های بستر به حساب می‌آید که در صورت ادامه می‌تواند به سرعت تمامی بستر را نابود کند.

علائم بیماری: ابتدا کاکتوس‌ها بی رنگ شده بعد از مدت کوتاهی شل شده و روی بستر می‌افتند.

روش درمان:
جمع‌کردن جوانه‌های آلوده و سپس استفاده از سم قارچ‌کش مانکوزب یا کاربندازیم به طوری که تمامی بستر قارچ‌کش برسد و این کار به مدت سه مرتبه با فاصله سه روز انجام پذیرد.

تهویه رو مناسب و رطوبت رو کم کنید اگر بستر رو کاور می‌کنید به مدت سه روز و تا وقتی رطوبت خاک خشک نشده گوشه‌های کاور رو باز بگذارید و هوادهی رو بیشتر کنید.

قارچ ژله ای

۲_قارچ ژله ای نوع۲:

بعضی مواقع در بستر کشت دیده شده که ریشه جوانه‌ها به سطح بستر امده و جوانه حالت افتاده روی خاک دارند دلیل این اتفاق رطوبت زیاد محیط نسبت به بستر کشت هست.

رطوبت محیطی که زیاد باشد ریشه به جای اینکه داخل خاک فرو برود و دنبال آب و رطوبت باشه به سطح میاد و از رطوبت محیطی موجود استفاده می‌کندو چون در این مواقع هیچ ماده غذایی دریافت نمی‌کند بعد مدتی جوانه از بین می‌رود.

درمان:
برای جلوگیری از این اتفاق رطوبت محیطی رو کم کنید هوادهی را زیاد و با یک خلال دندان تمیز و استریل سعی کنید ریشه جوانه‌ها رو به ارامی به داخل بستر هدایت کنید و یا جوانه را بلند کرده و اطراف آنها ماسه ضدعفونی شده بریزید تا راست شوند بعد ازاین کار سم قارچ روی بسترتان اسپری کنید.

بیماری های بعد کاشت بذر کاکتوس

 

بیرون ماندن ریشه ها و افتادن جوانه ها
بیرون ماندن ریشه ها و افتادن جوانه ها

۳- قارچ:

داخل بسترهای چند ماهه گاهی ممکن است روی سطح پیت ماس یا سطح بستر کشت سفیدک‌هایی که شبیه رسوب آب و املاح هستند ایجاد شود اینها یک نوع قارچ هست که به سرعت پیشروی می‌کند و ظرف مدت کوتاهی کل بستر رو می‌گیرد و مثل توده مرجانی میشود برای از بین بردنشان می توانید از سم قارچ مانکوزب یا پنکونازول استفاده کنید.

 

قارچ یا سفیدک سفید
قارچ یا سفیدک سفید

۴- بیماری قارچی شبیه تارهای عنکبوت: 

ممکن است در قسمت‌هایی از بستر کشت مشاهده کنید که حالت تار عنکبوت بسته به هم فشرده سعی کنید با پنس ضد عفونی تمام تارها را از روی سطح بستر جمع کنید و بعد از پاک‌سازی با محلول سم قارچ کش اسپری کنید.

بیماری قارچی
بیماری قارچی

۵_تغییر رنگ جوانه ها:

تغییر رنگ جوانه‌ها از سبز به سبز مایل به زرد، ایجاد این تغییر رنگ به خاطر خشکی کشیدن زیاد بستر کشت در ماههای اول صورت می‌گیرد  ماه‌های اول بستررا  نگذارید زیاد خشک شود رطوبت خاک را همیشه برای جوانه‌ها تأمین کنید. دلیل بعدی کم رنگ شدن جوانه‌ها می‌تواند کم بودن نور باشد که با افزایش تدریجی نور برطرف می‌شود.

کم رنگ شدن جوانه های کاکتوس
کم رنگ شدن جوانه های کاکتوس

۶-رسوب کردن:

املاح موجود در آب آبیاری بستر کشت با آب املاح دار باعث رسوب کردن و بستن یک لایه نمک روی جوانه‌ها میشود این عامل باعث میشود راه تنفس بسته شود و ارئولها نتوانند عمل جذب آب و کود رو به خوبی انجام بدهند ریشه در این مواقع سالم هست ولی جوانه از قسمت هوایی دچار مشکل میشود و کم کم پوک میشوند و از بین میروند.

