تکثیر هاورتیا از برگ

تکثیر هاورتیا از برگ

تکثیر هاورتیا از برگ: هاورتیا از گیاهان گل‌دار چندساله در خانواده سریشیان (Xanthorrhoeaceae) و تیره فرعی Asphodeloideae بومی کشور آفریقای جنوبی است. آنها گیاهان کوچکی هستند و به طور معمول حدود ۲۰ سانتی متر ارتفاع دارند و به صورت انفرادی و یا انبوه در آفریقای جنوبی دیده می‌شوند. بعضی از گونه‌های این جنس دارای برگ‌های سفت و محکم به رنگ سبز تیره هستند ولی سایر گونه‌ها نرم و نیمه شفاف هستند.

 

تکثیر هاورتیا از برگ

یکی از روش‌های تکثیر هاورتیاها تکثیر از برگ می‌باشد برای شروع، یک هاورتیای مادری مناسب انتخاب کنید و از گلدان خارج کنید و خاک و ریشه‌های پوسیده گیاه را بگیرید.

بعد از تمیز کردن، گیاه مادری را در محلی سایه و خنک به مدت حدود ۴ تا ۱۲ روز بسته به نوع گیاه نگهداری کنید تا برگ ها مقداری شل شده و بتوان بدون شکستگی به راحتی از گیاه جدا کرد سپس برگ ها را به آرامی از ردیف های بیرونی شروع به جداسازی میکنیم این کار باید با دقت انجام گیرد تا برگها بدون شکستگی جدا شوند. بعد از جدا کردن برگ ها گیاه مادری که دارای ریشه می باشد را مجدد بکارید .

برگ هاورتیا
جدا کردن برگ ها از گیاه مادری

سپس برگهای جدا شده را دوباره در محل خنک و سایه قرار میدهیم تا محل جداشده خشک شده و پینه ببندد این زمان ممکن است از ۳ -۷ روز طول بکشد هدف از این کار جلوگیری از نفوذ قارچ به داخل برگ ها می باشد

نگهداری برگ تا خشک شدن زخم برگها برای کاشتن
نگهداری برگ تا خشک شدن زخم برگها برای کاشتن

مرحله بعدی آماده کردن بستر برای کاشت است. بهترین بستر برای کاشت یک ظرف با عمق ۵ تا ۸ سانت بهترین گزینه هست، در زیر بستر پیت ماس و ماسه شسته و روی آن ماسه خالی ریخته و کمی قارچ‌کش کاربندازیم در یک لیتر آب حل کرده و بستر ۳ ساعت داخل ان گذاشته تا کاملاً خیس شود و بعد از آن که قارچ‌کشی تمام شد نیاز به آبشویی نیست و بهترین حالت برای کاشت برگ می‌باشد…

نکته: در استفاده از قارچ‌کش با دز بالا دقت کنید حتماً آبشویی انجام دهید

بستر کاشت

بستر کشت آماده برای کاشتن برگ هاورتیا

  بعد از آماده سازی بستر برای اینکه برگ‌ها بهتربه نتیجه برسه از هورمون‌ها ریشه زایی استفاده کنید تا تولید ریشه بالا به بره و منجر به جوانه زنی برگ بشود. برای ریشه زایی هورمون‌های مختلفی در بازار موجود می‌باشد و خانواده اکسین ها بهترین‌ها برای این کار می‌باشد. پایین هر برگ در هورمون زده و در مرحله بعدی در بستر کاشته می‌شود

نحوه استفاده از هورمون ریشه زایی
آغشته کردن ته برگ‌ها به هورمون ریشه زایی جهت تسریع در ریشه زایی

  در  مرحله بعدی پایین برگ‌ها خیلی کم در بستر فرو کنید و برگ کمی خوابیده به عقب باشد و همیشه رطوبت بستر را چک کنید و اجازه ندهید رطوبت کم بشه رطوبت حدود ۵۰-۷۰ درصد با دمایی بین ۲۰ -۳۰ درجه سانتی گراد

کاشت هاورتیا
کاشت برگ های هاورتیا در بستر آماده شده با زاویه حدود ۷۰ درجه

 

برگ‌های خانواده هاورتیاها برای جوانه زنی به زمان و دمای مناسب احتیاج دارند از ۳۰ تا ۶۵ روز متغیر هست برای ریشه دهی تا تبدیل به جوانه. بهترین حالت بعد از ریشه پر کردن برگ به گلدانی کوچک انتقال دهید با بستری سبک و زهکش عالی .