پیشگیری
تا حد امکان با یک خلال دندان رسوبات را از روی جوانه ها جدا کنید و بعد بستر را با محلول سم قارچکش  یک‌بار اسپری  و بعد ان را با آب بدون املاح یا تصفیه شده ابیاری کنید.

رسوب املاح
رسوب املاح

۷- پوسیدگی طوقه:
این عارضه در اثر خیس بودن بیش از حد و دائمی بستر کشت ایجاد میشود، در این مواقع طوقه جوانه شروع به پوسیدن می‌کند و کم کم تمام جوانه رادر بر می‌گیرد و از بین می‌رود.

پیشگیری و درمان:
جوانه‌ها دچار آسیب شده  را از بستر بیرون بکشید، اگر آلودگی خیلی زیاد بود قسمت‌های خراب را کات کنید و جوانه‌ها را اگر کوچک هستند روی پایه پرسیکا پیوند بزنید، ولی اگر بزرگ هست (چهار ماه به بالا) بعد از کات کردن قسمت آلوده و غوطه‌ور کردن داخل محلول قارچ کش بگذارید چند روز بماند تا قسمت بریدگی پینه بزند بعد داخل بستر ماسه ضد عفونی شده بکارید ریشه میزنند و به رشدش ادامه می‌دهند.

پوسیدگی طوقه
پوسیدگی طوقه

 

جوانه دچار پوسیدگی طوقه بعد کات کردن و کشت توی ماسه
بیماری های بعد کاشت بذر

۸- زنگ زدگی:

این عارضه بیشتر زمانی رخ می‌دهد که رطوبت محیطی بالا و تهویه و گردش هوا داخل خزانه یا محیط گلخانه کم باشد روی بدنه جوانه لکه‌های زنگ مانندی مشاهده میشود که پیشروی دارند و حجم زیادی از اندام هوایی رو درگیر می‌کنند.

درمان:
جوانه‌های خیلی آلوده را از داخل بستر خارج کنید و هوادهی را بیشتر، وتهویه را مناسب کنید و رطوبت محیطی را کم کنید، بستر را  با محلول سم قارچ کش اسپری  و جوانه‌هایی را که بزرگ هستند را بعد از حذف قسمت آلوده و غوطه‌ور کردن داخل محلول قارچ کش بگذارید محل بریدگی پینه بزنند، بعد داخل بستر مناسب بسته به اندازه و سن جوانه‌ها می‌توانید بکارید، از پیت ماس (تا پنج ماهگی) کوکوپیت یا شن عدسی برای جوانه‌های بالای پنج ماه.

زنگ زدگی
زنگ زدگی جوانه کاکتوس

۹- حشرات ریز سیاه:

حشرات ریز سیاه در بستر این افت‌ها مگس سرکه یا پشه قارچ هستند که به ریشه و بدنه جوانه آسیب میرسانند، لارو این حشرات ریشه جوانه‌ها را می‌خورند و بعد ازمدتی مشاهده می‌کنید جوانه روی بستر افتاده.

روش مقابله:
اول از همه تهویه و گردش هوا را در گلخانه یا بسترتان (در صورت کاور کردن) ایده آل کنید، رطوبت را کاهش دهید، بستر را با سم حشرات (دیازینون یا دلتامترین) سم‌پاشی کنید  از کارت زرد داخل گلخانه استفاده کنید.

نویسنده: خانم یزدانی
منبع: میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    152 thoughts on “بیماری های بعد کاشت بذر کاکتوس

    1. فرهان میگوید:

      سلام،ممنون از سایت خوبتون.من در شهریور تعدادی بذر کاکتوس کاشتم و در اردیبهشت در ظرف ها را کاملا برداشتم.از زمان جوانه زدن تا الآن سرعت رشدشان تغییری نکرده است.چند ماه پیش به آنها کود دادم و امروز این کار را تکرار کردم‌‌‌.رنگ آنها مدتی هست که به قهوه ای متمایل شده ولی سرعت رشدشان تغییر نکرده است.امروز متوجه شدم که یکی از آنها چروک شده.هر چند وقت یکبار از قارچکش استفاده می کنم.مشکلشان چه چیزی هست؟
      https://s4.uupload.ir/files/16257698968748176698696993411877_f50v.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        درود، ممنون از شما، شرایط رشد خوبی نداشتند میتونید داخل یک گلدان کوچکی انتقال بدید از خاک مخصوص کاکتوسها استفاده کنید، دو هفته بعد از انتقال به داخل گلدان جدید کوددهی رو شروع کنید از کود مخصوص کاکتوسها مثل ۳،۱۱،۳۸ npk استفاده کنید، مقدار مصرف یک گرم در یک لیتر اب دو هفته یک بار موقع ابیاری، ودر محیط پرنور وفیلتر شده نگهداری کنید، تغییر رنگشون بدلیل دما ونور زیاد میتونه باشه دما ونور ایدال بشه مجدد سبز میشند.

      • erfanre6423 میگوید:

        سلام.اولین بارتون بود؟کارشناسان عزیز این خاکی که ایشون استفاده کردند را منم امروز استفاده کردم.مشکلی پیش نمیاد؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، عکس واضح از بستر کشت وجوانه ها بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

          • کارشناس 2 میگوید:

            بله ممنون،سالم هستند بمرور زمان نور رو افزایش بدید تا رشد علفی نداشته باشند، سمت راست پایین رنگ جوانه اگر تغییر کرده وحالت ژله ای داره از بستر خارج کنید وروی بستر محلول قارچ کش اسپری کنید وهوادهی کنید.

              • کارشناس 2 میگوید:

                منظورم این جوانه ای هست که تغییر رنگ داده اگر جوانه هست بهتر هست ازبستر خارج کنید.

                  • کارشناس 2 میگوید:

                    پس مشکلی نیست، بله بهتر هست به ارامی عمود کنید میتونید کنار جوانه ای که افقی شده چند سنگریزه ضدعفونی شده بریزید تا عمود بشه.

                  • کارشناس 1 میگوید:

                    بهتر هست تایک سالگی در محیطی که نور فیلترشده داره نگهداری بشه، نور مستقیم رو باید اوایل صبح وزمانی که نورافتاب ملایم هست شروع کنید. بعد از پایان یک سالگی.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، رطوبت بستر رو با هوادهی کاهش بدید برگها پوسیده شدند اگر ساقه هم پوسیده شده جوانه از بین میره اگر سالم هست به ارامی برگهای پوسیده شده رو جدا کنید وبمرور زمان به محیط پرنور وفیلتر شده انتقال بدید هر روز هوادهی رو انجام بدید وهر دو هفته یک باربستر رو با محلول قارچ کش سمپاشی وابیاری کنید.

    2. امیرحصین میگوید:

      درود
      من لیتوپس کاشتم چنتاش جونه زده بعد یک ماه الان سطح خاکش حالت پنبه یا پینه سفید شده زیاد نیس البته برداشتمش ولی گفتم شاید بازم پیش بیاد قارج کش زدم ک ب ریشه ها برسه ولی بازم فک میکنم ادامه پیدا کنه چیکارش کنم؟؟؟

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، به اون قسمت کمی اب اسپری کنید، ببینید موقع اب ریختن اون سفیدها ناپدید میشن یا نه اگر ناپدید میشن افت هستند وباید با محلول حشره کش بستر رو سمپاشی کنید اگر ناپدید نمیشن قارچ هست تا جایی که براتون امکان داره اون قسمتهای سفید رو از داخل بستر جمع کنید وماسه بریزید وبعد محلول قارچ کش اسپری کنید.

          • کارشناس 2 میگوید:

            سلام ممنون از شما، از حشره کش دلتامترین یا سایپرمترین میتونید استفاده کنید، یک سی سی در یک لیتر اب ترکیب کنید وبستر رو به ارامی با این محلول بصورت کامل ابیاری کنید بصورتی که مقداری از محلول از زهکش بستر خارج بشه.

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، دما ونور زیاد باعث تغییر رنگ جوانه ها شده دما ونور رو ایدال کنید مجدد سبز میشند،به ارامی باپنس یا هر وسیله ضدعفونی شده دیگر جوانه ها رو داخل خاک فرو کنید بصورتی که ریشه داخل خاک باشه رطوبت بستر رو هم با هوادهی کم کنید.