جوانه هاورتیا
جوانه زنی برگ هاورتیا

   

نویسنده: مهندس بهنام جو

منبع:میهن کاکتوس

مقالات مشابه

پیشنهاد خرید

    102 thoughts on “تکثیر هاورتیا از برگ

    1. amir.beheshtaein میگوید:

      سلام
      برای تکثیر از طریق برگ گیاه باید چه خصوصیاتی داشته باشه که جواب بده؟
      مثلا گیاه جوان می شه ؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.جوان بودن گیاه فرقی نمیکنه برگی روکه برای تکثیر انتخاب میکنید باید جوان وسالم باشه.تقریبا برگهای وسط گیاه بهتر هستند برگهای پایینی خیلی مسن میشن وبرگهای بالایی هم خیلی جوانتر.

    2. فاطمه میگوید:

      سلام خداقوت
      گفته بودین برای بذرگیری باید گیاها از یه گیاه مادر نباشن،
      یعنی اگه پاجوش‌های یک گیاه باشن که رشد کردن، جواب نمیده؟

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام سپاس از شما.بله درسته حتی پاجوشهارو هم نمیتونید با گلهای گیاه مادری گرد افشانی کنید.باید دو گیاه پایه باشن.

    3. سعید میگوید:

      با سلام خدمت دوستان گلی که نتیجه سالها تلاششون رو براحتی در اختیار بقیه می زارن تا همه بتونن از داشتن یه گلدون زیبا لذت ببرن . من حدود دو ساله که یدونه هاورتیا گورخری دارم اما تا حالا به گل ننشسته ، چه کار کنم که به گلدهی بیوفته

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.خواهش میکنم در خدمت دوستان عزیز هستیم.هدف ما هم این هست که هر علاقمند به گل وگیاه بتونه برای خودش گیاه سالم وزیبایی پرورش بده.برای گلدهی شرایط خاصی نیاز هست که باید گیاه در اون شرایط قرار بگیره تا به گل بشینه.اول اینکه حتما گیاه باید بالغ باشه.ودر زمان رشد از نور وکودهی وابیاری منظمی برخوردار باشه ودر زمستان استراحت زمستانی رو سپری کنه.این شرایط رو برای گیاه فراهم بکنید به گل میشینه.

      • کارشناس 1 میگوید:

        خواهش میکنم.دو سه روز یک بار فقط با اب پاش روی سطح خاک اب اسپری کنید کافی هست.ابیاری نکنید.بعد از یک ماه جوانه میزنن وریشه دار میشن.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.اگر میخواهید از گل بذر بگیرید بگذارید بمونه اگر نه تاثیر زیادی در رشدش نداره هم میتونید نگه دارید هم میتونید جدا کنید.

    4. kiayahmadi میگوید:

      با سلام و خسته نباشید
      در خصوص گرده افشانی :
      کدام نوع از دو گونه هاورتیا را میتوان باهم گرده افشانی کرد تا بتوان هیبرید و یا بذر گرفت

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.ممنون.هاورتیاهایی که از یک خانواده هستند رو میتونید گرده گلهاشون رو با هم گرد افشانی کنید.

    5. Vosoughi میگوید:

      سلام خدمت میهن کاکتوسی های عزیز.وتشکر از راهنمایی های مفیدتون.میخواستم بدونم در روش تکثیر از برگ هاورتیابرای تامین رطوبت لازم باید درب ظرف بسته باشه؟واگر این درسته تا چند وقت باید این حالت ادامه داشته باشه؟با تشکر از شما.

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.ممنون از لطف شما.خیر نیازی نیست داخل ظرف در بسته باشن.برای رطوبت فقط باید چند روز یک بار اب روی سطح خاک اسپری کنید.داخل ظرف در بسته باشن کپک میزنن وبرگها از بین میرند.

    6. kiayahmadi میگوید:

      با سلام خدمت مدیریت محترم سایت میهن کاکتوس
      ضمن تشکر از زحمات شما ، در صورت امکان به سوال بنده پاسخ دهید :
      آیا میتوان گرده های گل را به مدت طولانی از گل مورد نظر جدا کرده ودر جایی نگهداری نماییم . تا در موقه مناسب با گلهای دیگر گرده افشانی نماییم.
      با تشکر

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.فقط یک روز میتونید گرده ها رو نگهداری کنید.بعد از گذشت یک روز تاثیرات خودشون رو از دست میدن.وگرد افشانی با موفقیت انجام نخواهد شد اگر هم بذر تشکیل بشه پوچ خواهند بود.

      • کارشناس 1 میگوید:

        اوایل بهار میتونید پاجوشها رو از گیاه مادری جدا کنید.بذر رو هم هر زمان میتونید بکارید بشرطی که دما ونورو رطوبت مورد نیاز رشد بذرها روبتونید تامین کنید.

    7. امیر میگوید:

      سلام هاورتیا گورخری را تازه خریدم نوک برگ هاش خشک هستند انتهایی برگ هاشم قهوه‌ای است میشه بگین چرا اینجوری است.

    8. kiayahmadi میگوید:

      با سلام
      چند هاورتیای من به گل نشسته و گرده افشانی نیز نمودم ، در حال حاض کپسول های بذر تولید شده است ، چه موقع میتوان کپسول ها را از شاخه جدا و بذر ها را بیرون آورد . با تشکر

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.مبارکه.کیسه بذر خودش وقتی رسید خشک میشه وبذرها بیرون میریزه برای جلوگیری از ریختن بذرها به بیرون وپراکنده نشدن میتونید یک کیسه کوچک از تور یا پارچه دور کپسول بذرها ببندید.

    9. kiayahmadi میگوید:

      با سلام
      چه موقع میتوان متوجه رسیدن کپسول بذر هاوریتا شد .
      من بذر هاورتیا را کاشتم حدود یک ماه میشه ، قابل توجه اینکه بذر ها را هم از سایت میهن کاکتوس خریداری نموده ام
      50% آنها سبز شدند متاسفانه الان چند روزی میشه که سبزه ها به یکباره از بین میروند ؛ با توجه به اینکه نوع هاورتیا از جنس خاص میباشد ، خواهشمند است ارائه طریق نمایید ضمنا” سبزه ها هنوز دوبرگ نشده اند

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.حتما رطوبت بسترتون زیاده برای همین از بین میرن کلا ساکولنتها بعد از سبز شدن باید رطوبت بسترشون کم بشه.هوادهی کنید وجوانه هایی رو که از بین رفتن رو از سطح بستر جمع کنید.اگر حالت ژله ای داشتن محلول قارچ کش اسپری کنید ودوباره هوادهی کنید بمدت یک ساعت بعد درب رو ببندید هر روز یک ساعت هوادهی رو انجام بدید.

    10. kiayahmadi میگوید:

      با سلام
      خواهشمند است در خصوص روش جمع آوری بذر هاورتیا ارائه طریق نمایید – با تشکر

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.برای بذرگیری از گیاه هاورتیا باید چند تا از گیاه هاورتیا رو داشته باشید که از یک گیاه مادری نباشند وهمزمان گل بدن.بعد با یک قلمو گرده گلها رو تلقیح کنید بعد از مدتی کیسه بذر تشکیل میشه وبعد از خشک شدن کامل کیسه بذر میتونید بذرها رو از گیاه جداکنید.