    3. mani6742 میگوید:

      سلام میشه لطف کنید بگین این جوانه ها چه مشکلی دارن؟ آزروسرئوس هستن ,و اینکه میشه نجاتشون داد یا خارج کنم از خاک, به نظرم سالم نیستن ,اونکه سفید شده قبلا نبود و انگار تازه سفید شده , افوربیا بلندا هم دو سه تاش چروک شده بود درآوردم تو گلدون دیگه ای کاشتم , دوتا از ژیمینو ها هم خراب شده بودن نفهنیده بودم چون رنگ خودشون هم تیره اس ,
      یه مقدار محیطشون گرمتر شده و نور هم بیشتر شده چون نایلون گلخونه رو عوض کردم ممکنه بخاطر شوک ناشی از اون بوده باشه؟ بقیه بذر ها خوب به نظر میان
      http://uupload.ir/files/yfd1_20200728_161034.jpg
      http://uupload.ir/files/jbb_20200728_161103.jpg
      http://uupload.ir/files/li25_20200728_160759.jpg
      http://uupload.ir/files/g3ky_20200728_160823.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، سوختگی در اثر نور ودمای زیاد هست به محیط خنک ونور فیلتر شده انتقال بدید اگر نرم شدند بهتر هست از بستر خارج کنید.

    4. محمد میگوید:

      سلام وقتتون به خیر
      میشه بگید این جوانه ها مشکلی دارن یانه،یا اینکه چیکار کنم خراب نشن،تجربه اولم هست و برام خیلی مهمه چون میخوام هدیه بدم به همسرم:)
      قبل کاشت قارچکشی کردم و همینطور امروز، یعنی بعد ۱۰ روز و خاک مخصوص کاکتوس استفاده کردم
      هوادهی رو بعد از یک ماه باید شروع کنم؟ و اینکه برای هوادهی میشه به جای برداشتن درب مخزن هر هفته یک سوراخ کوچیک روی درب مخزن درست کنم؟
      ممنون میشم اگر پاسخ بدین و نکته ای میبینید بگید
      تشکر از شما و سایت خوبتون
      http://uupload.ir/files/pvxe_20200727_191727.jpg
      http://uupload.ir/files/yn7a_20200727_191805.jpg
      http://uupload.ir/files/x8t0_20200727_191659.jpg
      http://uupload.ir/files/d3ab_20200727_191912.jpg
      http://uupload.ir/files/cl7f_20200727_191916.jpg
      http://uupload.ir/files/38ut_20200727_191707.jpg
      http://uupload.ir/files/q8a7_20200727_191703.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، فعلا تازه جوانه زدن یک هفته بعد هوادهی رو شروع کنید،روی عکس ششم بذرهایی رو که کپک زدن از بستر خارج کنید وروی همون قسمت محلول قارچ کش اسپری کنید بعد ازاینکه تمام بذرها جوانه زد بمرور زمان نور روافزایش بدید.

    5. Armin میگوید:

      با سلام. من چند وقتی هست که روی خاک خزانه کرم های ریز شبیه به هزار پا اما خیلی کوچکتر شما چه دستور العملی رو پیشنهاد می کنید؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، رطوبت بستر رو کم کنید وبا محلول حشره کش بستر رو ابیاری کنید، اگر جوانه هاتون بزرگتر از یک ماهگی هستند میتونید روی سطح بستر شن عربی بریزید.

    6. imanbrazandeh10 میگوید:

      سلام ووقت بخیر خدمت دوستان میهن کاکتوس. شرمنده دوباره مزاحم شدم

      من یک هفته میشه بذر هامو کاشتم. تعدادی از بذرها سبز شدن… من هر روز بهشون سر میزنم تا اگه مورد مشکوکی پیش اومد زود اقدام کنم

      امروز تو یکی از خزانه هام دو نوع حشره ,یکی سیاه بالدار شبیه مگس بود .یکی دیگه هم حشره خاکستری رنگ ریز شبیه شپش که خیلی سریع حرکت میکرد برخورد کردم

      بنده برای ضدعفونی خاک از سم حشره کش استفاده نکردم الان خیلی خیلی پشیمونم. .جوانه ها خیلی کوچیکن اگه الان بخوام سمپاشی انجام بدم صدمه نمی بینند؟ لطفا راهنماییم کنید باتشکر

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، رطوبت خاک رو کم کنید کنار بستر کارت زرد نصب کنید،روی سطح بستر ماسه ریزتر از جوانه ها بریزید، اگر از بین نرفتن میتونید از سم حشره کش استفاده کنید دزمصرف رو استاندارد استفاده کنید مشکلی بوجود نمیاد.

        • imanbrazandeh10 میگوید:

          خیلی ممنون از پاسخگویی شما

          هنوز فقط یه هفته از جوانه ها میگذره خیلی از بذرها هنوز سبز نشدن…نمیتونم الان ماسه بریزم منتظر میمونم تا همه سبز بشن
          دز مصرفی استاندار میشه بفرمایید… شرمنده

          • imanbrazandeh10 میگوید:

            سلام وعرض ادب… شرمنده باز مزاحم شدم

            همانطور که فرمودید بنده کارت زرد نصب کردم. باهوادهی روزانه رطوبت بستر کم میکنم. همینطور دو روز پیش با سم حشره کش دلتامترین سمپاشی کردم طوری که کمی بستر خیس بشه

            با این وجود امروز باز حشرات ریز سفید دیدم انگار تازه از تخم اومده بودن بیرون .خیلی کوچیک بودن

            بنظرتون باز سمپاشی کنم. چه مقدار سم پاشی کنم همین که سطح خاک یکم خیس بشه کافیه؟

            من اولین تجربه کاشت بذرمه.. بذر های شما خیلی با کیفیت هستن تو ده روز تعداد قابل توجه ای سبز شدن
            .بنده طبق برنامه باید تا چند روز دیگه سم قارچ کش اسپری کنم… با وجود این حشرات که فکر کنم باز باید سم حشره کش بزنم… تداخل ایجاد میشه بین دو سم… اولویت با کدوم یکی بذارم

            لطفا راهنماییم کنید
            سپاس فراوان

            • کارشناس 1 میگوید:

              سلام، خواهش میکنم، جوانه ها چند وقتشون هست؟ اگر یک ماه روتموم کردن یک هفته بعد از سمپاشی مجدد محلول حشره کش درست کنید وداخل یک ظرف عمیق بریزید وبستر رو داخلش بگذارید زمانی که محلول روی سطح خاک اومد بستر رو از داخل محلول بردارید. فعلا اسپری قارچ کش رو قطع کنید افات از بین برند بعد محلول قارچ کش اسپری کنید.

          • imanbrazandeh10 میگوید:

            سلام دوباره. خیلی ممنون ازشما …یک ماهه نیستن… فقط ده روزشونه

            با این وجود گفته شمارو انجام بدم

            • کارشناس 1 میگوید:

              سلام، میتونید انجام بدید مشکلی نیست فقط با احتیاط بستر رو داخل محلول بگذارید تا جوانه ها جابجانشن.

    7. محمد میگوید:

      سلام و خسته نباشید
      بنده تعدادی خزانه آستریاس حدود ۴-۵ ماه پیش کاشتم بعد از حدود ۲-۳ ماهگی حشراتی رو داخلش دادم رو خاک حرکت میکنن شبیه مگس خزانه نبودن ولی دیازنون زدم مدتی باز میدیدم بیخیالشون شدن ولی زمانی که بیو بیست گلد دادم بسیار زیاد شدن فمر میکردم بخاطر رطوبته و دیگه ندادم از شما سوال کردم فرمودین دلتا مترین بدم تهیه کردم دادم دز بالا هم دادم ولی بعد از مدتی میدیدم بیخیال شدن بازم تا یک ماه بعد از این موضوع باز بیو بیست گلد دادم که بسیار زیاد حشره رو دیدم که خیلی نگران کننده هست فیلم رو میفرستم براتون لطفن کمک بفرمایید ممنونم
      http://uupload.ir/view/8t1f_trim.16ee5520-de45-462a-a801-35469822f145.mov/

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، لینکی که فرستادید مشکل داره مجدد تلاش کنید،لینک مستقیم رو ارسال کنید، برای مگس سیاه خزانه بهتر هست ابتدا رطوبت خاک رو کم کنید وکنار بستر کارت زرد نصب کنید،سمپاشی رو چهار بار بافاصله یک هفته انجام بدید،اگر جوانه ها پنج ماه رو تموم کردند واندازه نخود هستند میتونید تک کنید وخاک بستر رو دور بریزید واز خاک جدیدی استفاده کنید.

    8. Ehsan میگوید:

      سلام و عرض ادب
      بنده دو مدل بذر استریاس از فروشگاه شما تهیه کردم و ۹۸/۱۲/۱۰ کاشتمشون امروز رفتم چک کردم سه تا از بذرا بدون اینکه سبز بشن روی سطحشون تار گرفته ممنون میشم راهنمایی کنید چکار باید انجام بدم
      http://uupload.ir/files/8fyr_img_3213_li.jpg
      http://uupload.ir/files/4gv9_img_3214_li.jpg
      http://uupload.ir/files/730i_img_3215_li.jpg

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، متاسفانه قارچی شدن،بستر رو قبل از کشت بذرها کامل ضدعفونی کرده بودید؟از بستر خارج کنید وروی بستر وسایر بذرها محلول قارچ کش اسپری کنید وهوادهی کنید.