        • kiayahmadi میگوید:

          با سلام
          ضمن تشکر و قدر دانی از زحمات شما دوستان عزیز و گرامی که در راهنمایی اینجانب کوشا هستید .
          آیا بذر های هاورتیا نیاز به استراحت دارد یا خیر ؟ در صورت امکان مراحل استراحت را نیز بان نمایید
          با کمال احترام و تشکر

          • کارشناس 1 میگوید:

            سلام.خواهش میکنم بزرگوارید.بله همه بذر ها بعد از جدا شدن از کیسه بذر باید یک ماه در دمای معمولی (محیط خونه) بمونن وخشک بشن.بعد از یک ماه,یک ماه هم باید داخل یخچال بمونن تا دوره سرمادهی رو بگذرونن.تقریبا دو ماه بعد از خارج کردن از کیسه بذر اماده کاشت میشن.

    11. kiayahmadi میگوید:

      با سلام
      در صورت امکان ، طریقه تکثیر هاورتیا ، گاستریا و آشوریا را با روش قلمه گل آذین شرح دهید ممنون

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.همه ی هاورتیاها واشوریا ها با قلمه برگ یا با پاجوش ویا با بذر تکثیر میشن.روش قلمه زدن انواع هاورتیا بالا همراه عکس توضیح داده شده لطفا مطالعه بفرمایید.گاستاریاها با بذر وپاجوش تکثیر میشن.برای اشوریا هم برگها رو از گیاه مادری جدا کنید.چون برگهای اشوریا نازکتر هست فقط یا الی دو روز نیاز هست که استراحت بکنند.بعد از پینه بستن انتهای دم برگها ،برگهارو روی بستر که ترکیبی از ماسه عدسی وپیت ماس هست قرار بدید.وهر دو سه روز یکبار به قسمت دمبرگ اب اسپری کنید بعد از تقریبا یک ماه ریشه میزنه وجوانه میدن.گل ازین گیاه ریشه نمیزنه و نمیشه با گل ازین گیاه تکثیر کرد.

    12. ح میگوید:

      سلام ممنون ازپاسخگوییتون میشه در مورد نحوه کوددهی هم توضیح بدید درمورد اینکه چه مقدار باید کوددهی بشه من کودی ک باید هر دوهفته یکبار استفاده بشه گرفتم ریختم توی افشانه ولی نمیدونم دقیقا چقدر باید کوددهی بشن

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.کوددهی رو برای برگهایی که تکثیر کردید میخواهید یا برای خود گیاه هاورتیا؟برای هاورتیا هر دو هفته یک بار به اندازه یک ونیم الی دو گرم (بسته به بزرگ یا کوچک بودن گیاه)در یک لیتر اب.برای برگهایی که تکثیر کردید بعد از اینکه جوانه ها بزرگ شدن وسه الی چهار برگ در اوردن یک گرم در یک لیتر اب.هر دو هفته یکبار در زمان ابیاری.ترجیحا از کودهایی که پتاس بیشتری از ازت دارند استفاده کنید.

    13. ح میگوید:

      سلام من گل اپونتیا گاستریا هاورتیا و اشوریا دارم ناخنم رو توی خاکشون میکنم و اگر خشک بود دو قاشق اب میدم بهشون و اب رو دقیقه کنار خود گل میریزم میخواستم ببینم این روش اب دادن بهشون درسته یا ن .اولش ک گرفته بودمشون رشدشون خوب بود الان کمتر شده .

      • کارشناس 1 میگوید:

        سلام.گیاهانی که اسم بردید در زمستان رشد میکنن بهتره ابیاری وکود دهی رو ادامه بدید دو قاشق اب خیلی کم هست.کامل ابیاری کنید.هر وقت خاکشون کامل خشک شده مجدد ابیاری کنید.

    ارسال دیدگاه بسته شده است.