      • Ehsan میگوید:

        بله با کاربندازیم کامل ضد عفونی کرده بودم
        و بذر هایی که روشون تار زده رو باید بریزم دور یا میتونم بعد از جدا کردن تارها قارچکش بزنم و مجدد بکارم

        • کارشناس 2 میگوید:

          بهتر هست بذرهای الوده رو دور بندازید،شستشو مجدد با محلول قارچ کش تاثیری نخواهد داشت.

    9. امین حمزه ئی ماشاری میگوید:

      چند وقتیه جوانه های کاکتوسم به رنگ قهوه ایی در میان و بعد از بین میرن دلیلش چیه لطفا راهنمایی کنید

      • کارشناس 1 میگوید:

        شرایط نگهداری رو بفرمایید واز بستر کشت وجوانه ها عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    10. میلاد میگوید:

      سلام و خسته نباشید
      خزانه بنده چند وقتی است که تعدادی از کارها محدود البته در هر خزانه چند عدد حالت آبکی و شیشه ای گرفته تیره رنگ میشه و بنده سعی میکنم جدا کنمشون ولی این دلیل قارچ گرفتگی هست و یا طبیعی هست تعدادی اینطور بشه و با توجه به اینکه قارچکش پریویکور بسیار محدود و به صرفه نیست چه قارچکشی پیشنهاد میکنین برای خزانه ؟ قارچکش پروفایلر برای همون شرکته آیا کارایی داره ؟ و اینکه آیا حتمن برای برداشت به طور کلی درب خزانه باید سن خزانه به ۶ ماه برسه یا اگر سایز مناسبی گرفته باشه حدودن ۱.۵ تا ۲ سانت بهتره زودتر برداریم ؟ممنونم

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون، تمام جوانه هایی که حالت نرم وشیشه ای دارند به ارامی بدون ترکیدن از بستر خارج کنید، میتونید از قارچ کش کاربندازیم یا مانکوزب هم استفاده کنید به اندازه یک گرم در یک لیتر اب مخلوط کنید وروی سطح بستر اسپری کنید وحتما هوادهی کنید ورطوبت بستر رو کم کنید،تا شش ماه داخل کاور بمونن بهتر هست ولی اگر جا ندارید ویاعجله برای تک کردن دارید میتونید تک کنید وکاور رو بردارید،اگر در مناطق رطوبی هستند بعد از سه ماهگی هم میتونید کاور رو بردارید.

    11. محمد میگوید:

      سلام خسته نباشید ممنون از پاسخگویی دقیقتون
      خزانه های آستریاس بنده حدود ۳و ۴ ماهه هستن. و بنده روزی ۲-۲.۵ ساعت هوادهی در دو مرحله انجام میدم و طبق فرمایشات شما در این مقطع از کود بیو بیست گلد استفاده کردم ۲ در هزار و هفته دیگه هم میخواستم طبق روالی که فرمودید استفاده کنم ولی بعد از یک روز کرمهای بسیار ریز سفید رنگ روی جوانه ها دیدم که کمی هم کند هستند و باز حشراتی شبیه کرم تیره تر و روی خاک میبینم که بسیار سریع هستند و نمیتوان تصویر گرفت با توجه به اینکه بستر کود گرفته و خیس هست استفاده از حشره کش خطرناک نیست و کلن چه پیشنهادی میکنین این موارد چی هستند میبخشید طولانی شد ! چه حشره کشی موثرتر هست در این موارد که به جوانه ها هم آسیب نرسه بازم ممنون از صبوریتون

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، ممنون از شما،بهتر هست فعلا کوددهی رو به تعویق بندارید وافتها رو از بین ببرید، بعد کوددهی رو مجدد شروع کنید،کنار گیاه کارت زرد نصب کنید،از سم حشره کش دلتامترین یا سایپرمترین میتونید استفاده کنید،یک سی سی در یک لیتر اب مخلوط کنید وبستر رو زمانی که رطوبتش کمتر شد با این محلول ابیاری کنید،میتونید محلول حشره کش رو داخل یک ظرف بریزید وبستر کشت رو برای چند دقیقه داخل محلول بگذارید تا افتهای داخل خاک از بین برند. بعد بستر رو از محلول خارج کنید وروی یک سبد بگذارید تا اب اضافی خارج بشه ،سه بار با فاصله یک هفته این کار رو تکرار کنید.

      • محمد میگوید:

        ممنونم هوادهی برای خزانه ۴ماهه چقدر باید باشه حدودن و اینکه بیشترش کنم تا رطوبت کم بشه که حشره کش بزنم ؟

        • کارشناس 2 میگوید:

          ممنون از شما،روزی دو ساعت کافی هست، میتونید بخاطرافتها هوادهی رو بیشتر کنید تا رطوبت خاک کم بشه که بتونید با محلول حشره کش ابیاری کنید.

      • کارشناس 1 میگوید:

        قسمت بالایی ریشه جوانه هست مشکلی نیست ولی قسمت پایینی شبیه تارعنکبوت هست عکس واضح نیست اگر کل بذر رو در برگرفته بذر رو از بستر خارج کنید با محلول قارچ کش شستشو بدید مجدد داخل بستر انتقال بدید قسمتی که بذر بوده رو هم محلول قارچ کش اسپری کنید.

    12. مصطفی میگوید:

      قارچ کش رو برای ضدعفونی کردن بستر با دز بالا استفاده کردمتقریبا ۴ قاشق چای خوری در یک لیتر آب.بعد ۲۴ ساعت بستر رو آبشویی هم کردم.

      • کارشناس 1 میگوید:

        احتمالش هست که قارچ کش کامل از خاک شسته نشده وذرات قارچ کش هست که باعث سفید شدن بستر شده،ویا میتونه رسوبات اب باشه، عکس واضح از بستر بفرستید ، بهتر میتونیم راهنماییتون کنیم.

    13. مصطفی میگوید:

      سلام و وقت بخیر.
      من بستر کاشتمو قبل از کاشت بذر ضدعفونی کردم و بعد از ۲۴ ساعت بذرهارو کاشتم ولی در روز دوم دیدم روی سطح خاک مثل برفک سفیدک زده.از کاربندازیم استفاده کردم ولی دوباره روز سوم همون برفک ها دوباره برگشت و الان روز چهارم هست و بعضی از بذرها سبز شدن و دیدم دور اوناهم برفک زده.میخواستم ببینم مشکل چیه و چجوری میشه حلش کرد.با سپاس فراوان

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام، دز مصرفی قارچ کش رو که برای ضدعفونی کردن استفاده کردید چقدر بوده؟ بعد از ضدعفونی بستر رو ابشویی کردید؟از قسمتهایی که سفیدک زده عکس واضح بفرستید تا بهتر راهنماییتون کنیم.

    14. النور میگوید:

      سلام خسته نباشید.خواهش میکنم عکسها ی زیر نگاه کنید ببینید چه مشکل دارند.
      هر دو هفته قارچ کش میزنم‌.
      نور فاصله ۳۰ سانتی است. سه خت led است چراغ
      دما بین ۲۶ و ۲۱ است
      http://uupload.ir/files/jsgh_20191108_232009.jpg
      http://uupload.ir/files/4x93_20191108_231855.jpg
      http://uupload.ir/files/j01o_20191108_231806.jpg
      http://uupload.ir/files/kzfa_20191108_200842.jpg
      http://uupload.ir/files/h8d5_20191108_231734.jpg
      http://uupload.ir/files/wql9_20191108_200829.jpg
      http://uupload.ir/files/yf2_20191108_200815.jpg
      http://uupload.ir/files/uzjc_20191108_200641.jpg
      http://uupload.ir/files/aa82_20191108_200616.jpg
      http://uupload.ir/files/50hc_20191108_200551.jpg

      از شما متشکرم میهن کاکتوس‌.همه بذرها از شما تهیه کردم خیلی عالی اند

      • کارشناس 2 میگوید:

        سلام، بسیار عالی، فقط مقداری کمبود نور دارند یافاصله نور رو مقداری کمتر کنید ویا لامپ اضافه کنید، رطوبت رو با هوادهی کم کنید رطوبت در عکسهای اول تا سوم زیاد هست، در عکسهای ۷ تا ۱۰ بستر ترک خورده بستر هارو کمتر جابجا کنید تا ریشه های جوانه ها اسیب نبینند،موفق باشید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.